Én max összegre gondoltam, havi 20e. Én kötnék 2x20-at is, de sajna egyedül leszek tulaj a leendő lakásban, lányommeg pici még.. szóval mindenképp max összeg.
azt jelenti, hogy a jogszabály szerint van egy számlanyitási díj, ami a szerződéses összeg 1%-a. most éppen még fut az akció, amikor betéti összegtől függően 25-50%-os kedvezményt adnak erre az 1%-ra. ha bővebb infó érdekel, kérdezz
ha eldöntötted, hogy otp, akkor most kössél 4 éves ltp-t (még kedvezményes időszakban), aztán pedig az igénylésnél kombizd be, így jársz a legjobban. aztán amikor lejár, megint köthetsz másikat, ezzel csökkentve a hiteled költségeit.
Nem kérnek sikerdíjat, elküldenek ahhoz a bankhoz, biztosítóhoz, amelyik a legtöbb jutalékot adja nekik. De ez a hitel-topik, menjél a befektetésesbe, ha tanácsot akarsz.
Mi a véleményetek a pénzügyi közvetítő cégekről? Úgy tudom, hogy van amelyik befektetésekkel is foglalkozik. Vagy jobban megéri egyedül végigjárni a bankokat, és megnézni az ajánlatokat?
Ezek a közvetítő cégek kérnek külön pénzt? Sikerdíj vagy ilyesmire gondolok.
az volna a kérdésem, hogy tud valaki olyan hitelt, amiben külföldi autót hiteleznek?mmint külföldön forgalombahelyezett, de a hitelfizető egy magyar állampolgár?
Oksa, csak ügyesen. Építésre becsületes ember támogatott HUF-hitel kínál - ez az alap szerintem. Ha nem így tesznek, a jutalékra gyúrnak.
Lehet, hogy azért 5 éves az ltp az OTP-nél ehhez a hitelhez, mert 5 éves a kamatperiódus, és akkor kamatperiódusnál kell újraszámolni a törlesztőt. 4 évessel egy fokkal jobban járnál, mert annak magasabb a hozama, mint az ötévesnek. Minél rövidebb a futamidő, annél magasabb. Kérdezd meg, megcsinálják-e azzal a kombit, ha nagyon ragaszkodzs hozzá, lehet, hogy megcsinálják. De a másik lakáshiteles topikban van olyan fórumozó, aki csinál ilyen hiteleket, és ért hozzá. Én nem tanácsadó,ügynök stb. vagyok, csak érdekel a téma.
Kamatot mindig pontosan annyi pénz után fizetsz, amennyivel tartozol. A maradványértékesnél havonta kevesebb tőkét fizetsz vissza, mint a sima hitelnél, ezért marad a végén 500 ezer forint.
Matematikailag a maradványértékesnél lassabban csökken a tőke, minden hónapban többel tartozol, mint egy rendes hitelnél tartoznál, így a futamidő során összesen több kamatot fizetsz vissza nominálisan. Vagyis ha összeadod a törlesztőket + 500 ezer forintot, nagyobb számot kapsz, mintha a sima hitel törlesztőit adnád össze.
Rendben! Tehát azt mondod nem járok rosszabbul azzal sem? Annyi a különbség, hogy ha maradványértékes verziót választok, akkor az 500e kamata már be van építve az 500e-rel csökkentett törlesztőrészlettel, és ha letelt a futamidő, akkor kell kifizetnem az 500-et? Akkor egyértelmű hogy ez a jobb! Legalábbis remélem :)
Oks, köszi. De akkor hogy járok jobban? Ha maradványértékkel számolják, vagy ha anélkül? Mert maradványérték esetén kevesebb a törlesztőrészlet! Akkor is, ha beleszámolják a kamatot. Tehát akkor így járok jobban? Vagy inkábba teljes összegre kérjek ajánlatot maradványérték nélkül? Úgy picit magasabb a törlesztő, de ha a maradványértékre úgyis számolnak kamatot...?! Nem értem! Szőke vagyok :) Kérlek írd meg, hogy hogyan járok jobban!
Miért fizetnél előbb kamatot, és aztán tőkét? Szerintem folyamatosan fizeted vissza a tartozást, nem? Vagy valami türelmi idős dolog ez a hitel?
Normálisan úgy fizeted az annuitásos hitelt, hogy minden hónapban a fennálló tartozásra a kamatot, és a törlesztő többi része a tőke. Mivel a futamidő elején több pénzzel tartozol (pl. 3 millióval), annak több a kamata (pl. 10%-nál évi 300 ezer, ami havonta 25 ezer), így a törlesztőből, ami adott, nagyobb részt tesz ki a kamat. Ahogy telik az idő, és fizeted vissza a kölcsönt, csökken a tartozás, és annak már a kamata is kevesebb (500 ezernél évi 50 ezer, havi 4167 forint), és több jut a tőkerészre.
De ha maradványértékre számol a bank, arra az 500 ezerre is fizeted a kamatot végig, mivel azzal az 500 ezerrel is tartozol a banknak. Kb. úgy képzeld el, mintha fizetnéd rendesen a kölcsönt egy hosszabb futamidőre, de nem várod ki a futamidő végét, hanem amikor már csak 500 ezer forint van hátra, végtörlesztesz.
Lehet, hogy nem teljesen témábavágó, de a segítségeteket kérném! Kocsit szeretnék venni, és kiszámoltak nekem több konstrukciót. Egyrészt 6 és 10 éves futamidővel (ami rendben is van), másrészt maradványérték számítással. Ez nem teljesen volt egyértelmű számomra. Röviden annyit mondott a srác, hogy Nem a teljes hitelösszeget osztják vissza, hanem levonnak 500e Ft-ot, ennyivel kevesebbre számolják ki a törlesztőrészleteket. Nyilván így kedvezőbb a havi részlet, elleben így a futamidő leteltével egyben ki kell fizetni az 500e Ft-ot, vagy azt újrahiteleztethetem. Nem igazán derült ki számomra, hogy most ez miért is olyan jó nekem, ha először úgyis a kamatot fizetem meg, s csak aztán a tőkét! Biztosan én nem értelmezek jól valamit, de nem szálltam el a konstrikciótól! Pedig (nem csak a márkakereskedő) váltig állítják hogy ez nekem jó! Ötlet? Esetleg magyarázat? Köszi a válaszokat!
Azt jó ha tudod, hogy tíz év alatti befektetéseknél 20% kamatadó van. Ugyanakkor rövid távon nagyot is lehet ám bukni. Van pár "ex ügyfelem" akik átmentek az ING-hez mert beigérték a 30-40%-os hozamot nekik aztán fél év múlva felhívtak,hogy mit tudnánk csinálni,hogy visszaszerezze a pénzét. Semmit. Akit be lehet palizni azzal nem lehet mit csinálni. Grafikonok,görbék... egy hat méteres tetőléc, na az görbe. Minimum száz százalékos tőkegarancia! Na azon már el lehet kezdeni gondolkozni, de hogy berakja az ember a sok sok eurót mert ilyenhozam meg olyan hozam, na neee. Néha szégyellem magam, hogy ezek az emberek között kell dolgoznom. Ha gondolod tudok segíteni.
Nincs neki "hitele", csak közvetít. Gondolom, jó pár hitelező céggel kapcsolatban van. Neked arra kell ügyelned, ha odamégy, hogy lehetőleg csak támogatott HUF-hitelbe menj bele, és csak 4 éves ltp-kombikba, építkezésre, új lakásra ugyanis az a legjobb. Előszeretettel ajánlanak életbiztivel meg 8 éves Fundamentával kombózott hiteleket - mind a kettő magas jutalékot jelent az üzletkötőnek, miközben a hitelt felvevőnek nem igazán éri meg.
De nyugodtan keresd meg őket, hallgasd meg, mit mondanak, aztán írj ide, vagy a lakáshiteles topikba, majd kibeszéljük a dolgot.
Úgy látom, itt van néhány hozzáértő ember, úgyhogy megkérdezem, szerintetek mibe érdemes manapság befektetni, és hol? Nem túl nagy az összeg, és nem szeretném néhány évnél tovább lekötni.
Mert fészekrakó vidéken csak 8 milliós lakásig van, kivéve megyei jogú várost, ott 12 millió. Ha drágábbat veszel, nem jár a fészekrakó, nincs félszocpol, és szvsz nem kapod meg a magas finanszírozású hitelt sem ennyi jövedelemmel.
Az amerikai adóstársra, nem tudom, mit mond a bank, de szerintem azt, hogy nyasgem. Hogyan igazolja a jövedelmét hitelt érdemlően? Fizet itt Mo-n adót? Vagy itt bankszámlája, amire a fizuja megy? Ha nincs, akkor szinte fölösleges próbálkozni, elérni sem tudja a bank, ha van valami.
A kezdeti ktg-eket most akciósan sok bank elengedi, emiatt ne aggódj.
Konkrétabb dolgok miatt pedig szerintem gyere át ide, hátha itt a többiek tudják jobban, mit lehet csinálni:
Üdv> ahogy látom; vannak itt jólértesült segítő szándékúak!
Eddig, hiteltanácsadó és bankok mást-mást mondtak, a netes tájékoztatók -nekem- „semmit” (személyre szabottat végképp nem).. kész káosz!
Kb. 9,5-10 millió ft értékű használt házat szeretnék vásárolni vidéken. Egy kiskorú gyermek, 34 év, bruttó 92 e ft fizetés, adóstárs lenne -testvér-,(amerikában él, dolgozik)
Önrész: fél szocpol, + 500 e – ha az induló költségek nem viszik el, futamidő 25-30 év, 9 millió ft hitel legalább kellene
Merre indulhatnék el/tovább – vagy esélytelen?
Előre köszönök minden tanácsot! (pl. a „maradj a …den, te álmodozó … liba!” –is tanács, de konkrétan nem ilyenre várok! :))