Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2380

Aliz tegnap feltett egy kerdest a nogyogyaszos topicban es ezt a valaszt kapta:

"Kedves Alice Csodaorszagban,

ha nincsen kedved ne válaszolj, de egy elméleti vitába bonyolódtam bizonyos vegetariánus körökkel, akik azt állítják, hogy a menstruációs vérzés az nem más mint a húsevés által bekövetkezett káros következmény. (!!!) Én csak egyetlen kérdésre akarok választ: én azt állitottam, hogy a menstruáció nem klasszikus vérzés, ugyanis soha nem alvad meg, nem úgy mint a gyomor, agyvérzés stb, de azt mondják nincsen igazam.

Igaz-e hogy a menstruációs vérzés nem klasszikus vérzés? Igaz-e hogy a menstruációs vérben van valami, ami meggátolja a véralvadást? Igaz-e az, hogy a spontán vetélésnél alvadt vér távozik leginkább?

Olvastam a vegetarianus cikket (valoszinuleg onnan a vita). A cikk ugy ahogy van egy oriasi marhasag. Es mindenben amit fentebb kerdezel igazad van.

Gabor"

azul Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2379

"Megjegyzem szerintem mindenfele savas hatasu etel csokkentese, es lugos hatasu etelek novelese kellemesebbe kell hogy tegye ezek szerint a menstruaciot, ezt barki kiprobalhatja magan. Citrom, almaecet, oliva olaj, cayenne bors, zoldsegek lugosak."

Ezt a savasságot, elsavasodást kifejthetnéd kicsit bővebben ráérő idődben.

Ilyen kérdéseim lennének:

Mi savasodik el?

Mi az, hogy sav?

Mi a szervezet optimális pH-ja ott ahol ez a savasodás fellép, és mi váltja ki, és mekkora az eltérés? És mit okoz ott mindez?

Van-é a szervezetben szerinted olyan hely ahol kell sav?

A citrom miért nem savas?

Ugyanez halmozottan az almaecet(savra)?

Előre is köszönöm!

Előzmény: tigristomi (2364)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2378
hat ez az
Előzmény: AliceCsodaországban (2363)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2377
Unnepelyesen elnezest kerek barkitol, aki a fingas szot szemelyes sertesnek vette! Mea culpa :)
Előzmény: bokor (2359)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2376
Soha nem vontam ketsegbe senkinek a jogat, h barmelyik topikba barmit irkaljon. :) Csak viccesnek talaltam a kettonk parbeszedet. Ennyi.
Előzmény: Mikolt (2358)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2375

Aki egy mentruációt ennyire kellemes élménynek tart,az elmehaborodott .

Friss,mi????????

Ilyet egy normalis nő nem ír le,mert tudja,hogy állandóan tampont vagy betétet kell cserélni,sűrűbben mosakodni,stb....

Van akit,egy csomó dologban gátol,van aki nem használ,vagy használhat tampont,az nem tud strandolni,stb..Van,akinek pár napig fáj a hasa,ismertem olyat,aki havonta 2-3 napot otthon fetrengett tőle.Igaz,ő biztos húszabáló...

Szóval aki ennyire felemelő érzésnek tartja,az vagy hülye,vagy férfi

Előzmény: Mikolt (2374)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2374

haziasitott allatokrol van szo egyutt.

amugy az egesz cikk trefas, mert "egyes megfigyelokre" meg "aszonyokra" hivatkozik kutatok, tanulmanyok, stb helyett. vicces az egesz.

a menstruacios eszmefuttatasod azert hulyeseg mert en meg epeszu embert nem lattam a menstruaciojaval olyan szinten foglalkozni, ahogy te teszed. tudod mikor irnek rola naplot? meg ilyen hulyeseget, hogy tok kellemes. aham. ez a dolog nem a fajdalmassaga miatt kellemetlen, hanem mert figyelni kell, hogy at ne azz. legalabbis nekem. mert erezni egyaltalan nem erzem. ez az egesz menstruacioban valo vajkalas olyan, mintha valami elmeroggyant a szara felett allna naponta jegyzetfuzettel es irna.

SzuAt Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2373
"Van is benne erdekes dolog, pl. hogy az enzimek eltunnek az etelbol mar 53 fokon ha megfozzuk"

Már amelyik. Tudok olyan kudarcba fulladt kisérletsorozatrol,ahol ott bukodtt be a dolog, hogy az enzim 160 fokon 4h át se vesztete el a működképességét.
És ez növényi volt.

P.s.

Sok vitamin van ami nem komálja a meleget és el kezd bomlani.
SzuAt Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2372
Pedig majdnem mindennap! Persze csak a jobbak.
Igaz, hogy a külseje más, és a belseje is furcsa, de hát csak onnan gyünn ki nem?
Előzmény: Törölt nick (2340)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2371
Gyere át az "utolsó hozzászóló nyer" topicba, ilyet ott szoktam játszani :)
Előzmény: tigristomi (2370)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2370
Ezt mondom én is.
Előzmény: hadd ne (2369)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2369
Igen, ezt én mondom.
Előzmény: tigristomi (2368)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2368

elég furcsa lenne ha valaki csak önmagára tud normális stílusban reagálni

Ezt te mondod, en nem ezt mondtam.

Előzmény: hadd ne (2367)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2367

Ja ... bocs. A jövőben e megszólaláshoz fogok alkalmazkodni.

Bár elég furcsa lenne ha valaki csak önmagára tud normális stílusban reagálni, de elfogadom, hogy ilyen is lehetséges.

Előzmény: tigristomi (2366)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2366

Szeretném írásban is észrevételezni, hogy javult a stílusod és örülök, hogy erre is rájöttél:

Szia, koszonom.

Annak ellenere, hogy nem hiszem hogy a stilusommal nagy problema lenne. Attol fugg mire reagalok. Az elobb sajat magamra elozmenyeztem.

Előzmény: hadd ne (2365)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2365

Szeretném írásban is észrevételezni, hogy javult a stílusod és örülök, hogy erre is rájöttél:

es noveli igy a sulyat, akkor a periodusa is vissza kell hogy jojjon.

hadd ne

ui: a periódust magyarul ciklusnak hívják

tigristomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2364

Ha mar beleszoltam itt a dolgokba, probaltam utana nezni a neten hogy is van ez a menstruacio meg a vegan dolog.

Ugye ezt irtam:

Elolvastam ezt a cikket amit anno Anna belinkelt ide. Sajnalatos hogy angolul van, erdemes lenne mindenkinek elolvasni, a cikk nagyon jo, sok ertekes es hasznos utmutatoval, reszletes magyarazatokkal, peldakkal, amik igazoljak a cikket.

Van is benne erdekes dolog, pl. hogy az enzimek eltunnek az etelbol mar 53 fokon ha megfozzuk oket, emiatt ez plussz teher a szervezetnek ha fott etelt eszunk, es ezert is sokkal ertekesebb ha nyersen esszuk az eteleket.

Emliti a savas etelek hatasat, hogy a cukor stb. rombolja az ereket, lerakodasokat okoz a testben.

Irta azt is, hogy van olyan hely, ahol az egesz faluban citrommal enyhitik menstruaciokor az esetleges kellemetlen velejarokat. Megjegyzem szerintem mindenfele savas hatasu etel csokkentese, es lugos hatasu etelek novelese kellemesebbe kell hogy tegye ezek szerint a menstruaciot, ezt barki kiprobalhatja magan. Citrom, almaecet, oliva olaj, cayenne bors, zoldsegek lugosak. Ezt mondta Ying Yang kollega is, akire valahogy zordabban sikerult valaszolnom mint ahogy azt szandekoztam.

Mivel a cikkben a veganokrol van szo, igy nem hiszem hogy a haziallatoknal a husevo allatokra gondolt, szerintem a novenyevokrol van szo.

Amiert most irok, az az hogy talaltam meg egy-ket irast veganoktol, lanytol, asszonytol. A velemenyek megoszlanak, ha a fentebbi cikket is ezek koze sorolom.

A menstruacio eltuneserol mas vegan lanyok, nok is kerdezoskodtek, faggatoztak, hogy is van ez.

Osszessegeben amit mondanak, es ami az irasukbol kiderul, hogy vannak akik mikor atternek vegan etkezesre, akkor azt tapasztaljak, hogy eltunik a menstruaciojuk. Ez azonban az egyik lany velemenye szerint a tulzott suly csokkenes miatt van, es nem azert, mert vegan az illeto. Azt mondja a lany, ha megfelelo es kiegyensulyozott vegan etrenddel az illeto visszaszerzi a sulyat, akkor a menstruacio is visszater, habar az ha kellemetlen volt, kellemesebbe, rovidebbe es konnyebbe valik/valhat.

Szoval ha Anna mindent jol csinal, sok nyers mindenfelet eszik es noveli igy a sulyat, akkor a periodusa is visszakell hogy jojjon.

Kiragadok ket reszletet az irasokbol:

Az Elet fajanal (ez vmi csoportosulas lehet), talakoztam sok novel akik nyers kajan eltek mar egy jo ideje (2 -tol 5 evig), akiknek stabil egeszseges sulyuk volt a testalkatukhoz kepest, es akiknek minden honapban volt periodusuk. Azert volt egy kulonbseg. A periodusuk konnyu volt, enyhe, es szinte kellemesnek irtak le. Ez a tisztulas ideje volt hogy elkezdjenek egy ujat (idot): egy igazi ajandek. Ezek a nok kivetelesen egeszsegesek voltak, talan a legegeszsegesebb nok a bolygon.

While at the Tree of Life, I also met many women who had been raw for a good length of time (two to five years), who were at stable healthy weights for their body types, and who got their period every month. There was a difference though. Their periods were light, mild, and even described to me as pleasant. It was a time to cleanse and begin anew; a true gift. And these women were extremely healthy, probably some of the healthiest women on the planet.

Ez a csajszi aki a fentebbit irja, szinten amikor vegan lett, vesztett egy csomo sulyt meg nem is evett eloszor rendesen, es neki is eltunt a peridodusa. Azt javasolja ha valaki nyers eteleken elveszti a periodusat, akkor keressen fel egy hozzaerto taplalkozas szakertot aki ert a nyers etelen eleshez.

http://www.vegetarianteen.com/articles/menstruation.shtml

A masik no, aki mar harom es fel eve el nyers koszton ezt irja:

3 es fel eve hogy elkezdtem a "nyers" utazasomat, es mennyi erdekes dolgot felfedeztem! A menstruaciom olyan tokeletes amilyennek csak elkepzelni tudom. Fajdalom nelkuli minden honapban, es a verzes nagyon kellemes! Nehez elmagyarazni, csak egyszeruen "frissnek es boldognak" nez ki!

It's now three and a half years since I began my raw journey, and what an amazing amount of stuff I've discovered! My menstruation is about as perfect as I could imagine. I'm pain free every month now, and the blood is so pleasant! Hard one to explain that, it just looks so fresh and *happy*!

Erdemes amugy ezt az oldalt olvasgatni, a noci 1 even keresztul naplot vezet a periodusairol meg nehany tisztito kurarol, amik most teman kivuliek.

Az elso par alkalommal ahogy irja, majd megveszett a fajdalomtol, es fajdalomcsillapitokkal veszelte at a nehez napjait. 4 honap mulva mar fajdalom nelkuli volt.

http://www.shazzie.com/raw/articles/period.shtml

Irja egyebkent azt is, hogy egyszer amikor nehez volt neki, rakeresett a menstruacio es joga szavakra, es a talalt joga poziciok hasznaltak neki, enyhitettek a fajdalmait.

Előzmény: tigristomi (2209)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2363

Van aki hivo katolikus. Melyik a karosabb? ;)

Egyik sem káros, ha kiskanállal eszik, mint a mézet. Na de ha már csak azt... belefulladnak a ragacsba.  

Előzmény: Törölt nick (2353)
bokor Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2362

Unatkozik. Bár össze kellene állítania egy dolgozatot.

Értettem vajon, amit írtál?? :-))))

Előzmény: Törölt nick (2360)
Fekete_Péter Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2361
Mér, mikor érdekelte főokos idikét, hogy kié egy topik? Ugye viccelsz???
Előzmény: Mikolt (2358)
bokor Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2359
TE NEM SZEMÉLYESKEDSZ??? Mi az eget nevezel te személyeskedésnek??? Atyám!!! Teletabis topikba, ha létezik ilyen azt írsz amit akarsz, debilségekkel én nem foglalkozom.
Előzmény: Törölt nick (2352)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2358

na most eltunodtem...

amugy ez a topic Alize, szvsz azert ugat bele:) merthogy o a kontra a pro mellett.

Előzmény: Törölt nick (2353)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2357
Lehet h az angyalok neme, de a kutya ivarzik, tuzel, nevezd ahogy akarod, de nem menstrual. Meg akkor sem ha verzik. Vagy tudod mit, menstrualjon, mit banom en, megyek tevezni tenyleg :)
Előzmény: AliceCsodaországban (2355)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2356

Azert van ebben valami felemelo, h te mint FOhusevo es en mint ALhusevo,a vega topikon menstruacios verzesrol vitatkozunk :))) Na megyek tevezni :)))

Inkabb nem mennek bele reszletekbe mensi verzesrol meg betetekrol, ne haragudj. :)

Előzmény: AliceCsodaországban (2354)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2355
Egyébként ha a két dolognak semmi köze egymáshoz, akkor mi a fenéért írtad, hogy a kutya nem menstruál (vérzik?)  Mikor nem is így van! Csak hogy megint megmondjad a tutit?
Előzmény: Törölt nick (2350)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2354
Semmit nem finomítok, a menstruációs vérzés még a betéten sem alvad meg, kérdezd meg a nőgyógyászokat, én sem az ujjamból szoptam, csak éppen konstatáltam, hogy igaz. Van benne valami, ami egyszeren megátolja az alvadást, innen látszik, hogy nem olyan vérzés mint mikor elvágod az ujjad avagy a gyomrod vagy az agyad vérzik.
Előzmény: Törölt nick (2350)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2353

Van aki hivo katolikus. Melyik a karosabb? ;)

Előzmény: Mikolt (2351)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2352

Eloszor a pukizast irtam, de az szvsz idetlen. Majd a teletubby topikba pukit irok. :)

A szellentes meg finomkodo.

Legalabb nem szemelyeskedtem, ezt sem sokaktol elvezheted errefele :)))

Előzmény: bokor (2349)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2351
aki belinkelte azert linkelte be, mert kovetendo, ertelmes es kivitelezheto, tudomanyos dolognak tartja. a masik spine meg arrol beszelt, hogy ezt koveti, es tok jo, mar elmaradt a menstruacioja.
Előzmény: Törölt nick (2348)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2350

Ez nem magyarazat semmire, csak eppen szerintem a ket verzesnek a vilagon semmi koze egymashoz. Maskor tortennek a ciklusban, mas a funkciojuk, mas a hosszuk stb.

"Ez egyébként NEM VÉRZÉS, ugyanis soha nem alvad meg!!!! "

Ezen azert meg finomits egy picit.

Előzmény: AliceCsodaországban (2347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!