Keresés

Részletes keresés

ragusa Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3165

Azt mondod , rendesek ??, Ja a Wiandt faiskolarol van szo .

MAS! van egy erdekes felfedezesem , vajjon nem beteg lett a citromom??? Ilyen lett a levele , a masik, az sima  maradt. Jaj de béna vagyok , ketszer tettem fel , nem baj . Az elso kepen van a sima , es a masodik a furcsa levelu .

Meg tudja valaki mondani , hogy miert ilyen a levele???

Előzmény: de-guky (3164)
de-guky Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3164
Vegyél . Nekem is van télálló citromom , már néhány éve, de idén végre virágzott is. Nőlt is néhány pici citromom, de el is tűntekj.
Előzmény: ragusa (3163)
ragusa Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3163

jajdejo hogy kibekultetek )))

MINDENKIHEZ ! Az a kerdesem , hogy vasaroltatok -e neten novenyt ?

Ugyanis talaltam egy helyet ahonnan rendelhetek telallo citromot .  Vajjon ? meg merjem e  tenni ? 980 ft az ara meretet nem irnak, csak azt hogy cserepes . 

sjohn Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3162
Csak , hogy tényleg lezárjuk a vitát , visszavonom a sekélyes tudásos megjegyzésemet , ha legalább gondolatban Te is visszavonod az átverős szöveget. OK?
Előzmény: kaszabi (3161)
kaszabi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3161
Kedves Arth ur!
Köszönöm a soraidat, teljesen igazad van...jól fejezed ki magad...mert télleg ifjú és forrófejű vok... nem mindent, de azért már sokat tudok, egy profi kertésszel, ahogy írtad többet nem is állok le vitatkozni, csak azért a sekélyes tudás szöveg nem igazán esett jól, ugyanis a kertészeti suliba max pontszámmal felvételiztem, de nem dicsekvés képpen mondom, csak azérr akkor csak tudok valamit én is és amiből a férreértés jött én azt már Zombán megemlítettem, és nem Rappai urat beszéltem ki, mert tisztelem és becsülöm azért amit csinál, csak a hölgy nem volt vmi kedves, de mind1. Egy kis megemlítésből ez lett.
Elnézést szeretnék kérni minden fórumozótól a felfordulás miatt, de azért az ilyen kevésbé kedves megjegyzéseket nem hagyhatom annyiban, még egyszer bocsánat!
Arth_ur Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3160

Kicsit OFF:

Írok olyan topikokba is, ahol kemény filozófiai, ideológiai ellentétek miatt gyakran "szikrázik a levegő" és néha csak gyorskezű modik tudnak rendet vágni az elszabaduló indulatok miatt.

A kert, a növények viszont a kikapcsolódást, megnyugvást jelentik nekem, és szeretném, ha hozzájuk kapcsolódó topikok is ezt adnák. Egy nagy tapasztalatú, rutinos kertész és egy lelkes, ám kissé forrófejű ifjú efféle vitájából viszont semmi jó nem származik, pláne nem élvezetes olvasmány. :(

Ráadásul, ha jól látom, csak egy félresikerült, és ezért félreértett megjegyzésből indult az egész. Azt kérem, hogy legközelebb akkor beszéljünk erről, ha már kiderült, hogy édes pomeló lett-e pampelmuszból vagy sem? Akkor az már tapasztalat lesz, amit érdemes a topiktársakkal megosztani.

ragusa Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3159

Miskolcon az OBI.ban van egy elado fiatalember  aki azt mondta , a kerdesemre hogy mivel locsoljam , permetezzem , azt mondta hogy az övét, sörrel locsolja )))en is megprobaltam es nem haragudtak a citrusaim  erte .))))) talkaba tettem sort es vattaval atmostam a leveleket alul felul.Szep egeszseges fenyesek lettek .

De vettem a tropusidoktor nevu tapanyagot , es itteni tanacsra  kevesebbet tettem az ontozovizbe, es harom nap mulva ezerrel elkezdtek hajtani , es a kis termesek pedig szemmel lathatoan , novekedesnek indultak . 

Nagyon egyutt tudok erezni azokkal akiknek , gondja van a citrusokkal, mert en is naponta megvivom a magam harcat veluk , es igazan nagy öröm ha minden rendben van  a novenyekkel  .Minden aprocska pozitiv valtozas remenyt ad , a tovabbiakhoz. 

Előzmény: kivancsikacsa (3149)
ragusa Creative Commons License 2007.05.27 0 0 3158

Szia kedves KIVANCSIKACSA!

En nagyon kezdo citrusos vagyok, most tanulom.Abban segitek neked , hogy a GOOGLE-ba ird be hogy

TEREBESS CITROM

Itt NAGYON reszletes leirast kapsz  a citrusokrol altalaban .Sok sikert a gyogyitashoz .

Előzmény: kivancsikacsa (3147)
sjohn Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3157
"
Nagyon sokat olvastam citrusokról mostanában és több kertéésszel is beszéltem, aki ezzel foglalkozik, szóval mihez képest sekélyes..."
Ahhoz képest , hogy nyílván Te is észrevetted , hogy még mindíg nem tudod megkülönböztetni a két növényt.
Nem a 2500 forintról van szó , hanem arról , hogy 10 hozzászólásodon belül már másodszor említed ezt a "lehet , hogy átvertek" dolgot.
Nem emlékszem rá , hogy beléd kötöttem volna , szókiforgatásról meg végképp nincs szó , pusztán az alaptalan /bízom benne , hogy ha nővénycsere esete forog is fenn , az sem szándékos volt/ vádaskodásnak nem vagyok híve.
Szerintem fejezzük be , mert ez a topic nem erről kellene , hogy szóljon!
Ha úgy érzed , hogy Zombán átvernek - ne menj oda!
Én pár év alatt legalább 50 féle növényt rendeltem onnan , és még egyszer sem "vertek át"
Előzmény: kaszabi (3156)
kaszabi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3156
Erre csak annyit reagálnék, hogy a hölgynek szóltam, hogy nem keverte-e össze, mert ugyanolyan gatyás a levele, mint a pomelómnak amit tőlük vettem.
Nagyon sokat olvastam citrusokról mostanában és több kertéésszel is beszéltem, aki ezzel foglalkozik, szóval mihez képest sekélyes...
E-mail-ükre már írtam de semmi válasz nem érkezett, pedíg két címre is írtam.
Tudod azért nem mindegy, hogy mire adom ki a pénzt, nekem az a 2500 Ft is számít.
Ha etikátlan, ha nem, de belekötnia másikba és kiforgatnia a szavait sem valami etikus dolog véleményem szerint.
sjohn Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3155
"Elvileg pampelmusz, de a levele ugyan olyan, mint az édes pomelómé, szóval lehet át lettem verve:-("
A sekélyes tudásodat természetesen a citrusokra vonatkozóan írtam , ugyanis ha nem az lenne akkor már ott Zombán szóvá tehetted volna a kételyeidet.
"Nekem meg ez furi, hogy nem tudsz rólam semmit"
Tévedsz , ezzel elég sokat elárultál magadról.
Részemről itt befejeztem , mert totál etikátlannak tartom valaki olyannak rossz hírét kelteni / még ha személy szerint nem is Ő , csak egy alkalmazottja , aki tudvalevő Őt képviseli/ aki nem tudja megvédeni magát Veled szemben , pusztán azért mert a topicot és így az ilyen hozzászólásokat nem olvassa.
Szívesen!
Előzmény: kaszabi (3154)
kaszabi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3154
Kedves sjohn!
Nekem meg ez furi, hogy nem tudsz rólam semmit...és a tudásomat sekélyesnek nevezed...a másik pedíg, én egy szóval sem mondtam, hogy Rappai úr szolgált engem ki...és ha már ilyen kedves megnyilvánulásod volt az én megjegyzésemre, akkor annyit mondok csak, hogy nem ő szolgált ki, hanem egy alkalmazott hölgy...aki nem vmi hatalmas kedvességgel szolgált ki, pedíg bejelentkeztem előre, de nem akarom a hölgyet kibeszélni, vagy megbántani mielőtt megemlítenéd, mert mindenkinek lehet rossz napja, és lehet, hogy neki is az volt!
Én köszönöm!
ragusa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3153
OK!!)))Majd ideér.... kivancsian varom !!!
Előzmény: kurdilaci (3152)
kurdilaci Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3152
Sajnos megbolondult a freemail,nem ment el a levél,pedig igazi nyalánkságokat gyüjtöttem össze Neked.Amint engedi,ujból megpróbálom.
Előzmény: ragusa (3150)
sjohn Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3151
Valóban a pampelusz és az édes pomeló levele nagyon hasonlít egymásra.
Éppen ezért előfordulhat , hogy még az olyan hozzáértő , mint Rappai is tévedhet , de , hogy Te a sekélyes tudásoddal egyből csalással vádold az enyhén szólva érdekes.
Miért nem szóltál Neki ott , hogy ne verjen át?
Honnan tudod , hogy az ujjas cédrát tényleg az ? , csak , mert azt mondta? , vagy mert Te már a leveléről felismered?
Mivel a Rappai Úr nincs fenn a topicon szerintem az volna helyes , ha ezt a mondatodat töröltetnéd a modival!
Köszönöm a nevében.
Előzmény: kaszabi (3139)
ragusa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3150
Ne bankodj a tonkre ment facskak miatt, nagy banat tudom,, de ezek most nagyon szepek es karpotolnak a tobbiert. Jo vasart csinaltal  kulonleges dolgokat vettel gratulalok . Ha en beszabadulnek egy ilyen kerteszetbe , akkor en is JOL bevasarolnek, az sem lenne baj ha az osszes zsebpenzem ramenne .))
Előzmény: kaszabi (3146)
kivancsikacsa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3149
Azóta csak kétszer locsoltam substralos vízzel, mert azt olvastam rajta, hogy 4-6 hetente szabad csak.
Előzmény: Encsi84 (3148)
Encsi84 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3148

A levélsárguláson a substralos citrustáp nem segített?Én most kezdtem el,mert ezelőtt más fajta volt,és nekem is vannak ilyen leveim,csak az én fámon egy két levél elvesztése nem olyan szembetűnő.Remélem az, hogy ezt most használom,megoldja a gondom.

Előzmény: kivancsikacsa (3147)
kivancsikacsa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3147

Sziasztok!

Anyáknapjára kaptam egy citromot a lánykámtól.

Tele volt virággal. Mostanra pici citromkák fejlődtek rajta. Rengeteg, de ebből már egy csomót ledobált magáról.

Az a bánatom vele, hogy foltosak lesznek a levelei és azokat is lehullatja.

Mit tegyek vele? Mi baja van?

A másik citromom meg rengeteg új hajtást hozott. Lehet, hogy azt meg metszeni kellene? De hogyan kell?

Panelban nőttem fel, a citromok is itt nevelkednek és nem értek a metszéshez. Van valami szakirodalom, amiből megtanulhatom, hogy hogy metsszem a citromot?

Az anyáknapi citromomA levelei ilyenek lesznek és lehullanak.A másik citrom
kaszabi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3146
Köszönöm a gratulációt:-)
Mindennap többször permetezem vízzel, mert tűző napon vannak, és ezt meg is hálálják. Nem kell annyira irígykedni, mert ebben az évben már több előző évi fám tönkrement, talán nem tetszett nekik a teleltetőhely:egy lipo, egy chinotto és a savanyú mandarínom is tönkre ment, ami a képen nagyon gyönyörű volt még, én is visszavágtam, elkezdett hajtani...és sajnos most teng-leng...:-)
Vettem még gránátalmát, szamóca guavát és maracuját és összesen fizettem 16 ezer forintot...egyszóval az egész zsebpénzem ráment...de legalább a nagyja megvan...sajnos mandarínjuk nem volt egy fajta sem!
Ha megindulnak és virágoznak, majd teszek új képeket fel!
Sok sikert és reménykedést mindenkinek!
Üdv: kaszabi
ragusa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3145

KASZABI ! AZ a kumkvat teljesen besárgitott...az irigyseg erot vett rajtam .   Az enyemet JOL visszavagtam tegnap , lehet hogy ezzel ''haza is vagtam''de annak mar ugyis mindegy ,,,megy  a komposztra..... A tobbi szerzemenyed is tetszik,,,  tetszik,,, kulonosen a buddha ujja izgalmas .kivancsi leszek ra ,,,

Mennyit  kellet fizetni ezekert a kulonlegessegekert???

Előzmény: kaszabi (3138)
kurdilaci Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3144
Köszi,én pedig az új szerzeményedhez gratulálok!
Előzmény: Encsi84 (3116)
kurdilaci Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3143
Gyönyörű fák!A qumguatot külön irigylem,az enyém csak leveleket hajlandó hozni.
sjohn Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3142
1 év.
Előzmény: Citrom Arc (3137)
kurdilaci Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3141
Nem vagyok mesterkertész,de azért köszönöm!Mail megy.
Előzmény: ragusa (3114)
kardhal01 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3140
Gyönyörűek, gratulálok :-))
kaszabi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3139
És az új szerzeményeim Rappaiéktól:
Édes citrom.
Grapefruit, már vannak rajta kis terméskék:-)
Elvileg pampelmusz, de a levele ugyan olyan, mint az édes pomelómé, szóval lehet át lettem verve:-(
Az édes pomeló.
Ez pedíg Buddha-keze
kaszabi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3138
Végre eljutottam idáig, hogy feltöltöm az enyéimet:-)
Calamondin
Kumkvat
Citrom
Citrom Arc Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3137
Nekem is van órás citrom fám tavaj összel vetem.
Most kb bab nagyságú citromok vanak rajta. kb menyi idő alatt nö meg akorára mint a tiéd?
Előzmény: sjohn (3122)
ragusa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3136
En megelégednek, egy dionyi citrommal is ))
Előzmény: sjohn (3134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!