Helyette tejszínes hagyma levest , meg sült oldalast krumpli pürével , céklasalátával fogok ... Pedig a húst nem is kívánom . Holnapra meg karalábé főzelék lesz a maradék husihoz .
:o))) Én is ilyesmit csináltam tegnap embernek. :o))
Mi ezen a héten húsvétoztunk. :o) És mivel összesen 2,5 szelet sonka fogyott el, ezért a 2 öklömnyi sonkeszből maradt még bőven.
Tegnap elővettem, 5 percig bámultam, és kérdeztem tőle, hogy mit kezdjek vele, mert csak úgy sonkaként nem volt ingerenciám enni belőle. Párom is pont így volt vele, amikor megkérdeztem.
Így aztán egy adagot apró darabokra vágtam, megpirítottam, felöntöttem egy kis vízzel, szórtam bele fehérborsot, szerecsendiót és fokhagymaport. Felöntöttem tejjel, összeforraltam, és adtam hozzá tejfölt, Maasdamert meg mozarellát.
Közben kifőtt a spagetti. Megkapta a szósz, amivel jól összeforgattam, állt benne kicsit, és hűdefinom lett! :o))
Hmm... dió ... hónapok óta hajkurászom . Most vagy én vagyok csökkentlátó , vagy tényleg nincs dió az üzletekben . Dejó bezzeg van .... de abban több a cukor , mint a dió !
Dehogynem! :) A sajt+tejföl+tészta. Bár újabban tésztát se tudok enni. Néztem is, hogy mit nem akarok behúzni a Hashimotó mellé pluszban, és ez lett volna a kérésem az univerzumhoz, hogy a gluténérzékenységet kurvára nem szeretném. De tartok tőle, hogy mégis megkapom a csomagban.
tényleg nem az, ha már megvan a tészta, akkor már csak megfelelő arányban kell ráhelyezni a többi összetevőt a melegítéshez, csak a sajtreszelés tart néhány percig
Ketogém :P meggyes pite, azazella által felturbózva:
250g zsírszegény túró
25g canderel
45g barnacukor (muscovado)
50g ízesítés nélküli fehérjepor
4 tojás, fehérjét kemény habbá verni
250g sima zabpehely durva lisztté darálva (sima botmixerrel is működik)
100 g dió, durvára vágva vagy a zabpehellyel együtt aprítva
50g étcsoki, (fél tábla 75%-os Lindt) nagyobb darabokra tördelve
175 ml tej
1 üveg meggybefőtt, leve leöntve, vagy 400g vegyes nyári piros gyümölcs apró darabokra vágva
50g szárított áfonya
2 tk sütőpor
Összekeverni, majd beleforgatni a tojáshabot, aztán kivajazott, közepes méretű tepsibe öntve előmelegített sütőben 180C°-on 30-35 perc, vagy amíg aranybarnára sül, tűpróbával érdemes ellenőrizni.
Nálunk mindig ugyanolyan az idő. :) De amúgy tényleg kellemesebb. Óceáni éghajlat. :) Mint a briteknél is: "Atél enyhe, a nyár hűvös, a hőmérséklet évi ingása kicsi. A csapadék bőséges, évi megoszlása egyenletes. A folyók bővizűek és egyenletes vízjárásúak. Növényzete az állandóan zöld fű és a lombhullató erdő." Wikiről lopva. :)
Bordás kelnek hívják, de nem kelkáposzta ízű, valami enyhébb íze van a fejessaláta és a fejeskáposzta között. A fehér része roppanós, pár percig kell sós forróvízben fonnyasztani csak. És kb. mindenhez is illik a semleges íze miatt. Én nagyon szeretem, a kedvenc kínai éttermemben ettem először és elkötelezett híve lettem. :) Lehet persze variálni, levesbe is főzhető (a végén, mielőtt tálalnád), de szerintem így a legfinomabb simán blansírozva.
De még milyen finom! A gyerek is ette a répát, pedig nem az a nagy zöldségfogyasztó. Egyedül a képbe balról belógó pak choit nem ették, de több maradt nekem. :)
"Bizony! Ezek az apró, nyúlós édességek zselatinból készülnek, amelyet állati bőrből, kötőszövetekből és állati csontokból állítanak elő."
Meg a fehérjefeldolgozókban a nájlonzsákokban odaszállított, elhullott állatokból a szétfőzésük során. Köll hozzá még csigatakony és békanyál is, továbbá szagos müge, lisztmamonya, macskagyökér, tyúkturbolya, kutyabengevakarék, mindegyikből tíz marék a Biri néne receptje szerint.
Most már tudod miből készül, ezt is szeretheted. :))))