Keresés

Részletes keresés

oscarsevilla Creative Commons License 2007.01.27 0 0 561
Köszönjük a fordítást, valóban nagyon szimpatikus nyilatkozat. Bajban vagyok, mert tényleg sok olyan versenyző van a mezőnyben, aki megérdemelné a Tour vagy a Vuelta győzelmet. De csak egyvalaki nyerhet. Kash sokat fejlődött tavaly. Előtte ugye Bodrogi Laci csapat és egyben szobatársa volt a Creditnél, szóval egy kis magyar szál is van az életében. A 2005-ös Touron mondjuk látszott már, hogy tehetséges hegyimanó, sokáig viselte a fehér trikót is. Arra szerintem mindenki emlékszik, amikor az egyik néző orrbavágta egy hurkával és elindult visszafelé a mezőnnyel szemben :)). Vino mellett nagyon sokat tanult, nem gondoltam volna, hogy már most Vuelta harmadik lesz. Idövel meg is nyerheti.
Előzmény: cervus (558)
e. Creative Commons License 2007.01.27 0 0 560
Mind a két nyilatkozat nagyon szimpatikus. Mind Ivan Bassonak, mind Valverdének, vagy akárki másnak akinek Tour és Vuelta ambíciói vannak, nagyon nehéz dolga lesz. A Gt győzelem és Kash 3. helye látszik, hogy mennyire sokat segít, mennyire növeli az önbizalmukat. Lehet, hogy Valverdének is ez hiányzik, hogy egyszer már végigmenjen, kijöjjön az a bizonyos lépés, és nyerjen végre. Hát nagyon nagy meccsek várhatók idén. :)))) 
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 559
Köszönjük a fordítást, nagyon érdekes volt. Jó fej ez Kash, sok sikert az ú szezonra!
cervus Creative Commons License 2007.01.26 0 0 558

Próbálkozom, próbálkozom...

Kash nagy ambíciói

A tavalyi Vueltán szerzett önbizalom-növelő szakaszgyőzelem és összetett harmadik hely után 2007-ben még szebb eredményekben reménykedik a kazah Andrej Kashechkin. 

2006 volt az áttörés éve Andrej Kashechkinnek, az Astana versenyzőjének. A csúcspont a Vueltán megnyert hegyi szakasz és az összetett harmadik hely volt, de a többi eredménye is megerősítette, hogy profi karrierjében egy szintet feljebb lépett. Megnyert egy szakaszt a Párizs-Nizzán, a nemzeti bajnokságot, harmadik lett a Német körversenyen és a Clasica San Sebastian-on; a ProTour összesítésben elért ötödik helye pedig mutatja, hogy esélyes az egy és a több napos versenyeken is. Most a növekvő önbizalmú, 26 éves kerékpáros nagyobb egyéni és csapat ambíciókkal áll az új szezon elé.

„Azért veszek részt egy versenyen, hogy megpróbáljam megnyerni”, mondta a csapat mallorcai edzőtáborában. „Az Astana csapat célja, hogy megnyerjen egy nagy körversenyt. Számomra a Vuelta a cél.”

A 2007-es Tour-on Vinokuorovért fogok dolgozni, majd a Vueltán szeretnék indulni az egyéni győzelemért. Tudom, hogy jó helyezést tudok elérni egy három hetes körversenyen. A 2006-os Vueltán való jó szereplésem megnövelte az önbizalmam és idén még jobb szezonban reménykedem.

Kashechkin elszántságát kétségtelenül növelték a négy hónappal ezelőtt Spanyolországban történtek. Formája, akárcsak Vinokuorové egyre javult a Vuelta előrehaladtával, ketten négy szakaszt nyertek, összetettben az első és harmadik helyen végeztek. Ez volt Vino első nagy győzelme és Kash legjobb helyezése egy nagy körversenyen.

Még kifejezőbb a különbség a Vuelta, és a júliusban történtek között. Mindkét versenyző a szép szereplés reményében készült a Tour de France-ra, de nem tudtak elindulni több csapattársuk az Operation Puerto-ban való érintettsége miatt. Bár ők nem voltak a nyomozás alanyai, a csapat nem tudott megfelelő számú versenyzőt kiállítani. Ennek következményeként a Vueltára való felkészülés lett a legfontosabb feladatuk.

„Tudják, a Tour alatti és előtti időszak nagyon nehéz volt nekünk. Elvesztettük a ritmusunkat, a szponzoraink csalódottak voltak, hogy nem tudtunk elindulni a Tour-on. Így a Vueltára teljesen egyedül kellett felkészülnünk. Áldozatokat kellett hoznom, hogy a legjobb formába lendüljek, ami nehéz volt.”

„De a Vueltán megmutathattam, hogy még mindig „élek”. A legjobbamat nyújtottam, hogy a kazah szponzoraink elégedettek legyenek. Nagyon boldog vagyok a harmadik hellyel, kellemes élmény volt.”

Az ország miniszterelnöke Daniel Akhmetov maga is nagy kerékpár-rajongó és kulcsszerepet játszott az új csapat szponzorainak biztosításában. Ellátogatott a Vueltára is, épp időben, hogy láthassa Vinokuorov nyolcadik és kilencedik szakaszon elért győzelmét. Az érdeklődés párhuzamosan nőtt a hazai támogatással. Mire a versenyzők hazatértek a győzelmi trófeákkal, a kerékpár nagyon népszerű sportág lett.

„Mikor megérkeztünk Astanába (az ország fővárosába), olyan volt, mintha Ronaldinho tért volna haza a brazil futballválogatottal… Őrületes! Sokan már a repülőn felismertek minket, majd a repülőtéren még nagyszerűbb volt. Az elnök azt mondta, hogy amit Kazahsztánért tettünk a legjobb reklám, amit csak el lehetett érni. Nagyon meghatódott.”

A spanyol körverseny óta nagyon zsúfoltan teltek a napok. A Vuelta után a Világbajnokságon vettem részt, az időfutamban és a mezőnyversenyben is. Majd vendégül látott a kazah kormány, az elnök és a miniszterelnök, ahol nagyon meleg fogadtatásban volt részem. Ezek után nyaralni mentem a feleségemmel, majd visszatértem Kazahsztánba meglátogatni a rokonaimat. December vége óta monacoi otthonban voltam.

„Eddig nem edzettem sokat, de a formám ugyanolyan, mint tavaly ilyenkor volt.”

Kashechkin úgy érzi, hogy jól mennek a dolgok. „Ez az első közös edzőtáborunk, de ismerjük már egymást a mezőnyből. Mindenkinek jó a mentalitása, még a fiataloké is. Jól működik a rendszer, mindenki teszi a dolgát.”

A csapat sikeres idényben reménykedik, leginkább a Tourra gondolva. Vinokuorov győzelme megmutatta, hogy lehet ő a legjobb egy háromhetes versenyen és most a Tour inspirálja. Kashechkin úgy véli, hogy a győzelem után megnőtt a csapatkapitány önbizalma. „Fontos volt neki, hogy megnyerje a versenyt. Ez volt az első három hetes győzelme. Már 33 éves, és tudja, hogy már nem sok más lehetősége lesz.”

„Ebben az évben jó formában kell lennem a Tour-on, mert érte fogok dolgozni. A Murciai Körversenyen kezdem az idényt, majd elindulok a Settemana Internazionale-n, a Liege-Bastogne-Liege-n, a Romandiai körversenyen és a Dauphine Libere-n. "

Előzmény: Törölt nick (556)
oscarsevilla Creative Commons License 2007.01.24 0 0 557
Kapósak nagyon, a hónapban már a harmadik cn-es beszélgetés...
Előzmény: Törölt nick (556)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 556
e. Creative Commons License 2007.01.24 0 0 555
Semmi baj, most kicsit úgyis magam alatt vagyok, de ha összekaptam magam, akkor lesz mit fordítani úgyis. :)
Előzmény: cervus (550)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 554

Köszönjük a fordítást!

Oscar: Én is nagyon várom már, de még milyen messze van!:( Mondjuk már most is jó beleélni magam!:)

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 553
Sajnos régebben is volt ilyen, mert mikor szegény Simoninak az az afférja volt a kokainos torokfertőtlenítő cukorkáva,l a Saecot nem engedték indulni a touron. Pedig nem is nevezték a Gibot, hiszen épp fel volt függesztve. Ráadásul a tour alatt fel is mentették:-(
Előzmény: ccsőszami (552)
ccsőszami Creative Commons License 2007.01.21 0 0 552
Hát én  nem nagyon várom az idei TdF-t. Persze más lenne a helyzet ha nem tartanák az embert bizonytalanságban. De mit lehet tudni, hogy millen alsógátyót vesz fel az illetékes elvtárs és éppen ki zár ki az elöző napon!
Előzmény: oscarsevilla (551)
oscarsevilla Creative Commons License 2007.01.21 0 0 551

Köszönjük szépen a fordítást, nagyon jól sikerült írás!

Mondjuk Vinoból se lehet könnyű kiszedni a szavakat, riporter legyen a talpán, akinek sikerül. Nem tudom, hogy meg tudja-e nyerni Sura a Tourt, de az esélye mindenképpen megvan rá. Jó kis csata lesz, várom már nagyon. :)

cervus Creative Commons License 2007.01.21 0 0 550

Bár nem szeretném e.-től  megvonni az angol gyakorlás lehetőségét, nekem is szükégem lenne egy kis edzésre. Úgyhogy nekiugrottam és kb. ez lett belőle :

Hajsza a Tourért: Vinokourov felkészül

Miután megnyerte a legtöbb versenyt, amit karrierje során szeretett volna, Alexandre Vinokourov mindent egy nagy cél elérésére tesz fel ebben az évben. A Tour the France az egyetlen cél, és reméli, hogy ezúttal minden összejön.

Talán egyre inkább Alejandro Valverdét tekintik az egyik legnagyobb versenyzőnek a Touron, de a kerékpáros, aki Valverdét a 2006-os Vueltán legyőzte, azzal a céllal kezdi meg szezonját, hogy ismét a dobogó tetejére állhat.

Négy hónappal ezelőtt Vinokourov a Tour kihagyása miatti csalódottságát pályafutása legjobb teljesítményévé tudta alakítani az ősz elején. A versenyzés hiánya azt jelentette, hogy kissé berozsdásodott a Vuelta kezdetére, időt veszített az eső komoly hegyi szakaszon, de ettől a ponttól kezdve egyre erősebbé és erősebbé vált a verseny előrehaladtával.

Valverde hihetetlen száguldása a hetedik szakasz végén az Alto de El Morredero-ra (Ponferrada) megmutatta, hogy ő akkor volt csúcsformában, de kazah ellenfelének formája javulóban volt. Vino megnyerte a nyolcadik és kilencedik szakaszt, majd megszerezte az arany trikót másodikként érve célba a 17. és 18. szakaszon. Ezután bebiztosította magát az utolsó előtti nap időfutamának megnyerésével; 1 perc 12 másodperc előnnyel fejezve be a három hetes versenyt.

Ez az első nagy körverseny győzelmet jelentette az Astana versenyzőjének, aki a győzelemtől megerősödött önbizalommal mindent az idén júliusi franciaországi sikerre tesz fel. Ezért a Liege-Bastogne-Liege korábbi bajnoka inkább lemond egy ottani második győzelem lehetőségéről, ha ez az ára, hogy a londoni Tour kezdetre jobb kondícióban érkezhessen.

„Nem azért megyek Liege-be, hogy jól szerepeljek, mondta a napokban Mallorcán, a csapat edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón. A TdF a fő cél az idényben. Ennek ellenére részt fogok venni a L-B-L-n, mert jó edzés lesz nekem. Azért megyek oda, hogy segítsek Kesslernek és Kashechkinnek. Korábban megnyertem már ezt a versenyt, így ebben az évben nem ez a cél.”

Mikor megkérdezik, hogy nem túl kockázatos-e mindent júliusra feltenni, elhárítja az aggodalmaskodást. Úgy érzi, hogy más versenyek megnyerése nem elég fontos ahhoz, hogy megváltoztassa értük a versenynaptárát. „Már mindent megnyertem, amit ebben a sportban meg szerettem volna nyerni. A Tour kivételével, ami a nagy álmom. Így ebből a szempontból nem túl kockázatos, mert a lehető legjobban tudok felkészülni a versenyre.”

Tisztában van azzal, hogy kik lehetnek a fő riválisai. „Úgy gondolom, hogy Ivan Basso és Valverde. Ők megmutatták tavaly, hogy milyen erősek a három hetes versenyeken, jó kondícióban vannak a nagy körversenyeken. Szóval, ők ketten, akik kiemelkednek.”

Valverde az elmúlt pár hétben sokat szerepelt a hírekben azzal, hogy tárgyalt a T-Mobile csapattal egy esetleges átigazolásról. Végül a jelenlegi csapatával maradt. A T-Mobile vezetője Bob Stapleton azt mondta a héten, hogy szerinte lehetséges, hogy Valverde és ügynöke kijátszották a két csapatot, hogy minél magasabb fizetést érjenek el. A célt elérték egy állítólag 4 évre szóló 9 millió eurós ajánlattal.

Vinokourovot megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy Valverde lett a sportág legjobban fizetett versenyzője. „Nos, az, hogy ő a legjobban fizetett, még nem jelenti, hogy megnyeri a Tourt. Az rendben van, hogy nagyon fiatal és jó állapotban van és talán azért fizetnek neki ennyit, hogy a csapatban tudják tartani. De igazán nincs mondanivalóm Valverde fizetéséről.”

Mivel Vinokourov elégedetlen volt Jan Ullrich-hal és Andreas Klödennel a 2005-ös Tour alatt az eredménytelen csapattaktika miatt, többen meglepődtek, hogy Klöden 2007-ben az Astanához igazol. Akkoriban azt valószínűsítették, hogy Klöden egy szuper-segítő lesz, de ebben a hónapban egy másik változat is felmerült. A csapatvezető Marc Biver és Vinokuorov maga is azt mondta, hogy Klöden ugyanúgy első számú versenyző lesz.

Andreas már korábban bebizonyította, hogy nagyon jól tud menni a Tour-on, válaszolta Vinokourov egy, a júliusi hierarchiát firtató kérdésre. „Két vezető lesz, és a csapat taktikája fogja biztosítani, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Az Astana fő célja, hogy megnyerjük a Tourt.”

„A csapatösszeállítás nem igazán az én tisztem. Ez inkább a csapatvezetők feladata. De úgy gondolom, hogy Klöden, Kessler, Kashechkin, Savoldelli és Mazzoleni lennének azok, akik elég erősek a hegyekben.”

Elmondta, hogy elégedett azzal, ahogy a csapat fejlődik és a csapattagokkal is. „Minden jól alakul. Boldog vagyok. Sokat dolgoztam azon, hogy így legyen. Sokat beszélgettem Marc Biverrel és Walter Godefroot-val (amikor a csapatot szedtük össze), ez a Vuleta előtt és alatt volt, amikor sokat beszélgettük és elmondtam, amit szeretnék az összeállítással kapcsolatban.”

Ezidáig 4000 edzéskilométert tett meg. Szerinte ezt 20-25 000 km-re kell növelni, hogy elérje a verseny megnyeréséhez szükséges formát. Ezek egy részét versenyés közben szerzi meg a Murciai körversenyen, a L-B-L, a Katalán körversenyen és a Dauphine Libere-n, a júliusi Tour start előtt.

Fuentes, Saiz és a jövő

A sajtótájékoztatón Vinokourovot megkérdezték a spanyol ABC újság cikkéről, mely szerint Fuentes tárcájában egy listát találtak letartóztatásának napján Madridban. A cikk szerint a lista, amin az „Ale”, „Manc”, „Popo” és „Valverde” nevek szerepeltek egy kártyára volt írva, ami a madridi Silken szállodalánc egyik szállodájából származik.

Vinokourovot gyakran emlegetik Vino-ként, de minden vádat elutasít, hogy az Operation Puerto érintettje lenne. „Bárhol megtalálhatják a nevemet egy papírra írva. Még a sajtónak is vannak papírjai a nevemmel ezután az interjú után. Vagyis ez semmit sem jelent. Nincs mit mondanom erről.”

Arra a kérdésre, hogy megerősítené-e, hogy soha nem dolgozott együtt Fuentes-szel, a válasza tömör és lényegre törő volt: „soha nem is láttam azt az embert.”

A Puerto ügynek nagy hatása volt a csapatra. A kényszerű visszaléptetések miatt nem maradt elég emberük, hogy elindulhassanak a TdF-n. Így Vinokourov is elvesztette az esélyt a 2006-os TdF-re és rengeteg munkába került, hogy bebiztosítsák az idei indulást. Szerződés kötötte Manolo Saiz-hoz is, elméletileg idén még az Active Bay-hez tartozott volna, hacsak a spanyol nem veszti el szponzorait és a Pro Tour licenszét a botrány utóhatásaként.

„Nem aggódtam túlzottan a Manoloval kötött szerződés miatt. De az az időszak nagyon stresszes volt, sok energiámat felemésztette az új csapat megszervezése, az új szponzorok keresése és a Vueltára való felkészülés. Az Active Bay-jel kötött szerződés élt, amíg Manolo-tól el nem vették a licenszét, de most már minden rendben. Az Active Bay-nek nincs több követelése velem szemben, szerződésem van az Astanával 2007-re és utána.”

Mivel Roberto Heras, Ivan Basso és Floyd Landis egyaránt érintettek egy dopping ügyben, Vinokourov az egyetlen nagy körverseny győztes a 2005-ös Giro óta, akinek nem volt ilyen problémája. Vinokourov véleménye erről a statisztikáról:

„A kerékpársportban sok botrány van, de nem akarok erre gondolni. Inkább a versenyzésre koncentrálok. A Vuelta megnyerése olyan volt nekem, mint egy visszavágás a Tour kihagyása miatt. Meg tudtam mutatni, hogy képes vagyok egy három hetes versenyt megnyerni. Ez hatalmas motivációt jelent az idei Tour-ra.”

Hogy megismétli-e a spanyolországi győzelmét, még nem döntötte el, de kétségesnek látszik. „Jelenleg nem hiszem, hogy idén elindulok a Vueltán. A TdF-re koncentrálok. Utána meglátjuk, milyen formában vagyok. Ha jó formában maradok, talán részt veszek, de most még nem tudom megmondani, mik a Tour utáni terveim.”

Ha minden összejön, és megnyeri a legnagyobb kerékpárversenyt, akkor segíteni fogja a fiatalabb csapattársait mint például Klöden? „Igen, miért ne? Én nem vagyok Lance Armstrong. Nem tudok 7 Tourt nyerni. Vagyis, ha tudok Klödennek vagy Kashechkinnek segíteni, akkor miért ne?”

És hogyan tovább? „Nem gondolok a karrierem végére, jelenleg minden 100%-ban a Tourért van. Most erre figyelek. Három éves szerződést kötöttem az Astanával, utána majd meglátjuk.”

A csapatbeli szerepéről: Vinokourov szerint nem számít, hogy a szponzorokhoz szoros szálak kötik. „Nem hiszem, hogy olyan lennék, mint egy igazgató. Én csak a csapatlégkör javításán dolgoztam. Nem az én feladatom, hogy ennél többet tegyek. Versenyző vagyok és nem csapatvezető. Az egyetlen tennivalóm, hogy jó csapatlégkört teremtsek és segítsem a fiatal versenyzőket, hogy jól érezzék magukat és hogy fegyelmezzük is őket.”

Előzmény: Törölt nick (532)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.01.21 0 0 549
Biver közhírré tette a csapat terveit.

Eszerint a tavaszi klaszikusokon Kesslertől várnak maradandót, a Vueltán Kashechkin lesz a főnök, a Touron a Klöden-Vinokurov párostól szeretnének dobogos helyet, és az őszülő Sólymot, Savoldellit még alkalmasnak érzi hogy nekigyűrkőzzön a 3. rózsaszín trikójának.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 548

:))

Előzmény: Törölt nick (547)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 547
Savo őszül:-)

savo
Előzmény: Törölt nick (540)
ccsőszami Creative Commons License 2007.01.20 0 0 546
Te Osi! Inkább örülj, hogy egy foci cimbi erre tévedt!
Előzmény: oscarsevilla (543)
oscarsevilla Creative Commons License 2007.01.20 0 0 545
(tudom :) )
Előzmény: horst_fuchs (544)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.01.20 0 0 544

jaja, elvileg fan vagyok

(amúgy alias pizarro, ha így esetleg ismerősebb :) )

Előzmény: oscarsevilla (543)
oscarsevilla Creative Commons License 2007.01.20 0 0 543
Te itt :))? Igen, itt versenyez.
Előzmény: horst_fuchs (542)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.01.20 0 0 542
akkor most ugye itt versenyez Klödi?
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 541
Egyelőre megúsztam a vírust...:)
Előzmény: ccsőszami (527)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 540
Hát én ismét csak annyit tudok mondani, hogy nagyon jó csapat lett! Nagyon várom a szezont. Jók a képek.:) Kazah katonák.:) És még ami a csapatot illeti, végre a Giron is szurkolhatok valakinek!:) Nincsen esetleg egy Savo kép?
ccsőszami Creative Commons License 2007.01.20 0 0 539
Kukucs...
Előzmény: Törölt nick (537)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 538
:-D :-D

Csak meg ne ártson Andrjusának az a fene nagy izgalom.
AK
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 537
Addig is tdw képek, azt legalább, mindenki megérti

itt
e. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 536
Újra elkezdtem tanulni angolt, hogy felszínre hozzam az elfelejtett tudásomat  :), úgyhogy a fordítások majd jól jönnek, sőt tuti szórakoztatóbbak, mint amik a könyvekben vannak, csak bele kell jönni. :) Majd meglátjuk.
Előzmény: Törölt nick (535)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 535
Ahhoz képest, hogy én semmit se tudok, előbb ráurasztom a babelhalat, és németből fordítom le:-)
Előzmény: e. (533)
e. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 534

Persze nem muszáj rám várni, mert előbb egy Valverde cikket szeretnék lefordítani. :)

Előzmény: e. (533)
e. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 533
Hát nem ígérek semmit, de ha kedden túlélem az utsó vizsgámat, esetleg megpróbálom, bár angolból még nem vagyok olyan jó, de megpróbálom, legalább gyakorlok. :)))
Előzmény: Törölt nick (532)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 532
Ha Vinot vállalja valaki, akkor a kiszergét megcsinálom én:-)
Előzmény: oscarsevilla (531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!