Boldogabb lettem volna, ha a jobberek külpolitikai elképzeléseibe nyerek némi betekintést...nem jó érzéseim vannak, szívni pedig mindenki egyaránt fog.
A'szem most sikerült lebolsevikezned a teljes Nyugatot. A műveletlenség nem szégyen, csak akkor ha fitogtatod. Olvass! Kezdd mondjuk Európa I. vh utáni történetével. Államközi szerződések, végrehajtásuk illetve betartásuk. Legyen ennyi egyelőre a házi feladatod.
Szerintem az írek egy emberként csatasorba fogank állni, mert van egy kis bűntudatuk a multkori népszavazás miatt. Az ügy fontosságára való tekintrettel vegyes katolikus - protestáns hadtesteket fognak felállítani.
Marad a kérdés: hogyan fog viszonyulni egy következő kormány mind az eu integrációhoz, mind a szomszédunkban gazdaságilag/katonailag/önérzetben egyre inkább talpraálló országhoz??
Javaslom számodra a diplomácia beható tanulmányozását. Hátha okosodsz tőle.
Még valami. Mégis Sárközy hogyan fogja betartatni az aláírt egyezséget (amiket egyébként is azért szoktak létrehozni, hogy megszegjék őket.)
Különösen tetszik az első mondat. A grúzok hogyan fogják megakadályozni, hogy ne legyen indoka az oroszoknak visszavágni, mert mondjuk egy szakadár csoport megtámadja az oroszokat. Egyébként is, ha jól látom Peace Plan-ról és nem egyezségről van szó. Az egész ott válik komolytalanná, hogy semmi konkrétum nincs benne. határidők, tárgyaló partnerek stb.
Aki 1921-ben nem volt irredenta, az nem is volt magyar. Még Babits is az volt. Az nem is volt normális, aki egy évvel trianon után nem azon agyalt, hogy ezt hogy lehetne helyrehozni.
Aki 2008-ban irredenta, ott már valami nincs rendben.
Gigászok küzdelme lesz, egyik hatalmasabbra nőtt, mint a másik...
Ki az a "mi" félmilliárd???
Az Unió (rövid, nem úgy, mint a régiben) nincs ennyi lakosú. Ebból vonjuk le az euroszkeptikusokat meg a nemzetből is kirekesztendő botfülúeket, cigányokat, zsidókat.
Érdekes ez a jobber kettős mérce. Utáljuk az Uniót, időnként meg is mondja neki a Jel, hogy hova álljon, de a ruszkikat még jobban.
Évekig elszenvedtük a mediterrán partvidékekek a deutsche mark előtt hajlongó pincéreket és most jutott eszünkbe felháborodni, hogy az 5 csillagos szállodák pénzt szóró oroszokkal vannak tele.
Itt egyelőre a grúzok nem tartották be az egyezséget, ezért aztán nem is értem ezt a lelkes hánytorgást, - fogták volna rövid pórázra Szaakasvili haverjukat a nyugatiak, most nem kellene nézegetni, hogy a csámpásra vert pofájába miként gyömöszöli a nyakkendőjét.
És a Kreml még úriemberként viselkedett, - megeshetett volna, hogy most azon kell tipródnia Sarkozynek, hogy az oroszok vonuljanak ki Tbilisziből, - ami azt illeti, lendületben voltak...
Majd ha ez a fél milliárd ember nem sajnálja a pénzt tankokra, ágyúkra, hajókra, meg hidrogénbombákra, akkor lehet osztani az észt Putyinnak. Csakhogy Nyugat-Európa majdnem úgy áll hozzá a honvédelem kérdéséhez, mint a magyarok. Inkább semmit, mint keveset szeretnének rá költeni.
Na most az a helyzet hogy én még soha nem szavaztam más pártra, mint a fidesz, (és nem is fogok), de
- Orbán faszságokat beszél a jelen ügyben, - a szovjet himnusz kurva jó (a dallama), - a székely himnusz viszont nem az, - a te "érveid" jelen esetben még a tevéhez képest is semmik (inkább csak személyeskedsz), pedig azzal én eddig minden nickemen összevesztem (volt már egy pár).
A Székely himnusz 1921-ben született, szövegét Csanády György, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte. A szerzők szándéka nem az volt, hogy valódi himnuszt alkossanak a székely népnek, és művük később sem vált hivatalos himnusszá. Az évtizedeken keresztül tiltott hazafias dal azonban hatalmas népszerűségre tett szert Erdélyben és Magyarországon, és a tömegrendezvényeken gyakran éneklik együtt a magyar Himnusszal és a Szózattal.
"Mert ugye mi fél milliárdan azt mondjuk nekik, hogy nono !"
LOL (ezért megérte ma is fórumozni)!!!!!
Ha Sarkozy szigorúan néz, esetleg mérgesen toppant, vagy felmutatja a kinyomtatott hsz-edet, talán még a Kuril szigetek kérdését is meg tudják oldani :)))
A székely himnusz a legmocskosabb irredenta időkben keletkezett székesfővárosi műdal. A székelyek nem is tudták, hogy a világra jött. A szoc. intern. jellegével összeegyeztethetetlen volt, ezért nem kaphatott nyilvánosságot (kocsmai, családi körökben a 80-as években már elterjedt, a rendszerváltás után meg emblematikussá vált, azóta éneklik úton-útfélen. Jól odamondogatunk a románoknak!
Hadd áruljak el egy édes titkot neked. Amikor kiengedte Horn Gyula meg Németh Miklós a kelet-németeket, akkor ugye volt egy pötty feszültség a kérdés kapcsán, főleg, hogy mit lépnek az oroszok mondjuk velünk szemben. Az USA a nyilvánosság felé lelkesen üdvözölte a lépést, az oroszoknak meg a diplomáciai vonalakon keresztül megüzente, hogy azt csinálnak, amit akarnak, mert ők úgy gondolják, hogy Kelet-Európa orosz érdekszféra. de mondjuk ugyanezt tették 1956-ban is. Szóval nem kéne bedőlni annak a színjátéknak, amit Sárközy játszik. Nem véletlen, hogy az egész cirkusz elején elég gyorsan elutazott Moszkvába, ahol tisztázták a tisztázandókat és csak utána indult be a PR.
A Fletisták anno felváltva énekelték a CCCP hímnuszt és a Székely hímnusz című giccses műdalt, - ez utóbbit néhány pálinka magukhoz emelése után, - a Vikkancsisták meg akkor nem énekeltek semmit, mert gyárilag beszariak voltak, csak most merték nagyra tátani a szájukat, úgy tíz évvel a rencerváltás után, - a tíz év pufferidőszakban meg aggódva lesték, nem fordul e vissza Iván...
Ennyi erővel @-ot is biggyeszthettél volna a végére, - egyiknek sincs itt funkciója, te okostojás!
Hüje vagy te ezekhez a helyesírási dolgokhoz meg a stilisztikához, lássuk be, - valószínűleg valami nyugdíjas mozigépész-üzemmérnök vagy valami ilyesmi vagy, aki le tudott nyúlni egy számítógépet a nyugdíjazása előtt egy nappal, oszt most azt hiszi, hogy a klaviatura egyujjas bökdösése következtében íróvá avanzsált...
Egyébként még olvasni sem tucc, - a te rögeszméd, az étolajhiány ügyében írtam, hogy onnan autentikus amit mondok, hogy én árultam - többek között.
Erre jössz itt te a szotyolával, mint mezőgazdasági ismereteid tárházának csúcsával...
És eltaláltad, - most jöttem vissza Moszkvából, ahol személyesen Putyin ígérte meg nekem, hogy nem kell sokat várnom, s fölindulnak testvéri tankok szertedübörgni rímeim.
Annyit kért mindössze, hogy ez esetben a Veres Földalatti Izgalom felhasználásával valahogy semlegesítsem azt a SIGAN nevű hőst, akinek puszta léte megájjt kiáltana Záhonynál, - így aztán mától bujkájj és reszjkess, te sötétben bujkáló ellenforradalmár!
Ha meg vitát akarsz, akkor külgyél magad helyett valakit, aki vitaképes is, te ugyanis - miként Dániel próféta értelmezé a helyzetet - "Mene, Mene Tekel Uparszin"...
:O))))
Bakker, ez ide fogja csinálni nekem, hogy nem is ment Tökölre, - letépem magamról a pizsit...
Ja! Már egyszer Napóleon bemutatta mit jelent az, amikor a franciák büntetik az oroszokat. (Napóleonnak persze mázlija volt, mert a végén Korzikára és nem a Gulágra száműzték.)