Keresés

Részletes keresés

Atom-anti Creative Commons License 2009.09.10 0 0 2609
Érdekes interjú. Dave-nek csak egyszerűen nem volt kedve az egészhez, le akarta tudni sietve. Talán kényelmetlen volt neki a szék, vagy a kérdező németes angolja. Electráról azért elismerte, hogy jó csaj :-)

Instrumentális zenéből főleg klasszikus (javarészt spanyol) gitárzenét, flamenco-t tolok, de szeretem a klasszikus rockvirtuózokat is (Vai, Malmsteen, stb.). Dream Theaterből is bejönnek az instrumentális dolgok, a szintit én sem szeretem annyira. Nem rossz, de szerintem sem illik annyira a gitárokhoz. Az új DT-t még nem hallottam. De akkor bepótolom azt is :-) Pink Floydban is vannak nagyon kiemelkedő instrumentális részek.

A vokális zenével sincs bajom egyébként, csak az esetleges vokállal szemben szigorúak az elvárásaim: nem lehet virnyákolás, hörgés, áriázás, stb. Meg az se árt, ha a szöveg szól valamiről és nem kornyikálják végig a dalok hosszának 99%-át, mert szerelmesek a saját hangjukba.

Az instrumentális zene szerintem egyetemesebb, időtállóbb, elvontabb. Túllép a divatbeli és nyelvi korlátokon, az egyszólamúságon. Sokkal jobban bonyolítható, tovább hallgatható megunás nélkül. Aki nem szokott hozzá, vagy nem érti meg, annak viszont unalmas, száraz lehet elsőre.

A Hematovore szerintem jó a maga nemében. Égő, de a többi általad soroltat nem is ismerem. Melyiket ajánlod azok közül leginkább?
De pl. az Opeth-nek is vannak jó durvajó instrumentális témái, ha a hörgéses részt kifelejtjük belőle. Tool-ban is milyen instrumentális állatságok vannak már, persze az is vokális zene inkább.
Előzmény: neal and jack and me (2608)
neal and jack and me Creative Commons License 2009.09.10 0 0 2608
he, atomanti milyen instru zenéket tolsz konkrétan? én is instrupárti vagyok erősen.
collapsar, continuo renacer, das war, hematovore, sclera, electro quarterstaff pl. de a crack the skye is jó ének nélkül, énekkel hallgathatatlan. meg az új dream theater (az instru verzén nincsenek is gitár/szintiszólók, ami óriási pozitívum).

a gitárhősös zenéket gyűlölöm, instruban még inkább. legyen szaggatott, darabolós. vagy egyszerűen csak jó, mint a hematovore.
4umos Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2607
Előzmény: Atom-anti (2605)
Atom-anti Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2606
Kifelejtettem: videó nélkül tippelve, lehet csak rossz napja volt. Egy ilyen vén rókának már biztos van tapasztalata az interjúk terén. Ennyi idő alatt biztos megtanult viselkedni.
Atom-anti Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2605
Link az interjúhoz? Most már én is kíváncsi vagyok rá. YouTube-on nem találom.
Előzmény: Fafara (2604)
Fafara Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2604
akkor csak ánblokk tele volt a töke az interjúzással :) elég fáradtnak is tűnik, szóval.
Előzmény: 4umos (2603)
4umos Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2603
kíváncsiságból újra belenéztem ebbe a legutóbbi mustaine interjúba, és azt vettem észre, h már rögtön az első kérdés feltevése után, amikor megkapja a szót, elkezdi rázni a lábát, ráadásul mind a kettőt. szóval, lehet, hogy csak alapból volt ilyen nyugtalan most, és annyira nem is a james hetfield névre reagált ilyen hevesen. (na, mindegy, csak sok időm volt, és unatkoztam.)
Előzmény: Fafara (2593)
status seeker Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2602
Ezt nem értem, itt mi a baj?
Előzmény: Fafara (2600)
Fafara Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2601
ja ezt nem ide akartam.
Előzmény: Fafara (2600)
Fafara Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2600
hmhu kerry king hír. kép hozzá
és az eredeti: http://metalkings.com/aggressor-december-05.htm

képet lopni is tudni kell(ene) azért. :)
Atom-anti Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2599
Tény, hogy van benne egy némi semmilyenség, de az Endgame még semmilyenebb.
De még nem hallgattam elégszer. De ez tényleg eléggé ízlés dolga. Ezt a kérdést szerintem vegyük elő 2 év múlva. Olyan időtávlatból már tárgyilagosabb az ember.
Előzmény: deliriousnomad (2598)
deliriousnomad Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2598
Na akkor itt érkeztünk el az "ízlés kérdése" témához. A tavalyi Testament ugyanis szerintem egy megjegyezhetetlen dalokkal teli, tök semmilyen lemez, pedig borzasztóan szerettem volna szeretni. Zeneileg nem lehet belekötni, de dögunalmas. Ha választanom kellene az utolsó két Megadeth vagy a Formation között, gondolkodás nélkül Mustaine-nek állna a zászló.
Előzmény: Atom-anti (2595)
4umos Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2597

nekem az az idézete tetszett nagyon, amikor azt mondta, h a tigris sem vetheti le a csíkos bundáját, amikor megkérdezték tőle, h le fogja-e vágatni rövidre a haját. :)

Ripper Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2596
Így van. Egy nagyra nőtt, könnyen sértődő óvodás. De így szeretjük.:-)
Atom-anti Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2595
Na, meghallgattam a 2008-as Testamentet. Igaz még csak 1x, de alaposan. Jobb későn, mint soha. Tényleg kicsit Gatheringes, de annál sokkal jobb. Jók a riffek, dobtémák, végre vannak rendes szólók. Vokál is egész tisztességes. Elég jól össze van rakva az egész, őrzi a Testament minden védjegyét. Nem azt mondom, hogy nem hallottam már jobbat, de egy nagyon korrekt album. Nem unalmas egyáltalán. Valami ilyet kellett volna letennie legalább most Mustaine papának is.

Hetfieldet és az egész 'talicskás pályafutását kudarcként tartja számon most is. Nem tudja magát túltenni rajta. Elég szánalom. Néha még háborús rokkantak is jobban túlteszik magukat a megélt borzalmakon.

Carmen Electrát meg rojtosra kúrná, ahogy minden nem homokos férfi. Csak azért nyilatkozott gúnyos humorral, mert Mustaine mama otthon várja sodrófával :-) Egyébként is ilyen a stílusa. Csípős hangnem, de soha nem tudni mit gondol belőle igazán komolyan.

Egyszer a Megadeth fórumon szóba állt velem ődémonsága. Egy régi beszólásáról kérdeztem (Mustaine idézetek topikban), valami olyasmit mondott az Aerosmith-re, hogy "Tiszteld az időseket, úgyis nemsoká meghalnak" :-) Nagyon király idézet, de nem tudom már hogyan van szó szerint. Már ő sem emlékezett rá. Csak arra, hogy mondott valami ilyesmit. Már egy egész Mustaine idézet gyűjtemény van egyébként. Ezekre azt mondta, hogy fiatal korában mondott sok olyat, amit nem kellett volna, és most már elhatárolódik tőle. Eléggé diplomatikus, politikus stílust vett fel, jó manager-hez méltóan. De sose fog igazából megkomolyodni.
Előzmény: Atom-anti (2580)
4umos Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2594
igen! :))) én is pont nemrég fedeztem fel ezt, h a lábát  egyből elkezdi rázni. :))
Előzmény: Fafara (2593)
Fafara Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2593
hm, rögtön elkezdi pattogtatni a lábát a kérdés után. tipikus testbeszéd. de mit baszogatják folyton hetfielddel...
Előzmény: Fafara (2592)
Fafara Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2592
megtaláltam.
Előzmény: Fafara (2591)
Fafara Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2591
linket.
Előzmény: 4umos (2590)
4umos Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2590
van fent egy új 7 perces videóinterjú mustaine-el. érdemes megnézni. az interjú végén felteszi neki a kérdező azt, h mit csinálna, ha egy lakatlan szigetre kerülne james hetfield-el, és carmen electra-val. :) mondjuk eléggé nehezen tud rá reagálni elsőre, és érezni is, h zavarban van, de ami legjobban bizonyítja, h irigy, mint a picsa hetfield-re, az az, h állandóan (és ezt már több interjúban is hallottam tőle) próbálja hangsúlyozni, h neki semmi problémája nincs james-el, közben meg egyből olyanokat is mond róla, h ő egy teljesen más james-t ismer, és hogy ő tudja milyen az igazi james. bla-bla. meg az is szerintem csípi mustaine szemét, h hetfield-nek tetkói vannak, meg nagy bicepsze :), mert eléggé úgy nyilatkozik erről is.

és az sem túl pozitív sztem tőle, h carmen electra-hoz csak azért nem nyúlna hozzá, mert előtte olyaan pasijai voltak, mint dave navarro, meg denis rodman. sőt, igazából kicsit gyerekes is az interjú záróakkordja mustaine-től, amikor "garrrrrog" egyet. :)
4umos Creative Commons License 2009.09.09 0 0 2589
az UA-t 2007-ben letöltöttem megjelenés előtt, és kurva szar volt amikor megjött a lemez, hogy már igazából sok zenei újdonsággal nem szolgált. kibírom most már, és még csak nem is szenvedek. amúgy nem vagyok letöltés ellenes, de vannak kivétel zenekarok, mint pl. a megadeth, aminél kivárom, megveszem eredetiben.
Előzmény: Atom-anti (2579)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2588
Mustaine-hez képest nincs semmi. Mustaine az Mustaine, önmagában külön kategória, nem összehasonlítható, hanem egyetemes entitás, kész, bocs!
Vagy elfogult lennék? Sebaj.
Előzmény: goldilox (2587)
goldilox Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2587
Persze, klasszikus értelemben véve nem túl jó énekes. Úgy értettem, hogy önmagához vagy Mustaine-hez képest teljesített jól.  
Előzmény: Mirrmurr (2586)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2586
Billy sose énekelt jól. Amikor úgy tűnt, hogy igen, akkor is csak az effektek mentették meg, hallgasd meg rendesen, félelmetesen sok visszhang, kórus, stb. van rajta, ami elnyomja a totál hamisságot. Az orgánuma OK, egyébként bántóan egysíkú énektémái vannak.
Előzmény: goldilox (2585)
goldilox Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2585

Risk talán egy jobb énekessel más néven, működhetett volna. 

Ritual se tipikus Testament, de a dalok erősek, Billy is jól énekel.

Előzmény: Mirrmurr (2583)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2584
A Ritual kurvajó album, Skolnick nélkül is jó lett volna.
Előzmény: Mirrmurr (2583)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2583
A Risk jó lemez, Megadethnek nem Megadeth, de egye fene, jó dalok vannak rajta. Ugyanez sajnos nem mondható el a Ritualról, az egy nagyon fáradt lemez. Az Electric Crown király szám, de sajnos nem menti meg az egészet. Skolnick isten.
neal and jack and me Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2582
risk és ritual iszonyú gyenge?

a testamenttől a ritual a kedvencem :) óriási zene. a risk is nagyon jó, függetlenül attól, hogy mindenki fikázza, mer'hogy nem szokványos megahaláli.
fentiek persze az én szubjektív véleményeim.
Előzmény: Simple (2581)
Simple Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2581
Az imént említett két Testament album iszonyatosan különbözik egymástól. A Demonic nem valami fogós, kicsit kakukk tojás, de van rajta egy Gene Hoglan:)) A Gathering pedig egyértelműen az egyik legerősebb albumuk, amihez nagyban hozzájárult Lombardo. Egyedüli baja, hogy kábé egy darab gitárszóló található rajta (a 4. számban). Az új album nagyon jó, a Gatheringre erősen hasonlít, de Bostaph bácsi odatette kéz és lábjegyét. Szóval Ha a Megadeth-el hasonlítjuk össze a munkásságukat, akkor azt mondhatom, hogy a Testament Riskje a Ritual. (És fordítva.) Mindkettő iszonyú gyenge album. Aztán útkeresés, és szerintem ahogy a Testa a Gatheringgel, a Mega a World Needs a Heroval megtalálta önmagát. Ezeket viszont nem lépik át, csak a vonalukon haladnak. Úgyhogy ahogy a Testament sem tud rossz albumot kiadni ezen a vonalon, úgy a Mega sem. (Persze te sem mondtad, hogy rossz, tudom, de ha ez az új annyiban jobb csak, mint a UA, amennyiben az új gitáros jobb, mint a régi, már szuper a dolog.
Amúgy az is tény, hogy életem legmeghatározóbb koncertélményei közé tartoznak ezek:
- Slayer - '94
- Megadeth - '97
- Testament - most a Hegyalján, jeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Előzmény: Atom-anti (2580)
Atom-anti Creative Commons License 2009.09.08 0 0 2580
Az kimaradt. Jó hogy szólsz, elfeledkeztem róla, pedig beterveztem. Bepótolom.

Annyit elöljáróban azért mondok, hogy a Demonic és a The Gathering nem épp favoritok. Néhányszor meg lehet őket hallgatni, de nem lelkesedek értük. Ha olyan, mint ezek, akkor az "új" album se fog nagyon tetszeni. De meglátjuk :-)

(Amit várok még nagyon ebben az évben az az új Slayer.)
Előzmény: Simple (2578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!