Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Nem tudom. Én a Phi 2.6-os skint használom, de a többi Phi-ben is ennyi volt, azt hiszem. Ha ez vigasztal, akkor az autópályán már ennyiről is bemérnek. :-)
Most ezt nem igazán értem, hogy az időjárásnak mi köze van az útlezáráshoz. Az útlezárás problémájára a TMC lenne a megoldás, de nálunk erre várhatunk szerintem 10-20 évet. :-((
olyan skin nincs, amin be tudom állítani az időjárást?:-)
Következő gondom van: a júliusi Mo. térkép remekül működik, de Újbudán, a Budafoki és Fehérvári közötti kis utcáknál (Szerémi sor, Mohai köz, Baranyai utca, stb.) egy csomó utcát lilával jelölt, mintha forgalom elől elzárt terület volna (félig helyesen a Fehrérvári út Bocskai-Dombóvári közötti szakaszát is, ahol ugye felbontás van, bár fél sáv már járható). Itt tervezni sem nagyon tudott, folyamatosan nem oda tett, ahol voltam, 5-6x egymás után közölte, hogy "Újratervezés".
Amikor elindítod a MioDVD.exe-t, feljön a nyelvkiválasztó, azután csak az utasításokat kell követni. Először csinál egy biztonsági másolatot, aztán frissíti a frimware-t, aztán mondja, hogy vedd ki az usb-t, csináld végig a mio-n a beállításokat, aztán visszadugod, a progi meg visszatölt mindent.
Ezután minden pont úgy működött, mint előtte, "csak" R40-el. :-)
A c720-amra megcsináltam a váltást R23-ról R40-re. Az útmutatások alapján, és az itteni hozzászólások miatt egy kicsit izgultam.
Nos a tapasztalat: a ftp://mail.cbnvam.hu/ -ról letöltött Firmware-t elindítva minden gond nélkül megcsinálta kb fél óra alatt. Se hiba, se kis és nagybetű vagy bármi gond, hozzá sem kellett nyúlnom, csak az útmutatót követni!!!
A c720-amra megcsináltam a váltást R23-ról R40-re. Az útmutatások alapján, és az itteni hozzászólások miatt egy kicsit izgultam.
Nos a tapasztalat: a ftp://mail.cbnvam.hu/ -ról letöltött Firmware-t elindítva minden gond nélkül megcsinálta kb fél óra alatt. Se hiba, se kis és nagybetű vagy bármi gond, hozzá sem kellett nyúlnom, csak az útmutatót követni!!!
A berepüléshez a sys.txt-be a
[debug] slowsim=0 loop_sim=1 és a nagyobb betűtipusra a
[interface] mapfontscale=130
szintén tökéletes megoldást hozott.
Köszönet Nektek az itt kapott infókért és a sok-sok segítségért.
Ha nem baj, a jövőben is élni fogok vele és természetesen a tapasztalataim is megosztom Veletek!!!
Az történt, hogy felraktam a legújabb görög térképet a PPC Warezról, és ha mondjuk egy görög célt jelölök neki, akkor kiírja, hogy nem összefüggőek a térképek, pedig minden rajta van.
Van Francia térkép is de az ugy mint a Román, nem müködik.
Az oasisban van a medialejátszó, a képnézegetó és a többi ilyen "segéd" program.
Én sokáig a Riks, majd a Phi38-at használtam, majd a mio8-at. Tegnap a régivel mentem Miskolcra és a hiányosságok ellenére, aminek a javitásán dolgoznak, nekem a 8-as tetszik jobban. Egyébként, mint itt mindnyájan, a legujabbat szeretném, és mivel a 8-as lesz a jövö, meg kell szokni. Biztos, mivel a data hasonló a 3.3-hoz, lesz hozzá válaszható skin is, elöbb-utóbb.
Hát, továbbra sem vagyok elájulva tőle. A visszaúton már vissza is raktam a jól bevált hagyományost. Az a legkevesebb, hogy nagyon szürke az egész, ezen biztos lehet majd változtatni, ha lesznek hozzá hátterek. Van egy-két ötletes tulajdonsága, de többnyire nem nyerte meg a tetszésemet. Mindenhol az 50-es sebességhatárt mutatta, ott is, ahol 70 volt. A forduló pontokat nagyon későn jelenti be (100 m) Sokszor már nincs ideje az embernek kimenni a szélső sávban, főleg akkor, ha nincs helyismerete a vezetőnek. Sorolhatnám még a rossz tulajdonságait, de nem akarom elvenni senki kedvét a kipróbálástól. Azért majd kíváncsi lennék mások véleményére is.