Barátokkal, gyerekek nélkül megyünk. Egyenlőre még a pár napos ott tartózkodásunk pontos megtervezése van folyamatban, ha esetleg találok addig valami jobb szállást akkor átfoglalok, bár 35euro/éj/szoba áron nem igazán találtam ilyen kategóriában.( Az asszonyok saját zuhanyzós szobát akarnak)
Elég nagy cég ehhez és elég nagy jutalékot fizetnek nekik a szállásadók. Végül is Te rajtuk keresztül foglaltál, ergo neked velük van "szerződésed", még ha nem is nekik fizetsz direktben. Kutya kötelességük segíteni a probléma megoldásában, pláne ha az e-mailt ők küldték neked!
Kösz, ebben akkorra nincs már amikor megyek. Dícsérik ezt, biztos jó. Laktam én ennek a közelében, este sok lány sétálgat a sarkokon errefelé, az ablakunkból láttuk őket, úgyhogy ne lepődj majd meg.
Most kaptam egy emailt a booking-tól, hogy a szállás amit lefoglaltam nem lesz elérhető, mert az épülettel baj történt. Ha van valakinek jó és olcsó szállásötlete akkor szívesen venném, ha ideírná, mert nemsokára mennem kell Lisszabonba. Most megpróbálok keresni valamit.
ha Lisszabonban jár szívesen segitek https://www.facebook.com/pages/Magyar-Idegenvezet%C5%91-%C3%A9s-utask%C3%ADs%C3%A9r%C5%91-Portug%C3%A1lia/468312813303379?ref=hl
Ismeri valaki behatóbban Algarvét? Rengeteg hajõkirándulãst kínálnak az 1 órástól az 1 naposig. 1 naposra biztos elmegyünk a ria Formosa Faroból, de a többire várom az ajánlatokat! És minden mást is Algarvéról. Köszi! Albufeira kórnyékén lesz a szállodánk.
Abban semmi változás. Ugyanaz a lyukasztgatós rendszer van. Annyi előrelépés történt, hogy a napijegy már 24 órás. De ha 2 busszal mész 2-2 megállót, akkor ugyanúgy 2 vonaljegy kell.
Tehát a lisszaboni azért jobb, de ha már csináltak ilyen elektronikus rendszert, akkor ki lehetett volna hozni belőle többet is.
A londoni tűnik a legjobbnak, ott már fizethetsz paypassal is, nem kell semmiféle külön kártyát venni, a napijegynél többet nem von le.
Le vagyunk maradva ebből a szempontból is. Madeirán már legalább 5 éve van a buszmegállókban kitéve mikor jön a busz, nálunk mostanában szerelték fel Ott volt 5 éve mikor ott voltam. Ki tudja az is mióta. A jegyárakról ne is beszéljünk.
Nem is azt várná el az ember, hanem, hogy megoldják informatikailag, hogy a napijegy mellé fel lehessen tölteni egy vonatjegyet is ugyanarra a kártyára.
Igen, metróval be lehet jutni a városba. A reptér honlapján az van, hogy T2-ről csak indítanak járatokat, oda biztos nem érkezik. T2-t máshogy nem lehet megközelíteni, csak a T1 elől induló zöld buszokkal.
Rossioról vonat megy Sintrába. Ott a 434 és 435-ös buszokat nézegesd a helyi nevezetességek bejárásához. Cascaisba is több busz megy, közülük a 403-mas érinti a Cabo da rocat is. Sintrába fillérekért lehetett venni a jegyet, Cascaisból visszafele jó volt ugyanaz a jegy, ami a metróra.
Köszönöm! Ezt már tavaly kiveséztem, mikor Lisszabonban voltunk. Több Algarve útibeszámolót is olvastam magyarul, angolul, de szerintem elég felszínesek. Turistás helyeket hamar letudom, inkább kis halãszfalvak, piacok, kirándulóhelyek, természeti szépsėgek érdekelnek.Mint pl. Ilha Deserta, Ria Formosa Nemzeti park. Pont ezért fogadom szívesen a hozzám hasonló érdeklòdésùek ajánlatait.