Keresés

Részletes keresés

zsebi41 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 3314

imponáló amit csináltatok, nem rég vettem kalocsai édes-nemest, 20100 Ft./kg volt.

 

Tudom, hogy sok munka volt de meg van az értelme! 

Előzmény: TINTUS (3312)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.12 0 0 3313

Csak egy megjegyzés :

 A tökös mákosba én nem teszek sót hiszen cukros mákkal keverem. És így nem ereszt annyi levet sem. Igaz fagyasztott tökből nem szoktam csinálni csak frissen gyalultból.

 

Gondolom nem kell nagyon jó étvágyakat kívánni :))

 

Előzmény: beetee (3309)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.12 0 0 3312

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108176

 

Itt van a fűszerpaprikás végső számvetés

 

zsebi41 Creative Commons License 2015.12.12 0 0 3311

Ja és ahol szeretik a lekvárokat ott lekvárnak se utolsó a sütőtök.

zsebi41 Creative Commons License 2015.12.12 0 0 3310

Örülök, hogy ízlett. Mi nem termelünk sütni való tököt helyhiány miatt, de mindig vásárolok a kanadait mert avval könnyebb megbirkózni. Mivel az karácsony után már nem nagyon van a piacokon elég sokat fagyasztok  sült állapotban kis dobozokban, részben süteménybe, de sokat használok levesekhez, abból több félét szoktam készíteni a kedvenc, a puliszka galuskával, tetején jóféle szalonna pörccel, és pirított tökmaggal.

Előzmény: beetee (3309)
beetee Creative Commons License 2015.12.12 0 0 3309

Parancsolj :)

 

A tészta durván kakaós és nagyon finom puhára sül.

A krém magában elég ütős. Kell hozzá a két kekszdarab. :)

 

Mondjuk sok sütőtököt elhasználni nem ez az ideális megoldás, ebbe került 10 dkg...

Most gondolkodhatok a többi sült tök sorsán.. :)

 

Zsebi! Kösz a receptet! Azt hiszem maradni fog a palettán. Csak le kell fagyasztanom 10 dekás adagokban a sült tököt.... ;)

 

Ja... és most szebbre sült a tökös-mákos rétes. (valószínű, jobban kinyomtam a sózott tököt)

 

Előzmény: TINTUS (3308)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3308

Hajrá !!! Mutasd majd az eredményt.

 

Előzmény: beetee (3307)
beetee Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3307

Feltett szándékom, hogy holnap kipróbáljam.

 

Előzmény: zsebi41 (3305)
beetee Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3306

+20 dkg liszt

Előzmény: zsebi41 (3305)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3305

 

  • 5 dkg Holland kakaópor 
  • szódabikarbóna 
  • só 
  • 6 dkg vaj 
  • 15 dkg barnacukor 
  • 1 tojás 
  • 2,5 dl tej 
  • 12,5 dkg krémsajt 
  • 12,5 dkg puha vaj 
  • porcukor 
  • 10 dkg sült sütőtök 
  • fahéj 
  • szerecsendió

Elkészítés

A liszttel elkeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát és a nádcukrot. Adunk hozzá olvasztott vajat, egy egész tojást, és egy csipet sót. Majd elkezdjük kikeverni a tésztát, először csak a tej egy részével, majd folyamatosan adagoljuk, hogy végül egy sűrű, de folyékony masszát kapjunk. Teáskanállal egy sütőpapírral borított sütőlapra kis korongokat szaggatunk. Nem szabad túl nagyokat és maradjon is köztük hely, mert sütés közben kicsit megnőnek. 180 C fokos sütőben 8-10 perc alatt légkeveréssel megsütjük a kekszeket. A töltelékhez szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat kikeverünk, porcukorral édesítjük. Hozzákeverjük a sütőtök pürét, és a krémet fahéjjal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy visszadermedjen. Majd a teljesen kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel (két darabot "összeragasztunk" vele).

 

  Bocsánat szégyellem magam, de ez aggkori szenilitás, már a másolás se megy.

Előzmény: beetee (3302)
beetee Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3304

A gugli megtalálja.

Mautner Zsófi receptje.

http://izeselet.hu/receptek/toltott-csokis-keksz/

 

Előzmény: CBNora (3303)
CBNora Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3303

A liszt mennyiségét nem találom.

Előzmény: zsebi41 (3301)
beetee Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3302

:)

Köszi, jónak tűnik. És nem ez volt az utolsó tököm, van még a pincében (és a fagyasztóban is...)

 

Bár a receptet a teljes hozzávalók listájával is bemásolhatnád, hátha valaki csak receptből tud sütni, és nem kell a liszt arányát szemre megsaccolni... ;)

 

 

Ez az éretlen sütőtök (meg úgy egyébként a Góliás) nem egy nagyon édes fajta. Pont jó volt a főzelékhez is.

A süteménybe meg van még kanadaim.

Előzmény: zsebi41 (3301)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3301

ügyes vagy! Küldök egy másik finom sütit ha még maradt egy kis tököd.

 

 

Csokis keksz  sütőtökös krémsajtos

 

» 5 dkg Holland kakaópor
» szódabikarbóna
» só
» 6 dkg vaj
» 15 dkg barnacukor
» 1 tojás
» 2,5 dl tej
» 12,5 dkg krémsajt
» 12,5 dkg puha vaj
» porcukor
» 10 dkg sült sütőtök
A liszttel elkeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát és a nádcukrot. Adunk hozzá olvasztott vajat, egy egész tojást, és egy csipet sót. Majd elkezdjük kikeverni a tésztát, először csak a tej egy részével, majd folyamatosan adagoljuk, hogy végül egy sűrű, de folyékony masszát kapjunk. Teáskanállal egy sütőpapírral borított sütőlapra kis korongokat szaggatunk. Nem szabad túl nagyokat és maradjon is köztük hely, mert sütés közben kicsit megnőnek. 180 C fokos sütőben 8-10 perc alatt légkeveréssel megsütjük a kekszeket. A töltelékhez szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat kikeverünk, porcukorral édesítjük. Hozzákeverjük a sütőtök pürét, és a krémet fahéjjal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy visszadermedjen. Majd a teljesen kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel (két darabot "összeragasztunk" vele).

 

 

Nagyon finom, egyszerű azok közül akik ettek belőle senki nem találta ki miből van a töltelék, csak mindenkinek ízlett.

 

Előzmény: beetee (3299)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.11 0 0 3300

Most őrlöm az utolsó 6 méter fűszerpaprikát, ha végeztem akkor meg lesz a végső eredmény.

 

beetee Creative Commons License 2015.12.10 0 1 3299

Hétvégén beáldoztam a lemaradt óriástököt a konyhába.

Még bírta volna a tárolást, de útban volt...

 

1. Tökfőzelék

2. Tökös-mákos rétes

 

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3298

csak annyira rohan az idő, hogy az előző szezon palánta neveléshez használt cuccok, még itt vannak mellettem egy másik szobában a melóhelyen :) magok, tálcák stb.

zsebi41 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3297

Biztos, hogy mire itt lesz az ideje felfogsz pörögni. Én is úgy vagyok, hogy ősszel már alig várom, hogy a kert kiürüljön, és mondhassuk, hogy vége van.

 

De már februárban vetem a bent a palántaneveléshez a magokat, ekkor meg azt várom, hogy minél előbb lehessen kint dolgozni. Ez már hosszú évek óta mindig így megy.

Előzmény: TINTUS (3294)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3296

tegnap este nem volt szükségem inhalálásra, tormát reszeltem :) hát nem egyszerű az biztos...

most a hűtőben pihen légmentesen lezárva, majd este megkóstolom, hogy kell e még ízesíteni, majonézes változatot készítettem úgy talán nem csíp annyira, feladat még van bőven mert kb. az 1/3-át reszeltem le, pontosabban egy zepteres eszközzel pépesítettem

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3295

Tintus

jó ötlet volt kipróbálni a kompótot, a következő évben pedig több üveggel szükséges elrakni  chutneyt ésbakkor már nem kell kompótozni :)

Előzmény: TINTUS (3293)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3294

Borzalmasan belustultam, nem tudom hogy fogok felpörögni február végétől.......

 

TINTUS Creative Commons License 2015.12.10 0 0 3293

Friss barack helyett kompótból készítettem chutney-t. Így is hamar fogyott.

Előzmény: kentaur01 (3290)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.09 0 0 3292

Csak csatlakozni tudok a gratulációhoz!

Előzmény: kentaur01 (3290)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.09 0 1 3291

Nekem az előszoba ablakban van még paprikám, már nincs egy levele se, de a paprikák még tartják magukat, fogalmam nincs milyen fajta de nem embernek való kegyetlenül erőd a lányom nem hitte el, hogy csak fél körömnyi kell az ételbe gondolta a pörköltbe tesz egy felet, az étel ment a szemétbe. Volt két ismerősöm akiknek semmi nem volt elég erős nekik nevelte.

Sajnos az egyik meghalt, a másik most jár kemora, úgy, hogy szegény a szemétbe fogja végezni, van pont elég csilim, és tulipán paprikát evvel nem tudok mit kezdeni ez paprika sprének való.

 

 

 

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.09 0 0 3290

ha már a topic címe "kertből a konyhába" némi szójátékkel "Kertből a spájzba" is nevezhetjük :)

decembertől véglegesen beköltöztünk a birtokról, csak 1-1 napra ugrunk már ki, egyrészt ellenőrizni minden rendben van e, másrészt vételezni némi krumplit, hagymát és egyéb a nyáron és ősszel elrakott finomságokat

szó szerint bespájzoltam.....

a paprikakrém az minden pörkölt alapú ételnél jól jön, a chutney pedig nagyon megkönnyíti a dolgunkat, hiszen pár perc alatt tudunk finom kajcsit készíteni, több fajta gyümölcsből is megpróbáltuk, meggy és szilva de igazából az őszibarackos jött be, így abból készítettünk jelentősebb mennyiséget

az uborkákat igyekszem különböző módon ízesíteni, nálunk a répás változat is nagy kedvenc

a ketchup szintén népszerű nálunk, csípős változatot is szoktunk befőzni

 

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.09 0 0 3289

szuper, gratulálok Tintus

majd kérjük az ínycsiklandozó képeket a kolbiról

a múlt héten daráltam le a zölden leszedett és a szobában utóérett paprikákat, kicsit fakóbb lett a színe mint az előző adagoknak, na mindegy is jó lesz az

Előzmény: TINTUS (3288)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.08 0 1 3288

Nagyon jó helyre került a magam által őrőlt fűszerpaprika.... 15 kiló kolbászt töltöttem s holnap viszem a füstre.

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3287

persze, alul vastagon levágtam, hogy véletlenül se kerüljön bele fás rész,

kíváncsi vagyok , hogy a fólia alatt hogyan telel ki a zeller, a karalábé,  sárgarépa, saláta, és hagyma, nos ez majd márciusban kiderül :)

és ahogy írtad is az elkészített leves is lehet megy a fagyóba, nem lesz annak semmi baja., a karfiol levest is lefagyasztottuk 2 hete

Előzmény: zsebi41 (3286)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3286

Még ha egy része fás is akkor is a teteje lehet még jó, a fád rész úgy ahogy írtad jó még a húslevesbe. A karalábé leves ha sok jól fagyasztható, olyan jó elővenni ha nincs idő a levesfőzésre.

Előzmény: kentaur01 (3285)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3285

végül is nem lett fás a karalábé :)

én aggódtam túl a dolgot, főztünk egy kisebb vödörnyi karalábé levest...

nem sok hasonló alkalom lesz már ebben az évben, hiszen kiürült kert

Előzmény: TINTUS (3284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!