Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18648
"Abban már nem értek egyet, hogy az esküvőt bármely -eddig esküvővel nem foglalkozó fotós- jól meg tudja csinálni."

Ebben is egyetértünk, én sem mondtam mást. A technikáról meg csak annyit még, hogy a legújabb, legdrágább objektívekkel, profi vázzal is max. egymillióból kijön minden, ami egy esküvőre egyáltalán szóba jöhet. Ennyit bármely amatőr fotográfus simán elkölt a digitális felszerelésére, sőt bármilyen műszaki cikkel foglalkozó hobbista költ ennyit a cuccaira. Nem is azért mert valóban mindent használni kell, hanem mert imádja. A profik ennél kevesebből is simán elvállalnak bármit, és odamennek egy 28-200-as gyenge fényerejű zoommal mindent fotózni, az épülettől a portrén keresztül az eseményfotózásig.
Előzmény: peterssen (18646)
messengerina Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18647

"Az általad említett kölcsönzőben koszoruslány ruhát voltunk nézni és akkor is egy idősebb hölgy volt, aki kedvesnek épp nem volt mondható, de nagyon foglalkozni sem akart velünk. Látszott rajta, hog ez nyüg neki. Nem is mutatott semmit, állítólag nem volt nekik. "

O az! Mikor eloszor felhivta a szallitot, mondja neki, hogy nem menyasszony a holgy, majd ramnez: vagy megis? Gondoltam, nem vazzeg, azert foglaltam menyecske ruhat, mert abban megyek tragyat lapatolni az istalloba...

Sonica, gondoltam ra, hogy panaszt teszek az uzletvezetonel. De volt egy gyanum, hogy akar o maga lehet az, bar ketsegem is van. De nagyon el volt durranva a fejem, szoritott az ido, hogy meglegyen a ruha. Bemegyek majd a masik boltjukba es kerdezoskodom a norol kicsit, mert ez igy nem jarja.

Mar nem tudom ki kerdezte: az en boltom (francokat az enyem, ingyen se kene!) a Szaffi Szalon volt a Camponaban. Aki odamegy az oreglannyal legyen nagyon korultekinto. A fiatalok rendesek voltak.

Előzmény: sagia (18618)
peterssen Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18646
Abban feltétlenül egyetértünk, hogy a látásnak egyértelmű előnye van a technika felett. Abban is, hogy sajnos az esküvői iparosok egy része lelketlenül darálja az esküvői képeket. Abban már nem értek egyet, hogy az esküvőt bármely -eddig esküvővel nem foglalkozó fotós- jól meg tudja csinálni. Érdekes területe ez a fotózásnak. Nehéz. Nagyon sokrétű feladatot ad a fotósnak is és a technikának is. És itt kanyarodva vissza a technikai részre: jó eszközök is kellenek a jó látás mellé. A fotós-választás felelőssége viszont nagyrészt a házasulandókra hárul. Nagyon körül kell nézni.
Előzmény: Törölt nick (18643)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18645
Én se... De ugyanezt magatoktól is kérdezhetnétek. Nem néztetek referenciamunkákat?!
A mi videós/fotósunk nagyságrendekkel jobb volt, maximálisan meg voltunk vele elégedve. Annak idején reklámoztam is itt a fórumon :)
Előzmény: Timba78 (18637)
Fafara Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18644
jesszus. nem szokásom más fotósokat fikázni, de ez full amatőr. egy hobbista barátom aki hébe-hóba kattintgat és kompakt gépe van sokkal jobbakat csinál ezeknél. ez ultradurva.
Előzmény: Timba78 (18621)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18643
Nézzetek be az amatőr fotós fórumokra, ha fotóst kerestek. Szerintem nincs értelme sok pénzt adni a fotózásért, de az átlagárhoz viszonyítva a túl kevés is gyanús lehet, mint minden szolgáltatásnál. Budapesti viszonylatban 100 ezer körül lehet ez a szint egész délutános-estés fotózásra, sokan ennyiért dolgoznak. Valamennyire értek a témához, bár nem vagyok szakmabeli. A fotózás pont az a sport, ahol egy amatőrnek gyakran több, jobb és változatosabb felszerelése van, mint egy profinak, és neki biztos, hogy van lelkesedése, szakmaszeretete is. A vicces az, hogy az egyéb tényezők után sokadik helyen van a felszerelés ára, műszaki színvonala, minősége. A kompozíciós ismeretek, az ötletesség, de leginkább az érzék, a nagybetűs "Látás" messze megelőzi a technikát. Ez pedig sajnos sok iparosnál nincs meg, ahogy bármely más üzletágban is elmondható ugyanez.
Előzmény: Kiskukacka (18642)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18642

Awww, sajnalom az anyosodat. Szegeny most biztos szarul erzi magat hogy az ajandek amit nektek adott igy sult el...

En tenyleg vernem az asztalt hogy adjon vissza penzt. Attol hogy valakinek van egy nagy, jo minosegu gepe meg nem feltetlen profi fotos.

HOVA JART EZ A NO ISKOLABA??? Lehet hogy ennek is erdemes lenne utananezni.

Előzmény: Timba78 (18641)
Timba78 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18641
Anyósom fizette tudtommal eltette a pénzt, viisza nem adott, milvel nem ismerte el a hibáját sem. Szerinte a képek tökéletesek.
Előzmény: Kiskukacka (18640)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18640

es adott legalabb vissza valamennyi penzt? Ha az osszeset nem is, de legalabb a profitjat???

A fogyasztovedelmisekhez is fordulhatsz am...

Előzmény: Timba78 (18639)
Timba78 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18639
Hát ez az! Nekem pont ez a meglátásom.
Előzmény: Kiskukacka (18638)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18638
vagy csak a tobbiek nem mertek reklamalni...?
Előzmény: Timba78 (18637)
Timba78 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18637
Nem is értem a barátaidat. :) Nekem azt mondta a Mina én vagyok az első menyasszony akinek nem tetszenek a fotók, eddig mindenki elégedett volt az ő minafoto -s munkaival! :DDDD
Előzmény: gyongyhaju lany (18629)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18636

Hat en tutira vinnem a gepet, es a probafulkeben lefenykepeznem magam (vagy a telefonnal). Mint ahogy csinaltam itt is. Kulonben megis hgyan emlekezne az ember hogy a felvett 20 ruhabol melyek voltak a legjobbak? Lehet hogy van olyan amelyiket magadon szepnek latod de elrettensz a keptol.

nem?

Előzmény: Zsike1983 (18628)
furge11 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18635
azaz itt:
furge11 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18634
Sziasztok! Túl vagyunk a nagy napon, minden csodás volt, a csokromat itt megnézhetitek: http://www.tompaiviragszalon.hu
Timba78 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18633
Tényleg nagyon rendesek vagytok! Köszönöm!
Előzmény: peterssen (18632)
peterssen Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18632
Ami történt, megtörtént. Szerintem ne bosszantsd tovább magad rajta. A fiúk-lányok az esküvői fotós topicban tudnak segíteni a képek utófeldolgozásával. Sőt ha nem nagyon sürgős én is tudok segíteni. Majd meglátod milyen végeredmény lesz, azután még nyugodtan elszánhatjátok magatokat még egy fotózásra, ha szükséges.

Ahogy a közhangulatot nézem, ingyen meglesz az utómunka... :-)
(küld nyugodtan pár képet, megnézem mit lehet csinálni vele)

Nyugi...

Előzmény: Timba78 (18631)
Timba78 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18631

Ráadásul ő nem is 20-30 ezer forintért vállalta a fotózást! Egyébként nálunk is a rokonok az olcsó nem profi fényképezőgépekkel jobb, szebb minőségű és használhatóbb fotókat készítettek mint a Csömör Hermina aki profi fotósnak vallja magát.

Előzmény: sagia (18630)
sagia Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18630
Furcsa, de hozzá nem értőként sem tetszenek a képei. Azt volt eddig a véleményem (bár ez csak az enyém), hogy gyanús ha valaki 20-30 ezer HUF-ért elvállalja a fotózást. Vagy legyen tényleg profi, és akkor fizetek, vagy megkérek egy ismerőst, rokont, hogy egy félprofi géppek fényképezzen.
Előzmény: Törölt nick (18626)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18629
Egy barátunk szintén vele dolgozott. A vőlegény nővére sokkal jobb fotókat készített, mint a hivatásos. Gáz.
Előzmény: Törölt nick (18626)
Zsike1983 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18628
Az igaz, plusz szeretnék fényképeket róla. Mármint a ruhapróbáról. Hallottam,hogy van olyan szalon,ahol megengedik, és utána a fénykép alapján könnyebben tudsz válogatni. De tuti nem mindenhol komálnák a helyzetet. :)
Előzmény: peterssen (18627)
peterssen Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18627
Dehát a lányok szeretnek ruhát próbázni, kezdd el most. Választani ráérsz később is... :-))
Előzmény: Zsike1983 (18625)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18626
Sajnálom az esetet. A nő weblapján levő fotókat nézegetve látszik is, amiről beszélsz. Alapvető kompozíciós hibák is vannak az esküvői fotókon. Tényleg ne válassza senki. Nem tudom, hogyan élhet meg valaki, aki ennyire mentes a szaktudástól. Akkor már inkább egy lelkes amatőr barát, vagy rokon.
Előzmény: Timba78 (18621)
Zsike1983 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18625
Hát kilókat le-fel dobálni nem tervezem, nem is tudnék. Ilyen szempontból szerencsés alkat vagyok. Viszont igazad van, ha most elkezdem kiválasztani,akkor azt még lehet hogy 100-an is felveszik jövő nyárig, és elhasználódik. Akkor még várok,csak már ezerrel lázban égek,hogy nem fogok-e elkésni semmivel sem.:)
Előzmény: rrroka (18623)
sagia Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18624

A Százhalombattai a Bonjour szalon volt.

rrroka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18623
hát ha nem tervezel kilókat fel-le dobálni, akkor tulképp bármikor, bár jó esély lesz rá, h addigra a kiválasztott ruha már elhasználódik, vagy nem is lesz, de legalább lesz elképzelésed mi áll jól, miben érzed jól magad, milyen stílus tetszik.
konkrétan választani meg foglalni szerintem olyan 4-6 hónappal előtte...
de majd a menyasszonykák megmondják. :)
Előzmény: Zsike1983 (18620)
rrroka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 18622
írd le nyugodtan a kölcsönző nevét címét!
Előzmény: sagia (18618)
Timba78 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 18621

Sziasztok!

Jó készülődést kívánok mindenkinek! Nekünk egy hónapja volt az esküvőnk amire boldogan emlékszünk vissza. Csak sajnos képünk nincs róla olyan, amit boldogan nézhetnénk. :(

Akit nem ajánlok senkinek! A fotós(?) Csömör Hermina www.minafoto.hu , megbízhatatlan és egyáltalán nem alapos! Számunkra az esküvői fotóinkat rontotta el úgy, hogy új fotóst kell esküvőnk után keresni, és új fotókat csináltatni. Sajnos a nagy nap élményét ez már nem fogja vissza adni nekünk mert Mina már elvette tőlünk! Az általa készített fotókat más profi fotográfusnak is megmutattuk. A minőség megállapításához nem kell viszont fotósnak lenni, hogy lássuk, a képek sötétek, homályosak, élettelenek, a zárt térben (templom, polgári) készített fotók vörösek és homályosak, nem adják vissza a színeket. Beállítás kritikán aluli. Nem is látszunk a fotókon, távol vagyunk és szemből alig van fotó. Fotó ötlete nem is volt. Életünk legszebb napját rontotta el a munkájával és azzal is, hogy már az (aznap reggel is) megbeszélt időpontról és helyről is megfeletkezett és közel egy órát késett!

Zsike1983 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 18620
Mikor kezdjek el ruhákat próbálni szerintetek,ha jövő augusztusban lesz az esküvő?
Fafara Creative Commons License 2008.07.21 0 0 18619
ezen az eszem megáll, hogy nem adja oda valaki az eredeti képeket.
Előzmény: KissMe (18615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!