Keresés

Részletes keresés

Anzika Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1987

Van pár fám, szőlőm és egy picike veteményesem, ahol minden terem. 10l permetlét szoktam keverni és mindent ugyanazzal permetezekezek.

Ez 125km-re van tőlünk, gyakran kéthetente látom csak, így automatikusan permetezek, ha ott vagyok.

A paradicsomot és a többi növényt is kiültetés után 1-2 héttel Rézoxikloriddal lepermetezem. Ettől " megvastagodik" a levele és ellenállóbb lesz a növény a betegségek ellen.

Azután azzal permetezek, ami éppen a kezembe kerül.

Orthocid (peronoszpóra), Thiovit (lisztharmat), Fundazol (felszívódó, lisztharmat ellen), Quadris (felszívódó, mindkettő ellen), Topaz (felszívódó, lisztharmat), stb.

Mindig van benne valamilyen rovarölő is a permetlében.

Érés előtt már nem permetezem felszívódóval, akkor már külön permetezem a vetemményest.

Tavaly nem volt kedvem permetezgetni, alig termett valami, megbetegedtek a növényeim, már nyár közepén tönkrementek.

Ha permetezek, akkor a fagyokig szedek paradicsomot.

Találtam a paradicsom betegségeiről egy oldalt, hátha érdekel valakit.

http://www.kesjarflora.hu/konyv04.html

Előzmény: Pharaoh85 (1985)
zsebi41 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1986

Vegasol RS-t használom eső után ez réz és kén tartalmú ezért a peronoszpórára, és a lisztharmatra is jó.

Nálam ez csak megelőzésre van egyébként hetente van minden ami a kertben van permetezve EM-el.

Láthatod a képeken milyen egészséges és jól fejlett minden növény

Előzmény: Pharaoh85 (1985)
Pharaoh85 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1985
Amúgy ti mivel permeteztek?
Eddig a Ridomilt és az Amistart olvastam, kell még más is gomba ellen vagy ez a kettő elég?
Anzika Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1984
Nem egyszerre, hanem együtt lepermetezni.
Előzmény: Anzika (1983)
Anzika Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1983

"legtöbb termesztett növény védelmére felhasználhatók, hatásspektruma széles; lisztharmat és szürkepenész kivételével"

Lisztharmat ellen is célszerű védekezni.

Valamilyen réz és kén alapú permetszerel egyszerre lepermetezni.

Előzmény: Pharaoh85 (1982)
Pharaoh85 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1982
Aham. Mondom még kezdő vagyok.

Mikor kiültettem a palántákat akkor hallottam a palántadőlésről vagy miről, akkor permeteztem DITHANE-val. Ha jól látom akkor abban mankoceb van. Akkor azzal kellett volna gyakrabban permetezni?
libapék Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1981
szerintem a mankoceb hatóanyagé... :-)
Előzmény: Pharaoh85 (1980)
Pharaoh85 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1980
És melyik permeté?
Előzmény: Anzika (1979)
Anzika Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1979
A permetlé hiánya.
Előzmény: Pharaoh85 (1978)
Pharaoh85 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1978
Hi!

Idén először ültettem paradicsomot így elég kezdő vagyok a témában.
Eddig szépen nőttek, de most 1-2 tő elkezdett elszáradni. Először csak elkókadtak, mintha vízhiányos lenne, de mára szinnte csak a zöld paradicsom maradt a száron a levelek teljesen elszáradtak.
Mi lehet ennek az oka?
Pharaoh85 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1977
Hi!

Idén először ültettem paradicsomot így elég kezdő vagyok a témában.
Eddig szépen nőttek, de most 1-2 tő elkezdett elszáradni. Először csak elkókadtak, mintha vízhiányos lenne, de mára szinnte csak a zöld paradicsom maradt a száron a levelek teljesen elszáradtak.
Mi lehet ennek az oka?
zsebi41 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1976

próbálj meg itt szétnézni, hátha választ kapsz a kérdésedre

http://www.kiskert.hu/webset32.cgi?BayerKiskert@@HU@@93@@GOOGLEBOT

Előzmény: zsebi41 (1972)
Zitka Creative Commons License 2009.07.07 0 0 1975

Első lépésben én is poloskára gyanakodtam, de idén még nem láttam őket. Tavaly rengeteg volt. :-(  Lehet, hogy idén illegalitásba vonultak, és az éj leple alatt szívogatnak? ;-))

Lehet, hogy mégiscsak kell áztatnom egy kis büdös csalánlevet.

Előzmény: najsebva (1974)
najsebva Creative Commons License 2009.07.07 0 0 1974
Nem poloska? Nekem kb. ilyen paradicsom, amikor megjelennek és szívogatnak.
Előzmény: Zitka (1973)
Zitka Creative Commons License 2009.07.07 0 0 1973

Szerintetek ennek mi baja van? Az F1-en látok ilyen tüneteket.

zsebi41 Creative Commons License 2009.07.05 0 0 1972
tavaly óta nem jártam nálatok üdv mindenkinek megpróbálok feltenni egy pár képet
alcsapalcsa Creative Commons License 2009.07.05 0 0 1971
a képeket kihagytam
fekete kis manók:
a kis tetvek :)

feketedő cherry:

a kis trigris:

sausage gyöngyszemek:
alcsapalcsa Creative Commons License 2009.07.05 0 0 1970
nos lehet csak napozni járnak oda, de rengetegen vannak, majd fotózok :) kaptak egy adag csalánteát. ezzel kapcsolatos kérdésem: sokat olvastam utána, hogy a csalánszert hogyan kell elkészíteni, az egyik szerint 24óra, mert utána kezd vmi lebomlani benne, a másik szerint 8-10nap. én 24órát adtam neki, lett így egy sárgás folyadékom, amit beleraktam a kis kézi adagolóba és nosza.
a gondom, hogy a flakon alján volt egy kis maradék kékség (réz) (átöblítettem, de ezt nem tudtam eltüntetni) és az egész mintha reakcióba lépett volna egymással, a kellemes sárga mély vörösesbarna lett, majd ma reggelre szürke:) kiöntöttem. nem vagyok vegyész, de már keresem mi léphet reakcióba a rézzel, ami nem kéket, hanem vöröset ad és lehet a csalánban. ha van erre szaktudása vkinek, akkor köszönöm.

aratásról: a germangreenről leszedtem 1et ami kb akkora volt, mint egy normál paradicsom. a black cherry kezd sötétedni, a mini sárga már lassan mindennapos érésben van. a minisárga íze nekem annyira nem jön be, mint egy piros koktél, de nem rossz. kicsit édeskésebb, de nem olyan intenzív. a nagy örömöm, hogy a green sausage, ami olyan lesz mint egy uborka, már 3cm :)
Zitka Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1969

Egybehangzó válasz jött a házi veteményes topikról ill. az én konyhás levlistámról.

Krumplibogár lárva ez a galád! Felnégyelni, a kert négy szegletére kitűzni :-), és tüzes átkokkal megszórni! :-))))

Sajnos a krumpli és a paradicsom rokonok, úgyhogy tartok tőle, hogy azokat is megtámadja. :-( A három bokor krumplim csak helykihasználás miatt van, hogy legalább ne a gyom nőjön ott... :-)

Előzmény: libapék (1967)
Zitka Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1968

Most hoztam be egy másik példányt az oreganoról, de ezt se tudtam rendesen lefényképezni... A kis Sonym nem tud szupermakrót. :-(

Igen, jól eltaláltad ezt a "belehorgonyozza magát" kifejezést.

Reméljük, hogy tényleg magányos harcos. :-) Kb. 3-4 példányt szedtem le eddig a paradicsomokról.

Előzmény: libapék (1967)
libapék Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1967
fúúúú.
én is láttam az egyik ezüstjuhar magoncomat lehet, hogy ő intézte el.
olyan erősen belehorgonyozza magát a növénybe, mint egy pióca. alig bírtam leszedni.
viszont úgy tűnt nekem, hogy magányos harcos...
nem tudom, hogy mi ez én sem.
Előzmény: Zitka (1966)
Zitka Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1966

Sajnos elég rossz lett a fotó, de talán valaki felismeri...

Ez miez? :-)

Az "elején" van egy elég fura rágószerv, azzal tapasztja fel magát a levélre. Soha nem láttam még ilyet a kertben....

Zitka Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1965

Ma itthon vagyok, és a nap is szépen süt, fotóztam. :-)

F1 lugasjubileumK3korai zömökkoktélkumatokumato sor
Altamir Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1964
Hááát, nagyon sok eső már nem kellene a bogyókra, de jó jel, hogy már vannak "bazinagy" zöldek, mert abból lesznek a "bazinagy" pirosak.:-DD
Előzmény: libapék (1961)
Altamir Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1963
Kedves egészségetekre.:-)) Nálam ma volt meg a második, és, ha jól láttam szépen sárgulgatnak még néhányan, de remélem, nem az irígységtől.:-)) Néhány törpét mindig veszek, mert az viszonylag hamar érik. A potenciális "fa típus" általában későbbi.
Előzmény: Zitka (1960)
Altamir Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1962
A leírásod alapján, vélhetőleg, nem levéltetvekről van szó. Milyen kártételük van ? Lehet, hogy csak hűsölni járnak oda.:-) Egy kis csalánlé + káliszappannal próbálkozhatnál, de félő, hogy szólnak a többieknek is, hogy patyolat nyílt nálatok.:-))
Előzmény: alcsapalcsa (1958)
libapék Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1961
Nálam csak bazinagy zöld bogyók vannak.
Kicsit aggódom is, nehogy szétrepedjenek! :-D
Zitka Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1960

Mi tegnap este ettük meg az első kettőt. :-) A "korai zömök" néven vásárolt palántán termett.

A többi még kicsit várat magára...

Előzmény: Altamir (1959)
Altamir Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1959
Hááát, én még csak ma vettem le az első érett parit. A törpémen volt, és már csak az emléke maradt meg. :-))
alcsapalcsa Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1958
nos kicsit meghalt a topic, de sebaj, gondolom mindenki aratáson van:)

megvan az első érés. a győztes egy kerek minisárga koktélparadicsom... viszont mégjobb hír, hogy megjelentek az első kis termések majd mindegyik tő paradicsomon :D

azért ha vkinek van ötlete a kis fekete bogarakhoz, ne fogja vissza magát

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!