Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Nézd én hála az égnek, nekem olyan komoly betegségem még nem volt! Nem tudom mire számíthatók, és mivel a férjemről van szó ezért az idegeim elég tépázott. Ennem kell! Hiába nem is vagyok éhes ennem kell! Jó igaz nem is marad meg bennem a kaja hosszabb ideig. Érted???
Kérdésedre a válasz! Itt van!
A SOTÉN van a saját orvosom, (már 16 éve) és fél óránál többet nem kellet várnom!
NEM TUDOM MI EZ NÁLAM EZ AZ EVÉSI KÉNYSZER!! ÉRTSÉTEK MÉG! HA NEM ESZEK, MIKOR IDEGES VAGYOK SZÉDÜLÉS KAP EL! LE GYENGÜLÖK!
Büfé van, ha ez a legnagyobb probléma... Jöttem én már el 5 óra után, reggel óta. De soha nem jutott eszembe az orvosokat hibáztatni, látván munkájukat. Ha elmennek éppen az ambuláns rendelőjükből egy időre, akkor rohannak fel az osztályra vagy a kisműtőbe vagy ezer dolgukra. Ha magadat előre ennyire sajnálod, akkor én inkább a férjedet, akinek mindezt nagybetegen kell végigvárnia...Volt benne részem, mint beteg, 13 évig.
Most viszont a fórum éppen gyászol, ezért nem toleráltam a hozzászólásodat, bocsánat. A férjednek a lehető legjobbakat kívánom.
Különösen nem kell semmit intézni, jogod van ott lenni, sőt kérdéseket feltenni, a team meg köteles válaszolni, érthetően. Ez nem kegy, hanem törvény adta lehetőség.
Egy idelye kerestem Lorát a "Letőlthető. Könyvek ........" topicban, de ott sem láttam. Tudtam, hogy erősödött a dög, de reméltem, még lehet köztünk. Rossz érzésem volt, nem mertem keresni.
Szabó Gyula verselése jut eszembe : "................. de, halni jobb."
Nyugodjék békében. Végignéztem az összes hozzászólását; a magyar egészségügy tevékenyen részt vállalt abban, hogy ez a történet ilyen formában végződött. Ahol a küldetéstudatos fősámánnak az a baja, hogy kedvenc turkológiai intézete csak 800 milliót kapott.
Ezen megakadt a szemem: miért lenne az OOI folyosója tele potenciálisan fertőző betegekkel? Sajnos az OOI-n 2 ora várakozás semmiség, sokan 4-5 órát várnak csak arra, hogy az orvos vessen egy pillantást az előzőnapi véreredményükre és rábólintson az aznapi kemóra. Ezek a betegek, akiknek a kemó legyalulta az immunrendszerét, sokkal inkább ki vannak téve a fertőzéseknek, de ezt te is tudod, te is kaptál kemót. A helyzet az, hogy te ott most, túl a műtéten, varratszedesre várva, a szerencsésebbek között vagy, ezért nem vesznek előre.
A másik: rengeteg orvos ment el mostanában az OOI-ból, de a betegek nem lettek kevesebben, sőt. Egy ötlet: hivd fel az orvost és beszéld meg vele, hogy hadd vegye ki a háziorvos a varratot. Nekem pont 4 hete volt dupla masztektómiám, azt mondta a sebészem, hogy semmi probléma, sőt, ha már csináltam ilyet, én magam is kiszedhetem (mondjuk ismer már annyira, hogy meg tudja ítélni, képes vagyok-e erre).
Mondzso, miért szólt volna nekem? Én nem a Kékgolyóhoz tartozok, hanem a SOTE-hez és nekem nincsenek varrataim. Valamit összetévesztessz velem kapcsolatban.
Szerintem mindannyian tudjuk akik jártak ott mind érintett, mind hozzátartozó, hogy mi a helyzet a Kékgolyóban. Van, hogy 4-5 óra várakozás után azt mondjak, hogy holnap reggel gyere vissza. Rettenetesen sok a beteg és ők pedig erőn felett dolgoznak. ( nem duma tényleg igy van, rohangálnak egyik vizsgálóból a másikba) A betegek általában türelmesen várnak, mert nekik az életük a tét. Szerintem Te is legyél egy kicsit elfogadóbb, alázatosabb és főként türelmesebb. Lehet, hogy Neked egy varratszedés, de másnak egy port-a-cath beültetés, amivel elkezdheti a harcot.
( Megmondtam ;) A kontrasztos ultrahang sem fog metasztázist látni ott ahol az MR nem látott ilyesmit, ez csak megerősítése lesz annak hogy nincs góc, zsírosodás van és az verte át az első ct-t." 65082
Még annyit a kommentedhez, amit kicsit támadónak érzek és csak én lehetek a hibás. Kapkodtam ugye, kb. 3 hónapig nem volt diagnózisom egy onkoteam asszisztens miatt, aki a saját kollegája szerint is beletojt a sztoriba, másik kollegája meg azt mondta, hogy inkább nem minősíti a kolleganőt. Egyszerűen nem intézte a vizsgálatokat, ahogy kellett volna. Már leírtam, amit a nő 2 hétig nem tudott elérni (egy egyszerű időpont kérés), azt a srác 1 nap alatt (!) produkálta.
Abban igazad van, hogy 6,5 év kontrollra mászkálás után már nem mentem. Megvoltam győződve róla, hogy megúsztam, ennyi volt. Benne volt az is, hogy aki anno protekciósan műtött és akihez jártam kontrollra, ott már nem volt protekcióm és ő sem nagyon járt már be a kórházba, mást meg nem ismertem, nem is tudtam hova és kihez kéne mennem. Mindenhol azt olvastam, hogy 5 év után gyógyult valaki, ráadásul a hugyhólyag annyira zárt, hogy ritkán van áttét, sőt szinte soha + az operáló urológus a szakma csúcsa volt akkor és hittem, hogy úgy kitudta szedni, hogy az már soha nem bújik ki újra, mert még az írmagját is kioperálta szakmai tudásánál fogva. Ma már tudom, hogy nem szabad hinni, menni kell mindig kontrollra. Jó lecke volt. És igen, amikor kiderült, hogy kiújult, és utána a kontrollos CT mutatta ezeket a dolgokat, akkor már tényleg eltudtam képzelni, hogy áttét is lehet :( Semmi mást nem akartam április eleje óta csak egy biopsziát, hogy kiderüljön mik azok, amiket látnak és milyen kockázatú valamik.
És leírom mégegyszer, 3 ember nem állt emberileg a helyzet magaslatán, a maszek UH-s orvos, a csepeli onkológus és az onkoteam asszisztensnő. Mindenki másról csak a legnagyobb tisztelettel és szeretettel tudok beszélni. Tehát nem mindenki hülye és én vagyok a helikopter.
Japipapi. A bohóc doktorról annyit, hogy itt írta valaki, hogy igen finoman fogalmaztam. Gondolom csepeli az illető és találkozott már vele. És itt le is írom, hogy a Radiológiai Intézetben valami osztályonfelüli minden orvos, szakmai tudásból és normális emberi hozzáállással egyetemben. Ha Te találkoztál volna a csepeli onkológussal ugyanaz a véleményed lenne. Pl. Miután beutalt a SOTE onkológiájára szerintem úgy kellett volna búcsúznunk, hogy ő azt mondja nekem: Ha valami fejlemény van, várom vissza. Ez nem hangzott el, így én kérdeztem, hogy akkor utána ugye jövök vissza ide? Erre ő (szó szerint) Nem, a csepeli piacra bazmeg.
Ezt a hippi (73 évesen bőrkarkötőkkel, nyakláncokkal) stílust bírtam volna egy náthásként körzeti orvos szinten - talán még jól is szórakoztam volna, hogy milyen laza a doki - , de nem akkor, mikor bevagyok szarva egy CT utáni met. gyanútól.