Csodás break Kyren Wilsontól a döntő frame-ben, de Ricky Walden rengeteg esélyt kapott a döntő frame-re. Így a sok-sok bónuszt elvette magától, s nagyja John Higginsnél maradt,
Robert Milkins 4-2-re nyet Jak Jones ellen. Milkins első pontszerző döntője ez! Jones legyőzte ehéten Luca Brecelt, Neil Robertsont és Stuart Binghamet is: nem semmi névsor!
Ha Robert Milkins nyerné a döntőt akkor egy 1988-as rekordot döntene meg.
(Rob Milkinsnek volt egy "minor ranking" döntője, amit elbukott Shaun Murphy ellen, ezt a magyar kommentátorok "kispontszerző"-ként emlegették.)
A másik elődöntő remek, breakerős első 5 frame-et hozott, majd jött egy gigászi hatodik frame. Kyren Wilson breakelt, de 33-nál kihagyta helyéről a feketét, a fehér falhoz közel volt. Jött Ricky Walden, több kisebb breakkel eljutott oda, hogy egy zöld benyesés után ziccer állása volt 3-3-ra, de kihagyta a könnyű barnát. Jött a biztonsági csata, volt Wilsonnak lehetősége a barnára, de végül Ricky Walden nyerte az idegölő hatodik frame-et. Döntő frame zajlik, a kérdés: Ricky Waldennek lesz-e lehetősége az este 8-as döntőben megnyerni a Gibraltar Opent, s ezzel a bónuszokat (BetVictor Series bónusz, Tour Championship részvétel, Crucible részvétel, Champion of Champions meghívás), Higginstől elvenni a jövőheti Tour Championship jegyet és a skóttól 150ezer angol fontot.
Ez a Crucible kiemelési ranglistája lenne (Selby #1 lenne a kiemelésen, mint címvédő), de a világranglistán Ronnie lenne az első. (A Tour Championshipen 150.000 angol font szerezhető maximum.)
A torna igazából csak az Eurosport2-n van, egyedül a döntő 20:30-kor lesz az Eurosport1-en.
Szépen lenne közvetítés a csatornán, csak a tenisz felülírja az általános európai műsort.
Bingham lökött egy 147-est, O'Sullivan nem sok vizet zavart (hiába vezetett közepes/rossz játékkal 3-1-re, rögtön első meccsén kikapott 4-3-ra Woollastontól), John Higgins a harmadik körben kikapott megint Jimmy Robertsontól 4-2-re.
Ding Junhui már negyeddöntős, úgy tűnik, a vb-re formáját visszanyerő Ding lesz.
A BetVictor Series e torna után végetér, így alakulna a győztes kiléte:
John Higgins nyeri, ha Neil Roberrson nem lesz döntős, illetve Trump vagy Walden nem nyeri meg a tornát.
Neil Robertson nyeri, ha döntőbe jut és Trump vagy Walden nem nyeri a tornát
Judd Trump vagy Ricky Walden nyeri a "series"-t, ha valamelyikük nyeri a tornát.
Tour Championship (jövő heti torna, egyéves ranglista legjobb nyolcával):
John Higgins jelenleg a nyolcadik, és nem fog kiesni a nyolcasbül, ha nem Ricky Walden, Kyren Wilson vagy Jimmy Robertson nyeri a tornát. Ha valamelyik e hármasból nyer ma este, Higgins nem lesz ott a következő héten.
Sznúker állással (mikor a fehérrel nem látsz rá a célgolyóra) sikerülhet hibázásra kényszeríteni az ellenfelet. Hibázás esetén a másik fél kap egy pontszámot. Így már "utolérheti pontszámban" az ellenfelet.
Illetve ami nekem még megmaradt, hogy Ronnie ellen a 2020-as World Grand Prix versenyen nem akármilyen breakkel lopta a negyedik frame-et, illetve volt egy olyan UK meccse Neil Robertson ellen, amikor Robbo 0-5-ról egyenlített, de Dott hozta a 11. frame-et egy egészen remek breakkel.
Jó lett volna ha már az első körben kiesik, és nem kerül képernyőre. 😬
Borsódzik a hátam mikor meglátom az arckifejezését. Mint aki szörnyet látott. És sajnos akkor is ilyen a tekintete mikor gondolkozik, de egyébként megy neki a játék.
Nézni is kellemetlen.
Mint ahogy kerüli az ember a mindig savanyú, búval bélelt embertársát, én Trumppal is így vagyok. Nem akarom hogy rám ragadjon az aggodalma. 😬
Nekem még az is érdekes volt, amikor Wéber volt a szaki, pedig nagyképűnek tartom :D Bulcsú jó volt szerintem. Az interjúztató jelleg is megvolt egyébként, Buzás sokat kérdezett Bulcsútól és beszélt a közelmúltbéli meccseiről is. Ő azért sokkal jobban átlátja az asztalt, mint egy eurosportos.
Érdekes, hogy Emery is jobbal lökött X-ről, sok balkezes csinálja így (Trump, Hawkins stb.), de jobbkezest még nem láttam, hogy ballal lökte volna a hosszabbítós helyzeteket:)
Korábban, talán a 2016-os vb-t sikerült a magyar Eurosportnak elcsesznie, hogy negyed- és elődöntők bizonyos szakaszaira talán szakági elnököt hívtak be, s végig interjúszagú volt a téma. Na akkor már aztán végképp nem ezt kellett volna tolni, talán második körös mccs első szakaszában elfért volna...
Ebből indulok ki, de ha nem erről szólt a közvetítés, akkor elnézést, én maradtam az angoloknál. :)