kezet foghatnál a férjemmel bár szerinte pilóta csak akkor lesz a fia, ha véletlenul asztronauta nem de ha se ez, se pilóta, akkor min. sziklamászó :DD
Még nem ért haza! Lehet hogy majd csak később fogja észre venni! A kiscsaj most épp a dvd lejátszót bűvöli, cserélgeti a lemezeket, de olyan ügyesen csinálja mintha világ életében dvd lejátszót kezelt volna!
Ja, persze, ezt ismerem, az én fiam az apja szerint Nagy Bicikliversenyző lesz, mi más.
Eleinte úgy volt, hogy hegyi menő lesz belőle, természetesen, de mivel az a fajta biciklis általában 160 centi és 50 kiló (hogy könnyen fel tudjon ugyebár a hegyre tekerni, ha valaki esetleg nem lenne képben :-)), szóval az már egy ideje látszik, hogy ez bizony bukta, Big Ben 7 évesen is nagyobb lesz ennél.
Nemrég történt, hogy nézegeti-nézegeti az apja a srácot, aztán hümmög, és végül kiböki: "hát, sprinter még lehet belőle..."
Nomármost, szerintem az egész biciklis-fixa-idea egy halvaszületett ötlet, napnál világosabb, hogy pilóta lesz a gyerek :-)
Köszi majd rákérdezek bár a védőnőt csak hébe-hóba látom, időnként jön megkérdezi mi újság aztán megy tovább!
Beirattuk a helyi központi bölcsibe valószínü szeptembertől fog oda járni de ilyen lehetőségről nem adtak információt!
Az igazság az hogy nem szívesen adom bölcsibe mert nem érzem ott biztonságban de hát a muszáj nagy úr!
Nálunk műsor van akkor is ha nem az megy a tv-ben amit ő szeretne vagy ha a nyúl amit húsvétkor hozott neki a férjem nem szabadon rohangál hanem a dobozában van, műsor megy ha nem felnőtt kanállal ehet, műsor megy ha nem ihat nagy bögréből stb- stb!
Az a hiszti nálunk se volt éppen kicsi, amikor a falfirka után büntiből elvettem tőle a ceruzát és nem kapott helyette, csak egy kis hegyibeszédet. Hogy ugyebár falra firkálni nem szabad.
A "nem szabad"-ot tartalmazó mondatokon főszabály szerint iszonyú jól szokott röhögni, illetve ez esetben, mivel szankció is volt melléje, nem röhögött, hanem inkább leordította a csillagos eget is. Merthogy kőszívű anyuci nem is adta neki vissza a ceruzát már aznap.
(De mintha azóta nem firkálná a falat) (lekopogom)
Biztos van más bölcsikben is ilyen! Próbálj rákérdezni a kerületi központi bölcsődében, hogy nálatok van-e. Esetleg a védőnő is tud segíteni.
Na igen, nálunk is azért volt ma délelőtt egy hatalmas, földreborulásos, vörös fejjel ordításos, taknyos-nyálas hiszti, mert kivettem a kisasszony kezéből a tollat és ceruzát kínáltam neki helyette.:)))
Köszi a játszóbölcsis infót! nekünk kicsit messze van, a XVI. kerületben lakunk és nem lenne egyszerű ilyen távolságot ekkora gyerekkel BKV-n megtenni.
A falat tollal sikerült megrajzolnia (hát mivel mással), próbáltam neki tegnap egy ceruzát adni de azt valahova úgy eldugta hogy nem találom, a toll a mindene azzal firkál mindent hiába adok lapokat, meg füzeteket nem ő a könyveit meg minden mást rajzol össze!
Ő is a bal kezét használja gyakrabban pedig senkit nem lát a családban balkézzel enni, írni stb. Talán kinövi de az se baj ha bal kezes marad, csak az anyukám problémázik rajta, de hát ő sokmindennel nem ért egyet, pl hogy nincs fülbevaló a fülében, nincs megkeresztelve stb.... de hát a mi lányunk
Tudod V. versenyszerűen sízett. Nekem is van egy kevéske múltam a síelésben,anno én is jártam edzeni,meg versenyezni,de V. sokkal többre vitte. Abszolute látom,ahogy az ő be nem teljesült vágyait viszi át a gyerekbe,ami nem baj,csak kezelje a helyén. Múltkor azt ecsetelte,hogy ez a gyerek olimpiai bajnok lesz.:))
Csehlencse!! Kéne dumálnunk férj ügyileg,mert van ugye 1db spájzunk,amit szeretnénk bepolcozni. V. úgy döntött,hogy sk. kéne megcsinálni,gondoltam összeereszteném a pároddal. Kérdezd meg légyszi,hogy érdekli e fusiban ez a meló. Köszi
OK, megkérdezem férjet, hogy a mostani melóhelyén mennyire tud fusizni. Érdekelni, biztos érdekli!:)
Bahra, üdv a körünkben!
Az én lányom még csak a saját kisszékét firkálta össze, meg néha egy-egy könyvemben találok szép piros karikákat (vagyis "dabdá"-kat:))). Pedig igyekszem szemmel tartani, mikor ceruza van a kezében, de ez nem mindig sikerül.
Kérdezted, hogy mi az a játszóbölcsi. Nos, ez olyasmi mint egy játszóház, csak éppen bölcsődén belül működik. Ahová mi járunk - vagyis még csak egyszer voltunk, de megyünk majd máskor is - a XI. kerületben, a Tétényi úton van. Mindennap 9-től 13-ig lehetnek ott a gyerekek, két éves kor alatt szülővel, a fölött egyedül is, a gondozónőkre bízva. Rengeteg játék van, nagyon jól elvannak a gyerkőcök. Dél körül ebédet is kapnak.
Egy nap - ebéddel együtt - 650Ft. Limitált a gyerekszám, úgyhogy előre be kell jelentkezni, és egy héten max. 3-szor lehet igénybe venni.
Olyan nagyon komolyan nem magyarázták el. Meg annyira nem voltam rágerjedve a témára,mert tudtam,hogy semmi baja a fiamnak. Ahogy nő a szive arányosan úgy fog ez megszünni.Ez a lényeg. Viszont férjemen behaltam teljesen. Kérdi a dokinőt,hogy ugye azok a sportolók akik meghalnak a pályán:( ,na nekik ilyen nem volt kiskorukban??? Mondja a nő nem,nincs összefüggés. -Akkor a fiam lehet élsportoló? -Igen lehet Apuka. :o))
a költözés miatt értelemszerűen többszörös hipphipphurrá! Ez annyira jó dolog, én legalábbis szeretem, de szerintem te is :-)
Szívzörej: azt nem mondták, hogy mitől van az embernek ilyenje, és hogyan-miért növi ki?
Bahra,
Welcome :-)
Mivel firkálta össze a falat a leányzó?
Ilyesmi nálunk is be-befigyel néha, ceruzás grafittik már most ott pompáznak a nappaliban, úgyhogy tollat-filctollat meglátni se szeretnék a ded kezében.
De ami a legjobb: az hagyján, hogy a 21 hónapos firkál a falra, de sajnos a 9 éves nővére se tud ennek a kísértésnek mindig ellenállni. Marhajó. Ő ennyi idősen egyébként már sötétkék filccel dolgozott, de nemcsak falra, hanem bútorra is. (Volt is hozzá egy-két keresetlen szavam).
Fatál! Egy cipőben járunk,Barnus is feltünően balkézzel dolgozik. A foci meg egyértelműen bal lábbal megye neki. Én néha átrakom a jobb kezébe a kanalat,de nem erőltetem.
Voltunk sziv uh-on. Van egy kis szivzöreje a kölyöknek,de ártalmatlan és kinövi. Tudtam én.:)
Csodálatos időnk van ma,igy kihasználom az időt és dobozolok,csomagolok. Gyönyörűséggel tölt el a mostani dobozolás.;)) Szerdán költözünk.
Én meg nem tudtam ellenállni vágyaimnak és a hívó szónak,igy jövő héten csütörtöktől-vasárnapig nagyon feszített tempóban beállok dolgozni egy volt boltomba Hüvösvölgybe. Ugyi idén egy hétvégére esik az Anyák napja,meg a ballagás,igy jó kis szakadás lesz. No a pénz baromi jókor fog jönni. V. szabin lesz a kölzözés miatt,szerdán még át tudok pakolni velük,de csüt. már hajnalban megyek a nagykerbe az árú fogadására. Jó lesz már a kezemnek,lelkemnek. Fiúk majd szépen szerelgetik a lakást,V. vigyáz Barnedlire.Max vasárnap után kipakolom a dobozokat. Jó kis múri elé nézünk.:)
Szia Bahra! Duma miatt még ne aggódj,van még időd,ráér a beszélőkével a gyermek. Rajzolás az ciki,férj csak nem lesz már ideges...mi pont ezért sima fehér falakat kértünk a lakásba. Az könnyen kezelhető.;)
Csehlencse!! Kéne dumálnunk férj ügyileg,mert van ugye 1db spájzunk,amit szeretnénk bepolcozni. V. úgy döntött,hogy sk. kéne megcsinálni,gondoltam összeereszteném a pároddal. Kérdezd meg légyszi,hogy érdekli e fusiban ez a meló. Köszi
Haspoki! Izgi az uh,z ára nem annyira:(. Ki fog derülni a neme vajon?
Azt hiszem most fogok agyvérzést kapni, a lányom most firkálta össze a tapétát!
Engem még nem is zavarna mert ez együtt jár ilyen kis gyerekkel de amit majd a férjemtől kapni fogok hát az nem lesz semmi! Idegbajt fog kapni ha meg látja!
Haspoki, mi a Hattyúházban voltunk, ott olcsóbb. Talán 10000, de nem emlékszem pontosan. És nagyon korrekt. Egyébként ugyanannyiba került, mint Bazsival volt 2004-ben.
Ben azt utánozza, ahogy ordítok fel a nővérének az emeletre, de csak a hanglejtést imitálja meg a hangerőt, felismerhető szavak persze nincsenek, csak a szokásos jeti-üvöltés :-)