Jo hir minden DT rajongonak, de rossz minden SK short-story rajongonak: SK legujabb, beharangozott short-story-ja (The Tale of Gray Dick) SK hivatalos honlapja szerint valojaban a Setet Torony V (Wolves of the Calla) resze lesz! Szoval, DT rajongoknak kotelezo a februarban megjeleno McSweeney's magazin es a benne megtalalhato sztori...
Ma ilyen lecikizős hangulatom van, ne lepődjetek meg:)
Kiolvastam a Végítéletet, és úgy döntöttem hogy a következő 15 évben még egyszer nem fogom elolvasni. Nem értem, hogy egy három mondatos sztori miatt miért kellett 1500 oldalt írni.
Egyszerűen alig történt valami.Még jó hogy most a Csontkollekció jön, az About a boy, és a Legyek ura után.
Megnéztem a Gyűrűk Urát. Nagyon tetszett, és egyetértek boneheaD-del, a tájak fantasztikusak voltak. A Gimli-poénkodás nem volt olyan súlyos, mint gondoltam, valahogy kellett oldani a feszültséget. Már csak egy év, és jön a harmadik! :)
Elkezdtem olvasni a Rémálmok és Lidérceket, Az első két novella (Dolan és a Cadillac, a Hercehurca vége) sokkal jobb volt, mint az Éjszakai műszak legtöbb novellája (Párkány, Szürke Anyag, Leszoktató Rt., ezeket nem könnyű überelni, de a Hercehurca vége az eddig elolvasott novellákból a legjobb (szerintem)).
Ez kérdőjeles: Aranykor-Végítélet: Az Aranykorban szerepelt egy Captain Trips nevű beépített ember. A Végítéletben meg az első "könyv" címe Captain trips volt (Gikszer Kapitány, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez jó összefüggés, döntsd el te!)
zsanna: a cel az lenne, hogy mindenkit es par szoban, hogy ki az illeto (ld. amit vic muvelt az atlantisz gyermekeivel), de ha csak a fobb szereplok, az is valami, csak akkor valakinek ki kell majd egesziteni :)
threep: a filmes dolgok is johetnek, persze! egy kapcsolatot kiszurtam a multkor a rose redben, az is felkerult, illetve pl. idezetek az evszazad viharabol, pedig film (azert mert _csak_ film).
Örülök, hogy ennyien meglátogattátok. Csak így tovább. A speedről meg aztán végképp nem tehetek... nem mintha a két-háromnapos kihagyásról tehettem volna :)))
Ja! :) Nálunk kísérteties az internet a suliban: van olyan oldal, ami azonnal lejön, aztán öt perc múlva várhatok 3 percet ugyanannak az oldalnak a letöltésére, van ami egyáltalán nem jön le, az én gépem valami kapcsolatban van a tanár gépével, mert nem csak ha internetezek, de ha szöveget mentek, vagy olvasok be, a tanár gépe lefagy. :)
Ja, eszembe jutott egy sztori: a mellettem lévő gépnél két rossz kisfiú ült, bámultak egy szexrajzfilmet, és a tanár pont akkor nyitott be (az óra nagy részében fogászaton volt az osztályával), amikor az egyik néni a másikat egy felcsatolható hím nemi szervvel próbálta kielégíteni. :DDD
Elvileg úgy kéne, hogy azokat a szereplőket írjuk ki, akik cselekedtek valamit a könyvben. Van egy oldal (www.horrorking.com), ahol az összes könyv összes szereplője úgy van kiválogatva, hogy azok is le vannak írva, akiket csak megemlítettek, illetve azok, akikre csak gondoltak. Pl. a Hasznos Holmiknál Elvist nem kell felsorolni szerintem, de Myrtle Keetont pl. igen. Ezen az oldalon látszatra a Végítéletnek van a legtöbb szereplője, de nem vagyok 100%-ig biztos.
Dohi! Az Aranykorban van néhány utalás King könyveire: pl. cég, John Rainbird (Tűzgyújtó), van egy Captain Trips nevű csávó, stb. Az ilyen összefüggésekre igényt tartasz?
Dohi! Ebben a könyvben - Haszonos holmik - annyi szereplő van, mint a nyű. Hogy szoktátok, mindenkit felsoroltok, vagy csak a karakteresebb szereplőket? (Persze, szvsz jobb, ha mindenkit, mert esetleg így beugorhat valakinek egy utalás más könyvre, csak akkor ez marha hosszú lesz.)
Most, hogy kicsit leülepedett a film, pár komment, ha nem gond: a szinkronról asszem még nem szóltam egy szót se, holott eléggé elkeserítő. Nekem egyáltalán nem tetszett, csomó hanggal nem voltam kibékülve, meg ahogy olvastam máshol, sok benne a fordítási hiba! Mondjuk sejtettem hogy nem lesz nagy szám, csak azért ültem be rá, mert elsőre a látványra akartam koncentrálni...
Szóval, még annyit hozzáfúznék a Gimli poénokhoz, hogy, egy másik topicban találóan megfogalmazták: 'ihlet' közben jött egy csomó! Tehát, SPOILER amikor készülődnek a csatára, és állnak felfegyverkezve, s Gimli megszólal hogy tehették volna jobb helyre is (vagy vmi ilyesmi) mert nem lát jól, na az viccnek klassz, csak pont rossz helyen: tiszta kuss a nézőtéren, sztem mindenki fílingbe van, erre kitör a nevetés. Meg volt még egy pár ilyen, sajna...
Dohi:
Ahogy Legolas felszáll a lóra, az kurva jó! Az meg hogy visszafelé vették fel, azt remélem nem gondoltad komolyan :] Ennyire azért nem amatőrök. Egy ideig gondolom 'normálisan' ugrott Legolas, utána cgi.
Azt meg nem értem, hogy mondhatod, hogy ezek a tájak nem monumentálisak! Edoras?! Illetve, a film legeleje, milyen gyönyörű már?! Vagy akár mondhatnám már az egész Helm-szurdokot, úgy zusammen, teljesen korrekt. Frodóék útvonaláról már nem is beszélve...
Nagyon jó volt továbbá a SPOILER elrejtőzős jelenet, a Fekete Kapunál (tünde köpeny) - először én is kerestem, hová bújtak, annyira király volt :]
Az olifántok is tök jók voltak, ellenben a szárnyas Nazgulok annyira nem jöttek be, először meg is lepődtem, hogy néz ki a Lidérc 'szárnyasa'...(pont olyan mint egy Pteranodonus nevű dinoszaurusz :]legalábbis első blikkre)
Najó befejezem, mert ez mégis csak King topic, bocsesz.
Ez nem az én ötletem, aki a verset fordította, az írt setét tornyot, tehát ebben az esetben a gombhoz igazították a kabátot. A címekre egyébként semmi befolyásom nincs. legtöbbször nem azt adják, amit én javasolok. A rémület a sivatagban pl. szerintem gagyi. Én a Desperation címet javasoltam. Az eredményt ismered.
inkabb felreertettem szokas szerint, ha nem baj :D
OFF (hogy le leszunk baszva :))
a gimlivel valo poenkodas nekem sem jott be igazan, valahogy az r2-cpo paros jutott eszembe, de mar ott sem tetszett az idetlenkedesuk.
gollamot rohadt jol megcsinaltak, neha majdnem elhittem, hogy nem cgi :) mikor frodo szmeagolnak nevezi, rakozelitenek, ilyesmi. hihetetlen! amit a vizparton muvel (enekles), roppant mokas, de neha ijeszto, az egyik kedvencem pedig amikor vitatkozik a 'gonosz enjevel', mikozben frodoek alszanak.
ami nem tetszett: ahogy legolas felszallt gimli moge. nekem ugy tunt, hogy visszafele vettek fel es ez latszott is rajta. mindegy, gagyi volt :)
a zene nem igazan fogott meg, nekem semmi kulonos, a tajak sem olyan 'monumentalisak'.
a konyv-film dologhoz sajna nemtok hozzaszolni, evekkel ezelott olvastam, es semmi nem remlik. addig jo :)
ON
jaaaaaaaaaaa, akartam mar kerdezni, csak mindig elfelejtettem: beezer, miert setet torony lett a dark towerbol? miert nem volt jo sotetnek?
[LOTR2 vélemény, igyekszem nem spoilerkedni - de aki még nem látta, és szeretné, legfeljebb ne olvassa el!!]
Szóval, megjöttem a Két TOronyról. Fantasztikus volt. Én legalábbis totál kikészültem tőle, pozitív értelemben. Komolyan mondom, ilyet, mint ami a végén van, a sokat emlegetett Helm-szurdoki csata, még ember nem látott, én legalábbis nem tudok olyan filmet felhozni példaként, amiben hasonlóan kolosszális ütközetet vívtak volna.
Persze, nem csak ezért érdemes beülni a moziba, de az egyszeri nézőben ez fog talán a legmélyebb nyomot hagyni - nem véletlenül. A többi résszel is elégedett vagyok, mondjuk pár apróság nem annyira tetszett, mint pl SPOILER kb minden második poén Gimlin csattan, őt teszi kvázi röhejessé - nem tudom erre mi szükség volt.
Arwen keveset szerepel, de az ő jelenetei is tetszetősek, illeszkednek is a történethez. Az új szereplők, pontosabban az őket alakító színészek is teljesen rendben vannak, egyikkel se volt bajom. Az egyik legnagyobb persze Gollam, aki, mint tudjuk teljesen számítógéppel létrehozott figura - elég az hozzá, hogyha ezért nem kapnak Oscart, az Akadémia végleg lejáratta magát a szememben. Brilliáns.
Még a látványról [elsőre ez ragad meg legjobban]: a tájak is valami gyönyörűek, már az első résznél is tökéletesen visszaadták - számomra - a könyv hangulatát, s ezt a folytatás is tudta hozni, csak ámultam, tátott szájjal. Állati, milyen csodás helyekkel büszkélkedhet Új-Zéland, mintha a LotR-ra találták volna ki :]
A zene: az első részé is kiemelkedően jó volt, néhol borzongató [Gyűrűlidércek], néhol nyugtató [Megye], harcias [több példa is van, de ide sorolhatnám akár a vasudvardi jelenetek muzsikáját is], olyan, aminek lennie kell. Ha film nélkül, simán az audio cd-t hallgatod, totál előtted lehet a film. A Két Toronynál uez a helyzet, a legjobban a rohani lovasok témája tetszett, rendkívül hangulatos.
S végül a történet: ugyan eléggé eltér a könyvtől, féltem is, ez jót tesz-e neki vagy sem, azt kell mondjam: jó ez így. Én nem ragaszkodom mereven a könyvhöz, el tudok tőle szakadni, so, sztem így is teljesen élvezetes volt. Más topicban olvastam: ez Peter Jackson feldolgozása, ő ilyennek képzelte el, ennyi.
Ahogy látom, csak szuperlatívuszokban tudtam nyilatkozni erről az alkotásról, de mit csinálhatnék?: nekem ennyire bejött.
Egyetlen egy hibát tudok neki felróni, amit már az első résznél is nehezményeztem, mégpedig azt, hogy: vége lett. Várhatunk megint egy évet a folytatásra!