Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sgabo Creative Commons License 2010.06.17 0 0 7789

Na, akkor így már teljes az információ. :)

A mi adóhivatalunknál még a veteránságt sem sikerült elsőre keresztülvinni, simán kilőtték rám a súlyadót... Aztán fél é múlva sikerült.

Hétvégén meg veterán repülőnap a budaörsi reptéren, szeretettel várunk mindenkit!!!! Lehet repkedni a LI-2 -vel, ezzel is támogatva a goldtimer csapatát. :)))

Előzmény: 504LACI (7787)
kékled Creative Commons License 2010.06.16 0 0 7788

Köszönöm.

Nem szeretnék adót fizetni az autóra, ezért nem lesz rajta egyedi rendszám......

504LACI Creative Commons License 2010.06.16 0 0 7787
Tőled azért kérdezték meg, mert már volt magyar rendszáma.
Első hazai forgalomba helyezésnél nem lehet csak OT. Utána persze kiválthatsz rá egyedit, ezzel bukod az adómentességet. De ha a helyi adóhivatalnál keresztül tudod verni akkor a Mavamsz ad ki igazolást. Volt olyan hely ahol ezt eredményen használták.
Előzmény: sgabo (7786)
sgabo Creative Commons License 2010.06.16 0 0 7786

Sziasztok!

Lehet rajta egyedi rendszám is, sőt meg lehet tartani az eredeti rendszámát is.

Igaz nem nagy kunszt, és csak nagyobb autókra vonatkozik, de valami emebaj folytán a luxusadós cucc, nem a veterán minősítéhez van kötve, hanem az OT-val kezdődő rendszámhoz. Azaz ha megtartja valaki a régi azonosítót, akkor bennmarad az adózás hatálya alatt.

Mikor voltam vizsgázni, akkor feltették a kérdést, hogy van e igény új rendszámra, vagy maradjon e a régi.

Előzmény: kékled (7778)
KassaT Creative Commons License 2010.06.16 0 0 7785

Sziasztok!

Régi - új Mercedeszesként szeretnék csatlakozni a fórumhoz.

Pár hónapja vettem egy 111-es kupét, jelenleg még készül a vizsgára (OT).

A Merci szerelem onnan datálódik, hogy az első kocsim egy w115 volt (1986-92). A nem egész 6 év alatt 6 különböző motor volt benne, 3 benzines és 3 diesel. A benzineseket mindig jobban szerettem, de kétségtelenül voltak előnyei a dieselnek is abban az időben.

Később volt 123-as kupém is, de azt sosem tudtam annyira megszeretni, mint az állólámpást.

A fórumot 2 hete találtam meg, tegnapra olvastam végig. Nagyon sok hasznos információt találtam, egyelőre nincs is kérdésem, de később biztosan lesz!

Tamás

t.zsolti Creative Commons License 2010.06.15 0 0 7784
kössz
a műszerfalat próbáld meg a w 123 club.hu oldalon feldobni ,a srácok itt ott bontanak .
nem reklám.
Előzmény: b_bokonon (7782)
b_bokonon Creative Commons License 2010.06.14 0 0 7783

Apropó, ha már W123:

Ha valakinek van müszerfali fabetét, vevő lennék rá.

b_bokonon Creative Commons License 2010.06.14 0 0 7782

Világos, én sem megbántani akartalak :-), látom, hogy nem melósautónak tartod.

SZVSZ ennél sokkal lejjebb már nem fog menni a fogyasztás.

Előzmény: t.zsolti (7781)
t.zsolti Creative Commons License 2010.06.14 0 0 7781
ismerem a kollegám suzuki szervízelési szükségeteit( alacsony és olcsó),DE - 195 magas vagyok ültem már benne,hátfájósok ne vegyék meg nem lehet be és kiszálni,olyan mintha a padlóra ülnél,az nem megy a városi ki-be ugrálás.
- ez előtt citroen xm volt sokkal fiatalabb jó állapotú , csak fiatalabb lévén is többet költöttem rá (750 papír) 3év 50ekm és folyton málott a futómű környéke,pedig nem vagyok schumahher,
-láttad mennyit költöttem rá? cirka 2év alatt ha én is csak "használnám" ment volna még úgy is,csak 9-10l fogyasztott, ezért lett felujjítva a motor és lement 7-9-re, most télen meg a kaszni,
-remélem ebből a felsorolásból látszik,hogy nem "csak" használom.
-a kritikát elég jól tűröm,
- nem a felujjított motort akarom faragni van másik maradék amit lehetne,
-nem tudom ezekből az autókból lessz-e valaha igazi értékes veterán mivel nagyon sok készült belőle (2,7m),szerintem aki veteránozni akar kisebb szériában gyártott autót nézzen ,azok biztosan értékesebbek.
Előzmény: b_bokonon (7780)
b_bokonon Creative Commons License 2010.06.14 0 0 7780

Igaza van Hanzinak: ha alacsony karbantartási és üzemeltetési költségeket keresel, akkor nem a klasszikus Merci a Te autód. Suzuki Swiftnél nincs jobb (nem gúnyból mondom!!!).

Mondjuk az már picit gyanús, ha valaki azzal adja el a régi Mercijét, hogy milyen keveset kellett ráköltenie - az igaz, hogy ezek az autók még úgy voltak megcsinálva, hogy km százezrein át lehet gyötörni őket 0 karbantartással és odafigyeléssel mielőtt végleg leállnak - ezért is lettek zöldséges, kömüves, lomis cigány etc autók.  És ezért is kopnak már ki onnan is lassan, mert nagyjából most (25+ év után, ebből kb 15+ ilyen használat!!) érték el azt a státuszt, hogy normális  karbantartás nélkül már ezeket sem lehet üzemeltetni.

De csodák nincsenek, ha kulturált napi használatban akarod tartani, sajna ezekre a 25+ év miatt most már valamire mindig költeni kell.  

Amit az előző sóher tulaj megspórolt, azt most Te költöd rá :-.

A motortuningról pedig szvsz, az nem a kispénzü/kisfogyasztású kategória (saját tapasztalatom van erről :-)). Kiváncsi lennék, hogy krézidízelnek mennyibe vannak ezek a csúcs motorok... akár csak alkatrész + munkaóra szinten.

Előzmény: t.zsolti (7779)
t.zsolti Creative Commons License 2010.06.14 0 0 7779

hát nekem nem a garázsban áll ,és csak örülni tudok ,hogy van olyan akinek nem számít a fogyasztás.

én azért vettem a márkát mert állítólag egéssz alacsony a karbantartási költsége,ahoz képest vagy 800 ráugrott.lehet ,hogy nagyon le volt lakva

Előzmény: Hanzi1967 (7776)
kékled Creative Commons License 2010.06.13 0 0 7778

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy Ot vizsga után, csak OT-s rendszám lehet az autón, vagy esetleg egyedi is?

Köszönöm.

vrossi Creative Commons License 2010.06.13 0 0 7777
Uraim !

keresel m116 m117 /350 450/motorhoz kipufogo leömlöt,aki tud ötletet vagy helyett ahol lehet ilyen annak megköszöném a segitséget .

mail publikus vagy pannon9650671 köszönöm
Hanzi1967 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 7776
Drága Uraim!

Elég szánalmas,hogy egy klasszikus Mercedesekről szóló fórumban az legyen a téma,hogy hat vagy hét litert fogyaszt e az autó.
Ezt hagyjuk meg a Suzukisoknak.
Ha meg számít akkor nem kell Mercedessel járni.
Az egyik klubtársam a következőt mondta az ötliteres fogyasztással dicsekvő kisautós embernek:"Jó az öt liter,de azt én inkább köbcentiben szeretem."
Raisz Creative Commons License 2010.06.11 0 0 7775
Sziasztok!

Feldobnék egy témát. Motorcsere OT rendszámos állólámpásban. Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalta. Nem műszaki dolgokra gondolok, hanem az adminisztratív részére - buktatókra és költségekre (illeték, regisztrációs adó, mittudomén). Pl. külföldről motor behozása, átírása.
Vagy: ún. gyári felújított cseremotor, amin a motorszám helyett valami táblácska van - ez OT rendszámos autóba betehető a veteránminősítés elvesztése nélkül?

Hozzászólásokat előre is köszönöm.
t.zsolti Creative Commons License 2010.06.08 0 0 7774
-300d amim van 15000km van a mociba, 7 körül szippant egy rövid difivel(3.69 a 3.46 helyett) inkább ezt kellene tovább finomítani mert a másik motort bepapírozni nem egyszerű és kell egy másik motor is ami bontva zsákbamacska ,és akkor a váltót és a többi cuccát is vegyem vele mert úgy érne valamit.(OM60298x)erre gondoltál a 2.9-esel
-azért kérdeztem a közvetlent mert azok mééég kedvezőbbet fogyasztanak,úgyhogy a cimbi motorjára kíváncsi leszek. soros adagoló vagy csinálsz neki ?mit kell még cserélni ahhoz .turbós dugók mert ha kiveszi az előkamrát lessz vagy 30 a sűrítési arány és esetleg nagyon kopogni fog a gyári dugóval. Amúgy széria az övé?
-a sajátomat meg serkenteni kéne hasonló vagy kisebb fogyasztás mellett.

Előzmény: krezidiesel (7772)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7773
off.
ilyen turbós unot mi is piszkáltunk egy kollégával.
a gyerek pl utcán járkált 1,2 töltőnyomással, gyorsulási versenyre meg még odatekerte másfélig, néha fölé. fél évente kinyomta oldalra a hengerfejtömítést, akkor tömítés csere és az első motorindítástól ismét 1,2 bar.
on.
Előzmény: bakonyigg (7767)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7772

Adagolót én a sorost forgóelosztósra cserélem. Lehene sorost is tuningolni, de elemet kéne gyártatni, vagy venni kintről. Mindkettő drága.

Merci olajszivattyúban sok a tartalék, bőven elbirja a megfúrt hajtókarokat és a turbót.

A cimbim annyira elborult, hogy most gyártat közvetlen befecskendezéshez hengerfejet a régi 300-as 5 hengeresre. Ezt már én sem értem...

A négyhengeresekre nem drága a forgóelosztós adagoló, az öthengeresre már igen. Ha közvetlen befecskendezésű mocit akarsz akkor a 2,9-est javasolnám.

Keveset fogyaszt és könnyen kijön belőle 180 ló. 

Előzmény: t.zsolti (7766)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7771

Ha megnézed a teljesétménymérést 7500-ig forgatták el a motort...

Noná hogy kellett a H hajtókar!

Előzmény: patopal (7765)
b_bokonon Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7770

Ez valóban ritka kivitel volt - gyárilag.

Itthon azonban a coupek többsége dieselként vagy gázosként végezte...

Sok sikert az eladáshoz a barátodnak, de őszintén, kinek kell hobbyautónak, ráadásul coupéban ami ugye a sportos autó szinonímája egy csühögő - füstölő - kerregő valami, OT után cirka 3 mFt-ért? Ennyiért már bármit, 280E-t is kapsz és a feeling abban azért egy kicsit más...  Ha jól tudom, gyárilag csak az USA-ban forgalmazták, nem véletlen hogy nem lett egy market blockbuster...

Előzmény: kékled (7769)
kékled Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7769

Sziasztok.

Egy ismerősöm, megkért, hogy szóljak, ezért teszem ide be.

Van neki egy eladó 123-as coupe-ja, 300d.

Állítólag igen ritka, 6000db készült belőle.

Vámolva van, OT-ra vihető.

az ára 9000 euro.

Ha esetleg valakit érdekel, írjon emailt, összehozom vele.

Köszi.

t.zsolti Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7768
kösssz, a 300d nem egy szöcske. a tdi-kből inkább a gazdaságos mivoltukat kellene valahogy befaragni a "HAJÓMOTORBA"( gurigázva 7l városban,15e km van a mociba)
van másik hengerfej amit lehetne alakítani,
Előzmény: bakonyigg (7767)
bakonyigg Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7767
Na, látom azl (eddig !) porig alázott hajódízeles társaság látja már, hogyan fogja nemsokára állva hagyni a sok fiszfasz modern TDI-t....a 200 D-vel. :-)
Ha ekkora potenciál lakozik egy csühögőben, akkor a gyári turbódízel miért csak 130 lovacskát kapott? És nem ez volt a legtartósabb motorjuk. OFF : Anno emléxem egy haverom az UNO Turbo-ján kissé "feltekerte" a Ladedruck-ot. Csak egy kicsit.
Az autó mindent és mindenkit alázott, kb. két hónapig . Aztán kampó. Szanaszét tört belül szegény moci. A FIAT nem MB, de azért mégis...
Üdv mindenkinek
t.zsolti Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7766
több kérdésem is felmerült,ha nem jogdijjas ,
a szívódé turbósításánál az eredeti olajszivattyú maradt?
hajtókar ? mit takar a turbós dugó (gyári mercit vagy hasonló más utángyártott)
adagoló eredeti 300 turbósé vagy csináltál másból.
és mibe kerül egy átalakítás
vad kérdés, közvetlen befecskendezés ,esetleg a turbós dugóval működhet?
csak ugrósabbra venném a gépet.
Előzmény: krezidiesel (7764)
patopal Creative Commons License 2010.06.07 0 0 7765
Ha szabad annyit hozzátennem, hogy ezt 605 ös blokkból paszírozták ki, és azért abban is kicseréltek néhány alkatrészt.Pl:
Előzmény: krezidiesel (7763)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7764

A cimbim 123/300d-jénél több motor is készült, először teljesen szivódizel alapokból, az is jól birta. Aztán a turbodizel dugattyúk kerültek bele és a turbodizelnek az előkamrái, és utána töltögette 2,2-2,4barral.

Több évig használta és kisérletezett a kocsival.

Az elején én is szkeptikus voltam, nem képzeltem volna, hogy ennyit kibir ez a békebeli vas, és ennyit számit egy adagoló. De az tény, hogy nem csak egy adagolón múlik, kell turbó, kúler, kipufogó is a teljesitményhez. Ahhoz hogy a motor túl is élje, ahhoz meg dugattyú hűtés (hajtókart fúrtuk meg) , olajhűtés, stb.

De az tény, hogy nem kell napiasan ezen a teljesitményen használni, mert akkor nem megy egy fél milát.

Előzmény: horvathisi 240D 3.0 (7762)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7763

"Ez nem egy benzinmotorból továbbfejlesztett Diesel"

Aha...

Azért egyezik meg mindene (főtengely, hajtókar, csapágyak, a blokk is nagyvonalakban)a benzinessel... De nem is kell annyit forognia csak 6000-et.

Az nem sok.

Meg talán azt is sejtem, hogy egy motor nem csak egy adagolóból áll...

Majd jelzek ha kész. Mondjuk nem kapkodok vele, rengeteg a dolgom.

Itt egy finn oldalról egy Merci:

Ehhez képest semmi amit én akarok.

Előzmény: 504LACI (7759)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7762
Én feltétlenül kiváncsi vagyok rá, hogy egy ilyen egyszerű motornál mik azok az alapvető dolgok amelyeken változtatsz, hogy a 88 lóerő helyett képes legyen 300, de akár csak 150 lóerőt produkálni és mindezt azonnali vagy rövid időn belüli károsodás nélkül. És ha tényleg bírja tartósan(és mennyire tartósan) a motor ezt a terhelést akkor annak mi a magyarázata? Kösz. István
Előzmény: krezidiesel (7758)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7761
Azt a szkeptikus kurvamindenit! Hihetetlen, hogy amikor valaki a tapasztalatainak, tudásának stb. köszönhetően olyat csinál ami addig ismeretlen, akkor azonnal lehazugozza valaki ahelyett, hogy megkérdezné hogyan csinálta vagy csinálja. Szánalmas.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7760
"főtengelyen leadott teljesítménymérésre nincs lehetőségem."

segítsek? ;)
fordulatszámhatárok mondjuk vannak, de nem hiszem, hogy ez a darab túlforogná.
bár kíváncsi lennék rá.
Előzmény: 504LACI (7759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!