Először én is azt hittem, de ez kicsit szív alakú nem pedig kerek, és nem volt kerek a magja. Ha gugliban rákeresel a képeknél több féle héjú licsit lehet találni(nem rambutánra gondolok) Régi kép van csak, ha az is megfelel:
Friss levelek:
Valamelyiknél 3 hajtás akart nőni(a 3. alig látszik):
Gábor,Józsi!Kis kerek vekete magok,azok licsi magok.Nem olyanok amiket a Növény feltett,még sárgább a színe és teljesen sima a gyümi héja.Hátha ezek is megmaradnak itthon.
Ki, hogy áll a licsivel? Kinek maradt meg? Akit tudok, hogy próbálkozott licsit ültetni, nem maradt meg senkinek. Én is próbálkoztam régen sokáig, de nekem se maradt meg. Aztán egyszer a licsik között találtam egy kicsit más kinézetű licsiket is. Azokból a licsikből származó magokból még a mai napig élő növények vannak, amik szépen hajtanak.
A jobb oldalon lévő licsi, amit lehet kapni a boltokban, abból még nem sikerült életképes növényt nevelnem. Van a bal oldalon lévő licsi, nagyobb a másikhoz képest, a héja nem olyan rücskös, és a magja kicsit kerekebb.(nem longán) Na erről beszélek ami meg is maradt. :))
A régi levelek kicsit elkezdtek száradni a tél folyamán, de hozzák folyamatosan az új leveleket.
Valószínű inkább a kiszáradás a probléma, legalább is nálam, még a longan(ha jól láttam) mag sem jött ki, pedig az kevésbé érzékeny. Sajna a többi penészedik.
detto ugyanez a fizetési aggodás,csak nálam gázban.De igy is volt egy nap,amikor 5 fok volt hajnalban.Igaz csak egyszer de elég volt ahhoz,hogy két gáborkátol kapott tropusi kiszáradási tüneteket adjon(bár még imádkozok,hátha töböl....),illetve hogy a strongylodon ledobálja az elsó leveleit.
És nem voltak véletlenül 5 fok alatt a magok az ut során?repülő csomagtér,vagy hasonlo??Mert akkor előfordulhat hogy jonéhány nem fog kikelni.(Rambután pl.5 fok alatti hideghatás után már nem csirázik)
Ablak elött, radiátor mellett áll. Akkor ez kevés lehet neki? Erre nem is gondoltam. Viszont akkor is "téli évszak" volt amikor kikellt és akkor nagyon igyekezett.
Ha csak ez lehet a baja, akkor várok és remélem ha megjön a jóidö akkor beindul. Köszi
A magyar télben, 8 órányi félhomályban, 0 napsütésnél így "fejlődnek" a trópusi növények. Vagy hebrálsz neki pótvilágítást, mint a kendertermesztő vietnamiak, vagy belenyugszol, hogy tél van, és csak nyáron fejlődnek ezek a növények.
A képen úgy néz ki mintha több hajtás is lenne egy magból. Erre gondoltam mint erdö :-) Furcsállottam.
Az én mangóm így néz ki. Sajnos már lassan 2 hónapja. Elfelejt továbbnöni? A középsö hajtás is már ilyen mióta. Nincs elszáradva az egyértelmü, de mire vár? Mindenkinél ilyen lassan fejlödik?
Én október 19-én ültettem el egy mangómagot. Kb 1 hét után már látszott, hogy hajt. Aztán szép lassan meglettek a levelei, amik elöször olyan bordós-zöldes színt mutattak. Eleinte lógott az egész levélzet (4 levél) tartás nélkül. Karácsonyig viszont megerösödött, kizöldült és azóta semmit sem csinál. Középen zöld a fö hajtás, tehát nem száradt el.
Nem tudom, hogy milyen gyakran hoz egy levélsort a mangó. Tud ebben valaki valamit mondani?
Most gyorsan lemértem, 27 cm magas a növény. Majd késöbb lefényképezem.