Nem azért, de te is kerülöd a neked kellemetlen dolgokat, ha más tesz ilyet az jujj, meg jajjj? Pl. egy szót sem szólsz Izrael által az elmúlt években legyilkolt civilekről, pedig kérdeztem.
Mond, belegondoltál már abba, hogy Izrael hány célzott csapást mért már különböző emberekre, ahol tucatszám hullottak a civilek is? Érdekelte ez valaha is Izraelt?
Szakértők és hírmagyarázók többször és azóta is azzal magyarázzák a hamasz tettét, h a főok: meg akarták akadályozni Szaud-Arábia és Izrael küszöbön álló hivatalos állami (kölcsönös) elismerését, ami erősen megváltoztatta volna a politikai képet.
és ezért nincs annyi civil izraeli áldozat. mert izraelben elsősorban a civileket védik, a hamasz meg elsősorban a terroristáit védi és tojik a gázaiakra.
nos, mindenesetre még mindig nem kaptam érthető választ arra, hogy mi volt a hamasz célja az októberi mészárlással és mit remélt elérni mint eredményt.
gyanítom, kezdett kifogyni a pénzből és gyorsan kellett egy propagandahadjárat. mártírjelölt volt elég, a zsidókkal történik, ami történik, a többi meg hadd szóljon!
Mond, mi lenne, ha egyszer felvállalnád, hogy alkalmanként nekem válaszolsz, és nem sunnyognál itt ilyen nyilvánvalóan? Vagy zsenánt a nagy egoddal felvetéseimre nyíltan válaszolni?
belegondoltál abba, hogy miért van minden izraeli lakásban menekülőszoba? mit gondolsz, miért alakították ki? játékból? nem azért, mert állandóan támadta őket hol a hamasz, hol a hezbollah, hol a fene tudja még kicsoda? mivel érdemelte ki a pár hónapos csecsemő, a hetvenéves öregasszony, a tizenéves fiatal, hogy elrabolják, megkínozzák, megerőszakolják? miért kizárólag civileket képes gyilkolni a hamasz?
Tudod, a világ legtöbb országában a nekrológok az elhunytat jó színben tüntetik fel, barátjuknak nevezik, mert halottról általában rosszat nem mondunk, ha sok rosszat lehetne, akkor inkább nem emlékeznek meg róla. No nem mindenhol, nem minden országban van ez így, de általában igen.
Szerintem arra, hogy a túszok szabadon bocsájtása fejében esetleg tud megállapodást kötni a zsidó állammal, hogy ugyan már ne vegye el szépen lassan a lakóterüket. Mondom, hogy szerinte, és ez csak feltételezés. Ugyanis eddig semmi nem hatotta meg Izraelt, és semmi nem tántorította el attól, hogy a környező népeket elzavarja, és betelepítse "zsidó telepes"-ekkel Palesztinát.
bocs, de ez hülyeség. az idf rendes, reguláris hadsereg, szabályokkal, ismert vezetőkkel, a hamasz meg egy rablóbanda, gyilkos gyülevész, minden szabály és törvény nélkül.
igen, az idf-ben is vannak finoman szólva túlkapások, igen, ott is van baráti tűz, de ezeknek van következményük, a hamasznál meg soha semmi, ők kizárólag virágot szedni járnak gázába.
Hát ja. Csak pont ugyan azokkal az eszközökkel és módszerekkel irtja a neki nem tetszőket, mint a terroristák. Semmi nem különbözteti meg a terroristáktól.
Szívesen megkérdezném tőlük, de nem vagyunk egy szinten, tehát nekem nem válaszolnának. (Igaz, másnak se.)
Lehet, hogy te sikerrel járhatnál, de azt is tudakold már meg tőlük, hogy miért utálja őket szinte az egész világ? Talán azért, mert szemrebbenés nélkül likvidálnak nekik nem tetsző embereket a világban, vagy azért mert a palesztin területekre fáj a foguk?