Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.11 0 0 134
Az activity más mint az editor részei :)
Előzmény: bocimobil (133)
bocimobil Creative Commons License 2001.07.10 0 0 133
Aham, ez is valami :)) De kezdek már rájönni. Csak sajna nem mindegyik activityhez van help file, vagy ha van, akkor nem mindegyikben van leírva hogy milyen kiegészítéseket kell hozzájuk letölteni. Egyébként elég csak bemásolni őket a megfelelő helyekre.
Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.09 0 0 132
Hat, csak annyi, hogy a Route Geometry Extractor nem igazan mukodik, sima feher terepet lehet vele generalni.
Előzmény: bocimobil (131)
bocimobil Creative Commons License 2001.07.09 0 0 131
Na vannak mindenféle angol szövegű helpek az editorokhoz, meg sok szép skin, activity, sőt egy új route is. Asszem megpróbálom berakni őket hogy működjenek is. Akinek van ilyenirányú tapasztalata, az megoszthatná velem/velünk!
bocimobil Creative Commons License 2001.07.06 0 0 130
Na megnéztem! Nekem is van ilyen editor :)) De csak min 1024*768-as felbontásban indul el, nekem meg otthon alapból 800*600 van. Sebaj. Na majd megpróbálom tanulmányozni ha lesz időm. Köszi a tippet!
bocimobil Creative Commons License 2001.07.05 0 0 129
Hmm. Start menüben még nem is néztem. Nem onnan szoktam indítani :)) Majd megkukkolom. Ott kell lennie akkor, mert én is fullt telepítettem! Köszi a segítséget!
Előzmény: MadDekken (128)
MadDekken Creative Commons License 2001.07.05 0 0 128
Nekem berakta szépen a start menübe :
Microsoft Games/Editors And Tools, ezt elindítva van Route Editor, Cab Editor, Activity Editor és Route Geometry Editor.

Lehet hogy nálad nem full telepítés volt és azért hiányzik? Nálam megy mind, csak szerkesztgetni nem volt kedvem még vele. De úgy gondolom, hogy a letöltött dolgokat ezekkel lehet majd beilleszteni a progiba.

bocimobil Creative Commons License 2001.07.05 0 0 127
Ez a program a cd-n rajta van? Mert nekem az install után csak egy route editor dir keletkezett...
Előzmény: MadDekken (126)
MadDekken Creative Commons License 2001.07.05 0 0 126
A Train Simulator Editors And Tools progiban van az Activity Editor. Szerintem ott kell beszerkeszteni.
bocimobil Creative Commons License 2001.07.05 0 0 125
Töltöttem le pár pályát, mozdonyt és vagonokat. Igen ám, de valami szerkesztővel lehet csak beleszerkeszteni a játékba. Valami activity szerkesztővel vagy mi, de olyannal én még nem találkoztam. A pályák kiakadnak, mert nem tudom hozzájuk beszerkeszteni a mozdonyokat/vagonokat. Csak a mozdonyokat kipróbálni nem tudom, mert a listában ugyan megjelennek, de a képük már nem az amit várni lehetne. Tipp?
MadDekken Creative Commons License 2001.07.05 0 0 124
A NorthEast Corridor bizony el van baszva egy kicsit.
Döngetek 110-el, zöld jelző, majd a következő előttem 0,2 mérföldre sárga, 45-ös lassújellel. - Ezt kicsit szarul modellezték le a srácok. Vagy ott nincs olyan, hogy előjelző? Nem hinném, hogy ennyire gáz lenne a jelzésrendszer. - Persze egyből leromlik az utasok komfortérzete... Ez is gond ezen a vonalon. Már 20-30%-os féknyomással végrahajtott fékezés esetén is romlik a komfortérzetük..

Egyébként a Summer Express nevű activity-ben is van túl közeli sárga, de ott meg tudtam állni, igaz hogy 95%-os féknyomással... Persze oda is lett az utasok komfortja.

Egy másik bug: A japán vonalon, ahol a diesel motorkocsikkal kell nyomulni, betolattam az állomásra, felvettem az utasokat, majd a piros jelző baszott váltani... Tolattam (ez máskor bejött) semmi... Ez is gáz azér.

Mindezek ellenére pöpec a MS TrainSim.

TuneFish Creative Commons License 2001.07.03 0 0 123
A Northern Corridor egyik activityje az amikor a vihar utan kell betartani a menetrendet, es tele van a palya tormelekkel, stb. Van egy resz, ahol kb a Track Monitor nem nagyon mutatja hogy 45-re fog esni a sebesseghatar. Nagyon idegesito. Vagy irjam fel magamnak papirra? Mondjatok mar valami atombiztos modszert hogy ne kelljen mindig veszfekezni.
hasekapu Creative Commons License 2001.06.29 0 0 122
ADtál egy tippet kimentem ide:
http://www.microsoft.com/games/home/games.asp?g=154#top
és rákattintottam a requirements re és láss csodát ráugrik az oldal: 54.95 usd!!!!haha
Előzmény: MadDekken (118)
hasekapu Creative Commons License 2001.06.29 0 0 121
Király vagyok én anélkül is
Előzmény: TuneFish (120)
TuneFish Creative Commons License 2001.06.29 0 0 120
> Ami nem tetszik hogy a menetidő nagyon
> könnyen tarthatónak tűnik

Probald ki a legutolso scenario-t, ahol ilyen japan elektronyos helyerdekuvel kell menetrendeken nyomulni. Ha azt betartod elsore, akkor kiraly vagy. :)

Előzmény: hasekapu (117)
hasekapu Creative Commons License 2001.06.29 0 0 119
Ja és a memória. Most vettem még 128 at mert a fél óra swapelés soknak tünt. Ráadásul remélem ezzel akár a q3 után is elindul restart nélkül.
üdv hasek
MadDekken Creative Commons License 2001.06.29 0 0 118
Lehet, hogy csak az alacsony detail miatt, de a jelzők csak nagyon későn észlelhetőek. A táblák majdnem hogy olvashatatlanok, tehát a track monitor nélkül nehéz lenne boldogulni...

Az Acelánál egyébként akkor is közbelép, ha egy sebesség limithez túl gyorsan érkezik a vezér.

Hiányolom annak a leírását, hogy mik azok a paraméterek, amelyek még nem sértik az utasok komfortérzetét. Még szolíd fékezéssel is sikerült őket felbosszantanom...

Az egérrel elég nehéz a kezelőszervek bazirgálása.

A gomboknál megoldhatták volna, hogy pl. legyen egy gombja a 100%os oldásnak. Hasonlóan, mint a RailSim-ben. Az a megoldás nagyon bejön.

Ezeket leszámítva a Train Simulator nagyon jól sikerült, látszik. hogy a M$ csak a nevét adta a dologhoz.

hasekapu Creative Commons License 2001.06.29 0 0 117
Szasz all!!!
Szóval fasza is meg nem is. 1.7 giga egyszerűen röhely... Amúgy nekem tetszik. Bár még sokat lehetne rajta javítani. Az acelával már én is ragadtam be. Bosszantó volt azóta minden megállás előtt mentek. Az hogy mennyire realisztikus nem tudom mert astranál nagyobb gépet még nem vezettem. Amit nehéz volt megtanulni az a megálás nélküli fékezés, de már megyeget ez is . Ja meg az utasok sem tudják végigaludni az utat. Gondolom a fejük néha az ablakhoz koccnat:). A lejtőket tényleg nem lehet látni, mármint a kissebeket de a nagyobbakat igen. Viszont ha külső nézetben vagytok akkor a legkissebb szintkülönbséget is hallhatjátok kis sebességnél. Valami dízeles teherszálításnál jöttem rá ahol az uccsó részen 10 mph volt a limit és egyszer csak hallom hogy a két vagon rákoccan a mozdonyra Aztán látom hogy projected 14mph.... Amúgy nem hiszem hogy a vezér minden lejzőt kiszúr szemmel. Persze ha már ötvendszer jár arra a héten az más. Nekem a hangal van bajom mert a szaggatás oda vezethető viszza. De amióta alacsonyabb minőségben megy nem szaggat a kép sem. Talán túl sok wav file megy egyszerre? (sb16) Ami nem tetszik hogy a menetidő nagyon könnyen tarthatónak tűnik még úgy is hogy a speed limitet csak 12 másodpercre léptem át véletlenül. Ami viszont király volt az acerával fogtam egy pirosat és a vészfék befogott aztán se előre se hátra:))))
üdv hasek
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.28 0 0 116
Nekem 800x600-ban majdnem full detail-re rakva nem szaggat (utolso elotti fok); de inkabb visszavettem 640x480-ra, a nagyobb felbontas nem adott annyi plusszt. Igy fullon sem szaggat.PII cel 533 proci, no tuning,32MB-s TNT2. Szoval valami gaz van nalad:-)
Előzmény: actsy_farang (115)
actsy_farang Creative Commons License 2001.06.28 0 0 115
Hát én nem tudom, Celeron 433, Geforce2 MX, 256MB RAM, detonator 1241, full detail 640*480/32-ben szaggat mint állat.
A proci ennyire gyenge, a win2k-t nem szereti, vegyem vissza 16 bitre vagy vegyek le a max detailből?
Azért gondoltam 640*480-ban elbírná szaggatás nélkül a full detailt...:(
TuneFish Creative Commons License 2001.06.28 0 0 114
Na igen, de en lamer vagyok a tablakhoz. Ha esetleg tudsz valami forrast ahol ezt elmagyarazzak azt megoszthatnad velunk. Amikor fagy akkor nyomom az ESC-et olyankor kimegyek a desktopra. Maskor ESC sem segit, csak a RESET, de az nem a billentyuzeten van :D
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.28 0 0 113
Elvileg a pálya mellett táblák jelzik, vagy tévednék?
A másik, fagyás: ha van közben hang, akkor nyomogasd az ESC-t (soxor) vagy az ENTER-t (szintén) . Megoldja, megy majd tovább. (Forrás: faq)
Előzmény: TuneFish (111)
Bazska Creative Commons License 2001.06.28 0 0 112
Nekem eddig osszesen egyszer fagyott le, mielott a sikeres activity ertekelese megjelent volna. Volt is anyazas. Mellesleg hogy az elozo kerdesedre is valaszoljak, eddig nem talaltam meg es azt hiszem nincs is arra lehetoseg, hogy megtudd az adott terep emelkedeset.
TuneFish Creative Commons License 2001.06.28 0 0 111
Bazska: kosz.
Masik problemam, hogy a progi eleg surun fagyogat. Merfoldenkent mentem az activity-t. Nem tudja valaki mitol lehet ez? Egyszeruen megakad a moka, es megmered minden.
Bazska Creative Commons License 2001.06.28 0 0 110
A Pantograph az az áramszedő...
Előzmény: TuneFish (109)
TuneFish Creative Commons License 2001.06.28 0 0 109
Es mi az a "Pantograph" ? eledezzetek mar...
TuneFish Creative Commons License 2001.06.27 0 0 108
Az MSTS-ben van esesmutato? Ha van akkor hogy hozom elo?
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 107
Mail ment, egyébként kep.tar.hu/matiz
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.22 0 0 105
Hiaba...ujbol megprobaltam kivagni a Balatont a RGE-al. Nem jott ossze, mert a Route Editorban mindig csak feher terepet kapok. Pedig miden lepest a leiras szerint tettem....a vektor adatok is megvannak, tehat nagyjabol megvan az is, hogyan fekszenek a vasutvonalak, megsem csinalja meg valamiert. Holnap meg gyurok rajta, de aztan visszaterek a Szili project-hez...
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.22 0 0 104
Na, ide nem nagyon szokok firkálni, de az előrejelzések szerint a közeljövőben nekem is lesz TS-em. De ami miatt írok az most következik:
"A railsimben ránézésre lehetett látni, emelkedik-e vagy lejt, itt kevésbé."
Na, hát azért megnézném, ha egy x kilóméteres 10 %o-es lejtőben az esésmutató megtekintése nélkül megmondanád, hogy az lejtő-e. A valóban, a lejtő-vízszintes találkozásánál észre lehet venni.
MVV PÁVIG - HP
Előzmény: Gamó1 (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!