Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72153

Adhatunk még esélyt, mert a hallássérültek valóban ilyen módon írnak, és eddig Indexen nem nagyon láttunk robotot, mert nem szabványos a motorja, így nem is próbálkoznak. Aztán kiderül.

Előzmény: va-tibor (72152)
va-tibor Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72152

jól látod, szerintem reklám talán google fordításban

Előzmény: Jahno (72151)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72151

Ez nem hallókészülék, hanem nyomkövető. Ott van az oldalon leírva, hogy mire jó, mit lehet vele milyen módon követni. Ha egyáltalán kérdés volt és nem reklám...

Előzmény: Noszticzius Judit (72150)
Noszticzius Judit Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72150

Tisztelt!

Én hallássérült vagyok !!! :( :( Lehet-e mükődni és segíteni nekem "Hatekony-nyomkovetes.com !!! Mert ha jön hangosabb mentő autó és én nem érezem hallásomat,mindketten fülem sem-sem hallok !!! :( :( Nagyon szeretném használni ,,Mini GPS nyomkövető"géppel segítje nekem ???? Nagyon szépen köszönöm!!! :) :)

Üdvözlettel!!

Noszticzius Judit

Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72149

De én szeretem magam égetni, írok még, jó? Dellnél is ugyanez van ám, opcióként egy csomó szart meg lehet bele rendelni és akkor "gyárilag" lesz benne. 3G-ig el szoktunk jutni, én azt sem mindig szerettem.

Előzmény: Doky586 (72147)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72148

Mondjuk a kérdezőében tényleg van, az jogos. Attól még hülyeség :-D Wines csoportban is írtam Neki, hogy inkább 3G router, ha nagyon ragaszkodik a helyi SIM kártyához, akkor nálam egyszerű a képlet, ilyenkor betolom a routerbe, út közben a telefonom 2. foglalatába. És akkor minden eszköz eléri, lehet zsiványkodni.

Viszont akkor telefont is vennie kell :-D Amúgy általában kibírom net nélkül a világban, tán alig pár alkalommal kellett. Igaz egyszer nagyon, mert spanyoloknál eltévedtünk a városban és helyi erők sem nagyon bírtak segíteni, nyelvet sem beszéltek, nekem meg nagyságrendileg sem volt meg, hogy merre kell menni és metróból másik kijáraton jöttünk fel, ott meg balra kellett volna menni, mi viszont jobbra mentünk...  Általában van nálam térképrészlet, ez pont elmaradt és a GPS is rosszul tippelte be a helyet, mert nem volt címe, POIként nem létezett (akkor még egy ezer éves frissítetlen Igom volt) Most az UPC Wi-free cuccára kíváncsi vagyok, hogy használható-e. Jövő hónapban kiderül.

Itt viszont a Garminos Viagonak is van hátránya, hogy ha keresünk valamit, akkor leteszi a pöttyöt, de mellette nem nagyon vannak utcanevek és görgetni, nagyítani sem lehet. Vagy én vagyok a hülye júzer és még nem jöttem rá. Aztán akármerről nézed mellette a rendes térképet, Googlét, néha elég kemény dolog összehasonlítani az utcák rajzolatai alapján, hogy most akkor jó helyen vagyunk-e, vagy sem?

Vagy Malagánál az akvaparkra miképpen keressünk eá? Weben saját magát is többféleképpen hívják, de POIként pont nem tudtam megtalálni. Volt amikor közeli címet írtam be, vagy szomszéd utcák kereszteződését, de itt végül egy apartmanházban legalább beszéltek angolul, hívtak TAXIt és kemény 4 euróért elvitt.

Előzmény: Doky586 (72145)
Doky586 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72147

Ne égesd magad tovább..! 

(felesleges a magyarázkodásod)

Előzmény: Jahno (72146)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72146

Utánajárhatok, mert ilyen HP-t is vettem és leírásában ott van:

"Mobile Broadband options 5:"

Options, ami azt jelenti, hogy lehet hozzá válogatni. Vagy szerinted benne van a HSPA+ vagy EV-DO/HSAP kártya? Melyik? Vagy egyik, vagy másik? Ahogy a Lenovódhoz is és +X ezresért nyilván beleteszik, ahogy bármit. Ennyi erővel mondhatom, hogy gyárilag a noteszek SSD+vincsi kombóval jönnek, mert van amelyiket éppen így rendeltem. Az, hogy 20-0ezer közti költségért belehajítják, ne vegyük már úgy, hogy benne van, vagy használt piacról csak úgy ukkmukkfuck lehet venni beépített GPS-es laptopot.

Ugprjunk, úgyis marhaság a beépített, térerővel is csak szopni lehet, mocskos drága.

Előzmény: Doky586 (72145)
Doky586 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72145

A kérdező linkelte neked..  72134

Az én Lenovomban (SL510QAG) is gyárilag benne volt...

Ha nem hiszed járj utána..

Előzmény: Jahno (72144)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72144

Mutass egy bolti lappost, amit levesz a polctról és van beépített GPS.

Előzmény: Doky586 (72143)
Doky586 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72143

írod: "Laptopba nincs beépített GPS" ... "GPS nincs benne."

Aztán amikor kiderül van laptopban GPS akkor azt írod hogy:

"Ja, nekem is volt"

Nem vagy túl hihető......

Előzmény: Jahno (72140)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72142

"Létezik egy GPS2BLUE nevű program (Win,mobilosra nekem is van) de azt még itthon be kell lőni szakértő segítséggel, mert nekem pl. nem működik, de nyilván szóra lehet bírni."

Ezért írtam erre, hogy hanyagoljuk. Kint meg eldobja a BT kapcsolatot és akkor mi lesz? Ez lassan már nem is nyaralásról szól, hanem bonyolítsuk agyon az életünket mindenfélével és kütyüzzünk egész úton.

Előzmény: Vgyuri (72138)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72141

Bluetoothos külső GPS ugyanolyan hatékony, mint a madzagos, vagy gyengébb, vagy erősebb. Nyilván mindegyikből van ezer +1 kivitel. sok éves használtak is már teljesen rendben vannak működésileg.

Nem, Neked a szoftver miatt nem windowsos tablet kell. Vagy van hasonló és tá lehet tenni az Autoroutét, de most már annyira körbejártunk minden opciót, hogy nem értem miért van még kérdés. Én szinte biztos, hogy droidos tabletet néznék.

Tabletben vagy van GPS, vagy nincs. Winese használhatókban nincs. Ez megint olyan, hogy attól függ milyet veszel...

Előzmény: Sikambria (72137)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72140

Ja, nekem is volt, mert méregdrágán megvettem bele a modult. Ezt a verziót gondolom alapban kihagyhatjuk és egyik wines topikban ugyanígy elmeséltük Neki.

Előzmény: Doky586 (72136)
Vgyuri Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72139
Az Autoroutet- el kellene felejtened. A mostani új térképekben benne vannak a POI-k, sokkal több, mint a külön adatbázisokban. Nézd meg az asztali gépen az OpenStreetMap-ot. Ugyanazt a térképet látod a neten, amit offline-ra is le tudsz tölteni a tabletre vagy okostelefonra. A már megtervezett útvonal CSOMÓPONTJAIT át kell vinni a mai új programokba és onnan már azok jobban és naprakésen dolgoznak.
Előzmény: Sikambria (72137)
Vgyuri Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72138
Egy 7" képernyőméretű tabletet el tudsz vinni a harci retikülödben a városnézésre is. Nem elsősorban menetközbeni nézésre, főleg ha a teefonokban is van GPS, hanem amíg sorban álltok a Louvre-nál, addig a tabletről el lehet olvasni a mesét:-)

Az öledben tartott tabletben kézzel való koordináta bepötyögést felejtsd el. Egy részét tuti hogy elrontod. Ha nem sikerült áttölteni, akkor minden navigációs programban van oyan, hogy ráklikkelsz a térképen egy pontra és eltárolod mint saját pontot.

Tabletbe USB porton bedugott GPS bigyó több szempontból is problémás. Lehet, hogy nem is működik, én még nem láttam, a programnak kell tudni. De ha bedugod, akkor ott fityeg a közelében, ahonnan esetleg nem lát ki jól. A BT gpst 5-10 méteren belül oda teszed ahol a műholdlátás miatt jó. De hi kiszálltok, a mellenyzsebben is vihetitek.

Ad abszurdum, a telefonban levő GPS-t is lehet BT-n keresztül a tabletre vagy tabletre továbbítani. Létezik egy GPS2BLUE nevű program (Win,mobilosra nekem is van) de azt még itthon be kell lőni szakértő segítséggel, mert nekem pl. nem működik, de nyilván szóra lehet bírni.

De a tabletben levó GPS nem pénzkérdés, hanem a típus megválasztásáé. ,7"-os tabletben 30ezer felett már vannak GPS-esek, de még 50ezerért is van, amelyikbeN nincs. A BT-s külso GPS egyik járulékos előnye, hogy nem a tablet áramát fogyasztja, hanem a sajátját, ami jelentős tétel, ha a kocsin kivül vagytok.

A lényeg, egy ócska és körülményes laptop helyett egy új tablet mindenképen jobb üzlet, mert később sokmindenre tudod használni. Mióta nekem megvan, az asztali gépemet alig használom netezésre, Skype-olásra. Döglök a rekamén, fél szemmel a tévét nézem, fél szemmel a tabletet.

Milyen tabletet? Én nyugodtan ajánlom az Amiko7-esemet. Abban még DVB-T tévé is van 35 ezerért. Ha azt veszel, ne az utolsó pillanatban tedd, mert a GPS-ét ellenőrizni kell, vannak rosszul sikerült példányok. Mivel itthon van a végszerelése, ezért simán cserélik 2 nap alatt. De már a boltban is érdemes kipróbálni.
Előzmény: Sikambria (72130)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72137

Kezd világosodni a dolog. Ha nincs benne GPS, akkor nem is éri meg a laptop. A bluetoothos van olyan hatékony, mint a madzagos?

Az MA Autoroutehoz egy agy angol lakóautós összegyűjtött 130000 speciális lakókhoz kapcsolódó megállóhelyet. http://www.europebycamper.com/2013/12/2014-autoroute-motorhome-aire-campsite.html

Ezért kellene nekem az Autorouteba életet csiholni.

Lehet, h. mégse kellene laptop akkor. Ha veszek egy tabletet, annak nagyobb a képernyője, mint a mobilé, persze windowsos kell. A tabletben benne van a GPS, ugye?

Kérdés a kapacitása. Tablethez nem kell már semmit csatolni?

Előzmény: Jahno (72135)
Doky586 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72136

Nekem is volt olyan laptopom amiben volt beépített belső GPS, de ez csak akkor működik ha aktív adatelőzizetéses SIM kártyát tettem bele.. Adtak hozzá valami online Google Earth-Map alapú térképet ami nem nagy szám (külföldön különösen ciki mert online), esetleg a sokéves unsupported programmal (Garmin nRoute, M$ AutoRoute) tudnád használni. Úgyhogy a PC valóban felesleges ilyen célra...

Előzmény: Sikambria (72134)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72135

GPS nincs benne. Bluetooth van, így akkor egy bluetoothos GPS vevő kell. Vagy USB-s kábeles.

POIt viszont nem kell beütni a telóba, mert az is tudja ugyanazt. Másrészt nem tudom ki miképpen van, én előre megnéztem weben, hogy hova szeretnék menni, bevertem GPSbe elmentve kedvencnek és kész. POIkkal alapban sosem voltam jóban ha tematikusan kellett keresni, akkor teljesen vad dolgokba futottam bele. Külföldön meg a POI neve simán olyan lehet, mint felénk a Kossuth Lajos utca, hogy 12 egy tucat. Angliában elég az irányítószám, máshol beírom a címet, a közelben, ha ugyanott van, mint amit laptopon kinéztem, akkor elmentem és kész. Így látványosság koordinátáit nem kell bepötyögni az Igonak, mert elég a neve, sőt, ha közelben van akkor választani is lehet rövid listából, de sokszor elég az első 3 betűt beírni, csak tudni kell a pontos nevét.

Aztán majd más megírja, de én speciel szétröhögtem az agyam, hogy mikor milyen POIT melyik kategóriába tenném és mondjuk Olaszországban a legközelebbi állatkert miért Budapest Bajcsy Zsilinszky út, meg hasonlók. Esetleg cukrászdának miért pont 200 kilométerrel odébb egy Subway jut eszébe, vagy olaszország közepén miért nincs olasz étterem?

Előzmény: Sikambria (72134)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72134

Ez nem beépített GPS-es?

http://www.használtlaptop.hu/hp_elitbook_8460p_hasznalt_laptop_225

Ehhez még mit kellene vennem?

Igen, azt szeretném, h. az ölemben van a laptop, amiről nézem, h. milyen POI-k vannak a közelünkben és leolvasom a koordinátáit, majd beütöm a telóba, vagy jobb esetben az Autoroute is műkszik és magától vezet.

Ha nem, akkor mindig az aktuális látványosság koordinátáját bepötyögjük a telóba az Igonak v. Sygicnek.

Előzmény: Jahno (72133)
Jahno Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72133

Laptopba nincs beépített GPS, így igen, ezért írtam a külsőt, mert nyilván az kell és főleg ha ragaszkodsz a laptophoz. Bluetooth GPS-es mobiltelefont szerintem felejtsd el, lehet, hogy nem megy, lehet csak herélősen és akkor annak is kábel, akármi. Lassan elkészül a pókháló, mert tartó nincs, letámasztani nem jó, megsüti a nap, elmegy készenlétbe, ha folyamatosan advesz és töltőn lóg, akkor csak melegszik és még ki tudja mi nem szokott előjönni.

Ráadásul én az Autoroute cuccost nem használtam, így nem is tudtam, hogy a klasszikus navigálásra is jó. Vagy végig nézni szeretnéd a laptopot és aktuálisan mondani, hogy mikor merre?

Tábla még egy dolog, arra mondjuk egy teljes európa térkép sem olyan drága és kicsit nagyobb kijelző, mint bármi GPSnek hívott célkütyüs navigáció, viszont nem is olcsó, mert én 90ezer környékén mernék mondani bármit is...

Szerintem ki kellene próbálnod egy célkütyüt, aztán rájössz, hogy felesleges az eggódás a laptoppal. Azon megnézed a látnivalókat, kinézed a következő úticélt és kész, azt benyomod a célGPSbe, vagy telefonos/tabletes Igo-ba, aztán kész, teszi a dolgát. Városban telefonod ugyan már van. Az jó, mert a tabletet sem fogod mellényzsebben hordani és folyton elővenni. Viszont telefonokhoz vigyél külső akkukat, mert nagyon gyorsan bírnak merülni.

Előzmény: Sikambria (72132)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72132

Szóval, lehet laptop GPS-sel, vagy tablet, ami szintén beépített GPS-t tartalmaz és ekkor nem kell semmilyen külön kütyü.

A másik, amikor a laptopnak nincs GPS-e beépítve és ekkor kell egy USB-s bluetooth stick, és kell egy bluetooth GPS vagy egy bluetoothos GPS-es mobil telefon?

Előzmény: Jahno (72131)
Jahno Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72131

Bluetooth GPS az egy külső GPS, nem dróttal csatlakozik a laptophoz. Ezért ha nincs a laptopban alapban bluetooth, akkor egy USBs bluetooth modult kell beledugni.

Előzmény: Sikambria (72130)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72130

A laptop ötlet azért volt, mert egy mobilon lévő Sygic-kel jártuk be Korzikát és kicsi volt a képernyő, meg ez az utazás nagyobb adathalmazzal jár.

Sajnálom, a sok POI-t, persze az Autorouteban meg van a POI pontok koordinátája is, át lehet vinni végül is.

Ha városokban császkálunk, akkor lehet a mobilos navigálás. Az egyik telóban Sygic, a másikban Igo Primo.

A lakóból meg addig kilopják a laptopot:))

A fene tudja most már mit csinyájak.

A tabletben benne van a GPS, de utána nem nagyon tudjuk használni.

Azt még mindig nem nagyon értem, h. ha laptopot veszek, akkor milyen ketyere kell még hozzá? Ha van egy sima bluetooth nélküli laptop, akkor nem elég egy GPS USB-s stick?  Mi az a bluetooth GPS?

És mi van akkor, ha bluetoothos a laptop?

Akkor mi kell hozzá?

Bocs, h. ilyen értetlen vagyok!

Előzmény: Jahno (72128)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72129

Ezt nem értem, az alábbi videóból az tűnik ki, h. GPS is van benne és nem nekem kell követni:https://www.youtube.com/watch?v=IcrknFnjFqY

Ok, ha tabletet veszek, akkor milyet?

Előzmény: Vgyuri (72127)
Jahno Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72128

Laptop kb. 40ezer pénz, nem ez lesz a dráma, bár csak ezért lehet nem vennék. Mellé egy szivargyújtós töltő, aztán csókolom. De ha ennyire kell, akkor van USB-s egérGPS-em, megkeresem és 2 sörért kibérled az utazásra és ez is pipa. Amúgy laptoppal bármilyen USB vevő működik, ha nincs benne bluetooth, akkor ahhoz kell egy occsó vevő és egy bluetooth GPS.

Bár még mindig azt mondom, hogy felesleges laptopon nézned. Tudod a végcél, elmész kézi vagy autós GPS-el és kész, akkor az kocsin kívül is a kezedben van és könnyen használható. Laptopot amúgy elég kényelmetlenül lehet eltenni, ha légzsák is van, akkor különösen. Eleje óta nem értem ezt a laptopos vergődést, főleg ha a városban tömegközlekedtek és kempingben marad az autó.

Előzmény: Sikambria (72126)
Vgyuri Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72127
Ezt az MSroute-val megtervezett utat már a multkor sem értettem. Az rendben van, hogy megtervezted előre, merre fogtok menni. De ebből csak a csomópontokat tudod elmenteni, nem a folyamatos vonalat. Illetve eltárolhatod és ferajzotathatod bármiyen térképre, de akkor neked kell vizuálisan követni, nem fog a program utasításokat adni, hogy most fordulj jobbra, most meg balra.

Vegyél egy megfelelő tabletet, benne a GPS-sel és egy autós navigációs programmal, aminek megadod az útvonal CSOMÓPONTJAIT, az majd hangos szóval, meg vizuálisan is dirigálni fog, hogy most merre menj. Röviden, van minden napra egy kezdőpont, egy célpont és köztespontok. A naviprogram el fogja intézni, hogy minden köztespontot érints a megadott sorrendben. De lehet, hogy még jobb útvonalat is tervez neked a napi kezdő és végpont közé, mint amit te otthon csináltál. És ha valami miatt letértél a tervezett útról, pl. egy útlezárás miatt, akkor vissa fog vezetni kerülőúton.

És mellékesen a tabletben még ott van a házimozi, az e-könyvtár, utikönyv, a hangverseny, fényképezőgép stb.
Előzmény: Sikambria (72126)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72126

Nem vettem még meg semmit: Teljes káosz van bennem. Úgy volt, h. kapok laptopot munkahelytől, de ugrott a dolog.

Így én akarok  ócsó, használt laptopot, amit a lakóautóban tudunk használni. Én leszek a navigáló, apjok a sofjőr.

4 hónapot dolgoztam az útvonaltervünkön, az MS Autoroutot használva.

Most kiderült, h. dec 31-el megszüntette a Microsoft.

Még nincs meg a laptop, meg a GPS vevő sem.

Az, h. visszavont a szoftver, gondolom csak annyi, h. nincsenek frissítések, de lehet, h. még használható azért. Jól gondolom?

Szóval, ha ehhez a programhoz való GPS vevőt kapnék, az lenne a legjobb, mert mag van hozzá tervezve az Útvonalunk, az összes POI-val együtt, amit kinéztem és szépen végig tudnánk rajta menni a program GPS-ét követve. Ez 7800 km végig Dél-Európán.

Mivel nem tudom, h. milyen GPS vevőt vegyek, meg azt se milyen laptopot, ezért még azt sem tudom, h. az MS Autoroute fog-e működni.

Ezért alternatívát is kerestem. Ez az nroute, amiről most tudtam meg, h. csak Garmin GPS vevővel műkszik.

A harmadik alternatíva a basecamp program, amihez Open street mapeket töltöttem le, de ott meg az a gondom, h. egy-egy országot lehet térképként letölteni, így nem tudok egybefüggő útvonaltervet készíteni, ami 6 országon át halad. ( az Autoroutnál ezt meg tudtam tenni és szépen kiszámolta még a fogyasztást is, vannak hozzá lakóautó biwak helyek GPS koordinátákkal megadva, szóval az Autoroute az ideális).

De kellenek alternatívák, mert mi van, ha nem műkszik.

Ha elavult az általam linkelt GPS vevő, akkor mit ajánlasz?

Előzmény: Vgyuri (72125)
Vgyuri Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72125
Most akarsz ehhez a feladathoz laptopot venni? És azt akarod berakni az autóba? Ez szerintem már lefutott dolog.

Amúgy a feladathoz minden még működő laptop teljesítménye elég. Vannak persze finomságok. Pl. a klaviatura, ami a kocsiban útban van. De vannak olyanok, amiknél a klavcsi átfordítható és így lapos lesz, mint egy tablet. Tapiképernyő van rajta, mint az Androidosokon, de van Windwsal, ha valamiért ez kell.

Ezt a GPS-t már megvetted? Nem egy mai darab. Mert ha nem, akkor inkább Bluetooth-ost javasolnék.
Előzmény: Sikambria (72124)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.24 0 0 72124

Sziasztok!

Megint szükségem van a segítségetekre!Laptopot szeretnék venni, amin jól tud futni az MS Autoroute ill. a  Garmin basecamp, nroute.

Milyen tudással kell a,laptopnak rendelkeznie? A GPs vevő az ilyen lesz:http://www.bestdigital.hu/usb-gps-adapter-gps-vevo-p-282.html

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!