Keresés

Részletes keresés

schpenoth Creative Commons License 2005.02.05 0 0 59
Idefigyelj! Én téged nem sértegettelek az Orbánnal!
Előzmény: tivadar (58)
tivadar Creative Commons License 2005.02.05 0 0 58

:-))

Ezt ne csináljuk, hogy a vitapartner szavait ismételgetjük ellenkező előjellel.

Ez amolyan Gyurcsány-ovis módszer...

tr.

Előzmény: schpenoth (57)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.05 0 0 57
Ígértem, hogy én is elmondom "jobbos" alapelveimet. Most csak azokat írom hozzá amelyek a tiédben nem szerepelnek.

>>>Ezekhez azé' lenne egy-két szavam:

-- Szüntessük meg azt a kettős mércét, amely mindent megenged a balliberális oldalon, de azonnal felordít, ha ugyanazt jobbról követik el.

>>>Szüntessük meg azt a kettős mércét, amely mindent megenged a jobb oldalon, de azonnal felordít, ha ugyanazt balról követik el.

-- Fejezzük be a rettegést azon szomszédainktól, akik Trianonban ingyen, nagyhatalmi ukázok alapján MO területéből kaptak jelentős részeket, és mondjuk a szemükbe bátran: -Nem fogunk háborút indítani,de elvileg soha nem mondunk le egykori területeinkről, mivel azokat nem harcban vettétek el tőlünk.

>>>Fejezzük be a 'minél jobban körbeutáltatni magunkat' külpolitikát. Ezt a luxust csak nagyon erős hatalmak engedhetik meg maguknak.

-- Tegyük nyilvánvalóvá, akár hozzunk rá törvényt, hogy bármely "színű" diktatúra egyformán elítélendő, és ne akarjuk a balosakat mindenáron szalonképessé cicomázni.

>>>Tegyük nyilvánvalóvá, akár hozzunk rá törvényt, hogy bármely "színű" diktatúra egyformán elítélendő, és ne akarjuk a jobboldalt mindenáron szalonképessé cicomázni.

-- Támogassuk jobban a kisvállalkozásokat, a családi jellegű cégeket, valamint a magyar termékeket sikeresen előállító vállalkozásokat.

>>>Attól, hogy 'családi jellegű' egy vállalkozás, még nem indokolt a támogatása. A sikerest minek támogatni? Elsősorban a munkaválalók szorulnak támogatásra.

-- Rehabilitáljuk a hitéletet, a vallásokat tekintsük azonos jogú világnézeteknek az ateizmussal és a materializmussal. Adjunk nagyobb teret a médiákban a materializmustól eltérő világnézeteknek is.

>>>A hitélet először rehabilitálja saját magát.
Van saját rádiójuk, tv-jük, folyóirataik.

-- Fejezzük be a magyarságtudat önostorozó lejáratását, ami cca. 50 éve folyamatos programja ennek a népnek, és ne váljon nacionalistátvá az, aki magyar létére a magyarokat kedveli legjobban, minden hibájukkal együtt. (Ezt teszi ugyanis minden egészséges lelkű nép.)

>>>Kifejtenéd bővebben a 'magyarságtudat önostorozó lejáratását'? Nem érzem, hogy engem bárki önostorozna, lejáratna, és azt se, hogy ne lennék magyar. (Remélem nem TI akarjátok megmomdani, ki a magyar.)

Előzmény: tivadar (54)
-Survivor Creative Commons License 2005.02.04 0 0 56
"....Igen ez sajnos így van....."

:-))
miert sajnos? ez adja a dolog pikans izet! hogy ugy mondjam ez a sarmja.
:-))))

".....Itt van az igazi árok és nem máshol, barátaim!...."

Na Vazze!!!!... en mar bele is estem! pedig azt hittem, itt meg sima a terep!
:-))))))

Előzmény: tivadar (55)
tivadar Creative Commons License 2005.02.04 0 0 55

"A jobboldal + baloldal szvsz a magyar politikai eletben mar csak a politikai nagycirkusz megkulonbozteto cimkei. a nep kedveert. hogy legyen mit orditani az extazisban. "

Igen ez sajnos így van.

Nekem régi vesszőparipám, hogy valójában a szellemi törésvonal régen nem itt (szegénység-gazdagság) húzódik.  Hanem egész máshol, méghozzá a materialisták kontra transzcendes hívők között.

Lehet, hogy első hallásra majd sokan marhaságnak ítélitek, de én hiszek ebben. Főleg, ha pontosítok, és a materialisták közé átemelem azokat a templomjárókat is, akik a lelkük mélyén anyagiasabbak az egykori párttitkárnál...

És ugyanígy; a hívők közé pedig áthozom azokat a "balos" embereket, funkcikat, művészeket, akik minden külsőség ellenére belül azért tudják, hogy "más dolgok is vannak a földön...."

Szvsz minden itt dől el; hiszem-e, hogy az élet(ünk) örök, és nem csak ebből az uskve 80 évből áll, vagy pedig "egyszer élünk", és aki hülye az meghal, vagyis "szemet szemért" és mindent bele!

Itt van az igazi árok és nem máshol, barátaim!

tr.

Előzmény: -Survivor (53)
tivadar Creative Commons License 2005.02.04 0 0 54

"Hol mondtam én ilyet?"

Yo, yo - csak biztos akartam lenni.

Tehát akkor kiderül, hogy egy sereg dologban egyetértünk mi jobb- és balosok!

Ígértem, hogy én is elmondom  "jobbos" alapelveimet.  Most csak azokat írom hozzá amelyek a tiédben nem szerepelnek.

-- Szüntessük meg azt a kettős mércét, amely mindent megenged a balliberális oldalon, de azonnal felordít,  ha ugyanazt jobbról követik el.

-- Fejezzük be a rettegést azon szomszédainktól, akik Trianonban ingyen, nagyhatalmi ukázok alapján MO területéből kaptak jelentős részeket, és mondjuk a szemükbe bátran: -Nem fogunk háborút indítani,de elvileg soha nem mondunk le egykori területeinkről, mivel azokat nem harcban vettétek el tőlünk.

-- Tegyük nyilvánvalóvá, akár hozzunk rá törvényt, hogy bármely "színű" diktatúra egyformán elítélendő, és ne akarjuk a balosakat mindenáron szalonképessé cicomázni.

-- Támogassuk jobban a kisvállalkozásokat, a családi jellegű cégeket, valamint a magyar termékeket sikeresen előállító vállalkozásokat.

-- Rehabilitáljuk a hitéletet, a vallásokat tekintsük azonos jogú világnézeteknek az ateizmussal és a materializmussal. Adjunk nagyobb teret a médiákban a materializmustól eltérő világnézeteknek is.

-- Fejezzük be a magyarságtudat önostorozó lejáratását, ami cca. 50 éve folyamatos programja ennek a népnek, és ne váljon nacionalistátvá az, aki magyar  létére a magyarokat kedveli legjobban, minden hibájukkal együtt. (Ezt teszi ugyanis minden egészséges lelkű nép.)

No, első nekifutásra...

tr.

Előzmény: schpenoth (48)
-Survivor Creative Commons License 2005.02.04 0 0 53
'...EZT a (z ú.n.) baloldalt...."
szvsz, itt veletlen ratapintottal a lenyegre, de ugyanez all az un. jobboldalra is (marha a fidesz mpp-t erted alatta)
ezek a kifejezesek hogy jobboldal + baloldal szvsz a magyar politikai eletben mar csak a politikai nagycirkusz megkulonbozteto cimkei. a nep kedveert. hogy legyen mit orditani az extazisban. szvsz mindket nagy politikai tomorules (mert erre megy es ment ki a jatek) neoliberalis zenekar , csak mas hangszeren jatszanak es mas kottabol. ennyi!!!
a latszat kulonbsegek pedig a gumicsont, hogy legyen min marakodni es izgulni a nepnek.
a szalak valahol ugyanott talalkoznak - meg joval a vegtelen elott- mindket pol. oldal eseten. hogy mik ezek a prioritasok? a terseg politikai es gazdasagi stabilitasanak es kiszamithatosaganak igenye a vilag gazdasag es vilag politika reszerol. az osszes tobbi hangzatos jobb-bal bullshit csak parasztvakitas.
mit gondoltok, miert rohant at a fidesz lohalalaban az un. ballib oldalrol az un. jobboldalra? (nem emlekeztek ra, mi?) es villamgyorsan felfujva magat bedaralta vagy eljelentektelenitette az osszes bizonytalan, kiszamithatalan es veszelyesnek itelt "jobb oldali, nemzeti, etc." partot, partocskat. egesz egyszeruen azert volt ra szukseg, hogy barmelyik politikai tomb ( a ketto kozul) kerul hatalomra, tobbe-kevesbe kiszamithato legyen az iranyvonal es ne legyen esetlegesen veszely a terseg gazdasagi-politikai stabilitasara. ennyire egyszeru!! a kizarolag szuken vett nemzeti erdekeket kepviselo partokat marginalizalni kellett.
nem veletlen, hogy az USA modellt hozzak fel kovetendo peldanak: igazabol nincs nagy kulonbseg hogy X es csapata vagy Y es csapata kerul a hajo vezenylo termebe es pk. hidjara. attol a hajo nagyjabol ugyanarra es ugyanazon menetrend szerint megy. Az igazan lenyeges feladatuk, hogy minden jol mukodjon a hajo fedelzeten, es ne fussanak zatonyra!
:-)))

Udv
S.
Előzmény: tivadar (5)
schgy Creative Commons License 2005.02.04 0 0 52
"Mindössze azt szeretném, hogy egyszer már legyen végre magas szinten kibeszélve, hogy addig nem lehet nemzeti kiegyezés, amíg az ún. bal kisajátítja magának az igazságot."
És lehetőleg ne az legyen a kibeszélés eredménye, hogy a jobboldalnak mondottak által kisajátított igazság az egyetlen lehetséges igazság, mert az sem lenne jó.
"S majd ha ebben össztársadalmilag megállapodunk, és kiderül hogy nem a milliárdosok pártja a valós baloldal, és nem a Fidesz a szegények ellensége, AKKOR majd lehet beszélni egyfajta társadalmi összefogásról. ADDIG NEM."
Ebben, ha a kiabálást és az ultimatív jelleget félretennéd, akár azonnal meg is lehetne állapodni. A Fidesz tényleg nem ellensége a szegényeknek, legalábbis nem jobban, mint az MSZP, vagy bármelyik másik párt. A "milliárdosok pártja", bár én ilyenről nem tudok Magyarországon, és máshol sem, bár biztos az MSZP-re gondoltál, valóban nem baloldal (az MSZP sem az, csak balnak mondott ma Magyarországon).
Egyébként olyanok, akiknek a bal valóban egyetlen alternatívája (az már nem is alternatíva egyébként, mert ahhoz legalább kétféle lehetőség kell, ez meg ugye egy lenne) elég kevesen vannak. Viszont jobboldali is többféle lehetne (mint ahogy baloldalon is a skála elég széles,már csak azért is, mert a baloldal-jobboldal felosztás szerintem túl egydimenzionális). Ma Magyarországon mindkét oldalról inkább a feleslegesen kategorikus és sértett rétegek hangja hallatszik, ahelyett, ami a normális lenne. Ezt ki is próbálhatod, mert a megfelelő paneleket a hozzászólásodba téve kitűnő agresszívbalos hozzászólást lehet gyártani, amin joggal húzná fel magát minden normális jobbos.
Esetleg meg kellene tanulnia mindkét oldalnak pontosabban sértegetnie :-(
schgy
Előzmény: tivadar (47)
schgy Creative Commons License 2005.02.04 0 0 51
"ad.1. A SZU az nem azonos MO-gal, mégha sokan szerették volna is eggyéolvasztani..."
Nem is ezt mondtam, csak azt, hogy az két állítás egyoldalúsága és bizonyos körökben a népszerűsége hasonló.
"ad.4. Kádár elől 56-ban 200 ezren "tántorogtak ki" az országból, pedig nem volt világgazdasági válság. Aztán meg nem tudtak kitántorogni, mert Ausztria felé aknazár volt. Pedig sokan szerettek volna."
Ez egyébként tegnap járt az agyamban (aztán úgy gondoltam, így is elég hosszú vagyok), mint példa egy olyan dologra, amiben kétségkívül jobb volt a Horthy-féle időszak. Valóban, legalábbis a gettóbagyüjtések és munkaszolgálatok előtt legalább kimenni lehetett (ill. kellett annak, aki pl. tanulni akart és véletlenül nem volt eléggé "nemzsidónak tekintett").
Egyébként pl. anyám 56-ban ki akart menni és akikkel ment volna, azok ki is jutottak. Node volt egy apja is (akiről írtam a topic 13-as hozzászólásában), akit ugye nem igazoltak, kitelepítettek (előtte meg Felvidékről menekült be Magyarországra a családja , ami egy külön mese és szintén járt többrendbeli sérelmekkel itthon is) közölte vele, hogy, ha akar mehet, de elindulás előtt gondolkozzon. Mint a létezésem is mutatja, nem ment.
"ad.5. Sajnálom, hogy téged is irritál az alig 20%-os jobbmédia hangja. Az a jó amikor a jobboldal is a baloldalé, "az ellenzékünk is mi vagyunk"..."
Megintcsak nem ezt mondtam. A jobboldali hang nem irritál, csak az a makacs egyoldalúság, amit a jobb oldali média hangosabb része művel "egyensúlyképzés" címszóval. Szerintem ugyanis nem attól lesz egyensúly (meg nyugalom), ha az egyik oldal baromságát a másik oldal egy legalább akkora baromsággal próbálja meg kiegyenlíteni (ezt egyébként szintén mindkét oldal "hangos"-ai nagy előszeretettel teszik).
schgy
a második és harmadik pontoddal sem értek teljesen egyet, de különböző okokból nem részletezem most, csak ha érdekel.
Előzmény: tivadar (43)
Mumu Creative Commons License 2005.02.04 0 0 50

Termeszetesen egy velemenyen vagyunk a konszensus elvarasaban.

Az hogy milyen korulmenyek kozott tortenjen az semmi esetre nem lehet ultimatum alapjan meghatarozni.Sot,szerinte egyaltalan nem lehet valmilyen idopontor meghatarozni,hanem ezzek lassu lepesek a dialogus fele ,majd az oszehasonlitasokban a kozosen kepviselheto es felismert erdekek megvalositsarol,hiszen a vilag nem kezdodhet minden negy evben ujra.

Azt sem tartom megoldhatonak hogy most mar mindket oldalon 40 evesek vezetese alatt partok butykoljenek mar elmult de tortenelmi tavolsagot meg nem elert tezisek,esemenyek es ezzel jaro rehabilitalasok, elitelesek helyere tetelevel.Foleg azert mert itt az EU kezdeten mar ezzek a problemak gasonlitanak arra hogy ki lopta el annak idejen a naygmamaa ezustjet.

Az orszag jovoje nem a mult megbeszelesetol (Bar az is fontos)  fugg hanem arrol peldaul (amirol OV is ,Gyurcsany is beszel) hogyan tudja MO kihasznalni az EU tobb mint ketezer milliard forintnak megfelelo  aktualis tamogatas lehetoseget,mennyit tud ebbol MO itthoni elokesztitesel haza huzni...

Itt a tervek es az elokeszuletek a kormanyzasi 4 ev folott ivelnek es ha nem jo a sajat apotrt elokeszitese kicsuszik a ketzubkbol.Ezzek a tamogatsok tobb ezer munkahelyet garantalnak es eppen a Te regiodban amely bnagyon sokat jelentene Hajdunak,Szabolcsnak,Biharnak.

ERErol van szo es nem arrol hogy mennyire volt haborus bunos Horthy vagy gazember Kadar nem beszelve Rakosirol...Az fontos a mi generacionk szamara,hogy megnyigodhasunk .

schpenoth Creative Commons License 2005.02.04 0 0 49
Nehogy elájúlj már a fidesztől!
Ennyi izléstelenséget kapásból össze lehet hordani O.V.-ról és csapatáról is.
schpenoth Creative Commons License 2005.02.04 0 0 48
"Csúnya, szemét, aljas PÓTKÉRDÉSEM:"
>>>Tényleg az

"-Ugye te sem hiszed, hogy amiket felsoroltál azokat a maszop, - esetleg maga I.Gyúr CSány Cár - valóban képviseli ???"

Hol mondtam én ilyet?
Előzmény: tivadar (45)
tivadar Creative Commons License 2005.02.04 0 0 47

Nem, ezt abszolut nem gondolom.

Mindössze azt szeretném, hogy egyszer már legyen végre magas szinten kibeszélve, hogy addig nem lehet nemzeti kiegyezés, amíg az ún. bal kisajátítja magának az igazságot.  (V.ö.:  Korniss Mihály:  "Ebben az országban van 5000 balos értelmiségi, és az ő véleményük a mértékadó, ha teszik, ha nem. Aki ebben nincs benne, az fasiszta és annak a véleménye nem számít)

Nos, ez tükröződik az egész nyilvánosságban 15 éve.  Aki  nem áll be a sorba, azt kinyírják, ejtik, megszüntetik, lehetetlenné teszik.  Van még pár orgánum (Kossuth rádió, MN, Demokrata - ezek nagyon útjukban vannak,  mindent megtesznek hogy levadásszák.

Tudomásul kellene venni, hogy van ebben az országban  több millió ember, akinek nem a bal az egyetlen alternatívája, még akkor is, ha egzisztenciálisan rosszabb helyzetben is él, mert nem akart/tudott 89-ben a húsosfazékhoz közel kerülni. És azért, mert másképpen, "jobbosan" gondolkodunk, azért még nem vagyunk fasiszták, antiszemiták és sok egyéb sem.  Meg kellene már engedni, hogy másképp is lehessen gondolkodni mint Korniss M. és kicsiny csapata,  s hogy a jobb az egy legális dolog.

S majd ha ebben össztársadalmilag megállapodunk, és kiderül hogy nem a milliárdosok pártja a valós baloldal, és nem a Fidesz a szegények ellensége, AKKOR majd lehet beszélni egyfajta társadalmi összefogásról. ADDIG NEM.

Előzmény: Mumu (46)
Mumu Creative Commons License 2005.02.03 0 0 46

Gondolod hogy az orszag kettobe osztasa es a feltelnelkuli odaaadas  a kikialtott vezer irant a helyes ut az orszag  udvosegehez ?

Előzmény: tivadar (45)
tivadar Creative Commons License 2005.02.03 0 0 45

Én szóljak ? Én vagyok a kérdező...!    ;-)

Na mármost - amit írtál, az nekem tetszik !!!    (Nem akarlak zaklatni, de majd még egy-két szó jelentését jó lenne kielemezni.)

Az a nagy helyzet, hogy a felsoroltak TÖBBSÉGÉVEL egyetértek. Pedig én jobbos vónék, ugyi.   "Mindössze" az első és az utolsó ponttal vitatkoznék, ezért csak ezeket elemezzük tovább, ha javasolhatnám.

Csúnya, szemét, aljas PÓTKÉRDÉSEM:   -Ugye te sem hiszed, hogy amiket felsoroltál azokat a maszop,  - esetleg maga  I.Gyúr CSány Cár - valóban képviseli ???

Mert akkor kaczagnom kell...

tr.

Előzmény: schpenoth (44)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.03 0 0 44
Mi az, hogy "hétköznapi gyakorlat" Naponta 6-10 órát a műhelyemben töltök. Garantáltan politikamentes tevékenységgel.
Címszavakban:
- Társadalmi egyenlőségre törekvés.
- A globalizációs folyamatok kritikus szemlélése.
- A tőke túlhatalmának jelentős korlátozása.
- A kizsákmányolás (bármennyire rosszemlékű, elcsépelt kifejezés, nem tudok jobbat) elítélése.
- Az előzőből következik, hogy inkább az "alsóbb" rétegek érdekeinek védelme a "felsőkkel" szemben. (Pozitív diszkrimináció)
- Erős civil szféra a hivatásos politika ellenőrzésére.
- Az állam és egyház tényleges szétválasztása.
Ha valamit kihagytam, szólj.
Előzmény: tivadar (40)
tivadar Creative Commons License 2005.02.03 0 0 43

"a sztálinizmus végülis kitünő rendszer volt, mert egy 14-22-ig folyamatosan háboruzó és ebben mind anyagilag, mind erkölcsileg tönkrement országot mindössze 23 év alatt világhatalommá tett"

ad.1. A SZU az nem azonos MO-gal, mégha sokan szerették volna is eggyéolvasztani...

ad.2. Az hogy nagyjából pariba került egy darabig az USÁ-val, az annyira igénybevette az államháztartását, hogy végül békésen összerogyott, mint az elázott agyagbábú.

ad.3.  Az talán mégsem Horthy hibája, hogy 1930-ban  világgazdasági válság volt és a trianoni 'kalandon' átesett, gazdaságilag is megcsonkított ország ezen nem tudott alapvetően túllendülni. 

ad.4.  Kádár elől 56-ban 200 ezren "tántorogtak ki" az országból, pedig nem volt világgazdasági válság. Aztán meg nem tudtak kitántorogni, mert Ausztria felé aknazár volt. Pedig sokan szerettek volna.

ad.5. Sajnálom, hogy téged is irritál az alig  20%-os jobbmédia hangja.  Az a jó amikor a jobboldal is a baloldalé, "az ellenzékünk is mi vagyunk"...

Előzmény: schgy (31)
Mumu Creative Commons License 2005.02.03 0 0 42

Lehet,lehet.En is csak a korszakom termeke vagyok.Azzon belul nagy szellemi kalandok meg-es tuleloje...

Igen minden ember mas,megis nem tobb vagy kevesebb mint a masik..Legalabb is a demokracia ,amit most eppen partolunk ,a szavazati egyenlosegevel es universalitassal mindegyik szavazonak egy szavazatot ad a kozos sors meghatarozasara de legalabb azoknak kivalasztasara akik ezt -sajnos-helyetunk teszik.

A demokracia ellen szol hogy a termeszetben amelynek tagja vagyunk nincs  lathato demokrata struktura.Igy a mi mai idealunk egy  emberi talalmany es meg kell kuzenie a belenk taplalt  termeszetes magatartas ellemeivel...

Maok azt mondjak hogy a demokraciaban gondolkozunk es vitatkozunk a diktaturaban pedig megtermeljuk akarva nem akarva azt a materialis bazoist amit elkolthetunk a demokracia idejen...rossz nyelvek.

De ha most igy el a vilag halado ressze akkor ezt fel kell hasznalni gyorsan valamit tenni azokert akik a diktaturaban meg roszabul jarnak majd...visazvonhatalana tenni a haladasukat.

Eletem forduata miatt elonybe resszesitem a tarssadalmit a nemzetivel szemben,es a kovetkezo legalbb 50 ev nekem foig igazat adni.Mig kialakul a valodi egysult Europa sok keseru ido jar egy sor tarsadalmi rtegre mindenkepen a mezogazdasagba dolgozokra es a kevesbbe tanultakra...

Előzmény: tivadar (39)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.03 0 0 41
"... tény, hogy a pengő sokáig a negyedijk legjobb valuta volt..."
A Bethlen-kormány zseniális pengő reformja kétségtelenül figyelemre méltó, de az a rendszer nem csak ebből állt.
Előzmény: tivadar (36)
tivadar Creative Commons License 2005.02.03 0 0 40

"Abból, hogy valaki balos (igen, az vagyok) a legkevésbé sem következik, hogy oda van (volt) a Kádár rendszerért."

Megtennéd nekem azt a szivességet, hogy leírnád nekem, deklarált balosságot mit jelent a hétköznapi gyakorlatban? Őszintén örülnék, ha megtennéd. Cserébe én is hajlandó lennék leírni, mit jelent számomra a jobbosságom.

Hátha nem kellene ingerülten szót váltanunk...

tr.

Előzmény: schpenoth (38)
tivadar Creative Commons License 2005.02.03 0 0 39

Ebben neked igazad lehet(NE...) ha nem volna ez a KETTŐS MÉRCE mifelénk.

Én már régen belenyugodnék a múltba, de amíg ezek a megélhetési ujságírók és politikusok (15 évvel  a szovjet világrendszer totális bukása után is!)  még ma is azt szajkózák, hogy a Sztalin jobb mint Hitler, és a bal jobb mint a jobb.... mit mondhatok ?

Úgy érzékelem, hogy te is egy kicsit túldimenzionálod ezt a társadalmi egyenlőséget. Pedig te is jól tudod, az emberek csak elvikeg egyenlőek, a valóság éppen fordítva van: minden ember MÁS.  Van aki szeret dolgozni, van aki nem, van aki ügyes, eszes, de van ügyetlen és eszetlen is.  Az alapvető megélhetésen túl miért kellene a lustát, az ügyetlent,  a munkakerülőt - kompenzálni?   Természetesen egy szociális háló feltétlenül szükséges, de a társadalmi fokozatok szerntem mindig is voltak és lesznek, mert nem vagyunk egyformák.

Ezt csak ez a szocializmus nevű (egész világon elbukott) ostoba képződmény akarta elhitetni.

tr.

Előzmény: Mumu (34)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.03 0 0 38
"Te nem írtad sehol, csak a balos köztudatban él ez a kifejezés."
Az olyan balosok tudatában él ez, amilyen jobbos te vagy.
Lassan mondom, hogy megértsd: Abból, hogy valaki balos (igen, az vagyok) a legkevésbé sem következik, hogy oda van (volt) a Kádár rendszerért. Világos?
Az meg elég ostoba érv, hogy mi volt az '50-'60-as években.
Előzmény: tivadar (33)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 37
Ez biztosan mind igaz, viszont közel sem jelenti azt, hogy Magyarország Európa élvonalában lett volna. Nem volt ott, bőven a második sorban voltunk akkor is...
Előzmény: tivadar (36)
tivadar Creative Commons License 2005.02.03 0 0 36

Miért túlzás:  tény, hogy a pengő sokáig a negyedijk legjobb valuta volt Európában, csak ezt a dicső cuclizmus idején 'méjjen' elhallgatták.

Mint ahogy azt is, higy Horthy, a sokat gyalázott zsidótörvényekkel elodázta Hitler folyamatos követeléseit a sokkal rázósabb intézkedésekre.  Pl. a zsidók megtarthatták cégeiket sokáig, csak nemzsidó cégvezetőket kellett alkalmazniuk.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 35

Kezdem szarul érezni magam, utálom a Polidilit.

Tudom, nem kötelező olvasni.

Mumu Creative Commons License 2005.02.03 0 0 34

A magyar tortenelemnek mindegyik vezetojet vallalnia kell barmenyire ilyen vagy olyan  eroszakkal maradtak az elen,mert minden nepnek -mondja mar Taleyrand-olyan a vezetoje amilyet megerdemel.Meg ha az a vezeto eroszakkal kerult helyere de ott maradhatott nem volt olyan eros ellenalas amely addig mig nem turte - elhessegette volna,vagy megolte volna.Nemetek ide ,oroszok oda,mindig volt egy tekintelyes tarsadalmi reteg amelyik  magaenak tartotta vezetoit es megvedte egy  ideig a megbuktatastol.Pont addig az ideig a nep azt erdemelte amit kapott.Sajnos.

Tehat a magyar elsovilaghaboru utani tortenelme igenis a Horthy-Szallasi-Rakosi-Kadar-Gross-Antall-Horn-Orban-Medgyessy-Gyurcsany  Magyarorszage.Igy egyutt -tetszik vagy nem-teszi ki a korszakunk Magyarorszagat.

Magunkat megmagyarazni nem tudjuk es  kiveve az egeszbol csak a kedvunkre valo  resszt azzal magunkat azonositani.

Előzmény: tivadar (27)
tivadar Creative Commons License 2005.02.03 0 0 33

Te nem írtad sehol, csak a balos köztudatban él ez a kifejezés.

De talán nem járok messze az igazságtól, ha téged ebben a táborban véllek elhelyezkedni.

Én is ebben rendszerben jártam iskolákba (1952-1964.+...) nagyon jól tudom, hogy Horthy (FJ. szárnysegédje, kat. főiskolát végzett tengerésztiszt) az mindig is szitokszó volt. 

KJ. viszont  (zabigyerek műszerész, az oroszok behívója, a forradalmárok kivégzője, az államadósságunk atyja)  - ő a "nép egyszerű puritán gyermeke, igaz fa...gyerek...

Éljen.

Előzmény: schpenoth (30)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.03 0 0 32
"Mégis, a balos médiafölény..."
A jobboldal mért nem tud rendes sajtót gründolni magának? A Magyar Nemzetet is lekűzdötték.
A Kondor vezette Rádió balos?
schgy Creative Commons License 2005.02.03 0 0 31
"Pedig ha egyszer JÖZANUL átgondolnánk, rájönnénk, hogy Horthy cca. 24 éves regnálása alatt egy Trianonban szétvert és megcsonkitott országot Európa élmezőnyébe vezetett el."
Ez így csak a dolog egyik fele, olyan, mint ha azt mondanám, hogy a sztálinizmus végülis kitünő rendszer volt, mert egy 14-22-ig folyamatosan háboruzó és ebben mind anyagilag, mind erkölcsileg tönkrement országot mindössze 23 év alatt világhatalommá tett (egyébként mondják is jó páran Oroszországban, de ez mellékes).
Sajnos ehhez hozzátartozott elég sok olyan dolog is, ami nem kapcsolható össze a zsidók már a rendszer első éveiben elkezdett visszaszorításával (Szálasi előtt nem annyira volt a likvidáláson a hangsúly, tehát nyilván lehet akár hálás is ezért az, akit máshol megöltek volna).
Amit meg a Kádár-rendszerről írsz, már a véleményeden (miszerint anyagi és erkölcsi mélyrepülés volt) kívül, az igaz a Horthy korszakra is, pl. apai nagyapám hat testvéréből csak hatan "tántorogtak ki" az országból akkortájt. Ahhoz, hogy ezt is tudjam nincs szükség balos médiafölényre, és eléggé irritál az, amikor a jobbos média, fölény nélkül ugyan, de a Jobb a Jó, Bal a Rossz módon antiállatfarmozik.
schgy
schpenoth Creative Commons License 2005.02.03 0 0 30
'schgy' érdemben válaszolt, jobban, mint én tettem volna.

Tegnap egy másik topicban borzasztó érzékeny voltál, ez valahogy mára elmúlt.
Ezt a "hortifasisztát" hol írtam, ha szabad kérdeznem?
Előzmény: tivadar (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!