Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2006

Hát, biztos kapsz rá választ valahol. :-)

Előzmény: inmi (2005)
inmi Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2005

Nekem most a paradicsom az érdekes, mikor permetezzem, na meg mivel, hogy el ne vigye a fitoftóra, vagy egyéb firlefranc....

Előzmény: gergerg (2004)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2004

Amúgy meg.....a világ vége még mindig decemberben lesz, az idei vetemény meg még kb 2 hétig érdekes.

Előzmény: gergerg (2003)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2003

A 7. miatt kapod a diót. :-))))

Előzmény: inmi (2001)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2002

Na látod, ha ezt valaki így lerja az rendben van, ez egy vélemény. Csakhogy volt akinek egész más magyarázata volt.  És a répasavanyítás is belefér, limitált méretben. Ezt a józan ész remekül irányíthatná. Ha valami ünnepségen vagy, (keresztelő, ballagás, temetés, esküvő) ott is lehet hogy megkérdezi valaki hogy miújság a kertel, de annyi tapintat azért van az emberben hogy nem kezd bele egy hosszabb folyamatban nem is részletezni, hanem csevegni a kertről. A te szürkésítésed egyfajta megoldás is lehetett volna, bár mondtam hogy nekem még ez is csak az elviselhető rosz, mert lapozgatni kell, és ha ritkábban tudok jönni akkor sokat kell lapozni. Hogy rideg legyen egy toipc azt és sem szeretném, tehát 2-3 off szerintem is belefér, és ennek az ellenkezőjét sosem állítottam. Hogy könnyen felhúzom magam? Az lehet, ilyen a vérmérsékletem, most épp teljesen nyugott vagyok. De aki ismer, az azt hiszem tudja ezt, és ahhoz hogy én valakit nyilvánosan bántsak ahhoz igen csak ki kell húzni a gyufát. Mostani emberem szabadságjogi harcosnak képzeli magát, azt gondolja hogy őt cenzurázni akarja valaki, (én) meg kitelepíteni ide, meg ilyen marhaságokat. Biztos sokat hallgatja a k.rádiót. Menj el mondjuk az oltás szemezés topicba és beszélj a kecskékről. Majd meglátod hogy az én kérésem, az egy nagyon finom kérés volt.

Előzmény: Törölt nick (2000)
inmi Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2001

Apám:

1. ne azt nézd, mit mondott, azt, hogy ki mondta

2. vihar a biliben

3. Az egész nem ér ennyit

4. Kivel baszol ki, ha nem írsz a kertészeti topicban? Azzal, aki tájékozatlan, és lassan nem marad értelmes ember, aki válaszoljon neki (akár főleg, akár mellesleg). Lásd: IL is bedobta a törülközőt

5. én a helyedben ugyanúgy írogatnék oda is

6. ki nem szarja le, hogy ki mit gondol rólam (mondanám a helyedben)

7. elszállt a zagyad, apa, de én szeretlek így is:)

Előzmény: gergerg (1998)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2000

Oh, kérlek, én arra sem emlékszem, pár perce mit mondtam, nemhogy tegnap! :D Olyan is megesett már, hogy egyazon ember egyazon kérdésére kétszer válaszoltam a topicban, tán még visszakereshető volna, csak nem emlékszem a témára... :P

A fürdővizesre nem is gondoltam. Ott lényegében egyetlen kérdő hsz volt, amiben nem volt ontopic rész; a választ lerendeztem egy mondatban, és mellette írtam ontopicot is, mégpedig hogy szerintem nem túl jó ötlet fürdővízzel kertet locsolni... Érdekes. Igazából az elmúlt időszak legnagyobb offja épp az volt, hogy az offról ment a huzavona. :)

gerqerg: Kissé túl könnyen felhúzod magad. Nem ér ennyit az egész, egy-két emberen ennyire kiakadni. A net tele van ilyenekkel, bárhova mész, és kivédhetetlen. :)

Egyébként az a helyzet, hogy szerintem egy off vagy féloff hsz-nál senki sem tudja, mekkorára fog duzzadni. Szaktopicban persze nem árt rövidre zárni, de egy mondat miatt nem fog senki e-mailt írni, meg másik topicot linkelgetni. Meg a tarlórépa savanyítását többen gondolják ontopicnak, mint offnak. Ha emellett jön kérdés, amire pl. én nem válaszolok, az azért van, mert nem tudok, nincs épp abban jártasságom. Ami a csevegő jelleget illeti, az USA-ban teljesen általános, hogy pl. az egyetemi tanárok csevegő jelleggel adnak elő komoly előadásokat, a konferenciákon anekdotákkal és humoros szösszenetekkel tarkított prezentációkat adnak elő. Ilyen szinten szerintem bőven belefér.

Ráadásul sajnos az Index fóruma egy kissé lemaradt technológiailag, valami WEB 1.0 szinten leledzik, és az egyes topicok egyetlen szálon futnak, nincs lehetőség pl. threadenként megtekinteni egyben az egészet (két opció az időben csökkenő és a növekvő), vagy belső szálakat nyitni. Szóval végtére ez valahol egy technológiai probléma is.

Előzmény: CBNora (1997)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 1999

Egy lószart! Olvasni sem. Most megint felhúztam magam, úgyhogy inkább ne is folytassuk ezt. Aki akar az menjen, csvegjen, aki nem az meg ne. Szarok rá.

Előzmény: gergerg (1998)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 1998

Nézd, semmi ellentmondás nincs. Itt igazából a kertnek nincs helye, és ezt hangsúlyoztam is a topic megnyitásakor. Ide csak csevegni jártunk, arról ami nem fért a veteményesbe. Most is csak ezt kértem. Nem volt sok off, mert vegyük példának a répasavanyítást, tegyük fel nem off. Mégis csetelés jelleggel ment a diskura, közben meg egy kezdő kertész villanyszerelő válaszolt 3 kertészeti kérdés egyikére. A nagyérdemű meg savanyított. Na pont az ilyeneket kértem, hangsúlyozom hogy kértem, hogy hozzatok ide és itt beszélhettek hogy meg van-e már a csülök hozzaá vagy nincs. Ez kimondottan az a pár házikerthez kapcsolódó topic kocsmájának készült, nem akar semilyen szerepet átvenni. Itt az lenne off ha véletlenül kert kerülne szóba.

De hogy min gurultam be? Hát elmondom. Láttam hogy egy olyan társaság kezdett összeverődni, részben újakból, akik nagyon hajlamosak a csevegésre. Aminek a hártányát már remélem nem kell megint elmondanom. Ezért megkértem, hangsúlyozom hogy megkértem, a társaságot hogy ha olyan témájuk akad ami nem kapcsolódik szorosan a kerthez és hosszan fog tartani, akkor jöjjenek ide. Erre mi történt, semmi. Én nem szóltam volna többet, de tommm megtette azzal hogy "lentebb gergerg kért valamit" Na erre már rá is ugrott egy lángelme, hogy ilyet nem kérhet senki. (később azzal vádolt hogy én akarok dirigálni, ja a kérés az dirigálás, de megszabni hogy ki mit kérhet az nem).

Ezután próbáltam tisztázni, ami neki szemlátomás nem tetszett. Kinevezett topic rendőrnek stb. és sérelmezte hogy ő csk 1 off hozzászólást alkotott, miért kell egyből pattogni, pedig legalább 4 szer írtam le hogy nem a 3 off ról van szó, de eddigre már teljesen elvesztette a pali az itélőképességét. Nem csodálkoznék ha iszogatott volna közben. Ezután jött Flanell, aki igyekezett mellémállni és elmondani hogy nem kértem semmi ördögit. Erre az úriember azt mondta Flanellnak hogy "tudd hogy kit védesz" ( Flanellal többször találkoztunk személyesen, cseréltünk is , szóval szerintem nagyon jól tudta hogy ki mellett érvelt. Na és akkor el kezdett rólam linkelgetni hozzászólásokat, amivel lejárathat. Gondolta ő. Csak pont ezért érzem úgy hogy be volt töltögetve a mester mert amiket belinkelt nem volt semmi. Egyszer intézkedést kértem egy illető ellen aki a szilvafa topicban nekem esett ismeretlenül. Megnéztem a hozzászólásait, láttam hogy minden hol ezt csinálja, és kértem érte a jutalmát. A másik link az meg az volt amiben kérdeztem a moderátort hogy milyen módon kerülhet be a veteményes topicleírásába a csevegő linkje. Gondoltam topicszavazást kér majd. Ennek sérelmezése azér fura, mer Flanellnak azzal érvelt hogy ez a topic nagyon el van dugva, tehát ez a megoldás lehetett volna, de neki ez már "mószerolás". A harmadik linkre már nem is emlékszem.  Közben elhangzott a nem fog hiányozni/ vagy nincs rá szükségünk, meg hogy ahogy jött úgy megy. Szóval egy kérést a személyeskedig görgetett. Próbáltam e-mailban meggyőzni, nem vette a fáradtságot válaszolni. A másik ami miatt nem fogok írni a veteményesbe, hogy csak egyetlen egy ember volt ott aki megpóbálta megértetni vele amit önmagától nem tudott. A harmadik, hogy voltak akik egyet is értettek vele. Szóval olvasni fogom, de írni nem fogok.

Akik valamilyen formában, akár itt is mellém álltak azoknak nagyon szépen köszönöm!

CBNora Creative Commons License 2012.06.11 0 0 1997

Szerintem a fürdővíz lehetett az utolsó csepp.

Te írsz szürkével, aztán valaki válaszol feketén. Aztán fűzik tovább. Most pont nem tartott sokáig a láncolat, de ezt szerették volna megelőzni. És ráadásul nem is gerqerg tette szóvá először az elhatalmasodni készülő offokat.

Az nem volt soha gond, ha valaki nem keresett vissza valamit mondjuk az előző évi hozzászólások között. Az sem, ha tíz oldallal korábban merült föl. Il mindig készségesen leírta huszadszorra is ugyanazt. Egy-két oldalon belül már más, itt most arról volt szó.

Én is voltam már úgy, hogy emlékeztem rá, hogy szó volt már valamiről, esetleg arra is, ki írta. Olyankor visszakeresek. Néha azért, hogy hivatkozhassak az illetőre, ha pl. tőle tanultam valamit, vagy tudom, hogy precízen le volt írva valami, amit nehéz lenne pár perc alatt reprodukálni. Akkor azért nem rossz, ha szakmai hozzászólások közül lehet válogatni.

"Legföljebb linkeljük az ottani válaszunkat, ha ugyan mi magunk emlékszünk még rá. :)"

No igen. Ezt a színvonalat nem kéne elérni. Otthon, egymás közt sem hablatyolunk annyit, hogy ne emlékeznénk, mit is mondtunk valamiről előző nap. Egy ilyen virtulis közösségben sincs ez másként.

Előzmény: Törölt nick (1995)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1996

Kérlek, ne vedd támadásnak. :) Csak egy apró önellentmondásra hívtam föl a figyelmet, ami tán csak bizonyos szemszögből az. Igazából inkább arra számítottam, valami humorosat írsz majd válaszul. Természetsen értem, mi zavar téged, épp csak egyet nem értek, de mindegy. Mindenesetre ha igaz volna, amit itt több hsz-ban olvasok, hogy két szakmai hsz között három oldal off, az már engem is komolyan zavarna. Azaz még engem is. :)

Előzmény: gergerg (1976)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1995

Nézd, peace meg minden, de kissé erősnek érzem ezt a "topic szétverése" megfogalmazást. Semmi sem lett szétverve, ment az előző oldalra minden (ráadásul szürkén, máshol teljesen elfogadott), és onnantól már csak annak szúrta a szemét, aki azt akarta, hogy szúrja. Pláne, hogy azt sem tudom, most min kapta gerqerg így föl a vizet, mert bizony zömében kertészeti hozzászólások mennek. Néha bejön szivattyú, lekvár meg épp most tarlórépa savanyítása, de hát könyörgöm, az is kert. Ha ezeket a veteményhez igen szorosan kötődő dolgokat nem vesszük, nincs semmi olyasmi, amit itt olvasok, hogy több az off, mint az on. Azt nem tudom, a télen mi ment, lehet volt valami, ami már megtelítette a poharat, abból most kimaradtam. Persze aki nem akar, az ne szóljon hozzá, oké.

(Szeretek válaszolni a rövid kérdésekre is, ha nem görgetek véletlen át fölöttük. Más dolog, hogy természetesen nem fogok bio választ adni, meg sok időm sincs mostanában; ha igazi szakembertől akarok kérdezni, akkor meg szakportálon teszem föl a kérdést.)

Nekem amúgy nincs senkivel sem bajom itt, nem fér a fejembe ez az ellenségeskedés. Én a helyetekben inkább örülnék, hogy a külön portálokra vonult kertes fórumok többségével ellentétben ez még nem fulladt be. Ha mindenki mindent régről keresne vissza, ez már megtörtént volna. Ez nem egy szakkönyv, amit közösen írunk, soha nem is volt az, aki így gondolta, az félreértette az internetet. Az a Wikipédia. Egy fórumon válaszolunk egymásnak, még ha három oldallal korábban ketten is föltették ugyanazt a kérdést. Legföljebb linkeljük az ottani válaszunkat, ha ugyan mi magunk emlékszünk még rá. :)

Előzmény: il1321 (1992)
il1321 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1994

Sokakban mindenféle korlátozás ellenérzést vált ki. Talán pont ezért nem lett életképes a te ötleted ennek a csevegőnek a létrehozásával. Sokakban biztosan felmerült, hogy miért pont te, és főleg miért akarod megszabni, hogy hova, mit írjanak, mikor nekik az tetszik, sőt igénylik. Nekik párbeszédre van szükségük, és nem érik be egy kérdésre adott egy, vagy néhány válasszal. Beszélgetni akarnak, de ne más mondja meg, hogy hol és miről. Fórumszabályzatot soha nem olvassák és nem is fogják elolvasni, ami tiltja a csetelést, engedélyetzi a tartalmi korlátozást. Önkontrol hiányában, pedig az lesz mintegy "kiútálva", aki ezeket sérelmezi.

Most sem ragadtam volna billyentyűzetet, csak olvasván, hogy megint az egy évvel korábbi téma merül fel, kissé igazolva látván magamat, kifejezésre juttatni akartam ezt.

Előzmény: gergerg (1977)
il1321 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1993

Fórum szempontjából tényleg az Index a leg megfelelőbb. Egy blog nem alkalmas párbeszédre. Más fórummotorok pedig tényleg nem ilyen áttekinthetőek. Amit a blogomban próbáltam egyszerű volt, de nem volt, és soha nem is lett volna ilyen ismert, mint az Index. Jó lett volna itt maradni. Olvasni ma is rendszeresen olvasom, néha szívesen is írnék, de aztán meggondolom. újat kezdeni meg nekem nem lenne energiám, mert igazából ismétles lenne. Sokszor hiányzik a beszélgetés a régi ismerősökkel, de gyakran ők sem járnak már.

Előzmény: CBNora (1990)
il1321 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1992

Kedves "Úrinő"!:)

Egyetértek veled. Kicsit visszaemlékezve: 2004-től azindulásik született kb 700 hsz. aztán sokáig csönd. Akkor kissé felélesztve. eléggé színvonalasan működött jó ideig. 2006-ig mintegy 12000 hsz szám született, de általában jól alkalmazható, hasznos hozzászólások, amiket jól lehetett keresővel is megtalálni. Az erjedés mintegy 2 éve kezdődött, amikor sokan azt hitték, hogy ez egyben egy beszélgetős topic is, és egyre több az egy-kétmondatos beírás, azonnali kérdés, és szakmailag kevésbé megalapozott válasz született. Jól jellemzi, hogy ez időtől közel 17000 hsz született, ami jól példázza a a minőség és mennyiség összhangját. Sokszor hivatkoznak arra, hogy a topicnyitó már régen eltünt, de a topic történetében aktív tagok néminemű rosszallását sokan félresöpörték, kikérve a jogalapot. Régen képekkel, ábrákkal, leírásokkal fűszerezett, tanulságos hely volt. Most már jó ideje (szerintem) nem az. Most akiknem ez így tetszik, azoknak, ha megfelel így, legyen. Jó példa erre a kissé lejjebb kifogálosoló topictárs, akinek jelentős szerepe volt a topic szétverésében, hiába gyarapított szürke beírásokkal, Aztán ez lett a fő irányvonal. és eltünt a színvonal. Kár érte.

Elhiszem, hogy lennének, akiknek szüksége lenne tanácsokra, de nekem már nincs kedvem válaszolni. Az írás eltűnik a sok tartalmatlan szócséplés között. nem egyszer az sem olvassa el, aki kérdezte, mert mire olvasná. egy-két oldallal visszább kerül. A legtöbben pedig tapasztalatom szerint 10 hsz-nél visszább nem olvasnak. Bizonyítja ezt, hogy mások, vagy esetleg ugyanaz két nap mulva ugyanazt megkérdezi.

Számomra már régen véget ért, de ezeknek a nyílvános fórumoknak ez a természetes folyamata. Nem lehet szigorúan korlátozni a működést, mert mindíg sértésnek veszi valaki. Vitáknak pedig nincs értelme, marad a távozás. Ahogy Nóra írta, ha van kedve válaszol, ha nincs, nem.

Előzmény: agicza (1985)
gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1991

Egyet értek, sok topic sok ismerőssel. A zöme nem jönne, én meg ragaszkodok ahhoz a maréknyi baráthoz.

Előzmény: CBNora (1990)
CBNora Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1990

Néha nézegetek más fórumokat is, de nekem legjobban az index tetszik. Jól olvasható, nincs tele fölösleges képecskékkel, ugráló, szárnyas vigyorjelekkel, minden hozzászólásnál megjelenő fölösleges bölcsességekkel. Több téma egyszerre áttekithető, csak annyira van szétszabdalava, amennyire szükséges.

Én növényekkel kapcsolatban is látogatok még pár másikat, a Rovarok, bogarak, pókokról nem is beszélve. Szóval én maradnék itt.

Facebook nem jön szóba, ott mindegy, mi van.

gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1988

Egy oldal hozzászólás, három kerti kérdés, tök egyszerűek, de senki sem válaszol. Most főznek vagy mi. Pedig szerintem azon a 3 emberen kívül aki a kérdéseket feltette, mindenki tudja a választ de nem mondja meg. nem érnek rá. Hát erről lenne szó.

Előzmény: agicza (1987)
agicza Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1987

Jó, magyarul innen a vaslogika. Most már képben vagyok. :P

Előzmény: gergerg (1986)
gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1986

Rossz volt a szóhasználat, "Elbújhatunk" ezt írtam, a következő mondatra rákötve. Igen előre kötöttem a következő mondatra. :-)) Régen sokat sakkoztam, nyertem pár versenyt is, mikor valamit csinálok mindig már 2 mondattal járok előbb fejben. Ezért van az a töménytelen gépelési hiba. (ha épp nem a gyerekek lökdösnek)

Előzmény: agicza (1984)
agicza Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1985

"Az index nem való komoly dolgokra csak szorakozásra."

A lóf... nem való, már elnézést, hogy kikívánkozott belőlem az úrinő... Tudod, mi indított el az új szakmámban? Hogy jóformán senki nem volt, aki válaszolt volna a kérdéseimre, aki a legelején a csetlés-botlásaimban segített volna és kénytelen voltam mindennek utánanézni, utánaolvasni, aztán ez lett belőle(m)... 

Igen jól emlékszem viszont a 6-7 évvel ezelőtti állapotokra, és azért vagyok még mindig itt, mert időről időre vannak olyanok, akiknek szüksége van arra, hogy a tapasztaltabbaktól kérdezhessenek, hogy ne a saját kárukon kelljen erre-arra rájönniük.

"Minden nap minden témában kotyognak off és troll-kodnak."

De ééérted, egy szakfórumban ha tudják a mértéket, akkor semmi gond, 5% lazulás, 95% tartalom. HA ezt az arányszámot mindenki betartaná, kánaán lenne. A gond ott van, amikor valaki meghonosítja a kotyogót és olyankor átfordul 95% duma, 5% tartalomba. 

HA ez a kávéházban történik, akkor oké. Ha ez a szakfórumban esik meg, a szakmaiságának az a vége.

Előzmény: Törölt nick (1960)
agicza Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1984

Meg azért, ha jól emlékszem az indoklásodra, hogy elvonuljatok egy olyan sarokba, ahol nem vagytok 'szem előtt'... :P

Előzmény: gergerg (1959)
agicza Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1983

Ha tudsz rá optimalizálni, tőlem mehet, szólok pár embernek hogy jöjjenek, aztán meglátjuk. Viszont inkább a többieket interjúvold meg előtte, mert én csak egy igen apró, de annál radikálisabb pont vagyok itt, a mátrixban... :P 

Előzmény: Törölt nick (1981)
gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1982

Rendben, köszönjük az ajánlatot, nem tudom ki mit szólna hozzá, nekem nem tartozik a terveim közé ilyesmi, de ha már van egy kész társaság aki igényelné akkor szóljatok.

Előzmény: Törölt nick (1981)
gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1980

A mondatnak csak a második része az én gondolatom.

Előzmény: Törölt nick (1979)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1979

Remélem nem haragszol meg és csak szín tiszta humornak veszed de

ötletek=gondolatok... :))))))))))))))))))

Előzmény: gergerg (1978)
gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1978

Ja, és ha eddig az volt a gond hogy ott vagyok, most ne legyen az a gond hogy itt vagyok! 

Előzmény: Törölt nick (1975)
gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1977

Ha elovastad volna az első pár hozzászólást ebben a topicban akkor tudnád hogy ez miért lett. De, nem az a baj hogy nem tudsz valamit, hanem hogy annak ellenére nyilatkozol róla.

Amúgy te elég sokat offolsz ott, régebben hívtunk is ide, nem jöttél. De legalább vetted a fáradtságot és színt váltottál offoláskor, ezért az már csak elviselehető szinten volt zavaró. (láttam hogy off, továbbgörgettem, de az is foglalta a helyet az oldalon) Más ennyire sem volt kapható, de még csak arra sem hogy csak annyit mondjon hogy szerintem jól van ez így ahogy van, ennyi belefér, majd ha esszét írnék akkor átmegyek, de addig nem. Inkább átment személyeskedésbe. Szerinted bemegyek mégegyszer beszélgetni abba a "kocsmába"?

gergerg Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1976

Tudod miért nem szóluk hozzá az orosz nyelvű topicokhoz? Mert nem tudom elolvasni. Te el tudod olvasni a magyar nyelvűeket? Akkor olvasd el!. Nem az offal van a bajom, hanem ahol az az off van. Ez a topic nem kerészeti topic, ez egy csevegő. Hát persze hogy több az off. Az nem tünt fel hogy az van fönt hogy Index kávéház?

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.10 0 0 1975

(Várjál egy kicsit, a veteményes topicban túl sok volt neked az off - én most biztosan lemaradtam róla, mert az utóbbi hetekben nem nagyon láttam 1-2 hsz-os mellékszálaknál nagyobbat, a télen meg nem aktívkodtam -, ezért átjöttél ide, ahol több az off, mint a kert. Aha. :D )

Előzmény: gergerg (1967)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!