Keresés

Részletes keresés

littlefoot Creative Commons License 2005.02.21 0 0 1003

De utaztunk "igazi Fogdoktorokkal"is !!! 2 fogorvos 1 apartman-házban."KORFUN-ZORBAS" APP.Nagyon jol kijöttünk velük mert nagyon jo fejek voltak,ittunk ,ettünk buliztunk együtt.mindenkinek jo nyaralást,és kevés bosszuságot. 

Előzmény: Törölt nick (1002)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.21 0 0 1002
Ja szóval ez a fogtechnika a garas foghoz történő verésének kifinomult módja :-DDDDDD Tetszik a kifejezés :-D
Előzmény: littlefoot (1000)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.21 0 0 1001
Ezzel tkp. nekik adtál tanácsot, nem nekem.
Előzmény: BOLOND (997)
littlefoot Creative Commons License 2005.02.21 0 0 1000
A fogtechnika szót arra értettem,hogy egyik-másik ember úgy indul el nyaralni,hogy felpakol egy teljes ellátásra való kaját,kint meg egy giroszt nem képes megvenni,azzal a címszóval,hogy nálunk otthon olcsóbb.a buszon meg nem lehet elférni a hűtőtáskáktól.meg a napernyőktől,merthogy azt is inkább cipelik,nehogy már ott kelljen érte eurót adni...aztán már olyan is történt velünk,hogy még elindulás előtt szóltak,hogy kell fejenként leadni 10 eurót,amit a határőrök megkenésére,a gyorsabb haladás,és a busz szivatása ellen gyűjtöttek.ezen annyira belázadtak,hogy a busz el sem indult,csak miután a nagytöbbség lehurrogta őket.de milyen gáz már ezután 30órán keresztül az ilyen emberekkel együtt utazni???!!! 
Előzmény: LUCzI FERencz (995)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.21 0 0 998

görögországban (Lefkadán) én is ittam a csapvizet, semmi bajom nem lett tőle.

Azt hallottam, hogy Sartiban nem jó inni a vizet, de ez szerintetek érvényes egész Görögországra?

Előzmény: LUCzI FERencz (995)
BOLOND Creative Commons License 2005.02.21 0 0 997

En is amolyan oregedo balfasz vagyok de semmikepp sem elkeseredett.  A bunkosag nincs korhoz kotve.

Egyebkent meglepo hogy normalis szoval mennyit lehet elerni.  Mi peldaul egy gyonyoru helyen a vilagnak nem birtunk egyik este aludni, mert a tucsok ciripeles mellett olcso magnobol recsego zenet kellett hallgatnunk.  Odamentem a sracokhoz, es megkertem oket hogy egy kicsit halkitsak le a zenet,  mert este messzire megy a hang, vagy legalabb a basszust vegyek le ha lehet.  Minden gond nelkul lehalkitottak es elnezest kertek. Aztan megettunk egyutt egy fagyit (nem iszok) amire meghivtam oket. Dumaltunk tiz percig aztan mindenki visszatert a nyughelyere.

Nem mondom hogy ezt surun el fogod erni, de ha nem probaltam volna meg vagy ellensegesen kozelitettem volna meg oket biztos nem igy vegzodott volna.

Előzmény: Törölt nick (987)
szalapala Creative Commons License 2005.02.21 0 0 996
Mi a bajod a sült csirkével?
Azért mert te szalonnát ettél, irigykedsz arra, akinek csirkére is futja?:-)
Előzmény: Törölt nick (993)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.02.21 0 0 995
Nem akartam ezzel leszólni azt, aki anyagi okból busszal megy, de a hozzászólósodban te is jól megfogtad, melyik embercsoportról beszélek.

Egyébként, azt leszámítva, amit a kamu koktélokról írtál, (víz+citromkarika+fotózás 8-))) -mellesleg jót röhögtem rajta,- én Go.-ban mindenütt megittam a csapvizet, bár az ásványvíz tényleg nem volt drága, de már csak azért is, balhéból is megittam, és soha sehol kutya bajom sem volt tőle.

A fogtechnika szót nem értem, megmagyaráznád?

A sült csirkés szendvics meg tényleg durva.
Előzmény: littlefoot (992)
Tóthika Creative Commons License 2005.02.21 0 0 994
Nyugodtan kezdheted ;-), erről szól a topik.
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.21 0 0 993
Amikor én utoljára buszos nyaralásra vetemedtem, az Spanyolország volt, sok évvel ezelőtt. Szerencsére utastársainkkal a buszt kivéve nem kellett találkoznunk, de amikor már az Osztyapenkó szobor környékén előkerültek a sült csirkés szendvicsek, akkor megfogadtuk, hogy soha többet.

littlefoot Creative Commons License 2005.02.20 0 0 992

Halli mindenkinek!!! Csak annyit szeretnék közölni ,sajnos nagyon sok PARASZT égeti a MAGYAROKAT .De mi is szoktunk utazni GÖRÖGBE busszal,és nem tartjuk magyunkat BuNKóKNAK!!!!!!!!!!!!De sajna idáig erre futotta. Már 6 szor voltunk kint és mi is tapasztaltuk,hogy sok honfitársunk nem tud viselkedni, és ez már a buszon elkezdődik,határon belül.Amikor kiérnek,elöjön a KULTÚR MAGYAR.SZEMETEL,FOGTECHNIKA,És nemtudja hogyan viselkedjen.Pl:KORFUN a bárban INGYEN csapvizet kértek,-köztudott, hogy nem szabad csapvizet inni,-belerakattak jégkockát,citrom karikát,meg mindent ami ahhoz kell,hogy koktélnak nézzen ki,és így FOTÓZTÁK egymást,itthon meg ök voltak a JANIK.És még volna miről mesélni.

Előzmény: LUCzI FERencz (991)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.02.20 0 0 991
Többek között ezért vagyok én csak és kizárólag a Peloponneszoszra hajlandó menni, mert odáig már nem érnek el ezek a "buszos bunkók"
Olympic Beach csak 1-2 napra, megpihenni, mert az kb. félút itthonról, és egyben levezetni egy kicsit sok lenne Kalamatáig.
Ott az "olymposzi riviérán" (Platamonas, Nei Pori, Olympic beach stb. ) találtunk olyan kempinget és olyan partszakaszt, ahol mi voltunk az egyedüli magyarok
Mikor 3 éve Sartiban voltunk, akkor is sikerült egy ilyen helyet találni, igaz 8 km-re a várostól, ahol a kemping megnyitása óta mi voltunk az első magyarok. Össze is haverkodtunk a tulajjal...

Előzmény: Törölt nick (985)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 990

Utazik a magyar... (fotó: magánarchívum) :-DDD

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 989
Persze, hogy még nagyobb balhé legyen. Ők biztos örültek volna neki, de nekünk ez is elég volt, mint már alant írtam.
Előzmény: Törölt nick (988)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 987
Élvezni meg valahogy nem sikerült a balhét, mi szerencsére még nem vagyunk olyan megkeseredett, öregedő balfaszok, akiknek ez jelenti az örömet.
Előzmény: BOLOND (984)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 986
Azért nem mehettünk máshova, mert ez egy nem általunk szervezett utazás volt, az egyik volt középiskolai tanárunk vezetésével mentünk vagy ötvenen.
Előzmény: BOLOND (984)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 985
Tavaly a haverokkal a görögországi Sartiban nyaraltunk...

Itt rontottátok el. Sarti egy turistafejő üdülőtelep, és nemcsak a magyarok, de egyéb népek közül is nagy %-ban hasonlóak járnak oda.

(Hasonló jó hely még: Paralia, Olympic Beach, stb...)

Előzmény: Törölt nick (983)
BOLOND Creative Commons License 2005.02.20 0 0 984
Jo a sztory es sajna jellemzo, de nem csak a magyarokra.  Azt meg lehet erteni hogy az elso 1-2 napot kibirod a legjobbakat remelve, de miert nem mentetek at egy masik helyre?  Biztos hogy volt meg mas hely is egy ilyen nepszeru udulohelyen.  Lehet persze hogy ti is elveztetek a "balhet" ....:)))
Előzmény: Törölt nick (983)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 983

Na, nagy unalmamban megkerestem ezt a topikot, mert humoros történeteket lehet itten olvasni, és én is hozzájárulok egy széppel.

Tavaly a haverokkal a görögországi Sartiban nyaraltunk, ahol ugye nem kevés magyar van, több apartman is csak velünk van tele. Mi is egy ilyenbe kerültünk, úgyhogy honfitársaink vettek körül minket. Sajnos.

Mikor odaérkeztünk, egy kb. 15 fős magyar banda már egy hete ott nyaralt. Ez a csürhe két-három családot tett ki, vezetőjük két büdös panelproli volt, hatalmas, szőrös sörpocakkal. Az egyiknek rühes nagy parasztbajsza és sztk-szemüvege, a másiknak pedig jellegzetesen buta disznószemei voltak. A második emeletre, az ő szintjükre osztottak be minket. Mielőtt azonban még beköltözhettünk volna, megjött a bajszos, és kijelentette, hogy ő ebben az apartmanban semmilyen rendbontást nem tűr, de ha jól viselkedünk nem lesz baj. Kicsit meglepődtünk, de gondoltuk, jólvan. Mindenesetre a velünk lévő egyik csaj elnevezte a köcsögöt Emperornak, ez rajta is ragadt.

Ezeknek a nyomorultaknak egy napja a következőképp nézett ki: felkeltek reggel nyolckor, és nekiálltak kipakolni a szekrényekből az otthonról hozott konyhai edényeket, rezsót, péklapátot, húsklopfolót, anyámtyúkját, merthogy ők reggeliznek. Közben a két csávó kipakolta a szobájuk előtt lévő szűkös kis teraszra az asztalokat és a székeket. Tízre el is készült a 80 tojásos rántotta, amit jóízűen bezabáltak, majd a mosatlant behányva a konyhába, tovább ücsörögtek a lépcsőház mellett balra, közben pedig dohányoztak, és rosszallóan figyeltek mindenkit, aki a lépcsőházban közlekedett, hogy ugyan mi a fenét csinál. Néha a gyereket leszalajtották zsemléért vagy tejért a közeli kisboltba, de egyébként csak akkor mozdultak el az asztal mellől, ha bementek szarni a fürdőszobába. Estig még kétszer bezabáltak, aztán elhúztak aludni. Így ment ez hét napig.

Közben persze mi bejártuk az egész környéket, úsztunk, napoztunk, amit csak kell, este pedig bevásároltuk a nem kevés mennyiségű alkoholt, majd összegyűltünk valamelyik lakásban, és ott ittunk, zenét hallgattunk és pofáztunk. Ez volt a bonyodalom. Az első éjszaka tökéletesen megvoltunk, jól éreztük magunkat, meg minden. Mikor azonban másnap felébredtünk, mindenféle pletykákból megtudtuk, hogy a prolik haragszanak ránk. Délután a disznószemű el is kapta a velünk lévő, kb. 160 centis, 50 kilós kiscsajt, és megmondta neki, ha még egyszer hangoskodunk, akkor baseballütővel jön át rendet tenni. Érdekes, akkor nem tudott szólni, amikor zenét hallgattunk, valahogy könnyebb volt lehordani az egyik csajt 6-7 húszéves fiatalember helyett.

Még aznap délután megnéztük, hogy tényleg kihallatszik-e a zene a szobából. Természetesen nem hallatszott. Közben az Emperor beárult minket az apartman mindenesénél, és a minket kísérő szervezőnél is, hasonló stílusban, mint a haverja, miszerint péppé veri az egész bagázst, ha legközelebb is ez lesz. Meggyőződve persze arról, hogy a zene nem hallatszik ki, másnap is és harmadnap is jól elvoltunk.

Egyszer sem mertek szólni, csak az apartman mindenesét ébresztették fel minden éjjel és küldték be a szobánkba. Sajnos azonban ezzel sikerült elrontaniuk a szórakozásunkat. Azonban nyilván ez a műhiszti feldobta valamelyest a hangulatukat, volt miért verni az asztalt, szidni a fiatalokat és volt miről beszélni a rántotta meg egy szarás között. Ez úton üzenem Emperornak és a disznószemű köcsögnek, hogy nagyobb öröme ne is legyen az életben.

Emperor
bopat Creative Commons License 2005.01.15 0 0 982

Nana ez azért már túlzás . én már évek óta járok Spanyolországba és eddig soha nem volt gondom, mindenhol beszélnek angolul illetve néhol németül is

Előzmény: gomboc-artur (980)
Gung-Ho Creative Commons License 2005.01.12 0 0 981
Hong Kong: Hamisított órákat készülök venni. Bevezetnek egy apartmanház valahanyadik szintjére egy lakásba. Bent egy pár indiai pofa, egyikük nézi a monitort, hogy nem jönnek-e a rendörök. Ketten hangosan alkudoznak egy fehér ürgével, aki folyamatosan ismétli, hogy ő szegény országból jött, és nem őt kell átbaszni. Egyik india rákérdezett, hogy melyik országból, mire kiderült, hogy magyar a pasi. :) Egyből egyesítettük alkudozási képességeinket, ami elég jól sikerült. :)))
Azért jellemző, hogy hol találkoztam magyarral.... :)
gomboc-artur Creative Commons License 2004.11.04 0 0 980
JA! Magyar szót igy utószezonban sehol sem hallottunk. Viszont a spanyolok közül senki sem beszélt semmilyen idegen nyelven. Sem az informácios irodákban, sem a közlekedési eszközök jegypénztáraiban, sem az éttermekben, sem a suvenir piacon, sem a szoba kiadó irodában. A legdöbbenetesebb az volt, hogy a Costa Bravan a tengerpari étteremben a pincérek nem beszéltek angolul! Ja, ott az ingatlanok40%-a angol kézben van és csak angol turistákat láttunk. Ez olyan mintha a Siófokon a strandon a pincér nem beszélne németül :))))))))
Előzmény: gomboc-artur (979)
gomboc-artur Creative Commons License 2004.11.04 0 0 979
Egy hete jöttem haza Barcelonábol, ahol sajnos ismét nem volt dicsőség magyarnak lenni. Ráadásul szegény honfitársaink nem is hibásak miatta! Barcelona belvárosa tele van ukrán utcalányokkal és az örzőikkel, albán tolvajokkal és román koldusokkal. Román koldusból láttuk a legtöbbet. Kifacsart lábú utszéli üldögélők , párhetes csecsemővel a karján a közlekedési eszközökön sirő rivó asszonyokat és a sétálóutcákban az embereket komolyan zaklató hosszuszoknyás lányokat. Azonban valami miatt minden spanyol azt hiszi, hogy ők mind magyarok!!!!! Mi csak várost néztünk, de egyik rokonom üzleti ügyben volt kint. A bankban a hivatalokban mindenütt ferde szemmel néztek rá, ha megtudták, hogy magyar. A 12 éve katalóniában élő magyar tolmácshölgy meg folyamatosan felvilágositott mindenkit a hivatalokban, hogy a MAGYAR az eu-s ország és nem ők a lopos, koldusos prostis népség.
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.11 0 0 978
Nem egészen egy hete érkeztünk meg Toscanaból. Magyarszót, tán csak háromszor, de annál több japán hangot hallottam, amerikai és német hangot hallottam, no meg olaszt. Nagy meglepetésemre olasz nyelven kommunikált csak a szállásadónk is.
Előzmény: Riff-Raff (977)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.10.11 0 0 977

Mi egy hónapja jöttünk vissza az asszonnyal a Krímből, de ott nem hallottunk magyar szót a sajátunkon kívül. Illetve egyszer igen, mert az egyik parkolóőr megkérdezte, hogy hívják a magyar pénzt, és utána ő is el tudta ismételni, hogy forint. :)

Ja, meg egy öreg portás Odesszában mesélte, hogy ő katonakorában szolgált Magyarországon, és tudott három magyar szót: Szolnok, Kecskemét, Kiskunfélegyháza. :)

Előzmény: bopat (974)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.10 0 0 976

Csak megismételni tudom.... mivel még friss az élményanyag, feldolgozni, emlékezni az ismerősökkel megosztani s tervezgetni.... akár szilveszter, akár síelés vagy a jövő nyár....

Ki mit tervez?  Induljon a tapasztalatcsere, az ötletvadászat.!

bopat Creative Commons License 2004.10.10 0 0 974
Mi az, nem utazik már senki???? Nagy a csend....
bopat Creative Commons License 2004.09.07 0 0 973
Itt nem lehetséges a sózás, csak bizonyos helyeken, mert itt van a környék ivóvízkészletének a döntő hányada, így itt szigorúan tilos a sózás. Panaszkodnak is emiatt a magyar síelők, de nincs mit tenni, a természetet védeni kell.
Előzmény: Törölt nick (971)
tjsz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 972
Dániában és Ausztriában is sóznak. Dániában az öcsikém dolgozott sózógéppel (2002-2003), Ausztriában a hallstadt-i sóbányás kirándulásunkkor említette az "idegenvezető".
Előzmény: Törölt nick (971)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 971

nekem inkább úgy tünik, hogy valami fekete salakfélét szórnak szét. Vagy inkább szórtak egy idöben, mert egyre inkább azt látom, hogy letakarítják a havat, utána peig valami apró kavicsfélét szórnak szét.

Egyébként ezt a fekete izét tényleg nem takarítják egyátalán az egész télen, aztán a településeken mindenfelé széthordják.

Mondjuk az itthoni útsózás - hát ebben nekünk kéne már fejlödnünk. Úgy tudom, hogy 20 éve is már köztudott volt, hogy csak magyarországon sóznak, máshol nem. És ami Bp-en van, amikor leesik 1 cm hó, hát az közröhely.

Előzmény: bopat (970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!