Egyet értek veled.
A Biblia útmutatás akar lenni a boldogulásunk felé. Szerintem inkább jobb agyféltekésen írták mintsem bal agyféltekésen. A jobb agyfélteke számára nem létezik az idő. Nemlineáris. Érzés alapú. (a szeretet is érzés)
A bal agyfélteke pedig ragaszkodik a lineáris időrendhez.
Információ alapú.
Amit én leszűrtem a Bibliából az, hogy Lucifer nem egy konkrét lény, hanem a büszkeség.
Isten sem egy konkrét lény, hanem a szeretet.
Mindkettőre képes az ember, de ha a büszkeséget hordozza magában akkor negatívabbá formálja a közös valóságunkat.
Ha pedig a szeretetet akkor egy jobb világon munkálkodik.
Lucifer azt gondolta majd ő jobb lesz a krisztusnál (szeretet). Ez már önmagában a büszkeség definíciója.
Ha azt gondolom jobb vagyok másoknál (büszkeség) akkor máris el vagyok tévedve. Elnyomást teremtek magam körül, mert a büszkeség igazságtalan, önző.
A környezetem nem örül az elnyomásnak és nem tud szeretni engem. Márpedig a boldogság forrása az ha szeretnek engem.
Ez csak úgy lehetséges ha én is szeretettel fordulok a többiek felé.
A balgaság meg az ha az értéktelenebbet kezdem el "szeretni", követni. Ez a bálványimádat.
Mondok néhány konkrét példát a bal agyfélteke számára a való világunkból.
Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy az ember mindkettőre képes, szeretetre és büszkeségre is. Az ember tehát nem bűnös, csak még nem tudja miként is tudjuk a világunkat menyországgá formálni. Néha a rossz utat választja az ember mert a környezetében lévők is a rossz utatat járják ő pedig nem értette még meg hogyan is viszonyuljon mások negativitásához.
Tehát ezekben a példákban én nem az embert ítélem el, hanem a szellemiségét nem látom elég kiforottnak. Nem bűnöst látok, hanem tévelygőt, eltévedt bárányt.
A büszkeség mondja:
Majd én vezetem ezt az országot vagy ezt a vállalatot. Ti pedig tegyétek azt amit én mondok és akkor mindenkinek jó lesz.
De mivel én vezetlek titeket ezért nekem nagyobb fizetés jár, mint nektek.
Valójában így a többieknek sanyarúbb sors jut mint az önmagát felmagasztalónak.
A Bibliában az is írva van, ne kövessétek azokat, akik elhitetnek titeket!
A büszkeség az, aki elhiteti a többieket miközben önző és becsvágyó. Balgaság követni a büszkeséget.
A példabeszédben - mert szerintem ez is az, nem pedig egy megtörtént esemény - Lucifert (büszkeség) is csak a balga, csekélyebb ételemű angyalok követték.
Krisztus (szeretet) mellett pedig a nagyobb értelem maradt meg.
Aki ezt írta annak valószínűleg a bal agyféltekéje lekapcsolt és a szeretet érzés (jobb agyfélteke) íratta le vele. Azért, hogy mikor visszatér a bal agyfélteke (az ember az érzelmi elragadottságból a fizikai valóságba) akkor okuljon a történetből és képes legyen a boldogulás felé tartani itt a fizikai valóságban. Kifelé a sötétségből, a szenvedésből.
Ez egy szellemi ajándék a szeretet érzéstől a még fejletlen értelemnek.
A büszkeség mondja:
Én jobban tudom értelmezni a Szent iratot mint ti, mert én közelebb vagyok az Istenhez mint ti.
Ezért azt mondom legyen cölibátus. Tiltsuk meg a papoknak ne szeressenek nőket.
A lélek szó kapcsolatot jelent. A szent kapcsolat pedig a szeretet. Tehát a szent-lélek az szeretet alapú kapcsolat.
Kedves papság, tilltani a szent-lélek kialakulását ember és ember között biztos jó ötlet?
Szerencsétlen papokat annyira kínozza már a szeretet nélküliség, hogy már kisgyerekek láttán is begerjednek. Ez biztos egészséges?
A cölibátus félreértelmezésen alapul és az Istentől való félelemből lett bevezetve.
Amikor valaki önző vágytól akar kielégülni az nem eredményez boldog kapcsolatot.
Az egyik fél el lesz nyomva és nem lesz képes szeretni a másikat, az elnyomót. Vagy ha mindkét fél büszke akkor egy se veled, se nélküled kapcsolat születik.
Egy feszültségekkel teli kapcsolat, ez sem vezet boldogsághoz.
Az a minőségi kapcsolat amikor mindkét fél kölcsönösen szereti egymást.
A büszkeség egyenlőtlenséget akar. Ezért igazságtalan.
A szeretet egyenlőséget akar. Ezért igazságos.
A Biblia azt is mondja, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, mert vagy az egyiket szolgálod és a másikat megveted, vagy a másikat szolgálod és az egyiket megveted.
A büszkeség az igazságtalanságot szolgálja és az igazságot megveti.
A balga követi a büszkeséget és fejet hajt az igazságtalanságnak. Csekély értelménél fogva követi a büszkeséget és ezért szenvedni, nélkülözni fog.
A nélkülözés és sok szenvedés azonban felnyitja a szemét és bölcsebbé válik, nem akar többé egyenlőtlenséget.
A Biblia azt is írja, válljatok olyanná mint Ő.
És Ő milyen?
Minden embert egyformán szeret.
Azt gondolom ez az érett szellemiség. Arra vágyni, azért tenni, hogy mindenki egyformán boldogulhasson az életben.
Nem csak én, hanem mindenki más is.
Nem csak mindenki más rajtam kívül, hanem én is.
A Biblia ezt próbálta elmondani.
Nekem.
Lehet, hogy másnak mást, de nekem ezt.