Keresés

Részletes keresés

Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.23 -1 0 2383

Nehogy azt higgyétek, hogy Krisztusban csalódtam!

Áááá..., dehogy!

Csak felismertem a Sátánt.

Olyan egyházi személyekben testesült meg, akikről álmomban sem gondolta volna az ember.

Előzmény: Kútásóóó (2381)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.23 -1 0 2382

Többnejű patriarchális család

"Kainiták vezették be..."

A napkeleti erkölcsöket (kötelező homoszexualitást meg a többit...)

Valóban a zsidók a környező kananit népektől vették át, és a népvándorlással hozták át és honosították meg nálunk is de a 

De a hülye Eltérítő is azon borul, hogy azt mondtam létezik: jó zsidó, meg rossz is.

Na itt vannak a jó zsidók az Újszövetségben:

(azokkal foglalkozzunk inkább szerintem...

Benne vala az Isten dicsősége; és annak világossága hasonló vala a legdrágább kőhöz, úgymint kristálytiszta jáspis kőhöz; És nagy és magas kőfala vala, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és felírott nevek, a melyek az Izráel fiai tizenkét törzsének nevei:

Jel. 21,12

Előzmény: híg ember (2374)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.23 -1 0 2381

"a házasság egyáltalán nem szentség..."

Például a neoprotestáns, zsidókeresztény Hitgyülekezetben sem.

Ezt a saját bőrönön kellett, hogy  megtapasztaljam.

Amikor ez első válókeresetet megkaptam, és a gyülekezet vezetőségéhez szektákban a házasság nem szentség, mint a normális katolikus családban melyben felnőttem.

P. Levente akit az addig a barátomnak tekintettem akkor ezt mondta:

-Na most mindent elveszthetsz...

Nehogy azt higgyétek, hogy Krisztusban csalódtam!

Áááá..., dehogy!

Csak felismertem a Sátánt.

Több mint 10 éves bontóper, vagonjogi per

(ami nem ölt meg, hát megerősített...)

Noha vak voltam, de most már látok...

Azóta még jobban szeretem az Urat...

Előzmény: Paleokrites (2372)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.22 0 0 2380

Nem tudok most részletesen reagálni, de ez érdekel most téged: Lehet-e bűn nélkül élni? a 18. oldaltol

Előzmény: fhrfl (2377)
híg ember Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2379

Én mentem volna ölni őket, troll...?

Előzmény: Men-talista (2376)
MemetikaTan Creative Commons License 2022.12.22 0 0 2378

fhrfl Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2377

" Avagy mi a különbség aközött hogy az ember bünt követ el, és aközött hogy Jézus eltörli ennek az embernek a büneit?"

Ez szerintem egy értelmetlen kérdés, ha a mi beszélgetésünkre vonatkoztatod.
Te állítólag (szerinted) úgy élsz, hogy nem szeged meg a törvényt. Jézusnak tehát nincs mit eltörölnie a bűneidből. Most akkor kimondom, hogy aki azt állítja magáról, hogy nem szegi meg a törvényt, az hazudik. Erre elegendő szöveget tudok szerintem idézni a Bibliából, és persze lehetnek emberek, akik olyan szupernemzedéknek találják magukat, akik egyszerűen nem szegik meg a törvényt, csak azoknak nem hiszek.

" Akkor ezt is letisztáztuk végre."

- Nem, még nem. Akkor lesz letisztázva, ha leszállsz a lóról, és beismered, hogy te is megszeged Isten törvényeit. Azt már írtad, hogy nem szeged meg.

" Ne engem tornáztass hanem magad fuss pár kört és magyarázd el miért is nem lehet betartani a törvényt? Vagy mégelőtte hogy egyáltalán be kell-e, és miért nem?"

Az üdvösséghez nem kell betartani a törvényt. Ez első olvasásra hülyén hangzik.
Ha az üdvösséghez maradéktalanul be kellene tartani a törvényt, akkor nem lenne semmi szükség az üdvösséghez Jézus Krisztus áldozatára, másrészt rajtad kívül még egyetlen kereszténnyel sem találkoztam, aki magáról azt állítja, hogy egyáltalán nem vét Isten törvényei ellen.
Van ember, aki megszegi (nem csak valamikor, régen) a törvényt, aztán beismeri, aztán Isten megbocsátja neki a vétkét.
Van ember, aki azt állítja magáról, hogy nem szegi meg Isten törvényeit. - Te, például te.

Hogy honnan indultunk, az most megnéztem.
Tessék:

" Nem lehetetlen a törvény szerint élni, hiszen Krisztusnak is simán ment.
Pl. te hogy állsz a törvény szerint éléssel?
Tudsz úgy élni, hogy maradéktalanul betartod a törvényt, tehát egyet sem szegsz meg?
Esetleg nem lehetetlen, csak nem vagy képes rá?
Vagy képes vagy.
Vagy van egyéb opció. "

Erre úgy válaszoltál, hogy igen, te tudsz úgy élni, hogy betartod a törvényeket. Én meg nem azt mondtam, hogy nem lehet, hanem azt, hogy nem tartjuk be. Te sem.
Szóval a ruhád nem a te törvénytartó életed miatt lesz tiszta, hanem azért, mert Jézus az életét adta azért, hogy a törvénytelen életedtől bemocskolódó ruhád helyett egy fehéret kaphass.

Na, még most is azon vagy, hogy te aztán betartod a törvényt?
- Ezzel a kérdéssel kezdődött az, amiről azóta beszélünk.

Előzmény: llang-ilang (2356)
Men-talista Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2376

A rómaiak, de tuti voltak a célpontban zsidók meg arabok. Netán te is utálod őket? Hisz disznót kivéve minden állatot megesznek a démonidéző gyilkosok

Előzmény: híg ember (2370)
híg ember Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2375

Egyfeleségű holtigtartó szövetség

Kivéve, amikor nem...

Előzmény: Kútásóóó (2373)
híg ember Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2374

Többnejű patriarchális család

Kainiták vezették be...

Előzmény: Kútásóóó (2373)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.22 -2 0 2373

Bibliai családmodell:

A Szentírás második lapjától:

- Többnejű patriarchális család.

- Egynejű patriarchális család.

- Cölbátus.

Katholikus családmodell:

- Egyfeleségű holtigtartó szövetség

Protestáns csalámodell:

-Periódikusan egyfeleségű család

Előzmény: llang-ilang (2371)
Paleokrites Creative Commons License 2022.12.22 0 0 2372

a házasság egyáltalán nem szentség...

Előzmény: llang-ilang (2371)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.22 0 1 2371

"Pl: a házasság mint: szentség, tagadásában.".     Nem sokat értél vele hogy olvastad ha nem sikerül megérteni amit olvasol, tehát igy mindegy is mit olvasol,lehet az egy szakácskönyv is.

A házasság pedig legalább akkora szentség mint a bérmálkozás vagy a gyónás 

"....a protestáns  egynejű házassági szövetség...."

Nahát! Ádám és Éva protestánsnak lettek teremtve?

"...potestáns egynejű házassági szövetség (gondolok itt meg az ott dívó: periodikus monogámiára) az véleményem szerint: paráznaság."

Nahát! Ábrahám tehát parázna mert elküldte az ágyasát.?!

"....Luther a poligámbarát vagyis biblikus házasság párti.... "

Nahát! A biblikus házasságmodell az poligám?! 😲 Nagyon jóféle erős bort kaphattál...

Az olyan lehet mint a biblikus időjárás...

Sokmindenröl ir a biblia, pl biblikus testvérgyilkosságrol, aztán van biblikus bálványimádás...

Te egy nagyon szórakoztató ember vagy, de ezt sokan nem vennék dicséretnek.

Előzmény: Kútásóóó (2362)
híg ember Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2370

zsidót+arabot ölni mentem volna

A zsidók meg az arabok rombolták le a szentélyt, troll...?

Előzmény: Men-talista (2369)
Men-talista Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2369

Veled ellentétben heteró vagyok, zsidót+arabot ölni mentem volna

Előzmény: híg ember (2368)
híg ember Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2368

Hova, troll? Szopni...?

Előzmény: Men-talista (2366)
híg ember Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2367

Akkor igyunk disznót, együnk vért, nézzünk bort, menjünk Pröjdre, mert "a szentélyt porig rombolták krisztus utáni évszázadban(így!)  a pogányok", kondás...?

Előzmény: Kútásóóó (2363)
Men-talista Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2366

Az szopás, én ezt nem is tudtam, pedig mentem volna

Előzmény: Kútásóóó (2363)
Men-talista Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2365

Én meg az ovónénit néztem meg 4-5 évesen

endike biztos buzi és azért fikázza a katolikusokat

Vagy 10-15 papot ismerek, yoOo fejek és egyik se buzi se pedofíl

Előzmény: Kútásóóó (2364)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2364

A mi időnkben még nem volt ennyi buzi.

Amikor én voltam kiskorú, nem az izgatott mi van a plébános szoknyája alatt, hanem inkább a csinos  tanitónénikbe, nővérkékbe, doktornénikbe voltunk fiuk mi mindig szerelmesek, de sajnos vagyis nem sajnos, hanem inkább hálaisten ez csak plátói maradt...

Előzmény: robottá vált (2352)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.22 -2 1 2363

"és magyarázd el miért is nem lehet betartani a törvényt?"

Többek között mert a szentélyt porig rombolták krisztus utáni évszázadban a pogányok.

Előzmény: llang-ilang (2356)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2362

Te Luthernek melyik könyveit olvastad?

Amelyikben asztali beszédei vannak az talán a kedvencem.

A babiloni fogságos is király, az a katholius haveri/rokoni körben lehet "kitenni a csizmát az asztalra"

Amúgy azzal sem értek azért teljesen és mindenben egyet...

Pl: a házasság mint: szentség, tagadásában.

Bár Luther a poligámbarát vagyis biblikus házasság párti volt, (gondolok itt: Hesseni Fülöp kettős házasságára)  ez jó, de a protestáns  egynejű házassági szövetség (gondolok itt meg az ott dívó: periodikus monogámiára) az véleményem szerint: paráznaság

A katholikus pap összead és temet: szerintem: helyesen! 

Előzmény: llang-ilang (2357)
híg ember Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 2361

Miért hazudna? Nem keresztény...?

Előzmény: mókusmiklós (2360)
mókusmiklós Creative Commons License 2022.12.22 0 0 2360

"Azt olvastad esetleg?"

Hogy tett volna ilyet?

Hazodott, amikor azt hazudta magáról hogy olvasott ember.

Egész élete hazugság.

Előzmény: llang-ilang (2357)
bgeuse Creative Commons License 2022.12.21 0 0 2359

Mermiya Pokol?!

Nem bél, vagy fayzat

Nem is járás

Tsak örök sötétség

És KÍN.

Előzmény: bgeuse (2355)
zrkkvl Creative Commons License 2022.12.21 -1 0 2358

Egyet értek veled.

A Biblia útmutatás akar lenni a boldogulásunk felé. Szerintem inkább jobb agyféltekésen írták mintsem bal agyféltekésen. A jobb agyfélteke számára nem létezik az idő. Nemlineáris. Érzés alapú. (a szeretet is érzés)

A bal agyfélteke pedig ragaszkodik a lineáris időrendhez.

Információ alapú.

Amit én leszűrtem a Bibliából az, hogy Lucifer nem egy konkrét lény, hanem a büszkeség.

Isten sem egy konkrét lény, hanem a szeretet.

Mindkettőre képes az ember, de ha a büszkeséget hordozza magában akkor negatívabbá formálja a közös valóságunkat.

Ha pedig a szeretetet akkor egy jobb világon munkálkodik.

Lucifer azt gondolta majd ő jobb lesz a krisztusnál (szeretet). Ez már önmagában a büszkeség definíciója.

Ha azt gondolom jobb vagyok másoknál (büszkeség) akkor máris el vagyok tévedve. Elnyomást teremtek magam körül, mert a büszkeség igazságtalan, önző.

A környezetem nem örül az elnyomásnak és nem tud szeretni engem. Márpedig a boldogság forrása az ha szeretnek engem.

Ez csak úgy lehetséges ha én is szeretettel fordulok a többiek felé.

A balgaság meg az ha az értéktelenebbet kezdem el "szeretni", követni. Ez a bálványimádat.

Mondok néhány konkrét példát a bal agyfélteke számára a való világunkból.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy az ember mindkettőre képes, szeretetre és büszkeségre is. Az ember tehát nem bűnös, csak még nem tudja miként is tudjuk a világunkat menyországgá formálni. Néha a rossz utat választja az ember mert a környezetében lévők is a rossz utatat járják ő pedig nem értette még meg hogyan is viszonyuljon mások negativitásához.

Tehát ezekben a példákban én nem az embert ítélem el, hanem a szellemiségét nem látom elég kiforottnak. Nem bűnöst látok, hanem tévelygőt, eltévedt bárányt.

A büszkeség mondja:

Majd én vezetem ezt az országot vagy ezt a vállalatot. Ti pedig tegyétek azt amit én mondok és akkor mindenkinek jó lesz.

De mivel én vezetlek titeket ezért nekem nagyobb fizetés jár, mint nektek.

Valójában így a többieknek sanyarúbb sors jut mint az önmagát felmagasztalónak.

A Bibliában az is írva van, ne kövessétek azokat, akik elhitetnek titeket!
A büszkeség az, aki elhiteti a többieket miközben önző és becsvágyó. Balgaság követni a büszkeséget.

A példabeszédben - mert szerintem ez is az, nem pedig egy megtörtént esemény - Lucifert (büszkeség) is csak a balga, csekélyebb ételemű angyalok követték.

Krisztus (szeretet) mellett pedig a nagyobb értelem maradt meg.

Aki ezt írta annak valószínűleg a bal agyféltekéje lekapcsolt és a szeretet érzés (jobb agyfélteke) íratta le vele. Azért, hogy mikor visszatér a bal agyfélteke (az ember az érzelmi elragadottságból a fizikai valóságba) akkor okuljon a történetből és képes legyen a boldogulás felé tartani itt a fizikai valóságban. Kifelé a sötétségből, a szenvedésből.

Ez egy szellemi ajándék a szeretet érzéstől a még fejletlen értelemnek.

A büszkeség mondja:

Én jobban tudom értelmezni a Szent iratot mint ti, mert én közelebb vagyok az Istenhez mint ti.

Ezért azt mondom legyen cölibátus. Tiltsuk meg a papoknak ne szeressenek nőket.

A lélek szó kapcsolatot jelent. A szent kapcsolat pedig a szeretet. Tehát a szent-lélek az szeretet alapú kapcsolat.

Kedves papság, tilltani a szent-lélek kialakulását ember és ember között biztos jó ötlet?

Szerencsétlen papokat annyira kínozza már a szeretet nélküliség, hogy már kisgyerekek láttán is begerjednek. Ez biztos egészséges?

A cölibátus félreértelmezésen alapul és az Istentől való félelemből lett bevezetve.

Amikor valaki önző vágytól akar kielégülni az nem eredményez boldog kapcsolatot.

Az egyik fél el lesz nyomva és nem lesz képes szeretni a másikat, az elnyomót. Vagy ha mindkét fél büszke akkor egy se veled, se nélküled kapcsolat születik.

Egy feszültségekkel teli kapcsolat, ez sem vezet boldogsághoz.

Az a minőségi kapcsolat amikor mindkét fél kölcsönösen szereti egymást.

A büszkeség egyenlőtlenséget akar. Ezért igazságtalan.

A szeretet egyenlőséget akar. Ezért igazságos.

A Biblia azt is mondja, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, mert vagy az egyiket szolgálod és a másikat megveted, vagy a másikat szolgálod és az egyiket megveted.

A büszkeség az igazságtalanságot szolgálja és az igazságot megveti.

A balga követi a büszkeséget és fejet hajt az igazságtalanságnak. Csekély értelménél fogva követi a büszkeséget és ezért szenvedni, nélkülözni fog.

A nélkülözés és sok szenvedés azonban felnyitja a szemét és bölcsebbé válik, nem akar többé egyenlőtlenséget.

A Biblia azt is írja, válljatok olyanná mint Ő.

És Ő milyen?

Minden embert egyformán szeret.

Azt gondolom ez az érett szellemiség. Arra vágyni, azért tenni, hogy mindenki egyformán boldogulhasson az életben.

Nem csak én, hanem mindenki más is.

Nem csak mindenki más rajtam kívül, hanem én is.

A Biblia ezt próbálta elmondani.

Nekem.

Lehet, hogy másnak mást, de nekem ezt.

Előzmény: polária (2347)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.21 0 0 2357

"Luthertől olvastam inkább "magyarázatra szoruló" gondolatokat, de azokat is inkább hagyjuk.

Inkább: csak az Ige.

Tudniillik, olvasott ember vagyok."

Te Luthernek melyik könyveit olvastad?

Nekem nagyon tetszett a Az ​egyház babiloni fogságáról   c müve. Igazi indexforumos vitairat, jol összeszedett érvelős-kifejtős. Azt olvastad esetleg?

Előzmény: Kútásóóó (2342)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.21 -1 0 2356

"Nem értettem, és igazán érdekel, hogy mi különbséget fedeztél fel a bűn és vétek között a Bibliában." 

Semmilyet. Ez egy általad kreált probléma...

Avagy mi a különbség aközött hogy az ember bünt követ el, és aközött hogy Jézus eltörli ennek az embernek a büneit?

"" Az Isten országába csak fehér ünnepi ruhába van bemenetel, nem pedig foltossal." 

- Így igaz, de a te fehér göncöd nem azért lesz fehér, mert Ilang akkora penge, hogy maradéktalanul betartja Isten törvényeit, hanem attól, hogy a mocskos.foltokat lemosva fehérré teszi helyetted Jézus Krisztus vére. "

Akkor ezt is letisztáztuk végre.

Tudod mit?! Ne engem tornáztass hanem magad fuss pár kört és magyarázd el miért is nem lehet betartani a törvényt? Vagy mégelőtte hogy egyáltalán be kell-e, és miért nem?

Ugy is innen indultunk mielőtt engem kezdtél firtatni...

Előzmény: fhrfl (2335)
bgeuse Creative Commons License 2022.12.21 0 0 2355

Mermiya Pokol?!

Tsak egy újabb létforma.

Ám nem segíthet rajtad (ki bizonnyal odakerülsz, ha itt lopod a napot a jótékonykodásokat mellőzwén!!)

Utólag már a tsodálatos

Fél torma.

Men-talista Creative Commons License 2022.12.21 -1 0 2354

Hetek óta ezen izzadsz? A fórumot bezzeg leszartad, há ezé most nem fizetek.

Előzmény: robottá vált (2352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!