Keresés

Részletes keresés

minimal Creative Commons License 2005.12.25 0 0 149
Biztosan, bár a weboldal címét egy kis Bacolod-i irodából szereztem anno. Kár, hogy nem találom, mert webes kereséssel sem sikerült rábukkanni.
Előzmény: mud (143)
minimal Creative Commons License 2005.12.25 0 0 148
Sajnos még én is junior utazó vagyok, de igyekszem. :o)

Ilyen jellegű hely gyanánt egyértelmű DK Ázsia a legjobb ár/érték arányban, már ha letelepülni vágyakozol. Amúgy ausztrália partjainál is észbontó helyek vannak sok szigettel, de túl sokat nem tudok róluk.

Talán írtam is, hogy tudtommal a Fülöp szgk-i kormány támogatja a nyugdíjasok betelepülését. Végül is nekik ez jó. :o)
Előzmény: harken (142)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.25 0 0 147
Úgy legyen. De én magasra építkezem!
Előzmény: harken (146)
harken Creative Commons License 2005.12.25 0 0 146
kösz, hátha szomszédok leszünk:)))
Előzmény: R-U-D (145)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.25 0 0 145
na jó, bevállalom. odanézek lecsekkolni a helyzetet.
Előzmény: harken (144)
harken Creative Commons License 2005.12.24 0 0 144
egen, ez egybevág azzal, amit hallottam. Egyébként tök igazad van, oda kell menni személyesen :))
mud Creative Commons License 2005.12.24 0 0 143
Tapasztalataim szerint az angol nyelvu webhelyeken az amerikai es ny-europai lakossag a celkozonseg es az arak aranytalanul magasak. Egy haz, ami a Fulop-szigeteken cca USD 10 000, az a neten 50-60 000 korul mozog. Oda kell menni szemelyesen, de meg jobb, ha utana megbizol egy helyi ismerost a kutatassal:)
Előzmény: minimal (140)
harken Creative Commons License 2005.12.23 0 0 142
helo minimal, úgy nézem te elég sokfelé mászkátál már,s ha jól veszem ki soraidból  Fülöpön elég kellemes lehet az élet. Eddig csak Seychelles-en jártam, ott határoztam el, hogy ilyen helyen szeretnék könnyed tétlen létezésben eltölteni fél éveket, úgyhogy most főállásban e hely keresésével foglalkozom. Sey sajna drága,+ a kormány is szépen lehúzza a betelepülni vágyókat.
Előzmény: minimal (140)
harken Creative Commons License 2005.12.21 0 0 141

emlékeim szerint céget kell alapítanod, (kb 1000 USD) +ügyvédi költség (pár száz dezső) oda-vissza utazgatásról nem tudok, (attól még lehet) de egy költözés úgy is utazagatással jár:)))

Bár már ott tartanánk.

Én egyszerűen rákerestem guglival Palawan real estate-re, aztán csorgattam a nyálam. Na mind1, ami késik, nem múlik.

minimal Creative Commons License 2005.12.21 0 0 140

Nekem pedig volt egy jó kis webcímem, még anno néztem telkeket... Palawan-on 0,5-4 USD a négyzetméterár. :o)

Van minden a filléres telkektől a millió dolláros szigetekig, amiket magadról elnevezhetsz. :o)

Na, utánanézek, hátha megvan valahol.

Előzmény: R-U-D (137)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.20 0 0 139
Az ár az lehet kellemes, de nem csak annyiból áll az ingatlanvétel. Asszem itt céget kell alapítanod, engedélyeket beszerezni, no meg párszor oda-vissza repülni, hacsak nincsen egy megbízható helyi partnered. Én még azzal sem vagyok tisztában, hogy milyen illetékek vannak, illetve milyen adók terhelik az ingatlant illetve milyen egyéb kötelezettségeid vannak, szóval körül kell járni a dolgot...
Előzmény: harken (138)
harken Creative Commons License 2005.12.20 0 0 138
...azt már most hálásan köszönöm. Ahogy néztem, elég kellemes ingatlan árak vannak ott.
Előzmény: R-U-D (137)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.19 0 0 137
persze, hogy megértem. majd körülnézek ilyen szemmel is. engem is foglalkoztatnak ilyesfajta gondolatok...
Előzmény: harken (136)
harken Creative Commons License 2005.12.19 0 0 136
tulképpen "felderítést" végeznék, ugyanis utálom a telet. Ha tetszik a környék vásárolnék is, vagy építtetnék valami támaszpontot, mindenképpen vízparton. Gyűjtögetem az infokat, nézem a térképeket ezek alapján az északi rész szimpatikus a tagolt partjai, lagúnái miatt. Lehet, hogy picit szentimentális vagyok, de igazából a faja kis fehér homokos bounty-reklámos partoknál imádok sznorkelezni a 30 fokos vízben... asszem, te ezt megérted :)
Előzmény: R-U-D (135)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.18 0 0 135
milyen célból? pihenés, odaköltözés? és melyik része?
Előzmény: harken (134)
harken Creative Commons License 2005.12.18 0 0 134
sziasztok, Palawan-al szemezgetek, de finoman szólva nem szeretem a szállodákat, házat szeretnék bérelni tudnátok tanácsot adni?
R-U-D Creative Commons License 2005.12.18 0 0 133
Na most eljutottam oda, hogy az alábbi kérdést tedjem fel: Hepán kívül erősen javasoltok valami oltást? (Luzon + Palawan)
minimal Creative Commons License 2005.12.15 0 0 132

Ez nagyon súlyos.

Előzmény: R-U-D (131)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.15 0 0 131

Hát remélem nem a maffiát fogtam ki.

Kaptam mindenféle hivatalos visszaigazolást tőlük, úgyhogy a repjegy remélem működni fog.

Most már eljutottam oda, hogy nem is igazán érdekel az egész, a lényeg, hogy megvan.

Több ilyen hibát nem követek el, azaz itthonról több jegyet nem veszek meg előre (legalábbis ebben az országban).

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 130
Úgy látszik, sikerült kifognod valami tetű kínai maffiát ezzel a Seaairrel. Ha tényleg így váltanak, én a helyedben sürgősen kiszállnék a buliból.
Előzmény: R-U-D (129)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.09 0 0 129

SEAIR tényleg elmehet a francba.

Ma megküldték a visszaigazolást a jegyről és a számlát, úgyhogy a jó hír az, hogy megvan a repjegy.

Számomra kiderült most, hogy a kedves ügyintéző áltatott eddig és nem nézte meg 3 héten keresztül, hogy a pénzem átment-e hozzájuk. Mindig csak annyit, írt, hogy nem jött meg. Egyrészt rossz árat is adott meg, másrészt ez most már kezd sokba kerülni:

1) Nem tudom hogyan sikerül 200 USD-t 8688 PHP-ra átváltaniuk, de a váltó ezen halálra kereshette magát.

2) Ezek alapján még hiányzik 2686 PHP a teljes árból, ami majdnem 10.000 HUF.

összességében a 4 repjegy belekerül slipköltséggel és follow-uppal 66.000 HUFba (mondjuk ez így sem tűnik nagyon soknak)

Fazit:

Ha valaki Seairre szeretne helyet foglalni és repjegyet venni itthonról akkor nagyon sok kitartás kell.

-23 nap

Előzmény: R-U-D (128)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.08 0 0 128

SEAIR elmehet a francba.

Most már úgy tűnik csak a kedves ügyintéző b****tt utánanézni a befizetésemnek. Tegnap átutalásonként 4000 Huf ért átutaláskeresést indítottam a bankomnál. Ezt megírtam nekik, amire az a megnyugtató válasz érkezett, hogy a pénz már biztosan ott van hiszen 2 hete már átküldtem a deposit slipet, ami elvileg ezt igazolja, úgyhogy nyugodjak meg. Majd megkérdezi az accounting department, ami csak 3 óra múlva, reggel 9 kor nyit, és azután válaszol.

Mindezt azután írták, hogy elötte két nappal még egy refund of my money at my bank javaslattal jöttek, miután 5x leírták, hogy nem jött át a pénz.

... ezek után kiváncsi leszek, hogy a repülésnél mi jöhet még közbe :-)

Előzmény: R-U-D (127)
R-U-D Creative Commons License 2005.12.05 0 0 127

Sabang biztosan szép lesz, meg El Nido, meg Busuanga...

Most viszont kezd elegem lenni a Seairrel. 15-én utaltam nekik a lovetátt és váltig állítják, hogy nem kapták meg. Pedig deposit slipet is küldtem nekik, meg az átutalást. Ma voltam a bankban megkédezni, hogy mit tehetek ilyen esetben, amire azt válaszolták, hogy kérhetek követést átutalásonként 5000-ért. Már most 11.000 Ftnál tartok banki költségnél a hülye repjegy miatt azzal a tudattal, hogy lehet hogy buktam további 200 USDt. Amit még megfejelhetek 10.000-el, hogy megtudjam, hogy megérkezett az adott számlára a pénz, ...és?

Most vagy az ügyintéző nagyon töketelen (ezt feltételezem jóhiszeműen) vagy szándékosan ejtenek át azt gondolván, hogy európából nem nagyon tud az ember utánajárni a dolognak. Bár utóbbi feltevésemnél még nem tudom elhinni, hogy ilyen megtörténhet.

Valaki tud mondani valami okosságot mitévő legyek ilyen helyzetben? Az biztos, hogy ha nem oldódik meg januárig a Seair manilai irodája átélhet engem teljes bevetésben.

Ami biztos, hogy a szlaszám meg egyéb adatok stimmelnek, bár ezeket is emilben kaptam.  Lehet, hogy már Augustus B el Vachario alias Choy 200 USD-vel egészítette ki havi betevőjét? És azt sem értem, hogy miért nem tudják Visát vagy Masrtecardot fogadni, sokkal egyszerűbb lenne az élet...

-27 nap :-)

Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.30 0 0 126

Nem olvastál vissza, vagy én nem említettem? Mindegy. Én 1992-95-ben éltem kint. Azóta csak "hazajárogatok". (nejem manilai)

PP-Sabang: én a szálló mikrobuszával tettem meg az utat egy nap oda-vissza, szörnyű volt. Nem maga a szar hepehupa, hanem hogy a sofőr azon is úgy ment, mintha aszfaltozott lett volna. De legalább sűrű erdő kísérte. Láttunk jeepneyt, ami rendszerint tele van, lógnak rajta alul-felül-oldalt. A táj viszont igazi trópusi dzsungel, imitt-amott hatalmas mészkőszirtekkel! Ha kell egy kis trópusi kikapcs, ohne komfort meg mobil, vödör víz meg dróton lógó körte, vaksi neon, viszont tiéd az egész tenger, Sabang jó választás.

Előzmény: Hedonisz (121)
Hedonisz Creative Commons License 2005.11.27 0 0 125
Kedves RUD!

Sok sikert az utazashoz.
Hedonisz.
Előzmény: R-U-D (124)
R-U-D Creative Commons License 2005.11.27 0 0 124

Szia Hedonisz!

Nem, nem voltál félreérthető, csak elbeszéltünk egymás mellett :-)

El Nido - PP busszal tényleg megviselheti az embert. Ráadásul azt is megtudtam, hogy ezt az utat állítólag egyben nem is nyomják le a buszok, hanem éjszeka megállnak valahol. De belegondolni is rossz, hogy 200 km = 12 óra.

A 6000 php-ban nem érdekelt az aki az infót írta nekem. Ő a Bambua resort tulaja (német) és nagyon segítőkész, rengeteg infót írt már. Kár, hogy nem foglalok nála szállást.

Az, hogy mennyire fülsüketítő nem tudom innen megitélni. (biztosan elviselhetőbb annál a hangnál, amit a szomáliai kalózok kaptak, amikor megtámadták az oceánjárót) Az biztos, hogy ha összejön 6 ember akkor hajóval fogunk menni (végülis többen átélték már).

Manila - PPt még nem foglaltam, szerintem nem is fogom. Majd, ha ott vagyunk megveszem a repjegyet a következő járatra.

-35 :-)

RUD

Előzmény: Hedonisz (123)
Hedonisz Creative Commons License 2005.11.25 0 0 123
Kedves RUD!

Elnezest, ha felreertheto voltam. A lenyeg, hogy a PP - El nido ut kizarolag busszal elviselhetetlen lehet (az 14 ora, es ott mar nem olyan vicces az, ha szetrazzak a gerincedet) a 2.5 oras ut pont az a hatar, ahol meg elmeny, de szerintem az is csak egyszer. Plane, ha felmasztok a Jeepney tetejere, es ott utaztok (legalabb egy darabig)

"Továbbá azt írták, hogy a hajóút nagyon különleges és kalandos élmény, mert gyönyörű látványban lesz részünk."

Nekik pedig 6000 PHP bevetelben. :) Az is biztos, hogy szep lesz a taj (En kifejezetten szeretek csonakozni, hajozni ott, mar a tenger latvany is szep nekem), de 8 oran keresztul szerintem mar nem tul elvezheto (nehez kerdes, ha valasztani kellene a 8 ora fulsiketites, vagy 10 ora gerincgyilok kozott. Talan a repulogep :) Ez termeszetesen egyedul az en velemenyemet tukrozi, a kulonbseg csak annyi, hogy en mar tudom, milyen, de igy is ez csak annyit jelent, hogy en igy dontenek.

"A SEAIRre részemről azért esett választás mert El Nido és Busuanga között csak ők repülnek. De valóban nem túl olcsók: El Nido - Busuanga - Manila: 100 USD per kopf."

Lehet, hogy itt is felreertes tortent. En kifejezetten a Manila-PP utrol irtam (El nido fele csak a Seair jar, azt csak toluk tudod megvenni.)
Hedonisz
Előzmény: R-U-D (122)
R-U-D Creative Commons License 2005.11.23 0 0 122

Kedves Hedonisz!

Lehet, hogy az elvárásaink különbözőek, hiszen engem nem zavar ha nincsen út, sőt minél kalandosabb annál jobb, azaz Puerto Princesából 2,5 óra alatt lehet eljutni Sabangba kinek élménydús, kinek szörnyú útvonalon.

Időközben felvettem egy sabangi resorttal a kapcsolatot, akik nagyon segítőkésznek tűnnek. Annyit megtudtam, hogy Sabangból nincsen menetrendszerinti hajóút, hanem bérelni lehet egy 6 személyes hajót (bancas) 6000php-ért, ami 8 óra alatt átröpít el nidóba. Nos ez valóban nem olcsó és azt mondták, hogy jelentkezzek be a piernél 2-3 nappal elötte a szándékommal, mert állítólag összeszednek mindig 6 embert ilyen módon.

Továbbá azt írták, hogy a hajóút nagyon különleges és kalandos élmény, mert gyönyörű látványban lesz részünk. (lehet, hogy hangos is, ezt nem tudom megitélni)

Ha tényleg csak ketten venénk igénybe ezt a hajóutat, akkor valóban a repülőt fogom előnyben részesíteni, de nem szeretném.

A SEAIRre részemről azért esett választás mert El Nido és Busuanga között csak ők repülnek. De valóban nem túl olcsók: El Nido - Busuanga - Manila: 100 USD per kopf.

Egyébként jan 2 - jan 22 az utazásunk tartalma.

Üdv

R

Előzmény: Hedonisz (120)
Hedonisz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 121
Kedves kisbudes,Busog!

Ti kint eltek, vagy csak utazgattok arra? Mi jot csinaltok? (Ez kulon-kulon kerdes hozzatok, de igy rovidebb egybe :) )
Hedonisz
Hedonisz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 120
Kedves RUD!

Ugy emlekszem, amikor hasonlo gondolatok foglalkoztattak, akkor rajottem, hogy repulovel akarok menni Puerto Princessabol El-nidoba.

Az okok:

Mar az PP-Sabang ropke ket es fel oras jeepneyzese is olyan, amit csak egyszer akarok atelni (Nem a 2.5 ora, hanem az ut minosege (vagyis annak hianya) es a tomeg miatt.) Az ut a motorcsonakkal azert lehet nagyon szornyu, mert 8 oran keresztul iszonytato hangerovel zug a fuledbe a motor hangja. (Mondom, nem voltam ott, de mindenhol hasonlo kis csonakok pofognek, gondolom, hogy ott is az lehet)

Es az ara sem olcsobb, mintha repulnetek.

(Aztan nem mentem sehogy :) )

Lejjebb ezt irtad:
"Na ezaz, PAL nem is repül Palawanra (legalábbis nem láttam), hanem a Seair és Asian Spirit repülnek, amelyek asszem fapadosak. Ha interneten foglalom Manila - Puerto Princesa útvonalat, akkor 3045 php tokkal vonóval a jegy per fő 1 útra. Ez szerinted jó ár?"

A Manila-PP szakaszt majdnem mindegyik repulotarsasag megteszi es naponta tobb jarat is van, a PAL is jar oda. Ott jobb nem a Seairral menni. (Egyebkent A Seair eseteben a fapados nem azt jelenti, hogy olcsobb, mint a tobbi, sot :))

En 2000 PHP korul repultem ev elejen ezt a szakaszt, (ne'mi akcioval, szerintem most sem lehet sokkal tobb, mint 2500) es nem Seair-rel. Kizarolag egy Boracay-Cebu utvonalat repultem Seair-rel. Az hangulatos volt.

Mikor mentek es mennyi idore? (Bocs, ha mar irtatok, de csak most neztem erre)
Hedonisz
Előzmény: R-U-D (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!