Lehet jövő héten autóval jövök fel. Ha gondolod, felhozom a gyári CD-s fejegységet is, és meghallgathatod a kettő közt a különbséget. Meg akkor megyünk majd egy kört, meglátod, milyen a V6.... :)
így már értem, ha 8 alu kerék sorakozik odahaza:) Köszi szépen előre is, budapest az útba esik. ha megkérhetlek dobnál 1 mailt, emial cimemre, megbeszélni a részleteket?
Igen az ajtoban vannak ezek az erzekelok es a kabelek is.... Ha a karpitot leveszed ovatosan akkor latni fogod..... Ettol tobbet nem tudok,mert nekem csak 2 lufis a B-s veki....a C-s ben viszont 6 van,de azt meg nem neztem.... Viszont annak a szervizpapirjaiban talaltam olyan bejegyzest, miszerint nekem is hibat jelzett az oldallufi es szoftverfrissitessel lett megoldva.Szoval,ha lebontod a karpitott es megnezed a vezeteket , egyebeket es marad a hiba-erdemes lenne neked is ezt megkerdezni(szoft. frissites)...
hoho nagyon szépek, mint az új! neked akkor ezek szerint nem kellenek se téli se nyári garnitúrára? mert akkor kezdenék érdeklődni hogy mennyiért adnád és helyileg merre vagy? :)
tudom hogy a gáznál rosszabb a kenés, és ez tudtommal azt jelenti, hogy árt a hengerfejtömitésnek, és a szelepeket is tönkreteszi, mivel ezekhez olaj nem igazán jut el, sőt semmiféle épkézláb kenőanyag. ha jól tudom ezt hívják úgy hogy eléghetnek a szelepek... a kipufogó rohadása már mellékes ezek mellett, de hosszú távu használatnál az nem is jellemző. tudok az olajról is hogy más olajat kéne használni (sürübbet). legalábbis sok helyen irják. aztán mégis azokban a műhelyekben ahol eddig jártam mindenhol azt mondták nem annyira lényeges milyen olaj van benne. így maradt a castrol, de érdekelne majd az a kompresszió növelő olaj amit mondtál még multkoriban :)) persze az még messze mert most lett cserélve az olajteknő szal van még 9500 km a következő cseréig.
Na a gázról csak annyit hogy az jobban szárít mint a benzin a benne lévő összetevők miatt. Hivatalosan más olaj is kéne bele ha benzin gáz üzemű a járgány. Mivel a benzin kőolaj származék némi kenése van, igaz nem akkora mint a gázoljak de van. Klíma ügyben meg a szervizbe ahol voltam gyakszin azt mondták nem csak azért kell járatni a klímát hogy a tömítések olajat kapjanak hanem hogy a gumicsövek is kapjanak olajat ezáltal a mikroporózus gumit letömítsék. Mert töltöttünk olyan autót ahol semmi szivárgás és mégis 1 év alatt elment a gáz mert nem használták. Ha valamiben tévedtem nyugodtan javítsatok ki!!!!
lehet hogy itt van akkor mégis elásva a kutya. na majd lesem az olajszintet mint mindig aztán kiderül. na meg figyelem hogy indul reggelente. bár most is voltam lennt 1 órája, pihet 6-7 órán keresztül, és az idő is lehűlt közbe mert volt eső, gondoltam kipróbálom hogy megin füstöl-e így hidegen, de nem, a legkisebb kékségnek sem volt nyoma, olajszagot sem éreztem a kipuffból, csak 1 kis benzinszagot de az normális. alapjárat is teljesen normális, nem rángat, nincs semmi baja... meg elvileg juthat az olajba 1 kis benzin is sok városi használat mellett ha nincs ideje felmelegedni az olajnak (2-3 deci akár), ami "növeli" az olajszintet ugyebár jelentősen...
Nos mikor en tultoltottem a tipomat anno olajcsere alkalmaval es siettem kifele ukranba,akkor a tukorbe belenezve olyan fatyolt huztam,mint 1 fustgep a discoban... ;-D No azota maximum szint fole soha sem... Itt kint a Ducato kisbusz melyet szoktam neha hajtani olajcsere utan szinten dobta a hibat-tul magas olajszintre-szal nem tudom.....
lehet hogy dugulás volt, nemtudom, bármit is jelenthet ez. furcsállanám ha bármi baja lenne hisz eddig nem volt, és nem vagyok olyan aki hajtja mint az őrült. vigyázok rá ahogy tudok. 1 tippem lenne azért mégis: mivel most volt olajcsere, ilyenkor mindig tökig van olajjal, néztem is hogy most meddig rakták olajcsere után, hát nivópálca szerint maximum szint felett jó fél - 3/4 literrel lehet. ma újra megnéztem hol van a szint , és nem változott azóta sokat. gyanakszom arra hogy ez picit sok ami benne van, de hozzáteszem eddig nem volt ilyen probléma, és eddig mindig kb ennyi olaj volt benn olajcsere után.
a gáz elvileg jobban kíméli a dugattyúkat, gyűrűket, henger falát mint a benzin, szóval amiatt nem lehet (tudtommal), de városban alapból benzinnel megyek mindig, a rövid távok miatt.
Akkor az illeto elcseszte,mert az olaj kell mint kenes tobbek kozott a tomiteseknek is ... Az jo ar-nekem tavaly mondtak 11.000-et,remelem az iden is meguszom ennyibol... Egyebkent mennyi ment bele,mert nekem kb. 1kg-nyi kellesz....