elektrofish
2013.01.16
0 0
12152
Irigyellek......
Nálam sajnos kormányösszekötő-tartógömbfej-gömbcsukló gondok miatt ilyesfajta szórakozások kizárva :-)
No majd a nyáron a vízen.....
Ui: A sanyargatás pártsemlegesnek tűnik a helyzet jelen állásából itélve....ezek legalább a bankokkal kezdték...
Előzmény: Törölt nick (12151)
Törölt nick
2013.01.15
0 0
12150
Jó Efish barátom! Örömmel olvaslak megint !! Én nem merek feltenni disznóvágásos képet, mert még a végén a kincstárnokok kisöprik a padlásom..:)
Lassan megint közeleg az az időszak ?...
Ha az ezelőtti negyedik hozzászólásomban csatolt link után nem látod a videót, akkor nézd meg a géped.
Előzmény: elektrofish (12149)
süger
2013.01.15
0 0
12148
És a mult évben mikor Gyulán velneszeltünk,reggelire nem tudtak Gyulait adni,hanem Csabait,feltűnt volna az egész kömény,mert én utálom egyben,mintha egérszar lenne.
Nem tűnt fel. Furcsa is volt,még az asszonynak is. Ezek szerint ki tudja,mit tálaltak fel.
Mindez a Corvin Hotel volt.
Na most akkor a morcos,és káromkodó: Sügér.
Előzmény: süger (12147)
süger
2013.01.15
0 0
12145
Kutymorgó!
De azért még egész köménnyel sem találkoztam a kolbászokba. Még a gyulai,és csabai kolbászokban,vastagkolbászokban sem.
Persze a töltés előtti örlése esetén,hogy az olajok ne illanhassanak el, tekintsed az írásomat tárgytalannak.
Bocsi a belevauért.
Üdv: Sügér.
Előzmény: Kutya56 alias Zsolt (12143)
Kutya56 alias Zsolt
2013.01.14
0 0
12143
Köszönetem !
Mifelénk :
10 kg sertéshús vegyesen (comb, lapocka, tarja, dagadó, kb. 70 % hús - 30 % szalonna arányban), 20 dkg édes, őrölt, házi paprika, 5 dkg erős, őrölt, házi paprika (természetesen az arányok eltérhetnek, attól függően, hogy gyengébb, vagy erősebb kolbászt szeretnénk készíteni), 20 dkg asztali só, 3 dkg apróra vágott fokhagyma (áttört), 2-3 dkg fűszerkömény (egész)
A hús lehetőleg 2q feletti disztnóból, de mindenképp 150 kg felettiből.
Békési kolbászba borsot nem rakunk, mert akkor stifuldert készítünk és nem kolbászt.
Ez olyan ,mint a csongrádi zöldséges hallé. Lehet finom és jó , de attól még nem tiszai ( szegedi) hallé.
Öreg barátod az eb.
Előzmény: Törölt nick (12142)
Törölt nick
2013.01.14
0 0
12142
Ismétlés a tudás apja:
Képtár: http://motorcsonakosok.xfree.hu
Videótár: http://motorcsonakosok.video.xfree.hu
Na meg itt egy kis recept adott kolbász mennyiségre:
12 kg sertéscomb
6kg lapocka
3 kg hátszalonna
20 dkg feketebors (Horváth Rozi, az illatosabb)
Fél kiló konyhasó ( Ha lehet a síma jódozatlan asztali)
Őrölt köménymag 20 dkg
Fokhagyma beáztatva, ledarálva 3 fej
30 dkg házi csemege őröltpaprika (Ha útközben megállsz nálam , akkor adok.)
10 dkg házi erős őrölt paprika (Ezt is )
A bél mennyisége a veszteséggel számítva kb 40 méter. /Betöltés előtt szobahőmérsékleten beáztatni/
Legalább egy nagyobb műanyag gyerekkád, vagy 2 nagy lavor, nagy fuckanal a keveréshez, meg tálcák a töltés utáni
szortírozáshoz.
És egy kis titok: A füstölésre szánt kolbászpárosokat tűvel megszúrkálni, és cukros vízbe mártott kézzel átsímogatni.
De a húsba cukrot, meg szerecsendiót még véletlenül se!!
Törölt nick
2013.01.10
0 0
12137
Nincs másnap! Mindig aznap van....:))))
Holnap már fekete pályára megyünk, ahhoz meg kell a bátorító....
Lesznek képek, meg videó.
Előzmény: süger (12135)
süger
2013.01.10
0 0
12135
Sörci-Borci!
Jó a járgányod. Így könnyű! Még a szélnél is gyorsabb. És biztonságos?:-)))
A Lengyel "járgány" gyorsabb,biztonságosabb mint a Magyar?:-))
Jó kikapcsolódást,és pihenést.
Teee! másnaposan milyen a síelés? :-))
Előzmény: Törölt nick (12133)
Törölt nick
2013.01.06
0 0
12132
Na mit szólsz? Küldtem havat! Délután is esik, meg éjszaka is esni fog!
Vigyázzatok az úton!
Már én is becsomagoltam. Kint találkozunk! :)
Előzmény: deltapó (12131)
deltapó
2013.01.05
0 0
12129
RABKA, U ZURA
2013.I.5. 10.58
FÜRDŐRUHA ÉS NAPERNYŐ NE MARADJON OTTHON!
süger
2013.01.05
0 0
12128
Sügimama vagyok:)))
Na idefigyelj Te Berci. Olyan nincs, hogy a Beszkidekben télen ne legyen hó.
Kétszer voltam Lengyelországban, másodszor nyáron Ustronban a családommal.
Elmentünk a nyári 40 fokból a hideg 12-14 fokba. Mert a Tátra tuloldalán
már egész mások a hőmérsékleti viszonyok.
Ugyhogy ne rinyálj drága, bőven be fog fagyni a .... sej-haj.
A lengyel konyha csodálatos, de gondolom ezt Te is tudod.
Érezzétek jól magatokat. Puszika: Zsuzsa, Sügi
Előzmény: Törölt nick (12127)
deltapó
2013.01.04
0 0
12126
LAST MINUTE RABKA SÍ
NA MOST SÍLÉCET VIGYÜNK, VAGY HAJÓT?
Törölt nick
2013.01.02
0 0
12123
Ott sincs hó??? Vagy alig...
Hideg sincs sehol... GYertek , szaladjatok ki Rabka-ra , vörösbort viszek, (villányi)
Ha nem is síeltek egy -két esti borozásra, meg Tátrai levegőre....
Előzmény: Kutya56 alias Zsolt (12121)
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!