A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
egy vw passat boldog tulajdonosa vagyok :) az autóban RNS315 típusú navi/dvd lejátszó van. Szeretnék egy kisebb erősítőt és mélyládát beépítettni.
A kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e? Van-e külön rca kimenet rajta az erősítőnek, vagy ha nincs plusz átalakítóval áthidalható-e a probléma? ha igen mi az átalakító neve, típus száma?
Sziasztok lenne egy kis problemam passat 2010b6 rns 510 a fejegyseg eddig samsung telokkal bloon kompatibilis volt de szifonokkal nem .... Illetve aa masik gondom hogy magyarositani akarnam de mntha a fogam huznak egy sd kartyaert 80ropit kernek persze jo lenne az uj terkep is probaltam verbatin duplara irni de ra se mozdul. Szoval meggyult a bajom ezzel a fejegyseggel ha tudtok barmelyik problemara megoldast vagy segiten megkoszonnem
2003-as Audi A6 navi plus a cd-jét (merian autoscout 2002-2003) nem akarja elfogadni. Errort v valami hasonlót ir ki. Régebben jó volt. Viszont a nyelvet sem lehet állítani a cd nélkül, mert nem lehet a beállítás menüben léptetni a cd nélkül. Milyen lehetőség volna még, lehet esetleg másolni vagy másikat kellene szerezni? Minden bekapcsoláskor kiír valami szöveget, hogy nincs kapcsolat a TMC/RDS és a központ között és amióta elromlott, azóta nem ír ki a középső kijelző/ fed komp felső részébe semmit. Lehetséges hogy elállítódott vagy ilyesmi?
Ha a 315-ös volt a kihangosító is (ez a fícsör volt bekapcsolva rajta gyárilag is és nem külön gyári BT modul volt a kihangosító), akkor az 510-es navi mellé kell még venni egy BT modult is. Ha van a kocsiban külön modul is, akkor nyilván nem kell még egy. Láttam már ilyet is, olyat is...
Amúgy a navi 190-től fölfelé elérhető.
A kihangosító, ha kell, akkor pedig olyan 50-70 talán? Már nem emlékszem, hogy azt mennyiért tudunk szerezni.
Az 510-es azért kicsit többet tud nyújtani, mint a 315-ös... Mondjuk úgy kb pont 1 nagyságrenddel többet.
Csupán annyi a bajom vele, hogy csak sd kártyáról lehet a térképet frissíteni, ami egyszer használatos, és 60 eft. Az 510-be meg írott dvd-ről mehet a frissítés...majdnem ingyen.
Maga a fejegysèg, a használhatóság, stabilitás, gyorsaság tökéletes.
Nagyjából átolvastam a topicot, de nem találkoztam hasonló problémával, ezért gondoltam felteszem a kérdésem.
Két hete vásároltam egy 2009-es Skoda Superb-t, ami külföldről (Belgium) behozott autó volt.
Az autóban gyári Columbus navi van, ami működik is, viszont a nyelvezetét nem tudom sehogyan sem átállítani angolra.
Elvittem két szervizbe is (a második hivatalos Skoda szerviz), de mindkét helyen annyira fogalmatlanok voltak, hogy az nem igaz. Próbálkoztam firmware letöltéssel is erről az oldalról, http://www.my-gti.com / (6276), de a telepítés alatt megállt a történet. Addig nem akarok feleslegesen pénzt kiadni, ameddig nem lehetséges saját erőből megcsinálni, viszont ha van olyan szerviz akit nyugodt szívvel ajánl valaki akkor elfogadom a tanácsot.
Az a 18.62GB a zenének szánt partíción van, a kb. 1/3 - 2/3 arányban partícionált 30GB (40GB) lemezen. A kisebbik ~10GB-os részre kerül a térkép, így a zene terület szabad tárhelyét nem befolyásolja.
Az érdekes, mert a dual layer-es lemezre 8,5 Giga fér...
Amikor frissíted a térképet elvileg megkérdezi, hogy az új térképet bemásolja-e vagy ha pl. Nyugat-Európa helyett a Kelet-Európa térképet töltenéd be akkor megkérdezi, hogy lecseréled-e a vinyóban levőt vagy a CD-t bent hagyva mindkét térképet tudja használni.
Amúgy nekem is az említett forrásból van és csont nélkül felment. Az említett kérdéseket tisztáztam vele és szép lassan felmásolta.
Van egy Colombus RNS 510 keszulekem(2011 es Skoda), letoltottem egy kelet europa szoftvert a Piratebay oldalrol, ki irtam lemezre(DVD) , berakom...instalalom, elkezdi instalalja de nem masolja fel HDD-re, mert 18,62Gb a kapacitasa es ugyan annyi a szabad memoria is.
Gyakorlatilag mukodik a navi, de mindig keri a DVD lemezt:)