Nekem van...volt egy magyar, de német országban dolgozó ismerősöm, Ők lakóautóval, családosan szinte minden hétvégét a Rajna parton töltötték , minden "inzultáció nélkül" !
A susogással még nem is volna baj, de amikor igazán fúj a szél akkor ez már inkább üvöltés erejű. Tartósan több napon keresztül, nem túl nagy élvezet. Több éve kifogjuk mostanában, az utolsó 2-3 nap mindig elromlik az idő.
Az állványcsavar menete eléggé laposkás a Peggy Peghez képest, szerintem laza talajban nem fog jól tartani. Nézd meg, micsoda menettarajok vannak egy ilyen szögön!
Engem gyerekkoromban sokat vittek a Balatonra. Ott ugyebár mindenhol a part közelébe megy a vonat. Ígyhát megszoktam a vonat zakatolását éjjel nappal. Alapesetben képtelen lennék vonat mellett lakni de a Balatonnál számomra egyet jelent a nyaralással. Ugyanígy vagyok a fák zúgásával. Ha nem hallanám a Balcsinál hiányérzetem lenne.
Sokat jelent a jó helyválasztás, például én a Balatonnál figyeltem meg a vízparti kempingekben. A parthoz legközelebbi helyeken majd szétszedi a sátrakat a szél, 50-60 méterrel távolabb a parttól szinte meg sem moccannak a ponyvák. Ellenben előszeretettel ültettek nyárfákat a kempingekbe, kisebb szél esetén is hangosan "zúgnak" a fák levelei több napon keresztül nagyon idegesítő tud lenni.
Szintén ilyen megoldást használok, azzal a különséggel, hogy pár éve a Northland outlet boltjában sikerüét vennem egy komplett elősátorra való szeget, műanyag akasztókkal pár EUR-ért.
Ami viszont nekem probléma szokott lenni a tengernél (cövekkel és szöggel egyaránt), hogy az agyagos (?) jellegű talaj miatt ha vizes fölbe megy a cövek (vagy közben van eső) és kiszárad a föld, akkor csak fogóval jönnek ki a cövekek de kb. úgy mintha betonból húznám ki azokat.
Az idén a szomszéd németnek Peggy Peg készlete volt ami nagyon praktikusnak tűnt használat közben, de az ára elég húzós....
Arra gondoltam, hogy állványcsavar + fakötésű anya kombót használnék, amit akkus fúróval hajtok be / ki (van nálam elve a talpalás miatt).
Szerintetek? Esetleg valaki használt már ilyet? Vagy Peggy Peg-el tapasztalat?
Én is vettem egy csomó 200-as szöget, nem hegesztő ettem rá semmit, hanem vettem szintén fillérekért nagy átmérőjű kapupánt alátétet. Tökéletes a kettő együtt. Már rengeteg sört kaptam hálából, mikor átadok ajándékba néhányat a huzalkampókkal szenvedőknek. 😀
Én vettem egy 5 kilód doboz 200-as szöget. Vágtam belőlūk 3 centis darabokat és ezeket ferdén ráhegesztettem az egész szög lapos feje alá. Szezon végén kap egy sósavas fūrfőt, így gyakorlatilag minden évben van egy új garnitúra tūském ami még a sziklás talajba is úgy megy mint kés a vajba. 3000 ft-ból életem végéig el vagyok látva tūskékkel.
A cövekek helyénél kivágták a szoknyát, arra hajtom ki-be, amerre akarom. :-)
Elég kavicsos-köves a hely, a gyári Obelink cövekek nevetségesek. Vettem olyan szettet, amiben kb. 200-as szögek vannak lekrómozva - sima pite volt leütni őket.
Egyébként is viszonylag hamar károsítja ezeket az UV, egy bontott tetőablakban nem bíznék. Bármi más fém, vagy beltéri használt alkatrész bevállalhatóbb, de ennek nincs értelme. Főleg hogy szolid áron is kapható.
A használt eleve időzített bomba, mi van ha pont nyaralás előtt, vagy közben reped darabokra.
Defekt - nem állok neki éjjel szerelni - otthagyom - háromszög - egy kilométer után rendőri ellenőrzés a kocsival (nem ellenőrztek innen fikció) - hol a háromszög? - a lakókocsinál - de a kocsiban kellene lenni....
Üdv! Az enyémen kifelé is, meg befelé is lehetett teríteni, mert kint is, bent is volt lehetőség lecövekelni és gondolom, nálad is adódik, hogy hol vannak a lecövekelési pontok, egyszóval az szabja meg, hogy merre teríted, mert gondolom, nem akarod a szoknyákat(én így hívom a PVC lábazatot) átütni. Persze, az is megoldás, hogy ha kívül vannak a cövekpontok, akkor is kifelé teríted és hatalmas - ha a Balatonnál vagy, partikövezésből szemét módon elhordva, mint azt jól látni a Balatonakali-i kemping 16-os utcájában - terméskövekkel, vagy a TÜZÉP-nél vásárolt betontéglával lesúlyozni - de azért azt tudni kell, hogy a szél nagyúr ám, biztonságosabb a cövek!!