E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
1 (Dávidtól.) Szívem mélyéből áldalak, Uram, mert meghallgattad ajkam könyörgését. Az angyalok színe előtt énekelek neked, 2 s leborulok szent templomod előtt. Áldom szent nevedet, jóságodért és hűségedért, mert ígéreted túlszárnyalta dicsőségedet. 3 Amely napon hozzád kiáltottam, meghallgattál, gyarapítottad a lelkem erejét.7 Ha bajok közt vergődöm is, megőrzöd életem. Fölemeled kezed ellenségem haragja ellen, és megmentesz engem. Jobbod 8 teszi ezt velem Uram, jóságod mindörökké megmarad. Kezed művétől ne fordulj el!
Te nem írsz semmit, csak másolsz a bugyuta mesekönyvből. :) Régebben tettem fel pár kérdést, de nem tudtad megválaszolni, de nem is vártam mást. Nektek nincsenek önálló gondolataitok. Csak másolni tudtok. :)
"Szeresd felebarátodat mint ön magadat"
Ez a legnagyobb baromság a kereszténységben és a legundorítóbb hazugság is.
Hogy mertek ti a szeretetről beszélni? Ti, mikor hatalmatok volt, kit szerettetek? Hány millió ártatlan embert öltetek meg, küldtetek máglyára, mert gondolkozni mertek?
Ezért kell küzdeni a vallás ellen, mert undorító és erkölcstelen.
Szeresd felebarátod?! Ezek szerint szeressem a szemét pedofil, patkány papot, aki seggbe dugja szegény szerencsétlen ministránsgyereket, akit a hülye szülei nem sportolni, hanem a templomba küldtek?
A te mesebeli istened, kit szeret? Miért nem mentette meg a választott népéből azt a 6 millió ártatlant, akit a keresztény hitler legyilkoltatott? Ha tényleg létezik, akkor ez a perverz állat csak ült a trónján és nézte. Tudom, nem tudott beleszólni, mert szabad akaratot adott, igaz? De akkor minek hozzá imádkozni, hisz teljesen tehetetlen.
Istennek csak egyetlen mentsége van, az, ha nem létezik. :))
Látom az IQ-ra írt hsz-emre nem válaszoltál. :) Azért fogadni merek, ha beteg leszel, nem vagy annyira hülye, hogy csak imádkozzál, hanem kórházba mész, mert a tudomány csak többet ér, mint az imádkozás. :)
Minden valláskárosultról kiderül, hogy ateista, ha beteg lesz. Kivéve pár hülye jehova tanúját, aki nem engedi, hogy vért kapjon és inkább megdöglik. Azt is el kell ismerni, nekik legalább van vér a pucájukban. :)
Én igyekszem könyveket olvasni. Mesekönyvet te olvasol és még idézel is belőle eleget, hiszen a bibliánál undorítóbb, erkölcstelenebb mesekönyv nem létezik a világon.
"Akkor Zeuszt már nem kell figyelnem"
Persze, hogy nem kell figyelned, mert kb. annyi esélyed van Zeusz-szal és jézuskával találkozni, mint Godott-tal. :)
"A IQ A keresztényeknél magasabb, mint a nem keresztényeknél."
Szerintem, te annyira zavart vagy, hogy ezt a baromságot el is hiszed. Egy biztos: neked kevesebb van, mint Forrest Gump-nak. :))
"Ha az Angyalokat is és még nem beszélve Jézusról, szentekről az emberi tudomány IQ nagyon messze van ? !!"
Miről beszélsz, te szerencsétlen? A középkorban az emberek átlagéletkora 35 év volt. 100 gyerekből nagyon kevés élte meg a harmadik évét. A nők életkora csak 28 év volt, mert belehaltak a szülésbe. Száz éve a Spanyolnáthában 50 millió ember halt meg. Az istened semmit nem csinált. A tudománynak és az ateizmusnak köszönhető, hogy nincsenek olyan szörnyű járványok mint régen.
A jézuskádnak olyan hatalmas IQ-ja volt, hogy analfabéta maradt. Nem tudott se írni, se olvasni. A bibliát egy tudatlan pásztornép írta, aki azt hitte, hogy a Föld 6 ezer éves és lapos. Jó, nekik van mentségük, ők akkor éltek, de neked nincs, hogy az ő szintjükön maradtál. Te tanulhattál volna: a biblia olvasás és másolás helyett jobb dolgokra tudtad volna felhasználni az idődet.
25 évet éltél külföldön és ennyire elfelejtettél magyarul írni? :)) Én már 35 éve élek külföldön, de amit gyerekként az iskolában megtanultam, nem felejtettem el.
Szerintem, te mindig ilyen szinten voltál helyesírásból. :))
Amit te leírogattál, ez mind igaz, én tudtam kint már előbb , itt is ez lesz a nagy vállalatok 1500 dolgozót is elküldtek egy nap alatt . Itt olcsó a munkás, de itt is megcsinálják majd. Sőt a vendéglős saját családját fogja alkalmazni. Egy takarító többet keres, mint egy műszaki rajzoló. Szakmunkások fognak érvényesülni, vagy csináld magad!!!
Ezek mind a Bibliába megvannak írva, akinek sok van egyre többet kíván, ez az elégedetlenség a nagyon gazdagokról beszélek!!! Azt is írja pénz az Istenük! Éhezés, betegség , járvány, bűnözés……,Teremtő Isten előre tudta, befog teljesedni minden. Szerényen kell élnünk. Minden megismétli önmagát.
hát én nem érzek semmiféle küldetéstudatot. elég lenne, ha az emberek normálisak lennének. de itt még ez is óriási elvárás, ahol természetessé vált, társadalmi normává a hazugság, átverés, lopás, minden szinten. kicsiben és nagyban is ez folyik. nem is tudom egyáltalán mi szab ennek gátat a domináns ágazatoknál, pozíciókban. leginkább az, hogy ha többet lopnának, akkor az emberek már nem tudnák kifizetni, vagyis a piac szabályoz mindent (amibe beletartozik az is, hogy ha kiszolgáltatott valaki, annak dupla árat kell fizetni), az olyan homályos és bizonytalan dolgok, mint a morál, becsület meg teljesen kikoptak. lelki fejlődésért, kultúráért nem fizetnek az emberek egy fillért sem, viszont fele királyságukat adják az autószerelőnek és a kőműveseknek.
Mióta haza jöttem 15 éve Teremtő segítségével és az ő irányításával, írtam és dolgoztam fel,a Bibliai szövegeket, hogy az egyszerű emberek is megértsék. De én csak, azt közvetíthetem le amit kaptam, és mindent leírtam!
Egyenlőre többel nem rendelkezem, a kék színek emelik ki a lényeget, könnyebb a megértése, a mondanivalójának.
ezért fontos, hogy ne csak műveljük a tudományt,hanem értsük is, hogy milyen morális feltételei vannak. a tisztánlátásnak morális feltételei vannak, lelki emelkedettség kell hozzá. ha ez nem tudatos, akkor a kutató könnyen elkurvul. mert ingyen kapta úgymond, születési adottságként, és nem fogta fel a helyzetének kiváltságosságát, aprópénzre váltja mindenki kárára.
a tudomány jó út szerintem, amennyiben racionalitásra, fókuszáltságra, megfigyelésre, objektivitásra készteti az embert. a gond mindig a hülyékkel való megalkuvásban van. amikor valaki fizetni akar a tudásodért, te meg eladod.
Olvassál itt sokat fogsz tanulni belőle, ez mind fentről kaptam !
Keresztények és akik nem azok. A IQ A keresztényeknél magasabb, mint a nem keresztényeknél. Ha az Angyalokat is és még nem beszélve Jézusról, szentekről az emberi tudomány IQ nagyon messze van ? ! Teremtő Istentől indul ki minden ,erre nem gondolnak az emberek ?? Érdemes elgondolkozni mindezeken ?!