Keresés

Részletes keresés

ragusa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3135

Latod annyira megszoktam hogy eszre sem vettem hogy neked sincs))

Van  harom fele citrustapom felvaltva hasznalom .Csak mindig abba  a hibaba esem hogy rendszerint tullocsolom oket , de ezentul jobban fegyelmezem magamat .)))

Előzmény: pesi (3133)
sjohn Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3134
Ez óriás citrom , még kicsi a fa , ez volt az első termése , állítólag ennél csak nagyobbak lesznek rajta.:)))
Előzmény: Encsi84 (3127)
pesi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3133

Okes :) En is anelkul irok, engem nem zavar :) Mindent ertek :)

Koszi a drukkolast :) Olvastam azt a hozzaszolast arrol a taprol :) Csak ovatosan akkor. En valami mas fajtat hasznalok :)

Előzmény: ragusa (3132)
ragusa Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3132

Igen lesz Brico ))!!!

A gepet a fiamtol kaptam  ket billentyuzettel, nem magyar,,,, mar atirogattam ,  de nem az igazi . Mar evek ota igy hasznalom. megszoktam  Majd igyekszem keresgelni a betüket,

Drukkolok hogy meggyogyujon, a citrusod ,  En vettem neki citrusfoldet , es tropusi doktor tapot . Ez utobbit , figyelmeztettek , hogy ovatosan kell hasznalni mert nagyon eros ,,,

Előzmény: pesi (3131)
pesi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3131

Hat nem olyan sokminden ez :) A mandarinok magrol keltek, az anaszomat ugy ultettem, hogy levagtam egy gyumolcs tetejet :)) A bananokat kaptam :) A kis citrusomat is megorokoltem. Ha anyosomnal maradt volna nem elte volna tul. Igy is ketseges. Holnap lefenykepezem :)

Nem is tudtam, hogy nyilik brico itt miskolcon. Tok jo :)

Es te miert irsz ekezet nelkul? :)

Előzmény: ragusa (3129)
Kiskertesz Angi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3130
Biztos, hogy nem atkás semmilyen élősködőt nem látok rajta, levettem a fiát hátha jobb lesz.

Előzmény: Aquarell (3112)
ragusa Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3129

Hu de sokmindened van ! Nekem csak  ket citrom  meg ,semmi nincs rajta csak sok szep egeszseges level.   Egy igeretes mandarin --OBI-s  es egy beteg kumkvat . Sem ananaszom sem bananom , nincs nem is igen lesz .

De szeretnek egy telallo citromot, ...

Majd ha megnyilik a metro mellett  a BRICOSTOR, nyitasra hatha lesz minden .

Talan valaki , aki ert hozza ...SJOHN,,,meggyogyitja a citromodat  tanacsaival, en csak kiserletezni tudnek vele. tegyel fel fotot,  es biztosan kapsz segitseget .

en sem Miskolcon lakom ,,, 11km-re Sajopalfalan .

Előzmény: pesi (3125)
Aquarell Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3128

Tudna majd segíteni  valaki az oltásban? Oltani tudok, csak nincs miről. Nekem magról termett valószínüleg narancsom van, (vagy mandarin) nem tudom, mert nem én ültettem, hanem a nagybátyám, de ő már meghalt. Kicsike még, kb 40 cm-s, kitettem árnyékba az erkélyre. Remélem nem járok vele úgy, mint az előzővel (ami tényleg citrom volt.)

Meg kaptam valakitől egy másik citrust, összetett levele van (3-asan), ez azt hiszem valami télálló, mert az anyukája ki van ültetve szabadföldbe és már jó 3 méteres fa.

Előzmény: sjohn (3122)
Encsi84 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3127
EZ a citom tényleg durva:))! Mindig ekkorákat terem, vagy most csak úgy rájött, és ekkorát növesztett?
pesi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3126
Ez nem semmi :))
pesi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3125

Szija :)

En szerencsi vagyok, de eleg gyakran vagyok miskolcon :) Van nekem is egy fam, anyosom kapta a ferjemtol anyaknapjara, de miutan elpusztult a fele a fanak, azt mondta vigyem isten hirevel :( Most nalam van, kitettem az udvarra, mintha latnek rajta egy par  uj hajtast, de hullik a levele, rengeteg bimbo volt rajta, ami ha kiviragzik es elszarad, le is esik. :( Nem tudom mit kene kezdeni vele. :( Majd rakok mar fel kepet rola, hogy az okosok itt tudjak velemenyezni :)

Par mandarin magom van amik kihajtottak, mar vagy 10 centisek. Meg van egy anaszom, ami folyamatosan hozza a leveleket, meg ket bananfam, nagy csikita meg kis csikita. :)))

Előzmény: ragusa (3121)
ragusa Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3124

Encsi ! a sajat citrommal biztosan finomabb .!!!!Nekem sajnos meg varni  kell erre.

Johnnak mar ez az egy eleg lenne hozza .

Előzmény: Encsi84 (3123)
Encsi84 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3123
:)Holnap csinálok bodza szörpöt,ha még találok bodzát a szántóföldek közelében,ahol nem jár autó. Remélem találok.Saját citromot teszek hozzá.:)Kiváncsi leszek!
Előzmény: ragusa (3118)
sjohn Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3122
Eddíg bírta az óriáscitrom , mára lepottyant.
ragusa Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3121
PESI ! Te is szereted a citrusokat ? neked is van ?
Előzmény: pesi (3119)
ragusa Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3120
?????Lehetseges! Lattad hogy milyen csunyasagok vannak ??,es MILYEN DARGAN adjak :::  Te is miskolcon laksz ? 
Előzmény: pesi (3119)
pesi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3119
En is most voltam a miskolci obiban :)) Lehet eljottel mellettem :))
Előzmény: ragusa (3118)
ragusa Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3118

ENCSI ! Ez gyonyorüüüü!

Epp most voltam az OBI-ban itt Miskolcon az egyetlen hely ahol van ))))) Volt is ,,, De rondak betegek , es egyen volt egy 1 centis semmi kiscitrom. Marad a vagyakozas,,,majd lesz , nem adom fel ,,,,

Előzmény: Encsi84 (3115)
pesi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 3117
Aztacsudamindenit :))))
Előzmény: kurdilaci (3113)
Encsi84 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3116

Csodás képek!:))Köszi!

Nekem nincs banánom,meg azt hiszem míg ki nem találom hova férne nem is lesz,de akinek van helye, és ezek után a képek után nem csábul el...ember legyen a talpán.

A terméshez is külön gratulálok!

Encsi84 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3115
Kaposváron Kália kertészeti áruházban.8000 ft volt. ( lábméretre történő akció volt-naná,hogy a pasimmal mentem:))...nem olcsó, de már egész nagy fa, és szép erősnek tűnt. Az látszik, hogy ahol nagyon lógnak az ágak szerintem metszeni kellett volna régebben többet.Majd nyesegetem jövőre,mert metsze volt. A képen a sok sok kiscitrom nem látszik, de rengeteg lesz rajt...a felső részén is tele van mütyűrökkel.
Előzmény: ragusa (3101)
ragusa Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3114

Szia KurdiLaci!))  Aki mesterkertesz az mesterkertesz!!!!Mese nincs ,ez csodalatos !ehhez csak gratulalni lehet !!

Viragzik a feher leanderem))))))))udv MM 

kurdilaci Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3113
Szia Pesi!Nálam öt évvel ezelőtt termett először a törpebanán/Musa nana/Akkor még nem volt digitális gépem,ezért csak fényképről készitett ,gyenge minőségű képet tudok mutatni róla.A törpe banán -nevével ellentétben-nem is olyan törpe,kb.négy méter magas volt,közel kétméteres levelekkel,amikor virágozni kezdett.Nem cserépben tartottam,az üvegházba volt kiültetve,s a termő méretet három év alatt érte el.Baromfitrágyával,Vuxállal nyomattam,s a fürt mérete igazán lenyűgöző lett:Kb.25 kg-os,318 banánt tartalmazó fürt lett,s a növényt ki kellett kötni,hogy a súly félre ne húzza.Isteni finom banánok lettek,alig kisebbek,mint a bolti,ám sokkal édesebbek,hiszen csak a besárgult terméseket vettem le róla folyamatosan.Rengeteg látogatónk volt abban az időben.Mivel nagyon kicsi az üvegház,igy egyszerre csak egy banán növekedhet benne.Igy a következő évben nem,csak újra harmadik évre lett termő banánom.Ezt már nem nyomattam trágyával/az üvegház többi növénye is fejlődött közben/,igy csak feleakkora lett,mint az anyja,a fürtis jóval kisebb negyvenegynéhány banánt tartalmazó lett.A gyümölcsök mérete is kisebb volt/kb.10-12 cm/,ám az izük ugyanolyan finom lett.Most az unoka növekszik az üvegházban,jövőre várható termés.Tehát lehet itthon is banánt termelni,tápanyag és elhelyezés kérdése csupán.
Előzmény: pesi (3056)
Aquarell Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3112
Vagy ami még eszembe jutott: nincs rajta takácsatka? Alulról hálót sző a levélen, nagyon apró kis pókszabású, ami többnyire a levél fonákján él és szívogatja a levél nedvét. Attól is lehet a sárgulás és a levélcsúcs beszáradása.
Előzmény: Kiskertesz Angi (3110)
Aquarell Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3111

A felső egy sérülés. A szélek sárgulása pedig lehet párahiány. De a sarjat szedd le róla, ha már elég nagy, mert az parazitaként szívja az anyanövényt. Attól is lehet a sárgulás.

Nincs rajta tetü?

Nekem egy törpebanánom van, elég lassan nő.

Előzmény: Kiskertesz Angi (3110)
Kiskertesz Angi Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3110

Itt vannak a képek.

Banan_1

Kiskertesz Angi Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3109

Sziasztok!

Van egy banánfám, elkezdett sárgulni meg foltosodni a levele, de nagyon elkezdett nőni, egy sarjat is hozott, most tavasszal ültettem át jó komposztos általános virágföldbe, szobába tartom.

Mi lehet az oka?

Nem lenne jó neki a föld?

Freddy56 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3108

Szia!

Eltaláltad, ez az!!! Köszi a gratulát!!

Tavasszal volt 3 éve, hogy megvettem, azóta minden évben szépen termett is, csak az idén nem akar virágzani.

Előzmény: ragusa (3106)
ragusa Creative Commons License 2007.05.23 0 0 3107
Rappai nekem nagyon messze van,,,meg kocsival is nem hogy vonattal ,,, pedig jo lenne tudnek valogatni,,,))) Van fotod az uj szerzemenyekrol ???
Előzmény: kaszabi (3103)
ragusa Creative Commons License 2007.05.23 0 0 3106

Freddy! Ez? csak nem kumkvat ???Tejoeg ! ennyi termes!!!nagy sohaj szalltki belolem ,,, az enyem teljesen kopasz agak, semmitsem  produkal, kitettem egy ezustfenyo ala, nyaralni, azt csinal amit akar , csak ontozni fogom es csak felszemmel nezek ra .azt hiszem ez mar elment gyufaert....((((((((((((

A tied hez csak gratulalni tudok .

Előzmény: Freddy56 (3102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!