Jójó, nem lehet állítani a hézagot, de azért a szelepre rakódhat ez+az... :) Nálam pl. biztos rárakódott 6 db. kompresszió, mer a hengerből hiányzik ;))
Köszi de "sajnos" :) Pigmy -nek, és nekem 626Gt Coupe-nk van, 2.0Dohc 16v -s motorral. Ezek htökösök :)) ezért mi nem tudunk állitani rajta, de azért thx.
Hmm, lehet, hogy megvan miért egyenletlen az alapjárat... Átlagban 8 a kompresszió mind a 4 hengerben :)) 14-nek kellene lennie, 10,5 a kopáshatár. Ahoz képest egész jól megy, milyen lehet rendes sűrítéssel... :)
Kis hozzaszolas a remego alapjarathoz : - szoval en meg az elejen nekialltam szelepet allitgatni ( az enyemet meg lehet , nem hidrotokes ) es picit kisebbre vettem mint a normal gyari beallitas .
Utana a motor elkezdett alapjaraton rangatni es igy ment is rendesen , de az alapjarat az katasztrofa volt az elozo allpothoz kepest . 1* pedig betertem a Mazda Mirai-ba es ott ismerek 1 rendes sracot akitol infot szoktam kerni es O javasolta hogy inkabb vegyem nagyobbra mint kisebbre es igaza lett , utana helyreallt . Nos a ti gepeitek milyen ,azt nem tom ,de hatha jo otlet a szelep ellenorzes is .
Üdv.Mazdások!
csak azért írok mert szeretem a mazdákat jó és megbízható autók én is sokáig kerestem egy 97 körüli 323F-t 2000V6-os mocival de sajnos megfelelőt nem találtam(bár nagy választék nem volt),:( úgyhogy Honda lett belőle persze így sem jártam rosszul.:)
A lényeg hogy tiszteletem a Mazdának és gratula a kocsitokhoz.(Ja és az új hatos qrvára tetszik!)
SyL: gyertyák, kábelek, elosztófedél újak, rotort lepucoltam, semmi változás. Viszont a vizet szerintem kortyolgatja, elvileg attól is lehet egyenletlen az alapjárat. Na majd meglátom, úgy se hagyom békén, míg nem lesz tökéletes. :) Ha sikerült megoldani, szólok.
SyL: hát, valami olyasmi, amit írtál. Remeg az egész motor kb. egy centit oda-vissza, de csak alapjáraton. Menet közben semmi baja. Pedig ennek úgy kéne állnia, hogy az érme megálljon az élén ;) Én is gondoltam már az injektorra, hátha piszkos, ilyesmi. Akár még az is lehet. De a kábeleket megnézem, hátha a kezemben marad valamelyik :) Kössz a tippet.
Pedig már én is arrébb raktam a gyújtást, alapjáraton állítgattam, de semmi változás. Ja, jut eszembe, a bal toronynál van egy zöld burkolatú csatlakozó, azt ha letesteled majd beindítod a motort, a számítógép nem állítgat az alapjáraton. Mert különben csinálhatsz vele akármit, akkor is a beállított fordulatra hozza a motort :)
Mit jelent az hogy Az alapjáratom meg egyre "rázósabb" ?
Olyan mintha három henger menne, és botladozik 700 -as fordulat körul? vagy hogy tudnád körbe irni?
Csak mert nekem is volt ilyesmi, kerestük sokáig, nem találtuk. Aztán talátunk egy törött rotort a gyujtás elosztóban, kicseréltük nem az volt de akár az is lehetett volna. Már raktam bele injcector tisztitót, egy darabig jó volt aztán megint ujra kezdte. Meg mozgattam a kębeleket amik fölul az injecroba mennek, ott volt a galiba. Elvoltak coorodálva a csatlakozók, lekellett cserélni öket. Nem volt egyszerü, mert egyrész a fökötegbe csatlakozik valahol, ezért nyissz-módszerrel lett eltávolitva, és felforrasztva az uj.
Nem volt egyszerü pont olyat találni sem, de ez már egy másik történet.. :))
Bocs hogy ilyen hosszan érdeklödtem, pláne ha semmi köze a te hibádhoz. :))
Tud valaki egy vállalkozó kedvű ámde megbízható szerelőt, aki kicserélgetné a vákuumcsöveket a motoromon? Mazda Mester most offline, de én meg türelmetlen vagyok :) Az alapjáratom meg egyre "rázósabb" és erre gyanaxom...
Bocs, hogy egy már lefutott témához irok, de most ébredtem... (nemvoltam 1hétig)
Közuti Zöldkártya ellenőrzéshez
Engem egyszer Szombathely elött félre állitottak a rendőrök. Azt hittem megőrülök mert elötte mentem vagy 140-t "most biztos elveszik a jogsit" mar készültem az akasztásra, amikor azt mondta a közeg hogy megmérik a kipufgázt, én meg csak habogtam, hogy persze csak nyugottan. Mire kiszáltam már kész is volt, lehetett tovább menni.
Volt ott valami vállalkozó szerűség, az mérte a CO-t. A rendőrök csak a "papirmunkával" foglalkoztak.
CSAK keleti- és régi 10-15 évnél öregebbnek látszó autókat állitottak meg!
-----------
A talira bizonytalan az érkezésem, aznap jövünk meg nyaralásból, remélem legalább du.-ra beérünk benneteket.
Caris GangstaBoy vagy SzaboZE egy telefon számot majd kérhetek, mert 17-től offline vagyok, és hátha lesz vátozás.
Előre is kösz,
Hali
Ma délben rengeteg opel vonult végig a körúton.Biztos tali volt.Rendőrségi biztosítás meg minden.Iszunyú tűlkölés és tömeg.Mazda talit akarok,Mazda talit akarok,Mazda talit akarok,Mazda talit akarok,Mazda talit akarok,Mazda talit akarok,:-))))
Szerinted jó lenne abbol a 86-os ból nekem?:
- Ablaktörlö lapát(nem a gumi, hanem ami felvan fogatva a tengelyre)
- 195 -ös gumi (már ha érdemes, nem tudom hogy hány % -os)
- momo kormány