Ennek a Hamasznak van egy csöpp esze? Beágyazta magát politikailag, katonailag egy kétharmad Budapest nagyságú Izraellel szomszédos területre. Brutálisan megtámadja és válogatás nélkül öli a zsidó civileket. Most Izrael visszavág, energiát, élelmiszert, üzemanyagot megvon, rakétázza a területet, feltehetően bevonul Gázába, amire a Hamasz ultimátummal válaszol, hogy Izrael fogja vissza magát, különben kivégzi a túszokat. Mégis, mire számított a Hamasz? Most ürügyet szolgáltatott arra, hogy Izrael végleg leszámoljon a Hamasszal. Szerintem ez meg is fog történni.
azért vallom magyarnak magam mert születésem óta ebben a nyomorult országban élek és native ( bennszülött) magyar beszélő vagyok
Az csak állampolgárságot ad... Magyarságot nem...
De ne aggódj... Mi se tartunk téged magyarnak....
Franciaország is tele van többedik generációs "külföldiekkel", akik ott születtek, a nyelvet is jól beszélik, de se ők nem tartják magukat franciáknak és a franciák se őket...
Olyan nincs, hogy elaltatás, képtelenség. Akkora fegyver és embertömeget szerveztek, mozgattak meg, hogy azok csak csukott szemek elótt juthattak előre, mint kés a vajban.
A kérdés, hogy egyes vezetők zsarolása, vesztegetése, félemlítése volt a dolog mögött, vagy legfelső szinten döntöttek, esetleg nem is Izraelben...
De szerintem az "összeesküvés" verzió macerásabb mint az ellustulás...
Rendszer szintem túl sok embernek kellett volna tudnia róla...
Ha egy beszerzési csatornán keresztül folyt az egész és csak az utoló fázisban osztották szét, akkor elég nehéz az ilyesmit kiszagolni. Az iszlamisták radikális ága meg olyanokból áll, akik a saját apjuknak is elvágják a torkát, ha gyanúsnak vélik.
Hamász fegyvereseinek támadása előtt figyelmeztette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy "valami rendkívüli, szörnyű támadás" készül Gázából
Az izraeli miniszterelnöki hivatal a lap kérdésére úgy válaszolt: „az a jelentés, miszerint figyelmeztetés érkezett a háború kitörése előtt Egyiptomból, téves és hamis”.
Ha Abbász Kamel egyiptomi hírszerzési miniszter kiáll a TV-ben és elmondja, hogy valóban figyelmeztette Bibit, akkor valóban komolyan lehet venni...
Ebben az esetben is meg kéne nézni, hányszor volt vaklárma...
Nekem van olyan érzésem, hogy a baliiberális oldal megpróbálja Netanjahu nyakába varrni a dolgot...
Olyan nincs, hogy elaltatás, képtelenség. Akkora fegyver és embertömeget szerveztek, mozgattak meg, hogy azok csak csukott szemek elótt juthattak előre, mint kés a vajban.
"Abbász Kamel egyiptomi hírszerzési miniszter tíz nappal a Hamász fegyvereseinek támadása előtt figyelmeztette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy "valami rendkívüli, szörnyű támadás" készül Gázából - jelentette hétfőn a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet egy egyiptomi hírszerzési forrásra hivatkozva."
Ha látják meg kell halniuk a palesztinoknak, szerinted nem az első lesz, hogy megölik a túszokat? Ne az idióta Amerika mindig kiszabadítja az embereit filmekből indulj ki! Nem úgy működik az.