Keresés

Részletes keresés

szaki_pali Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1984
Előtte talpaltad a vesszőt mielőtt földbe dugtad? Vagy csak eldogtad a földbe és egyszer kihajtott?

Könnyen előfordulhat, hogy nem képződőtt annyi gyökere, hogy ellássa a rügyet, a következő szezonra azért nem jött elő. Az biztos, hogy gyökeres oltvánnyal nagyot nem tévedhetsz.
Előzmény: zsa. (1983)
zsa. Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1983
Sima vessző volt mind.Kb. 3 centi lógott ki a földből,amire kupacot húztunk.Ki is hajtott mind,de a második kihajtásnál már gondok vannak.Ezért szeretnék inkább gyökereset.2 év próbálkozás elég volt,inkább a biztosra mennék.
Előzmény: szaki_pali (1982)
szaki_pali Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1982
Az a kérdés mit raksz le? Kész oltványt vagy sima vesszőt?
A kész oltványt nagyon nehéz elrontani lejjebb olvashatsz róla. A sima vesszőnek technikája van érdekel?
Előzmény: zsa. (1981)
zsa. Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1981
Az igazság az hogy lassan mindegy lesz hogy korán érik vagy későn,csak maradjon már meg amit elültetek.Bosszant hogy nem sikerül!:D
Előzmény: alfi13 (1976)
zsa. Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1980

Köszönöm,az az oldal nagyon jó.De ezek szerint a tavaszi ültetést lekéstem.:(

Azért nem akarok kéket,mert nem szeretem.

A déli lankáról meg annyit hogy az nem mifelénk van.Monor mellett lakom.

szaki_pali Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1979
Jelentem elrontottam.

Mások okulására áljon itt egy hiba amit most követtem el. Beindult a szőlő nedvkeringése immár másodszor (amikor "másodszor is lébe jön" akkor kell az oltást végrehajtani) és én annak rendje módja szerint elvégeztem az oltást (oltásokat). Volt nagy öröm, mert úgy nézett ki, hogy az eredés sikerült a lé nem csöpög , él a hajtás, növekszik. Az oltási hely mintha befort volna. Az oltást követő 7-10 nap után lazítottam a szerelésen. A fóliát ami védte az oltási helyet kibontottam, de azért immel ámmal még védte. Gondoltam én. A szőlő nem így gondolta, lekókadt. Az egyik oltási hely már úgy kiszáradt, hogy kivehető a csap. Szóval így jártam, valszeg kezdhetem jővőre előlről.
Konklúzió ne siettessük a folyamatot.
taffy Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1978
Sajnos nem forgalmazzák sehol, legalább is én nem talaláltam, pedig régóta keresem.
De akkor majd metszés körül fogom keresni újra. Köszönöm
Előzmény: Zalancelot (1975)
szaki_pali Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1977
Csak kiegészíteném Zalancelot válaszát azzal, hogy forgalomban Delaware-t biztosan nem fogsz kapni. A bortörvény egyértelműen tiltja a használatát, a telepítését is. Műkedvelőktől még innen onnan beszerezheted, de ha kicsit utánajársz még az is előfordulhat ("a károsanyag kibocsátása miatt"), hogy lebeszéled magad a telepítéséről.
Előzmény: Zalancelot (1975)
alfi13 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1976
Régen én is azt hittem hogy a finom csemegeszőlő csak fehér lehet de már nem igy van én pl nagyon szeretem a Hamburgi muskotályt. és a cardinalt igaz ez elég kényes .
Fehér szölőből ajánlanám a pölöskei muskotályt. És ha korán szeretnél szőlőt enni akkor a Csabagyöngyét.
Előzmény: zsa. (1968)
Zalancelot Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1975

Szőlőt majd csak ősszel!

:-)))

A fehér Delaware (zalaiasan delovári), direkttermő, csak a vesszőjét simán elültetheted. Eléggé igénytelen, nagy lombot nevel, és kettős hasznosítású.

Bora nem különleges, de a direkt termőkre jellemző erős labruska íze sincs.

A fürtje közepes nagyságú (átlag 10 dkg), vastag héja van, ezért sokáig eltartható.

Sokak ezért is termelik, mert az októberi szüret után még hónapokig eltartható!!!

A vesszővel is elkéstél, mert nekem van ugyan néhány tőkém, de a vesszejét a többivel együtt fölaprítottam.

Nem tartom valószínűnek, hogy lerakatban találj, lévén direkt termő, nem hiszem, hogy forgalmaznák. Szerintem ezt már csak a következő metszés idején tudod beszerezni.

Előzmény: taffy (1973)
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1974

Az eger 2 az milyen fajta?

Mostanába sokat hallok róla hogy milyen jó,nem kell sürün permetezni,de többet nem mondanak.milyen minöségü a bora?

taffy Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1973
Sziasztok,
fehér delevár szőlőt keresek, tud vki segíteni nekem?
szaki_pali Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1972
Én nem ismerem. Passzolom.

Feltételezem valamilyen tulajdonságában többet tud a klón mint az alapfajta.
Előzmény: zsebpiszok0510 (1971)
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1971

Én tavaly május végén mikor már elég szép hosszú volt a hajtás ,véletlenül kihúztam az iskolából 1 élő vesszőt.Gondoltam megpróbálom elültetni hátha megfogja.szerencsém volt.Igaz a föld jó vizes volt.

Mi a különbség a bianka és a bianka E66 klón között?

szaki_pali Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1970
Itt nézd meg a leírást (egy lehetőség)

http://www.vitis.floranet.hu/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

azután a választott fajtákat keresd a faiskolákban.
Előzmény: zsa. (1966)
szaki_pali Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1969
Én a helyedben biztosan nem vennék postai utánvéttel. Esetleg akkor ha nagyon megbízható a forrás, különben minden sz... rád sóznak. Vásárolj saját szemeddel.

A változatosság gyönyörködtet! Ezért én nem csak fehéret vennék, hanem elszórnék egy két kéket is. Vannak a csmegeszőlők között is szép kék fajták. A fajtákról pedig annyit, hogy több féle főképpen érésidőben más fajta közül válassz. Hogy melyiket az izlés kérdése. Én kedvelem a muskotályos fajtákat. Azt azért vedd figyelembe, hogy kései fajták bizonyos helyeken nem tudnak beérni. Kevés a napfény. Ha déli lankára telepítesz akkor ezekkel sem lesz gondod.
Előzmény: zsa. (1968)
zsa. Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1968

Bocsánat!:D:D

Kizárólag csak fogyasztani szeretném,és csak fehéret!:))

Előzmény: Zalancelot (1967)
Zalancelot Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1967

A naptár szerint még bőven lehetne ültetni, de a vegetáció jelen állása szerint már igen csak a a szélén jár ez a lehetőség.

Szóval (és tettvel), ha sokat nem tipródsz rajta, még ültethetsz, de attól tartok, hogy az oltvány lerakatokban már nem nagyon válogathatsz.

Ha nem írod le mi a célod az ültetendő szőlővel,  ki tud neked jó tanáccsal szolgálni?

Más a leányzó fekvése, ha a szőlőt elfogyasztani ülteted, vagy borászkodni akarsz, vagy esetleg kiülni, egy árnyas lugast szeretnél kialakítani.

Előzmény: zsa. (1966)
zsa. Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1966

Sziasztok!

Honnan érdemes oltványt venni?Igazából nekem a postai utánvét lenne jó.Milyen fajtákat ajánlanátok?Van egy fajta amit nagyon szeretnék,de nem tudom mi a neve,vagyis nem hiszem hogy a kecskecsöcsű lenne.

Már próbálkoztam szőlővel,első évben szépen kihajtanak.Az első adag a második évben abszolút nem kezdett el hajtani.A második adag most egy éves,10-ből 5 hajtott is,de nagyrésze valamelyik éjszaka lefagyott.:((

Ezek a párom nagymamája által lemetszett vesszők voltak,amivel nem csinált semmit,csak egy jó ideig vízben voltak.Nameg azt sem tudom milyen fajták,mert a nagyi borászkodik.

Lehet még ilyenkor ültetni,vagy már csak ősszel?

Ferig Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1965

Miután kihevertem az újabb foci kudarcot, megnéztem a szőlőt. Szépen hajt de, ahogyan jelezted megjelentek a konkurensek. Még nem permeteztem meg, előbb tanulmányozom az életmódjukat. (A levelek kb. 5-8 cm átmérőjűek).

Előzmény: Zalancelot (1952)
Ferig Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1964

Béla!

Mielőtt teljesen lemondasz az újonnan ültetett szőlődről, lenne egy javaslatom.

Nagy a szárazság mostanában, öntözd meg a őket rendesen minden nap, legalább egy hétig. Ha ezután sem mutatnak életjelt, akkor kezdheted előről.

Előzmény: Béla1007 (1959)
alfi13 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1963
Ha már nincs választék a szemetet is eladják????
Előzmény: jacsoj (1962)
jacsoj Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1962
Helló Béla!

Én évek óta Abasárról hozom az oltványokat ősszel, télre leteszem a pincébe nedves homokba. Áprilisban semmi baja, és az eredés is tökéletes. Pedig mindig 2 osztályút veszek, de lényeges, hogy ősszel ,amíg van választék!
Előzmény: Béla1007 (1959)
alfi13 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1961
Na most félretéve a viccet így tudod a reklámot kikapcsolni az aláhúzásos reklámot ha van pl Total Commander nevü filekezelőd.
C: fökönvtárba bemégy a WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts kijelölöd és lent elinditod a "Szerkesztést"
# Copyright (c)........ezt a sort hagyd így és a következőbe ird be
127.0.0.1 www2.keymedia.hu 1-es szám után egy szóköz kell majd fönt Fájl....Mentés majd zárd be az ablakot ezzel kész
Nem én találtam ki úgy találtam a pálmák topikban nálam müködik. illetve nem müködik a reklám.
Előzmény: RAMBO (1957)
Jani71 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1960
A bambuszos topikban van a megoldás Nerdy 4475-ös hsz-ában.
Béla1007 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1959

sziasztok !!

Azt hiszem nekem nincs szerencsém :(((az apósnak is hoztam Abasárról óltványt de neki sem mutat semmi eredést pedig az öregnek van tapasztalata:(( lehet hogy nem kisérletezem az Abasári vonallal mert pont az após mondta hogy a szomszédja is onnan hozatottóltványt és neki sem ered:(((

Nincs véletlen köztetek olyan aki foglalkozik csemege óltvány értékesítéssel mert azt szívesen felkeresném az ősszel ??

köszi Béla 

alfi13 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1958
Hát ha megvan még az a híres RAMBÓ késed és megmutatod a hirdetés föladójának szerintem többet nem teszi föl. Én egyébként úgy védekezem a hirdetések ellen hogy soha semmit nem olvasok el. Dobtam én már a kukába is hivatalos levelet is. (véletlenül)
Mékem egyébként az atkákkal kapcsolatban az a véleményem ha meglátom a csabagyöngyén akkor régen rossz én inkább az érzékenyeb csemege szőlőket lepermetezem atkaölővel. A borszőlőim nem anyira kényesek.
RAMBO Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1957
Ezt a hirdetési hülyeséget hogy kell kikapcsolni?
RAMBO Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1956
Az is jó lehet, ha leveles oltványt veszel. Ott mindenképpen el tudod dönteni, hogy él vagy nem él.
Előzmény: Béla1007 (1947)
RAMBO Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1955
Én most hétvégén még lisztharmat ellen sem biztos, hogy permetezek, mert nincs elég meleg. Ha látok némi atkát, akkor esetleg Thiovit (az gyéríti őket, meg jó lisztharmat ellen), de lehet, hogy csak a jövő héten esek neki. Atkaölőt kifejezetten nem használok, mert felborítja a természetes ragadozó atka / növenykártevő atka egyensúlyt. kézzel tépem a hólyagos leveleket.

Egyébként némi eső jó lenne, mert nagyon csapadékhiányos kezd lenni a föld. Megkapálta anyu a sorközöket - most szép gyommentes.
Előzmény: Cirfandlia (1949)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!