Keresés

Részletes keresés

BöPö Creative Commons License 2009.05.16 0 0 1888
Engem érdekel...de teljesen amatőr vagyok a témában.Ezt a "nagyteljesítményű ledet" hol lehet beszerezni?
Szerinted akváriumnál is működik??
Előzmény: manta-z (1887)
manta-z Creative Commons License 2009.05.11 0 0 1887
Sziasztok!

Akit érdekel annak leírnék néhány tapasztalatot a 1774-es hozzászólásomban lefényképezett saját építésű növénykeltető lámpával kapcsolatban.
Tesztképpen ültettem magokat a lámpa alá és "hagyományos" természetes megvilágítást alkalmazva is. A lámpa gyakorlatilag csúnyán rávert a természetes keltetésre, kb 2-3szor olyan gyorsan megy végbe mint hagyományos úton és a magok kikelése jóval nagyobb arányú a lámpával mint a természetes fénynél. lámpával kb 95% természetes fénynél olyan 75% volt ugyanabból a tasakból kivett magoknál kb. azonos körülmények között. Alapvetően bio párti vagyok :), de palántanevelésre ezt fogom használni ezekután.

OFF
Kaktuszmagokat is neveltem a lámpával a kaktuszok a mai napig ez alatt vannak, immár kb 2 centisek a növények. Többé búzacsíra miatt sem kell bioboltba mennem, szinte "hallani" ahogy csíráznak a magvak...
mángorló Creative Commons License 2009.05.09 0 0 1885
kijöttek az első bimbók a rainbow bicolor cherryn:)
libapék Creative Commons License 2009.05.08 0 0 1884
Hajjaj, már egy hónapja.
Előzmény: Törölt nick (1881)
beetee Creative Commons License 2009.05.07 0 0 1882
Én van amit már egy hónapja - próba cseresznye alapon (bejött) és vannak a különlegesebbek, amikkel vártam és a borsó is az útjában van...
Előzmény: Törölt nick (1881)
caterina3 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1880
Köszi, ez jó ötlet, ezt fogom tenni! :-)
Előzmény: Anzika (1879)
Anzika Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1879
Akkor vegyél pár palántát, lesz ami lesz. Abból korábban lesz paradicsomod. Vegyél Lugas F1 magot (ne a Sparban, TESCO-ban) és azt vesd el a végső a helyére. Egy helyre ültess 2 magot, az egyik csak kikel ( ha kikel mindkettő, az egyiket legyilkolod. Ne akard átültetni, mert visszaveted a másikat). Július végén talán lesz paradicsomod. Ne palántázgass már, mert az átültetések miatt sok időt vesztesz.
Előzmény: caterina3 (1878)
caterina3 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1878
:-)) Sajnos nem tudok magam palántázni, mert nincs hol. A lakásunkban nem tudom megoldani, a telken meg ilyenkor nem vagyunk lent. Nálunk a teleknél lévő piacon eleve kiírják, hogy állítólag mi, de a tapasztalatom az, hogy köze nincs hozzá valójában. Régen a budai Skála-piacon volt egy idős bácsi, aki tényleg fajtaazonos palántákat árult, de gyanúm szerint azóta már nemcsak a piac nincs meg, de valószínűleg a bácsi sem.
Előzmény: Anzika (1877)
Anzika Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1877

Nálunk a piacon a paradicsomok mellett ott a zacskó is, amin rajt van, milyen palánta van a pohárban.

Elhiszed vagy nem. Csak abban reménykedhetsz, hogy igaz.

Amikor veszel palántát, soha ne mondd azt, hogy milyent akarsz. Kérdezd meg a kofát, milyen paradicsoma van? Akkor elmondja, mi van neki, nem fogja rávágni, hogy éppen az van előtted.

Nagy veszteség nem érhet, maximum nem F1, hanem F2.

Jövőre majd magad palántázol.

Előzmény: caterina3 (1875)
taormina1 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1876
Az elsö az aknázó moly kártétele; ha nincs csalán, Actarával , Chess-sel, vagy Karateval védekezhetsz ellene:-) De szerintem nem olyan vészes betegség. A másodikra nincs tippem. Foto?
Előzmény: Katka8 (1874)
caterina3 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1875
Sziasztok! :-) Segítségeteket szeretném kérni, hogy hol tudnék venni Pesten tutira fajtaazonos Lugas F1 palántákat május elején. Előre is köszi! :-)
Katka8 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1874
Segítséget kérek! A paradicsomjaimat épp ki akarom ültetni, már vagy két hete kinn vannak ládában a kertben, és ma vettem észre, hogy kétféle nyavalya támadta meg a leveleit. Az egyik "nyavalya" messziről úgy fest, mintha valami peték lennének rajta, de közelről nem látszik annak, vékony sárgás girbegurba vonalat rajzol ki ez az izé. A másik "nyavalya" a levél fonákján a szélétől befelé haladva lilás-barnás kicsit fémesnek látszó foltok vannak, hát erről aztán abszolute nem tudom mi lehet. Nem is az az érdekes, hogy mi lehet, hanem hogy mit csináljak velük? mondjuk leszedem a beteg leveleket, akkor nem sok marad, lehet, egy egy tő nem is éli túl. Más? Csalán egyelőre nincs a kertemben, nem tudok csalánnal permetezni, a környéken sem láttam. (Rákospalotán lakom, kertes, családi házas övezet). Ha tud valaki tanácsot adni, megköszönöm.
M6TTL Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1873
Sziasztok!
El tudná nekem valaki magyarázni, hogy hogyan és melyik fajtáknál kell hajtásritkítást (oldalhajtások) csinálni? Olvastam, hogy vannak determinált növekedésűek és olyanok amelyek folyamatosan nőnek és egyiknél kell csinálni a másiknál nem. De hogyan is van ez?
Köszi előre is!
M6TTL Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1872
Azokat ami már a nagy cserepekben vannak és 15-40 cm nagyok február végén, a palántanevelő tálban lévőket pedig egy hónapja.
Előzmény: Mom (1871)
Mom Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1871
nekem, laikusnak nagyon szépek :)
mikor vetetted a magokat?
lehet, hogy mi későn (március vége, április eleje)?
Előzmény: M6TTL (1870)
M6TTL Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1870
Az én paradicsomaim már nagyobbak egy két hete az erkélyen alszanak. Semmi bajuk.

Mom Creative Commons License 2009.04.18 0 0 1869
Sziasztok,

Mi idén kísérletezünk először palántaneveléssel (meg úgy általában zdg termesztéssel is), csak kiskerti méret, saját/családi fogyasztás céljára. Különböző időpontban vetettük a magokat, paprika, paradicsom és egy tálca salátauborka. Őket hurcolásszuk ki/be.

Olvasgatunk, okulunk - majd beszámolunk :)

suvak Creative Commons License 2009.04.18 0 0 1868

Vitaflora 4.

Palantanevelo tapoldat.

Ez a pontos neve

Előzmény: libapék (1866)
Frint Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1867
Üdv paradicsombarátok! Riadó !!! Én már kiraktam a paradicsomok jó részét, 78 palántát. Remélem a korai kivonulás nem okoz galibát...soha ilyen korán nem kezdtem a szezont...rövidesen fotók is lesznek. Frint
libapék Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1866
Mi a pontos neve a szernek?
Előzmény: suvak (1865)
suvak Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1865

Helloka!

Nos akkor referalok. 2 hete ahogy irtam is, atslattyogtam a mezogazdasagi boltba es adtak egy illyen palantanevelo lottyot amit a locsolovizhez kell tenni hetente, vagy csepegtetni a foldre. Nos, adtam a locsolovizhez reggel es lass csodat estere szemmel lathatoan elindultak a kis hajtasok a 2 kibujt level kozott is. Es azota is szepen nonek. 4 palanta nem kapott az oldatbol, azokat locsoltam rendes vizzel es azoknal semmi, 1 het utan is meg ugyanugy voltak. Aztan persze ok is kaptak es ok is elindultak. Koszi tehat a tippeket, a hiba biztos hogy a viragfolddel volt, de hogy tapanyag hiany vagy tultenges volt-e az ok azt nem tudom. Lehet hogy valamibol keves volt benne ami ebben az elixirben volt de az is lehet hogy valamibol tul sok ami meg most semlegesitodott.. A lenyeg hogy nonek. Jovore egy kis komposzttal megbolonditott kertifolddel probalkozok.

Udv

Anzika Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1864
Én is bedobtam a palántákat a mély vízbe. Egy hete kiültettem őket. Öntözni nem tudom, mert 125km-re van a telek tőlünk. Lesz ami lesz. A paprikákat azért nem ültettem ki, mert nem volt rá időm.
Előzmény: libapék (1863)
libapék Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1863
én egy hete már kitettem 10 centis kis csihatagokat. igaz erkélyre nagy cserépbe, de azóta nagyon meglódultak.
ha fagyok nem jönnek, akkor nincs gond.
én könnyen beszélek, mert legfeljebb becipelem őket éjszakára, ha necces napok jönnek.
Előzmény: kiseg (1862)
kiseg Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1862

Sziasztok!

Szerintetek tehetek-e már ki paradicsomot szabadföldre, ha még 1-2 hétig takarom fátyolfóliával. Dél-alföldön lakom.

Az ablakban már nagyon szépen nőnek (schott, marmande), de azok még erősödjenek, és vennék néhány már virágzó korai palántát a piacon, amit meg kiültetek. Érdemes ezt így csinálni?

Köszi

Frint Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1861
Szia :) És mindehhez most már nekem is van autentikus "alapanyagom" ! Megérkezett, köszönöm szépen...Frint
Előzmény: makemusic (1860)
makemusic Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1860

Palánta sem kell hozzá
http://www.szabadfold.hu/cikk?3082

Előzmény: Törölt nick (1857)
mángorló Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1858
szakirodalom szerint még este hideg van nekik. bár a 40 fokos tűző napot is soknak tartják pedig ez simán van nyáron, sőt azt is mondják h 32c fölött nem pirosodik. hát de

szerintem bátran ki, max takarni este
Előzmény: Törölt nick (1857)
mángorló Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1856
nekünk már kinn vannak erkélyen. 10 cm a legnagyobb, de azért figyelem az időjárást mert egy hideg és egy nagyobb szél tönkreteheti őket. lassan jön a szétültetés is
Frint Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1855
Szia, a paradicsom kipalántázása bátorság és talajhőmérséklet kérdése. Én április legvégén, május elején ültetem ki. Most ugyan májusi idő van, de soha sem árt az óvatosság. Inkább nagyobb, és edzettebb palántákat teszek ki, mint kisebbeket, egyenesen a növényházból. Óvatos duhaj vagyok e tekintetben (is). :) Frint
Előzmény: Törölt nick (1853)
taormina1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1854
Tegnaptól:-)

Ha nem fagy és elég nagyra nöttek.
Előzmény: Törölt nick (1853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!