Fel tudná valaki tenni a kiegészítéseket valami magyar szerverre? A www.train-sim.com-ról próbáltam letölteni ,de ilyen hülyeségeket írogat ,hogy Maximum batch size reached ,oszt annyi.
Kösz!
Tényleg????? Este kirpóbálom :)))
Ha ez lehetséges, leakasztasz egy kocsit mondjuk 50-nél, rágyorsítasz, átváltod magad mögött a váltót, ami egy kis csonkára vezet....aztán felkenődik a kocsi a bakra?
(már kivittem egy-két bakot a dupla GP38-assal.. eh eh..)
egyaltalan nem csak allo helyzetben lehet kocsikat leakasztani! sot! legjobb buli nezni, ahogy 100zal szaguldanak mozdony nelkul az igentisztelt passangerek :))
Nemrég sikerült kipróbálnom a progit, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat.
A progi simán szaggatás nélkül futott (Celo 500, Diamond Viper 770 32MB 800x600). Egész jól sikerült, bár viszonylag kevés pálya és vonat van benne. Bár SZVSZ ez is olyan lesz mint az FS hogy majd lesz hozzá minden. (Ha láttok mjd magyar pályát és/vagy Nohab mozdonyt (M61) akkor egy e-mail-t dobjatok felém) Úgy gondoltam csak kipróbálom a progit egy kicsit de azóta sem tudok leszálni róla. Az elektromos és a dizel-elektromos mozdonyokat határozottan könnyü vezetni! (a gőzösökkel már volt bajom...) Egy órás ismerkedés után az Akela express-el 9 másodpercel hamarabb érkeztem a végálomásra és kb egy méterre álltam meg az ütközőbaktól (finoman fékezve). A sebességhatárt nem léptem túl 1 szer okoztam kényelmetlenséget az utasoknak. Szal nem olyan ördöngős dolog ez... (modjuk egy repcsihez képest) Bár igaz ami igaz a Track monitor sokat segit a közlekedésben, anélkül nem nagyon látnám meg azokat a kis táblákat. Bár mondjuk az Akela jelzi a következő jelző állását és a megengedet sebességet (villany rulez!). A "küldetések" elég ötletesek de ezekből is viszonylag kevés van (mondjuk mire valaki megcsinálja a Hard-okat is...). Az editor elég "érdekes" csak a meglévő cuccokat lehet szerkeszteni és nem lehet új néven lementeni őket... Azt se értem, hogy a vágányszakaszok mellé miért nem rajzoltak képet igy szám alapján tök ciki megkeresni mondjuk egy váltót (pedig régen nagy vasutmodellező voltam). Nagyon birtam azokat a feladatokat amikor kocsikat kellet rendezgetni... Jaj van egy nagyon idétlen mozdony a progiban! (asszem series 7000 ?) Egy karon van a fék (+vész) és a gáz amit csak 4 fokozatban lehet állitani! Hogy lehet ezzel beállni adott sebességre?!
Ami nem tetszett: Az állomásokon sehol senki, sehol egy szerelvény, vagy egy-két kocsi lerakva, semmi. Kevés vonatot látni (ezt elvileg be lehet állitani a routeeditorban de microsoftossan egyszerü...). Nincsenek utak! Sorompót sehol nem láttam! már 3szor kilépett valamilyen hibával...
Szal javaslom mindenkinek akit egy kicsit is érdekelnek a vonatok, próbálja ki! Lehet, hogy nem fog évekig ezzel nyomulni de mindenképp érdemes kipróbálni (legalább virtuálisan) egy ilyen monstrummal a közlekedést...
Kérdések:
- Mit is jelent a sárga jelző egész pontosan? (és mit jelent a pirossal együtt?)
- A sebesség korlátozó táblák mit jelentenek (mert nem az van rajt, hogy 50Mph hanem valami egyjegyü szám...)?
- A gőzösnél hogy müködik a reverser? Mint a sebesség váltó? (kissebb állásnál gyorsul ngyobbnál gyorsabban megy?)
- Hogy lehet a gőzössel a leghatékonyabban elindulni? A homok az oké de hogy variáljak a reverserel és a tolóerővel? (mert az Orient express-el frankón visszacsúsztam az emelkedőn úgy hogy pörögtek előre a kerekek! pedig nyomtam a homokot is. Mondjuk nem tudom minek egy szegény gőzösre tizenx pullmankocsi?)
- Egyszer poénból elkezdtem száguldani egy gőzössel (a zöldel) kocsik nélkül, ment mint állat (60Mph) aztán egyszercsak lebökött. Fék nem volt behúzva, reversert, tolóerőt ráncigáltam ide-oda és nem volt hajlandó elindulni... Viz is volt a bolyerben (autofireman volt úgyhogy szénnek is kellet lennie). Egyszerüen nem volt hajlandó megmoccanni.... DE MIÉRT?
- Lámpát,reflektort,kürtöt mikor kell használni? (A refit itt is vissza kell venni ha szembejön egy szerelvény?)
off
- Mi a pálya azzal a terepasztalos progival? (nem tom mi a neve valamelyik guruban olvastam)
Grafix: kicsit szegényes, szerintem, egy ideig elmegy, de ahogy például a vízfelület kinéz, az hihetetlen csálé (Columbia-ból nézzetek körül, itt a vízesés és környéke - Marias Pass pálya - ami király itt, hogy a hegy oldalában vezet a sín, végig a folyó mentén, gyakori alagutakkal), mint valami két-hároméves gammában. Egyébként a max. felbontásban sem néz ki jól a gém, szőrözi a tájat, lassú, bugzik, stb.
A hétvégére tervezem a vonalak feltérképezését, eddig a Settle-Carlisle misszióival vagyok készen, kár, hogy az értékelésen kívül legalább az nincs, hogy ha megcsináltam, akkor zölddel kipipálja, aztán ha mindet megcsináltam volna az adott vonalon, akkor mehetek azokkal a vonatokkal is, melyek szembe jönnek (ugye ezek részben más masinák, mint amiket vezethetünk), mert így tényleg nem sok dolog motiválja az embert...gőzmozdonynál engem az mozgatott, hogy mindennemü segítség nélkül tudjam a legszélsőségesebb körülmények között is teljesíteni a feladatokat...ráment két estém, de most már minden kóser és élveztem is két estig, de tegnapra ismét lelohadt a lelkesedésem...dízel- és villanymozdonyt pedig 'játszva' lehet vezetni a gőzölős vasalók után:)
Érdekelne ez a TrainSim, a hétvégén megpróbálom összeszedni valahonnan ezt is!
Bocs, de egy 17colos monitoron elég furcsán néz ki még a 800*600 is...
A másik dolog, hogy enyhe minőségi különbség van a 640*480 és az 1024*768 között.
Bár, 14'-es monitornál tényleg jobb a 640.
Azért a gőzmozdonyos vezetés élvezhető...
A legújabb baki, hogy a pálya leginkább a terepszintben mozog, sehol egy bevágás, töltés... pedig máshol nem nagyon mehet... durva.
Matiz: nem te csinalod rosszul... Mar kulfoldi forumon is olvastam, hogy egyszeruen _kiszedtek_ belole ezt a funkciot, raadasul valoszinuleg az utolso pillanatban, mert a doksiban meg van ra utalas valahol :( Gondolom rajottek, hogy igy tul jo lenne, es nem tudnak kiadni meg x kiegeszito cd-t :((
Hat, en nem ertem ezt a felbontasos temat...ha egyszer nem megy/lassan megy, minek eroltetni? En 640x480-ban jatszom, teljesen meg vagyok elegedve ezzel. Gyorsan megy, jatszahato, minden latszik.....
(Bar, ez az egyetlen jatek, amivel valaha jatszottam (kiveve NFS III es Transport Tycoon Deluxe))
Hasonlo problemakkal kuzdok...De nem ertem, ujbol kivagom a megfelelo reszt a kepbol. Nem lehet, hogy csak sima lesz a terep....hiszen a geometry extractorban ez a lenyeg, hogy tartalmazza a magassag-vektorokat! Szoval valami nem stimmel.
Hat az a Route Geometry Extractor eleg nagy kaki :) Tokmind1, hogy honnan szeded ki a terepet, csak egy nagy sik terepet kapsz :(
A kedves keszitok kiszedtek belole azt a kepesseget, hogy magassagi adatokat is hasznaljon :( es igy eleg sokat kell vacakolni a tereppel...
Ez tök jó! Tetszik a mozdony. Rendben lesz ez a játék ha lesznek hozzá kiegészítések. Készítsd csak azt a pályát. Azt hiszem nekiesek én is a helpnek, bár az én angolommal ez nem lesz egyszerű! :)
Nekem elsőre igen érthetetlennek tűnt ez a szerkesztő. Na majd megnézem a helpet, hátha jobb lesz a dolog.
Igy kepzelnem el a Szilit TrainSim ala. Egy-ket textura kellene hozza....teny es valo, mert ezeket en rajzolgattam...
A Route Editorban kiszedtem magyarorszag terkepet, pontosabban egy reszletet es dolgozom rajta. A Help eleg reszletesen, lepesrol lepesre leirja, hogyan keszits sajat palyat...
F9-el előszeded a szerelvényrajzot, aztán egérrel ráklikkelsz a kocsik között az összekötésekre. Ennyi. De asszem csak akkor megy ha a fék be van réngatva rendesen. Emergency előtti állásba.
Az 1024*768-as felbontás azért elég gépzabáló. Csak a műszerfal miatt azt választani csak akkor érdemes ha bírja a géped. inkább a környezet legyen részletesebb szerintem. Különben sem muszáj használni a műszerfalat (shift+1)-el kikapcsolható. Minden adat kiiratható a képernyőre is, illetve alul látszik az adott kar használatakor.
Nem lehet vhol kilométerre átkapcsolni? Kicsit az USA-Railsimre hasonlít, amikor cetli volt előttem a játék közben, amin az átszámolt sebességek voltak...
Áztatás ide vagy oda, kisebbfajta erőmű kell hozzá.
Mint lentebb írtam, Cel466,256M RAM, V3 2000.
Válaszott mód: 1024*768. (800*600-at nem ajánlom, mert sokkal csúnyább a műszerfal. A leírásban bennevan, hogy új műszerfal gyártása esetén 2t kell gyártani, egyet 640*480-hoz, egyet 1024*768-hoz)
Valószínű a 800*600hoz a gagyibbat adja.
Shift+Y játék közben, FPS vala a jobb alsó sarokban.
Lehet butított tájjal játszódni. Ekkor 35 körüli. Így siklik.
Ahogy elindítom a táj, járművek részeltességét, textured sky, stb. A FPS drasztikusan csökken.
Fél-háromnegyed gázzal már határeset a játszhatóságot tekintve.
Ezt csak annak tükrében mondom, hogy a fenti konfig ha nem is csúcs, de azért nem is gyenge.
Csak hogy mire számítsatok...
Tegnap este megtettem az elso hosszu utat, 200valahany km az Acela-val...egesz jo volt, beutaztam egy teljes vonalat.
Ma egy tehervonattal zuztam, 2x Dash 9 es 40 box car....hat, konnyebbel kellett volna kezdeni. Nehez egy ilyen vonatot kezelni, meg kell mondani. Amint lehetett, az elso iparvaganyra betoltam 3 kocsit (ennyi fert) es a kovetkezo iparvaganyokat is "kiszolgaltam" :-)) Homokolni igazabol nem kellett, veszfekeznem viszont igen, egyszer. Egy valtot atkapcsoltam, mikozben 30 kocsival kb 30mph sebesseggel haladtam. Ez a valto egy igencsak kurta csonkavaganyra vezetett...epphogy megalltam nehany meterrel az utkozobak elott. Mikor visszahaladtam volna a fovonalra, feket engedtem, ekkor derult ki, hogy a palya a bak fele lejt tehat gurulni kezdtem..hiaba fekeztem ismet, nem akart megallni... de azert sikerult megmenteni a szerelvenyt :-)
És mondta valaki, hogy a Microsoft TS-ben nem kell homokolni??? De bizony kell ám, mint atom, mert kipörögnek a kerekek, még jó időben is, elég csak egy kicsiny emelkedő...Flying Scottsman rulezzzzz!!!
Nekem tetszik, gyerekek, neki is estem a küldetéseknek, mint atom, az egyetlen gáz számomra az volt, hogy egérrel nagyon bénán lehet tekerni a karokat (fékkarok főképpen, de a regulator is ide sorolható!). Természetesen betartom a kronológiai sorrendet a vonatokkal, ezért elsőként a gőzölős vastalpúakkal nyomulok:)
Ha valakinek a realizmus számít, akkor a Railsim-et válassza!
Az elindulás, megállás teljesen élethűen van modellezve. Főleg rossz időben, akkor bizony homokolni kell keményen, különben nincs sok fékhatás/vonóerő...
Van valaki, akinek nem demo van a RailSim-ből?
Nekem csak demo van, próbáltam másik vonalat berakni, de azzal nem volt hajlandó működni.. Vagy van vmi trükkje a dolognak?
Itt páran eléggé áztatják a MSTS-t.. Télleg ennyire bugos?
En inkabb a mozdony-editorra megyek ra, egy magyar gepet akarok krealni. Eloszor csak a kulso nezetet, aztan a belsot es ha lehetoseg van ra, a hangokat is....mit szolnatok egy kozponti utkozo-vono keszulekes M41-eshez, aminek megszolalasig dash `9 hangja van? :) A palyan levo hibakat ki lehet javitani az editorral. Tenyleg nem egyszeru vele epiteni. De csak meg lehet tanulni, elvegre kottat is adtak a hangszerhez :)