Valóban jobban tetszenek nekem az úgynevezett extended verziók, mint a dalokat eredeti önmagukból teljesen kivetkőzető remixek, de ez nem csak Mylene Farmer-re vonatkozik, hanem más egyéb kedvenceimre is. Egyébként, Laurent Boutonnat a zeneszerző jogán nyúlt hozzá megfelelően a dalokhoz, ami egy DJ-nek nem biztos, hogy sikerül(t). Persze, vannak üdítő kivételek is, gondolok itt a következő verziókra: L'ame stram gram (Perky Park Pique D'ames Club Remix), Je te rends ton amour (Redemption Perky Park Club Remix), Souviens-toi du jour (Royal G's Radio Mix), Souviens-toi du jour (Sweet Guitar Mix), Optimistique-moi (Opti-mystic Radio Remix), Innamoramento (Darkness Remix), Pardonne-moi (Dark side of the mix).
a DJ-k, mixmesterek sok esetben nem a megfelelő módon gondolják tovább az eredeti felvételeket
na azert az,h mi lenne a megfelelo mod, elegge relativ ugyebar...
altalaban en az eloadot (vagy a kiadojat) szoktam okolni, ha nem megfeleloen kreativ emberkeket biznak meg a dalok ujrakeveresevel (pl Madonna-nal is megfigyelheto ez...)
a regebbi LB-fele mixek meg (foleg a 80as evek vegen, 90es evek elejen) inkabb voltak extended verziok, mint a mai ertelemben vett remixek...persze h azok jobban tetszenek
Én csak a Sans Contrefacon 2003-as változatát hallottam, de nem vagyok tőle elájulva. Ez nem konkrétan Mylene Farmer hibája, hanem, hogy a DJ-k, mixmesterek sok esetben nem a megfelelő módon gondolják tovább az eredeti felvételeket. A Laurent Boutonnat-féle mixekkel nem volt gond.
Na, talán ez a rövidke hír lendít egy kicsit a topic ellaposodott forgalmán...
A - francia - Universal kiadó hivatalosan is bejelentette, hogy december 2-án egy remix-albummal jelentkezik Mylene Farmer, melyen többek között a következő számok újrakevert változatai kapnak helyet: SANS CONTREFACON, L'ÂME-STRAM-GRAM, VERTIGE. Minden bizonnyal, vadonatúj remixekről van (lesz) szó.
Mivel, sajnos perceken belül be kell mennem felügyelni egy vizsgára, és várhatóan csak későn érek haza, most csak annyit írnék, hogy az október 19-e és 26-a közötti időpontok szinte bármelyike továbbra is jó nekem.
Kaka van a palacsintában!
Mint már említettem átraktak másik műszakba minden figyelmeztetés nélkül. Ezért borúlt minden programom az év végéig. Azt a sajnálatos bejelentést kell tennem, hogy a 24-26 hétvége nem jó, csak a 18-19. Én sajnálom a legjobban, de nem tehettem semmit. :o(
Megkaptam az emilt, majd privátban válaszolok rá.
A 26-a az vasárnap, nem? Ha nem nyúlik késő éjszakába a dolog, és normálisan haza tudok utazni, akkor nekem az a nap akár meg is felelne. De ezt még ne vegye senki sem készpénznek!
Mégtovább bontosítok: 24 vagy 26. A 25 nekem nem jó (már ha úgy döntötök, hogy Battán legyen a buli). Csak időben el kellene dönteni, mert a szabadság nagy kincs nálunk, és időben kell szólni.
Beleköptek a levesembe, mert átraktak másik műszakba és borult az összes programom. Az új szerint okt. 18-19 éjszakás vagyok, tehát kb 11-től jó. Okt. 24-25-26 délelöttös vagyok, ergo délután 3-tól ok nekem (24 elvileg munkaszüneti nap), de ha gondoljátok egy nap szabit nekem megér :-)
A szám címe Cloudbusting, és Kate Bush 1985-ös sikere. Valóban emlékeztet Mylene Farmer Sans Contrefacon című 1987-es klipjére.
Egyébként, Kate Bush Mylene Farmer egyik nagy kedvence.
Egy szakmai jellegű kérdés:
Emlékeim között van egy klip, szerintem Mylene Farmer (de nem biztos)a szerző. Arra emlékszem, hogy nagyon tetszik. Egy tudos játszik benne, akit Donald Shuterland (remélem így kell írni a nevét)alakít, és a sztori valami esőcsináló gépről szól. Jönnek benne a fekete bőrkabátos emberek és ezt a tudós bácsit elviszik. A gépet végűl a segédje (Mylene Farmer???) indítja el, és láss csodát az eső elkezd esni. Kb erről szól a klip.
A kérdésem: Mylene klip vagy nem. Ha igen, akkor a szám címe. Ha nem, akkor ki a dal szerzője.
A király az lenne, ha valakinek meg is lenne.