Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2005.04.11 0 0 1334
Szerintem inkább a minit süsd, elég lesz egy 24-es adag. Én is azt viszek. De még fogalmam sincs, milyet... Valami beváltat, nehogy felsüljek. :-)
Előzmény: markusjud (1330)
stefiadri Creative Commons License 2005.04.11 0 0 1333

Szombat este leánykám megsütötte a sonkás-sajtosat. Neki kinézetre nem tetszett, mert laposak lettek, de a fiammal nem bírtuk a kajálását abbahagyni :)))

Szóval nagyon finom lett, ráadásul mi inkább sósba utazunk. Nekünk nincs muffin sütőnk, leánykám csak úgy a tepsibe egymás mellé rakja a kapszlikat, és tökéletesen működik a dolog. Remekül kijött a kapszliból hidegen és melegen is!

Persze biztosan nem mindegy a minősége, úgy tűnik kifogtuk. Ezek után nem keresem a sütőt görcsösen, ha találok az elképzelésemnek és pénztárcámnak valót, csak akkor veszem meg.

Előzmény: markusjud (1325)
markusjud Creative Commons License 2005.04.11 0 0 1332
Ja, nem írtam: ehető lett, és úgy tűnik, hidegen jobb, vagy addigra összeérik. Viszont hiába jön ki nagyjából könnyen a mufli a lyukból, de a mélyedés falán egy vékony sültréteg ottmarad, ami többórás áztatás után is csak erőteljes dörzsöléssel jön ki :(((((((((( Csúúúúúúúúúnya Ötkerbácsi!!! :(((((
AleisteR Creative Commons License 2005.04.11 0 0 1331

Tegnap megpróbáltam rekonstruálni a búvár-túrós muffint. Nálam a végeredmény nem lett olyan gyönyörű. A barackdarabok sülés közben kamikaze módon felküzdötték magukat a muffok legtetejére és elszántan odasültek a forma széléhez, ráadásul a tészta is egy kicsit morzsalékos lett, így elég nehéz volt őket kiimádkozni a tepsiből.

DE: megint működött a "ronda és finom"-effektus, mert a szakértő közönség szerint ez volt eddigi pályafutásom csúcsa. :))) (Kép is van, csak elfelejtettem letölteni a kameráról.)

Szóval köszi a receptet!! Bennem is megfogalmazódott a kelttésztás változat, kipróbálta már valaki esetleg?

markusjud Creative Commons License 2005.04.11 0 0 1330

Erre még elfelejtettem írni: sima kis vékony hengerke :)))

Szerinted melyik muflit süssem péntekre? És 24 pici elég lesz, vagy kéttepsizzek?

Előzmény: Zitka (1317)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1329
nem, nem. a nem evés = nem evés. na, el is takarodok, mielőtt újabb képet beraktok! :-)))
Előzmény: markusjud (1328)
markusjud Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1328

Júj, ez nagyon jól hangzik!

Szülinapi ebéd elhalasztva jövő hétre, szüleim épp tavasznyaralni voltak Keszthelyen :( Az ötlet nem rossz, bár a tortasütőmet is ki kéne próbálni már, szegény Nyúlünnep óta ott pihen a dobozában... :(

malena! Nem gáz annyira ez a bufla, teljes kiőrlésű liszt, pici normál liszt meg egy adag zabkorpa az alap, és joghurt van benne. Na jó, a qkorica meg a borsó nem túl lájtos :), de ha minikéből mondjuk bekapsz kettőt... Nem akarlak cukkolni, nekem se szabad kövérítősöket falnom... :(

Előzmény: Angiszeged (1327)
Angiszeged Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1327

jujj, de guszta:)

Szülinapodra muffintorta volt stílusosan ugye? ;)

Én megyek tovább az egészséges, illetve nem hízlaló muffin vonalon.

Ma sütöttem kukoricapehelyből, (Norbi osztályzás szempontjából sztem 1es kód ez is).

kb 250gramm kukoricapelyhet nagyjából összetörtem. A múltkori zabpelyhesből tanulva tettem bele 2ek lisztet, ebbe kevertem 2kk szódabikarbónát.

2tojássárgával elkevertem szőlőcukrot (én szoptatok, édesítőt nem eszem, de lehet az is), ebbe ment 1pohár joghurt, kevés olaj (a zabosba nem tettem, kellett volna, sajna ennyi muszáj). A tojások fehérjét habbá vertem. A pelyhet a tojássárgás keverékkel összezutyultam, tettem bele sok-sok mazsolát, majd óvatosan (lentről fel) belekevertem a tojáshabot is. Ezeket öntöttem a horpaszokba:)

20perc, 200fokon.

Nos, ez nem fűrészpor ízű. ISteni lett, komolyan, próbáljátok ki. EBbe azután mehet kakaópor, vanília, stb...

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1326
na, kelllett nekem erre járnom a Nagy Nemevés Első Napján... :-)
markusjud Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1325

Elkészült a zöldborsós-qkoricás-sonkás-sajtos-hagymás-petrezselymesem, most hűl, tehát még nemtom, ehető-e :)

Szép hétvégét Nektek!

moes Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1324
hű ez milyen jól hangzik!!
Előzmény: Törölt nick (1323)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.09 0 0 1323
még gyorsan csináltam egy kakaós tésztájú fehércsokisat, nagyon finom volt, a fehér csoki és mandula világított a sötét tésztában. egy dolgot tanultam: nem kellett volna berakni a hűtőbe a csokit (a cél az volt, hogy ne olvadjon el idő előtt), de így végül nem is olvadt fel szinte egyáltalán, ott üldögélt a tésztában, és nem volt olyan jó, mint amikor a csoki jól felolvad és folyós lesz...
markusjud Creative Commons License 2005.04.09 0 0 1322
Köszönöm Neked is!
Előzmény: Törölt nick (1321)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1321
boldog szülinapot, most látom csak... :-)
Előzmény: markusjud (1320)
markusjud Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1320

Hüppp :((((

Az a valami elküldéskor még szívecskeformájú volt, és ezt hozta ki belőle a csúnya index :(((((

Előzmény: markusjud (1319)
markusjud Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1319

NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!!

_    _

(    )(   )

/

/                                

/

Zitka Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1318

Lemaradt a jókívánság: BOLDOG SZÜLINAPOT! :-)

Előzmény: markusjud (1308)
Zitka Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1317
Lányok, semmi érdemleges hozzászólnivalóm nincs, de ezen a Norbi rudin én is halálra röhögtem magamat itt magányomban... :-))))))))))))))))))))))))) Vizuális alkat vagyok.... :-)) Remélem, azért formázva nem volt... ;-)
Előzmény: markusjud (1307)
AleisteR Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1316

Nem tudom, a szódabikarbóna hatásosabb-e, sztem csak töményebb. Elvileg a sütőpor is szódabikarbóna + még valami más, ami semmire nem jó, csak többnek néz ki tőle a por.

Előzmény: Angiszeged (1315)
Angiszeged Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1315

nincs...

igen, valszeg igazad van. Lehet, h a szódabirkabóna felhozta volna jobban? Feljött ám ez is, eleve ez ebből egy kis adag, lehet, h több joghurtot kellett volna beletenni (??)...

Vagy fél deci olaj kellene bele azért? Fogok Én még ezzel kísérletezni, úgysem hagy nyugodni:). és sikerült már hármat betermelni, mi lenne, ha még igazán finom is lenne?? :D

Előzmény: AleisteR (1314)
AleisteR Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1314
Ezek szerint a sütőpor tojik a zapkorpára meg -pehelyre... És nincs benne semmilyen zsíranyag?
Előzmény: Angiszeged (1312)
AleisteR Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1313
Boldog szülinapot kívánok!
Angiszeged Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1312

Nos, az eredmény várható volt khm:))

ehető fűrészpor... miért finomabb ennyivel a liszt??

Mondjuk, ha valaki fogyózik, akkor sztem elmegy, főleg, h ki van éhezve az édességre.

Azért így fényképeztem, mert múltkor valaki kérdezte, hogy jön ki a szilikonosomból a cucc. Hát így, ezt tényleg csak eltörölni kell.

norbi update 1es muffin:

150 gr zabkorpa

150gr zabpehely

fél csg sütőpor

kakaópor

2dl joghurt

4tojás fehérje (almáspitéből maradt) felverve

de legközelebb símán 2tojással fogom

150gr szőlőcukor (ami kettes kód, ez lehet édesítő is, de Én azt nem adok a családnak)

Angiszeged Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1311

BOldog születésnapot:))

És várom a díszítési módokat a Te kivitelezésedben:)

Angiszeged Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1310

értettem, nyugi:))

NA, beraktaM egy adagot. Kísérletezem, ez egy egyes kódú lesz;)), ha összejön.

Norbinak a rúdja is lefogyott ezexerint:DDD

Előzmény: Törölt nick (1303)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1309
NEM HISZEM EL!!! ilyen nincs! :-))) norbi rúdja! és akkor nekem is 2,5 kilós gyerekem lesz, ha azt megeszem???
Előzmény: AleisteR (1304)
markusjud Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1308

júúúúúúúúúj olyan gyönyörű könyvet kaptam a kolléganőmtől szülinapilag! Most hozta.

Jutta Renz: Még több muffin

gyönyörű képek, naggggyon szép! remélem kipróbált receptek.

Azt írják a nőről, hogy ő "Miss Muffin".

Rengeteg díszítési tipp is van benne.

markusjud Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1307
Nálunk volt nemrég a menzán az ebédhez!!! Szétröhögtük magunkat, mikor valaki megjegyezte, hogy nem is tudja, milyen rúdja lehet Norbinak, amiről méretezte... :))))) Úgy női mutatóujjnyi lehet az egész nasi, hosszra-szélességre :)))))))))))))))))
medvemacs Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1306
[pár éve még tutira volt olyan, hogy Lagzi Lajcsi kolbásza :)))))]
markusjud Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1305
Jaj, dehogynem, csak én meg nem fogtam föl... bocsi :)
Előzmény: Törölt nick (1302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!