Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
Egyetertek! Nem bohockodni kell hanem bezarni az iskolakat, otthagyni a szemetet, leallitani a tomegkozlekedest es a tobbi. Mindet egyszerre, mindenki, egyseges sztrajkkal, semmifele minimumot nem tartva.
Ahol minimum kell az az egeszsegugy, megsem lehet megdogleszteni a beteget, de mashol nem!
"most így hirtelenjében az utóbbi két hónapban volt KATA-s, abortuszos, tanáros, meg kukás megmozdulás, oszt hová jutottunk vele ..."
A kukást nem számítom ide, mert az most van, de...
Én is megmondtam már, de Pomber is megmondta már a tutit, pedig nem is vagyunk egy oldalon: egyszerűen sztrájkolni kell!
De nem úgy, ahogyan a kormány képzeli - "elégséges szolgáltatással" (ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy leginkább csak a sztrájkoló szopik) - hanem fullosan, pacekba!
Ugyanis ha harminc-negyvenezer tanár fogja magát és nem megy be dolgozni (értsd: nix ingyen gyerekfelügyelet, se normálbéren számolt túlóra a kiesett óraszám pótlására, meg egyéb fasságok, hanem mindenki oda teszi a gyerekét, ahova tudja!), akkor nem telik bele két hét és a kormány letérdel és megkérdi, hogy kit szopjon le legelőször...
hát, én alapvetően nem vagyok ilyen szektoros tüntike/sztrájk -párti, hanem a népfelkelésben hiszek ...
(nekem nagy csalódás volt a Jobbik, hogy mivé fajult, mire használta a vidéken élő embereket, akik mindennapos áldozatai voltak bűnözők vegzálásának, támadásainak, akik bíztak bennük, éshogy odáig fajult az ügy, hogy most kétmilkás párizsisszendóval pózolnak két magzati szífhang között ... és akkor nagy "forradalom" volt, meg szerveződések, dehát ... ugye láttyuk, mi lett ... szóval igazából nem tom, mit gondoljak ...)
most így hirtelenjében az utóbbi két hónapban volt KATA-s, abortuszos, tanáros, meg kukás megmozdulás, oszt hová jutottunk vele ...
mindég lezárják a Margit hidat, nem biztos, h örülnék neki, ha mondjuk anyámat kellene látogatnom valamelyik környék-beli intézményben ... mindég lezárják ... holezér' holazér' ... aztán hazamennek ... vidéken meg nincs semmi ... nagy a kuss. ott működik az alászolgája, stb ...
szóval így nem nagyon hiszek kb semmiben sem ...
dehát legyen, persze, érzelmileg mellettük állok, de nem mennék tömegtölteléknek ...
naés mi jut eszébe a szocmunkásnak a pedagyagyatüntiről?
igen! iíghenn! a SAJÁT fizuja! hogy azért mikor fognak tüntetni. éspersze szóbakerül Pintér Úr mizériája, h a szakmai színvonal nem függhet annak juttatásától ... nyahh, és azonnal megjelentek az eretvágó princípiumok, h ők a szakmájukat (szoc.) szűvel - lelekvel, képességeik legjavát, éshát tényleg nemisapé'zért ...
nyahh ...
szóval, aki mindég csak szarba' dógozott, az nem tuggya, h de! jobb fizuért, jobb körülményekér' bizony jobban dógozik a zember ...
mert nem arról van szó, h ő szar körülmények között szart akar termelni, hanem képességei legjavával is csak szart tud termelni ... amit nevezhet a képességei legjavának, de csakis a szar fizujáho' mért képességek tekintetében, mert egy jobb fizu bizony kihoz olyat is a zemberből, amire a szarabb pé'z nem képes.
hát ez van ...
az, h méltó a munkás az ő bérére, nem csak azt jelenti, h meg kell fizetni, hanem azt is, ha nem fizetik meg tisztességesen, akkor arra a bérre lesz méltó, amit kap ...
szóval lényegi eleme az elmélkedésemnek, h az államnak fizetni kell ... és nem, nem igényelheted vissza ... ;)
ésmégráadásul a GDP-ben sem jelenik meg ... sem a munkaórákban ... sem sehol ... akár drogkereskedő is lehecc ezzel az erővel, és akkor még a zállamnak sem kell fizetned ...
ennek örülök, hogy ízlett! amúgy még jó toastba is, szendvicsbe is, csak nem szabad túlzásba vinni, mert kecskének érzed magad. van vörös pesto, azt is szoktak szendvicsbe a gyerekeim.
meg biztos még sokmindenbe, csak én nem tudom mibe, nem vagyok konyhatündér.
csakhogy a fókusz nem az áfán volt, hanem azon, hha két ember akár magánszemélyként kölcsönösen megállapodva egymással, és legálisan fizetetten elmegy egymáshoz azonos munkát végezni, akkor végül valamilyen módon fizetnek az államnak. ha ezt vállalkozókéntteszik, akkor bizony áfát. (is), ha magánszemélyként, akkor regidíjat.
a belekavarni szó önmagában nem pejoratív, de ebben a környezetben érzékenyen érintett, és örülök, ha ezt megjegyzések nélkül tiszteletben tudod tartani. mégegyszer: köszönöm!
ne mennyé' most akartalak szét* ... bőnyállal a pestoizé mijatt ... hű! tyű! nagyon fincsi, örülök, h megtuttam, mit lehet kezdeni ezzel a zöld izével ... és még fenyőmagom is volt/van!
jaja .. az a lényeg, ha egymásnak takizunk magánszemélyként, de pénzért, akkor még az egymásnak kifizetett összeg felett (akkor ugye 0 Ft a végösszeg), az államnak be kell fizessünk 1 000 - 1 000 Ft-t, mert takizhattunk egymásnak, azaz az állam kap 2 K-t ha nálad miattam fényes a padló, nálam meg miattam ...
;)
szóval lényegi eleme az elmélkedésemnek, h az államnak fizetni kell ... és nem, nem igényelheted vissza ... ;)
A fenti tevékenységek csak a háztartás mindennapi életéhez tartozó feltételek biztosítását szolgálhatják, és nem végezheti, aki vállalkozóként vagy más vállalkozás alkalmazottjaként is ezeket végzi. Üzleti céllal háztartási munkára való alkalmazás nem történhet.
A háztartási alkalmazottat (havonta, vagy több hónapra előre), még a munkavégzés megkezdése előtt be kell jelenteni a NAV-hoz, és havonta 1000 forint regisztrációs díjat kell utána fizetni.
egyrészt, ha nem vállalkozóként azaz magánszemélyként végzed a tevékenységet, akkor az igénylőnek (aki csak magánszemély lehet!!!) le kell jelentenie a NAV-nál 1 000 Ft / hó
cserébe az eüadót, és a nyugdíjadót magad fizeted, de nincs elszámolt jövedelmed, a GDP-ben nem jelenik meg, és hitelképtelen is lehecc akár, ha nem tudod igazolni a jövedelmedet hitelt érdemlően.
illetve ha telephelyet takaríttatsz, és nem saját otthont, akkor nem tudod elszámolni ilyen formában költségként, és am. nem is takaríttathacc telephelyet ilyen formában, csak vállalkozóval. mivel ez a forma hztrtsi munka. amennyiben két vállalkozó egymás telephelyének végzi, akkor és amennyiben áfaköteles a tevékenység, a saját bevétele után meg kell fizetnie az áfát, de a telephely takit elszámolhattya ktg-ként, de vissza nem igényelhet semmit kb ..
és még arra szeretnélek kérni, hogy a hangos gondolkodásaimat, elmélkedéseimet, nagyon szépen megkérlek, hogy itt ne nevezd belekötésnek, belekavarásnak, stb ... köszi :)
Plusz, ha már itt tartunk, a hajvágás is utólag lett belekeverve, ami félrevisz, mert a hajvágást csak nagyon kevesek tudják elszámolni, és ők is költségként, nem áfavisszaigénylésre. A takarítás viszont nem ilyen szolgáltatás, hanem teljes egészében vagy elszámolható vagy a szolgáltatás igénybevételével megfizetett áfája visszaigényelhető.
Mert bizony a takarítás számlát mindkét fél elszámolhatja költségként és áfát is visszaigényelhet, ha áfát kell fizessenek egymásnak. A lakás ugyanis ez esetben a munkavégzés terepe is lesz, két egyéni vállalkozó kölcsönös egymásnál takarításáról van szó, akiknek a "székhelye" az otthona, ergo elszámolhatja a takarítás költségét mindkettő. Már csak az a kérdés, hogy jogosultak-e áfás számlát adni vagy sem.
Ez a kérdés nekem nem tűnt fel, másrészt én -- ne felejtsd el! -- csak találgattam, mire utalhat álbunnyka, aminek most egy részletébe belekötsz, hogy ki igényli vissza. Én általánosságban írtam le az ügymenetet, amit közben belekavarsz, az sosem volt eredeti kérdés. ;)
De én nem a magánszemély oldaláról beszéltem, és általánosságban. Ha egészen a hajvágásra akarod lebontani, akkor igen, a magánhajad vágása utáni áfát nem igényelheted vissza, és a fodrásznak be kell fizetnie az állam kasszájába. DE!! Csak akkor, ha a fodrász tud áfás számlát adni. Ha "alanyi áfamentes" vállalkozó (általában egyéni vállakozók, de bt/kft is lehet ilyen), akkor viszont nem kell áfát befizetnie és nem is számolja fel neked és neked se kell a magánhajad vágatása után áfát fizetned. :)
De vannak olyan esetek is, pl. ha kiviszed az országból a megvásárolt terméket a határon visszakérheted az áfáját vagy eleve áfa nélkül fizethetsz (pl. a duty free shopokban). ;)