1 DEKKER Thomas Rabobank NED 26'36"24 2 SAVOLDELLI Paolo Astana ITA 00'05" 3 KASHECHKIN Andrey Astana KAZ 00'12" 4 EVANS Cadel Predictor-Lotto AUS 00'23" 5 MAZZOLENI Eddy Astana ITA 00'46"
...
20 MIZUROV Andrey Astana KAZ 01'27"
96 MORABITO Steve Astana SUI 02'56"
107 ABAKOUMOV Igor Astana BEL 03'19"
Összetett:
1 DEKKER Thomas Rabobank NED 17h27'02" 2 SAVOLDELLI Paolo Astana ITA 00'11" 3 KASHECHKIN Andrey Astana KAZ 00'34" 4 EVANS Cadel Predictor-Lotto AUS 00'43" 5 HORNER Christopher Predictor USA 00'46"
...
39 MAZZOLENI Eddy Astana ITA 06'15"
84 MIZUROV Andrey Astana KAZ 23'24"
101 ABAKOUMOV Igor Astana BEL 36'32"
110 MORABITO Steve Astana SUI 44'15"
Szenzációsan mentek ma a srácok, Savoldelli mindent beleadott, nagyon kevésen múlt a szakasz és az összetett győzelem. De jó formában van, ez jó előjel a Girora. :) Ketten is a dobogóra kerültek, Kash is nagyot ment, sokat dolgozott a csapat tegnap és tegnapelőtt is. Csak így tovább!
96 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 18.14 97 Andrey Mizourov (Kaz) Astana
104 Steve Morabito (Swi) Astana 24.37 105 Igor Abakoumov (Bel) Astana
Összetett:
1 Chris Horner (USA) Predictor - Lotto 17.00.17 2 Igor Anton Hernandez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0.07 3 Thomas Dekker (Ned) Rabobank 0.09 4 Paolo Savoldelli (Ita) Astana 0.15 5 John Gadret (Fra) AG2r Prévoyance 0.22 6 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Caisse d'Epargne 0.28 . . .
9 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana 0.31
43 Eddy Mazzoleni (Ita) Astana 5.38 87 Andrey Mizourov (Kaz) Astana 22.06 104 Igor Abakoumov (Bel) Astana 33.22 107 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 35.12
114 Steve Morabito (Swi) Astana 41.28
Sajnos nem sikerült megtartani a sárgát... Holnap egy 20 km-es időfutam ahol azért a dobogóra szerintem fel lehet kerülni, hisz Igor Anton korántsem a jó időfutamairól híres (persze ezt nem bántásként mondom). De ha nagyon jót "repül" Solymunk akkor még a sárgát is visszaszerezheti, persze ehhez nagy bravúrra lenne szükség. No de az sem baj ha nem nyer, majd a Giron ő nevet a végén.:)
Huh... Ez meleg volt.:) Ha Pinotti a második helyre bemegy akkor már rajta a sárga trikó... A Giron ne csináljatok ilyet! Holnap királyetap, tessék támadni!
Tour de Romandie, Prológ Fribourg - Fribourg, 3.5 km
1 Paolo Savoldelli (Ita) Astana 4.35 (45.82 km/h) 2 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas 0.05 3 Chris Horner (USA) Predictor - Lotto 0.07 4 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana 0.09 5 Sandy Casar (Fra) Française des Jeux 0.10 6 Andrey Mizourov (Kaz) Astana . . .
82 Steve Morabito (Swi) Astana 0.23
84 Igor Abakoumov (Bel) Astana
101 Eddy Mazzoleni (Ita) Astana 0.26
117 Serguei Yakovlev (Kaz) Astana 0.30
Annyira örültem neki!:) Savo szokásához híven szépen ment a prológon, de Kash is és Mizourov is jól ment! Jó lenne a mai szakaszon is villantani! Hajrá Fiúk!
Én is még a Tour előtt TMO drukker voltam, de amit Jannal és Oscarral csináltak az nekem is sok volt... Végül ezért is nyitottam ezt a topikot. Remélem, hogy sikeres évük lesz!
Mivel elég sok jó barátja Ullénak itt versenyez (pl. Vinyó, Hilde, Mattse), így nem lesz nehéz a "váltás". T-Mo-tól elment a kedvem, amit kétszer is megcsináltak Jannal az kicsit gusztustalan volt, szóval Hajrá Astana!
Klödi úgy néz ki, hogy a tavalyi év szenvedéses kezdése után nagyon jó formában lesz a Touron (nem szokott ő májusban így tekerni), Vinyó meg minimum hozni fogja a Vueltás formáját és így házi bajnokságot csináltok az idei Tour de France-ból, mint Riis és Jan 96-ban.
Ja és még próbálom magam arra szokatni, hogy megnézzek egy kerékpáros versenyt, még egyet sem bírtam végignézni idén...
TOUR DE ROMANDIE (May 1 - 6, 2007)
AN AMBITIOUS TEAM AT THE START
The Astana Cycling Team will attend the Tour de Romandie (SUI), 667 km long and featuring some 9500 m of altitude difference, with true ambitions. In particular the Italians, Paolo Savoldelli, winner of the challenge in 2000, of two stages in 2001 and of last year’s prologue in Geneva, as well as Eddy Mazzoleni, the winner of one stage in 2000, have high hopes, but also Andrej Kashechkin (KAZ), who finished fifth in last year’s general classification.
The Swiss Steve Morabito, who will return after his injury from a fall at the Tour of the Basque Country, will almost race through his front garden. Especially the mountain stage will lead him through his valley and will end at the alpine resort Morgins.
Rider line-up for the "Tour de Romandie":
Igor Abakoumov (BEL), Antonio Colom (ESP), Andrey Kashechkin (KAZ), Eddy Mazzoleni (ITA), Andrey Mizurov (KAZ), Steve Morabito (SUI), Paolo Savoldelli (ITA) and Serguey Yakovlev (KAZ). Sport Managers: Adriano Baffi & Giovanni Fidanza.
Erős cspattal vágunk neki ennek a versenynek. Savo ezt a versenyt megnyerte 2000-ben, két szakaszt 2001-ben, és tavaly a prológot Genovában. Mazzoleni 2000-ben nyert egy szakaszt. Hajrá Fiúk!
Akkor nem fog Kash Girozni. Igaz nagyon nem is versenyzett eddig, a formáját szerintem a majd a Vueltára hegyezi ki. Akkor majd Savo próbál minél jobb helyezést elérni a Giron. Kíváncsi leszek rá.:)
27.04.07, 12h23 LIEGE-BASTOGNE-LIEGE (April 29, 2007)
THE SENIOR OF THE CLASSICS ON THE PROGRAMME
To conclude the series of different tours through the Belgian Ardennes, the senior of the classics, Liège-Bastogne-Liège, promises again to deliver a beautiful spectacle. Over a course of 262 km, about seven hours of racing time, and a number of climbs, amongst them the "Côte Saint-Nicolas" (11.1% over one kilometre) just 5.5 km before the finishing line, the final winner of this race will have to prove some solid qualities.
The winner of 2005, Alexander Vinokourov (KAZ) will also be at the start this year. He will be supported by his team-mates, amongst whom we will find Matthias Kessler (GER). He finished sixth here in 2004 and 2002, and will without any doubt be stimulated by his recent good results (4th at the Amstel Gold Race and at the Flèche Wallonne).
Rider line-up for "Liège-Bastogne-Liège":
Igor Abakoumov (BEL), Antonio Colom (ESP), Thomas Frei (SUI), Maxim Iglinskiy (KAZ), Andrey Kashechkin (KAZ), Matthias Kessler (GER), Alexander Vinokourov (KAZ) and Serguey Yakovlev (KAZ).
Sport Manager: Adriano Baffi.
Ja, és más téma : Kash végre előkerült! Ha minden igaz akkor a Romandiai körön láthatjuk is! Lehet, hogy ő fog Savoval Girozni???
Igen, nagyon sajnáltam hogy nem indult el Schumival (így utólag persze okos az ember). Sajnos még mindig nincs Pro Tour szakaszgyőzelmünk, még úgy se, hogy Pro Tour versenyt már nyertünk... Fleche Wallone, LBL jó lenne ha ott is villogna Matze. Aztán majd meglátjuk, hogy a Solymunk mit tud kifőzni a Giron vagy előbb a Romandiai körön.:)