Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 1999.03.16 0 0 29
Lehet, hogy nyithatnánk egy SB Live ! topicot :)

- SPDIF / TTL kompatibilitás: találtam én is olyan cuccokat, amikkel ment, de ezek voltak kevesebben. Hivatalból nem kell neki tudnia. Ha mégis üzembiztosan összejön: -> bingó !
Egyébként az RCA csatikat simán rákötitek a Live! tűsoros csatlakozójára ?

- zaj : én nem a digitális recsegés-ropogásról beszélek, azzal hál' Istennek nem találkoztam egyik alaplapon sem. Hanem jól fejlett analóg zajról, ami különösen többsávos anyagok felvételénél és lejátszásakor zavaró bír lenni. (pl. VST). Én nem mondanék számszerű értékeket, pláne nem 96 dB-t, mert az a 16 biten elérhető elméleti határ ! Nincsen ugyanis a mérésekhez szükséges súlyozó szűrőm, így csak jel-idegenfeszültség arányt tudok mérni. Ez pedig az Ensoniq esetében sokkal jobb volt, füllel ugyanígy hallatszott. A másik: ha a Live ! kimenetén lejátszol egy tiszta szinuszt (pl. a Forge szintetizátorával előállítva), és növeled a frekit, érdekes dolgokat tapasztalsz ! 14-15 kHz körül elcsúnyul a jel, kirojtosodik, és ezt füllel ugyancsak jól meg lehet hallani. A vacak Ensoniq meg egész 20 kHz-ig azt játsza le, amit beküldesz neki. Mivel én nyilván csak a saját néhány kártyámat vizslattam, örülnék, ha más is megnézné ezeket a dolgokat, és megcáfolna vagy megerősítene !

- 8 hangszóró a fullpackon ?
Na, ez új... erről még nem láttam se a doksiban, se a neten infót...
Hol vannak ehhez a kimenetek ? Meg a kezelő felületen is csak 2, ill. 4 hangszórót enged beállítani.

- midi hangminőség: szerintem a 8 M-ás set minősége a legjobb a kommersz kártyák között. Már egészen tűrhető.

Rascal Creative Commons License 1999.03.16 0 0 28
e.i. Nem törekedek full műszaki ismertetésre, csak saját tapasztalataimat írom meg, ezért lehet benne néhány tévedés ( csak azok kedvéért, akik nem jutnak el az u.i.-ig, de szeretnek kritizálni... :-))

Envagyokaz !

Az SB LIVE-hoz tudok egy két szót hozzászolni, mivel olyanom van.
3D hangzás+hangszórók :
A Value kifele 4 FÜGGETLEN analóg csatornát hajt meg, így tényleg tud térhangzást. A Dolby Surroundot alapból nem tudja, se a DIGITALT, se a PRO-LOGICOT, de a DSP-je programozható, ill. sima program is dekódolhatja bármelyik formátumot. Van ugyan valami "movie mode", ami a stereo forrást alakítja 4 csatornásra, de gondolom a CREATIVE nem vette meg a Dolby-tól a licencet, úgy hogy ez csak valami hasonló ( különben miért nem azt írták ?). Nem is estem hasra a "hatástól". Igaz, hogy valódi Dolby pro-logic dekódert sem hallottam még. ( Hát a Corvinban valószínűleg azért igen, csak rég volt, és akkor még nem foglalkoztam még a térhangzással )
A Value 2 csatornát tud digizni.
A fullpack 8 csatornás kimenetet ad, amiről T. ReTek nem akar nyilatkozni bővebben ( én úgy éreztem feleslegesnek tartja ), de szerintem inkább előre látás. Ha a szoba mind a 8 sarkában egy független hangfal szól, akkor valódi 3D hangzást kapunk. 4 hangszóró egy síkban elhelyzve akárhogy is nézzük csak 2D !!! Tetraéderben elhelyezve már 3D lenne valóban, de ilyen elrenezést még sehol sem láttam ....

A MIDI része :
Szerintem amit gyárilag hozzá adtak az egyszerűen pocsék. Van egy Gravis Ultrasound PnP-em, hát az fényévekkel jobb a gyári hangszereivel. A másik, hogy a hardware-s lejátszásnál egyszerűen egy csomó szólamot kihagyott. A software-s midinél a csatornák darabra megvoltak, de a hangzás az 0 volt.
Ha valaki erre tud megoldást, akkor légyszi segítsen.
Egy ismerősöm kimérte az SB livet, és azt mondta, hogy kb 92-96 dB-t mind dinamikában, mind jel/zaj viszonyban tud. Gondolom nem duplex módban mérte.
Az SPDIF I/O is jó dolog, csak az a baj, hogy a CD-m akkor is nyom valami retket, ha nincs PLAY módban (még csak lemez sem kell bele !!! ), úgy hogy vigyázni kell vele.
SB 16 emuláció : siralmas...
Rezidens program kell hozzá ( DOS alatt )
A rezidens program csak EMM managerrel együtt megy.
A hangerőszabályzó program DOS alatt nem hagyja az SB Live összes lehetőségét kihasználni. Ennek az a nagyszerű következménye, hogy a SPDIF bemenet nem szabályozható, úgy hogy a fent említett CD-s problémám kicsit zavaró, és még a MASTER-nek kinevezett hangerő szabályzó sem hatott rá (?!?). Lényegileg csak MASTER, WAVE, MIDI, CD (analóg) hangerőt szabályozhatsz DOS-ból. WIN 95 alatt dos ablakban a wave pedig hajlamos a szaggatásra ( nem mindig, de elöbb útóbb elkezdi ).
A DOS-t azért feszegetem, mert azért oda is írtak egy két jó programot. Pl. COMANCHE 3 szabályos DOLBY SURROUND logóval indít. A TIE-Fighter pedig, ha hátúról jön valami hang, akkor a két csatornára szvsz invertálva rakja a jelet, tehát, ha magad mögé pakolsz egy harmadik hangszórót, a sztereo különbségi jellel, akkor hátulról hallod ( persze a stereo hatás így módosul egy kicsit ). A surroundnak is ez a lényege, a többi már csak finomítás ( már ha stereó jelben akarod átvinni az infót ).
Lényeg : Creative hardware-ba, olcsón, jónak mondhatót gyártott, de a hozzá adott software az még fejlesztésre szorul.

Rascal

u.i. lásd. e.i.

dred Creative Commons License 1999.03.16 0 0 27
Re Tek!

Az SPDIF in-out mukodik TTL illesztes
nelkul is. Mar tobb kartyan is mukszik.
Sok-sok DAT kazit masoltam mar ide-oda.

envagyokaz Creative Commons License 1999.03.16 0 0 26
Hello

Hangkártyát szeretnék venni,csak nem tudok dönteni:
SB Live <-> Monster MX 300
Miben kÜlönböznek?
Melyik a jobb?
Tényleg 3D hangzásuk van /olyan,mint a Dolby Surround/ ?
Az SB Live Value-hoz hány hangszórót lehet csatlakoztatni?
Az SB Live Value-hoz milyen kiegészítôket lehet kapni?
Miben kÜlönbözik az SB Live Value és
a Fullpack?
Tesztek is érdekelnének.

A segítségeket elôre is köszönöm.

envagyokaz Creative Commons License 1999.03.16 0 0 25
Hello

Hangkártyát szeretnék venni,csak nem tudok dönteni:
SB Live <-> Monster MX 300
Miben kÜlönböznek?
Melyik a jobb?
Tényleg 3D hangzásuk van /olyan,mint a Dolby Surround/ ?
Az SB Live Value-hoz hány hangszórót lehet csatlakoztatni?
Az SB Live Value-hoz milyen kiegészítôket lehet kapni?
Miben kÜlönbözik az SB Live Value és
a Fullpack?
Tesztek is érdekelnének.

A segítségeket elôre is köszönöm.

gejszt Creative Commons License 1999.03.16 0 0 24
ReTek !
Tippet vagy tanácsot én sem tudok,de a tapasztalatomat ezen felbuzdulva
megírom.Valami lehet az alaplap órajel vagy a RAM-sebesség és a kártyák
digi zajának összefüggésében.Ugyanezt a ropogást,zajcsomagokat tapasz-
taltam én az Ensonic 1371 kártyánál,ami most ugyan abban a gépben Live
használatakor megszűnt, de teljesen.
MidiTom véleményének eltérése a két "katyi" zajosságát illetően lehet hogy
pont ebből adódott..Ugyan azt a kártyát két eltérő konfigban is meg kéne nézni.
Előzmény: ReTek (23)
ReTek Creative Commons License 1999.03.16 0 0 23
Most sajat gondjaimrol.Nemtom, hogy en fogtam ki valogatottan rossz alkatreszekbol keszult SBLive-ot,vagy mind ilyen.Gyerekek ez olyan zajt produkal full-duplex modban,hogy az csuda:ha a Cakewalkban lejatszok egy notat,es ralepek az egyik track-re,akkor folyamatos persego hangot kapok.Ugyan igy,ha a Sforge-val veszek fel valamit,es kozben a savon allok,zorog-zorog-zorog.Annyi kovetkeztetest mar sikerult levonnom,hogy total RAM erzekeny a kartya.Barmilyen fullduplexes esemenynel a RAM-kezeles bezajositja.Masreszt jatekoknal semmilyen problema nem all fenn,es az MP3-kat is tokeletesen jatsza le.Kerdes en vettem tragyat,vagy nektek is van ilyesmi problematok ??? Helpmii!
koszi
ReTek Creative Commons License 1999.03.16 0 0 22
Wizard:

Igen,van lehetoseg arra,hogy azt tedd le fileba (wav) amit effektezve hallasz,es hogy az ugy is szolaljon meg mashol. Ehhez a mixeren be kell kapcsolni a What U Hear gombot, es csak siman felvenni mondjuk SForge-val.En peldaul igy pakolom le a Cakewalkos wrk-imat wav-ba,majd mp3-ba.Arra azonban ugyelj,hogy :
1, a megszolalaskor majd vedd le az effektet,mert bezeng mint az allat (hiszan mar effektezettet fog beeffektezni)
2, a felvetelnel mellozd a zajkelto egermozgasokat (sajnos a rendszermemoria hasznalata iszonyu mennyisegu zajt visz a kartyara)

Sok sikert!

gejszt Creative Commons License 1999.03.15 0 0 21
Renegade!
Megteszlek királyommá!!!
Köszi az infót.Már majdnem lemondtam az egészről,minden pontot kitö-
költem,csak a reset hiányzott! Mégegyszer kösssssszzzzzz!!!!
Előzmény: Törölt nick (17)
AmaDeus Creative Commons License 1999.03.14 0 0 20
Szerbusztok

Örülök , hogy megújult külsővel , bár kicsit bonyolultabban és lassabban , de még él a MIDI fórum. Remélem , itt majd jóval ritkábbak lesznek a szennyező hozzászólások. Ha IRCztek , gyertek a #midi.hu-ra a SOTE , az INternetto vagy a BME serverén keresztül - ott sokan vannak itteni (illetve régi MIDIfórum) felhasználók is - újak is. A csatorna hivatalos honlapja : www.extra.hu/midi.hu

AMaDeus

Wizard Creative Commons License 1999.03.13 0 0 19
Sziasztok!
Egy SB Live-val kapcsolatos kérdésre keresek választ. Köztudott, hogy a Live-val effektek is eloállíthatók. Azt szeretném megtudni, hogy ha van egy hangforrásom pld mikrofon és a bejövo jelhez valamilyen effektet akarok adni, akkor van e lehetoségem ezt pld wav formátumban lementeni, hogy majd ezt egy másik gépen nem Live hangkártyával lejátszva hallható legyen a rögzített effekt? Remélem érthetoen kérdeztem.

Wizard

Wizard Creative Commons License 1999.03.13 0 0 18
Sziasztok!
Egy SB Live-val kapcsolatos kérdésre keresek választ. Köztudott, hogy a Live-val effektek is eloállíthatók. Azt szeretném megtudni, hogy ha van egy hangforrásom pld mikrofon és a bejövo jelhez valamilyen effektet akarok adni, akkor van e lehetoségem ezt pld wav formátumban lementeni, hogy majd ezt egy másik gépen nem Live hangkártyával lejátszva hallható legyen a rögzített effekt? Remélem érthetoen kérdeztem.

Wizard

Törölt nick Creative Commons License 1999.03.13 0 0 17
Gejszt!
A wavetable csati bekötése fellelhető pl.:http://www-atari.nvg.ntnu.no/db50xg/
A kártya szabványos midin át vezérelhatő.

Üdv:Renegade

Tadetti Creative Commons License 1999.03.12 0 0 16
Sziasztok MIDI szakértők!

Keresek olyanokat, akik Band In A Box 8.0-val és style-okkal rendelkeznek, vagy tudnak letöltési helyekről.

köszi:

Tadetti tadetti@freemail.c3.hu

ui.:TAHITI hard disk rec. kártya eladó.

MidiTom Creative Commons License 1999.03.12 0 0 15
Geiszt,
az Ensoniq PCI-t és a SB LIve!-ot illetően pont frodított tapasztalataim vannak. Mind a kettőt beleraktam a gépembe, aztán aza az érzésem támadt, hogy a kűtyü Ensoniq mintha jobban szólna, és kevésbé zajos lenne. Aztán nekiálltam méricskélni műszerekkel, aszerint is ez a helyzet. Ha érdekelnek a részletek, : syncopa@mail.matav.hu
kox Creative Commons License 1999.03.12 0 0 14
Kerdesem volna az SB32 illetve Live kartyakkal kapcsolatban.
Hogyan lehet rogziteni pusztan digitalis uton, tehat nem a belso mixeren keresztul, az emu chippel gyartott zenet? Tudom, hogy az spdif-fel es DAT-tal vagy MD-kel ez megoldhato, de szoftveresen lehetseges ez?
Koszi elore is.
gejszt Creative Commons License 1999.03.12 0 0 13
Üdv mindenkinek!
Minapság cseréltem le megúnt és túlajnározott Ensoniq AudioPCI kártyá-
mat egy Live-re.Hallhatóan és láthatóan kb.15-20dB-lel jobb a zaja utóbbinak.Pedig az Ensoniqnak is -98dB-t írtak. :-((
Van még a gépemben egy ESS 1868 is,annak a tulajdonságairól itt már
nem is szabad beszélni.De kénytelen vagyok megtartani,mert azon lóg
a Roland SCD15 lánykártya,amitől viszont nem vagyok hajlandó megválni
semmi esetre sem.
Kérdésem:ránézésre a tápfeszen és hangfrekin kívül nem sok ponton kap-
csolódik a daughterboard a wavetáblás csatihoz.Ismeri -e valaki ennek a be-
kötését, avagy hol keressem.
Köszi előre is!
MidiTom Creative Commons License 1999.03.11 0 0 12
ReTek,
a dolog csak félig igaz...
A fullpack SBLive! kiegészítő bigyó, amit azért nem ok nélkül tettek rá. A főpanel TTL szintű jelet fogad és ad ki, ezt valahogyan illeszteni kell a külvilághoz (vagyis a szabvány SPDIF szintekhez). Emiatt van még egy speckó IC és egy mégspeckóbb picike trafó a panelen. Kifelé a trafó nélkül is működhet a dolog, tehát meg tudsz hajtani vele egy külső cuccot, csak fennáll a veszély, hogy a katyin elszáll a főplecsni. Befelé viszont szinte tuti,
hogy a szokásos eszközök (HD recorder, minidisc, stb) nem hajtják meg kellőképpen a csipet, tehát vagy egyáltalán nem vesz, vagy bizonytalanul. Egyedül a PC-ben levő CD meghajtó digi kimenetéről jön le TTL jel, azt rá lehet kötni. A Hoontech kiegészítő cuccán optikai csati is van, persze akkor is sok érte a 99 maki.
keki Creative Commons License 1999.03.11 0 0 11
Huha, en nem kaptam ilyen levelet mostanaban...

keki

Előzmény: Kukorica János (5)
ReTek Creative Commons License 1999.03.11 0 0 10
Hello !

Eljen eljen a moderaltsag! Mar teljesen elaggodtam magam,hogy ennek a forumnak is lottek.Ezuton is udvozlok minden MIDIst aki valamennyire legalabb vallalja onmagat.
Mas. Az budos regi forum azzal ert veget,hogy vegyunk spdif uprgadet a SBlive valuehez vagy nem .Nos jomagam osszeszedtem 40valahany ezer forintot,hogy vegyek egy fullpackot, majd a vetel elotti esten (hal Istennek) az irc-n csevegtem Grepi nevezetu kollegankkal aki elmondta, a 20Ft -os uprgadet el lehet intezni ket RCA kimenettel aztan annyi. Hogy miert:

- a digipanelen van egy MIDI I/O (minek,mivel a gameporton is elered a kartyad +3000Ft a spagi)
- 8 hangszoros tamogatas (no comment)
- es a ket RCA kimenetet az SPDIF-nek

A value rendelkezik SPDIF I/O val csak egyszeruen nincs kikotve.(mindezeket Grepi allitotta,aki mar latott igy mukodo valuet minidisc-kel osszekotve)
Megjegyzem masnap 15eFt vettem egy valuet, igy jut le akar sample CD-kre is.
Ha nem igaz,hat elore is bocsi.

Retek!

gejszt Creative Commons License 1999.03.11 0 0 9
Na,talán így megszabadulunk a zaza-ziziktől.
Magam is jó ideje olvasgattam a fórumot.A midi szekvenciák felrakása,
összegyűjtése nem rossz ötlet,ha azok jó kezekbe kerülnek.Csak vigyázzunk,mert vannak hiénák akik azonnal pénzzé teszik ezeket
mindenféle hirdetésen keresztül.
A témakörök túl részletes megosztását viszont nem támogatnám,
hisz nem baj az,ha valakinek egy témakörben kutakodva tágabbra nyílik
a látóköre.
Az mp3 formátumban való bemutatkozás sem rossz ötlet,sokat tanulhatnánk egymástól.
G.G. , legyél jó gazdánk!
Sancho Creative Commons License 1999.03.09 0 0 8
JV-1080/2080-hoz editor a http://www.extra.hu/homeza címen!
NaNe Creative Commons License 1999.03.05 0 0 7
Sziasztok !

Jó ötlet szerintem is.
Amit még hozzátennék :

1.) Igényes, jól meghangszerelt MIDI file-ok érdekelnének, leginkább jazz trio-k.
(Nekem is van egy pár, szívesen megosztanám veletek)
2.) PC-n futó editorokat keresek szintikhez, saját használatra.
(Roland JV-80 -hoz írtam ilyet kb4 éve, csak az akkori gépeken egy kissé lassú volt még )

NaNe

Anonymus Creative Commons License 1999.03.04 0 0 6
Udv mindenkinek!
Lassan, de szállingóznak ide az emberkék. Lenne egy javaslatom, amig a midi hely megoldódik, megoldódik?
Ha bármelyikünknek valamilyen zenéje fent van a neten, ne titkolja el. Ha Mp3 -ban van fenn az még jobb, mert a midi-t minden hangszer "másképp" játsza le, különös tekintettel az effektekre.
Ha viszont valakinek erre nincs lehetősége, akkor esetleg igénybe lehetne venni az e-mailt. Midi fájlokat minden további nélkül át lehet küldeni, Mp3-at esetleg egyeztetés és fájlméret- limit után. (pl. 20Khz 16 bit 2 perc/Mb). Szivesen meghallgatnám azokat, amelyek nincsenek a neten (pl. Kukorica, stb.) A fiókom 4 Mb.
Egy cim: (http//y-aktak.agria.hu/hang/zenek/szondi) itt vagyok: midi + mp3, letölthető!!!!!
Anonymus
anonymus@alarmix.net
Kukorica János Creative Commons License 1999.02.24 0 0 5
Kedves MIDI-sek!

Írtam Kekinek a topicok struktúrája + a MIDI file-ok feltöltése ügyében.

Reméljük sikerül valami remeket összehozni.

Kukorica
PhanTom Creative Commons License 1999.02.24 0 0 4
Üdvözletem mindenkinek!

Jó ez az új design.
Létre kéne hozni egy könyvtárat (itt a fórumon), ahová bárki feltölthetné a saját készítésű midijeit.
Ezen kívül egy hasznos linkek nevű részleget is kéne nyitni minden topicon belül.
Kukorica János Creative Commons License 1999.02.24 0 0 3
Kedves MidiTom!

A topicolásról annyit, hogy álljunk neki és csináljunk valamilyen ésszerü felosztást. Azután bocsássuk vitára, s ha jó, akkor mindent bele...

Kukorica
MidiTom Creative Commons License 1999.02.19 0 0 2
Ez nagyon jó ötlet ez a topicolás. Csak azt kéne tudni, hogy ki, mikor, hogyan hozhat létre új topic-ot. A chat programokon ez sima ügy. Vagy lesz itt is moderátor ? Néhány topic javallat: SB és vidéke, analóg szintik, szoftver szintik és samplerek, SMF nóták, SCSI fájdalmak, midi keyboardok és modulok, effektek, trackerek, VST, i tak dalse...
homeza Creative Commons License 1999.02.19 0 0 1
egyetertek!
Előzmény: Kukorica János (-)
Sancho Hansi Creative Commons License 1999.02.18 0 0 0
Tetszik az új design. Főleg, hogy megfogyatkoznak a névtelen arcok. Bár a praktikum nagyon lassúúú. Megszokom, vagy kevesebbet írok. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!