Keresés

Részletes keresés

elektrofish Creative Commons License 2013.01.16 0 0 12152

Irigyellek......

Nálam sajnos kormányösszekötő-tartógömbfej-gömbcsukló gondok miatt ilyesfajta szórakozások kizárva  :-)

No majd a nyáron a vízen.....

Ui: A sanyargatás pártsemlegesnek tűnik a helyzet jelen állásából itélve....ezek legalább a bankokkal kezdték...

Előzmény: Törölt nick (12151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12151
Előzmény: Törölt nick (12150)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12150

Jó Efish barátom! Örömmel olvaslak megint !! Én nem merek feltenni disznóvágásos képet, mert még a végén a kincstárnokok kisöprik a padlásom..:)

Lassan megint közeleg az az időszak ?...

 

Ha az ezelőtti  negyedik hozzászólásomban csatolt link után nem látod a videót, akkor nézd meg a géped.

 

 

Előzmény: elektrofish (12149)
elektrofish Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12149

Nálunk így végezte a vörös disznó!                                                                                                                                                                                       Udvariasan elhelyeztük a homlokán Krisna jelét, ettől jelentősen lelassult, majd a helyi szokásoknak megfelelően feldolgoztuk.                                            Kolbász receptnél talán csak halászlé, és pörkölt recept van több, mifelénk nem tesznek bele köménymagot, viszont fokhagymát rendesen…….                        Ezenkívül táj jelegű recept a krumplis kolbász,  amit a sváboktól lehet eltanulni.                                                                                                                       Beerci!!! a videókat hogyan lehet megnézni?  Nekem valamiért nem sikerül, lehet hogy béna vagyok??

süger Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12148

És a mult évben mikor Gyulán velneszeltünk,reggelire nem tudtak Gyulait adni,hanem Csabait,feltűnt volna az egész kömény,mert én utálom egyben,mintha egérszar lenne.

Nem tűnt fel. Furcsa is volt,még az asszonynak is. Ezek szerint ki tudja,mit tálaltak fel.

Mindez a Corvin Hotel volt.

 

Na most akkor a morcos,és káromkodó: Sügér.

Előzmény: süger (12147)
süger Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12147

Ne légy morcos te EB!!

 

Én lehetnék morcos. Lehet,hogy nem is csabait kaptam a feláras márka helyet?:-((

Előzmény: Kutya56 alias Zsolt (12146)
Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12146

Sügi papa !

 

Legynagyobb sajnálatomra ellent kell, hogyy mondjak neked.

 

http://www.kolbaszklub.hu/csabai_kolbasz/index.php

 

Megyénkben egészben teszik bele.

 

A morcos eb.

 

Előzmény: süger (12145)
süger Creative Commons License 2013.01.15 0 0 12145

Kutymorgó!

De azért még egész köménnyel sem találkoztam a kolbászokba. Még a gyulai,és csabai kolbászokban,vastagkolbászokban sem.

Persze a töltés előtti örlése esetén,hogy az olajok ne illanhassanak el, tekintsed az írásomat tárgytalannak.

Bocsi a belevauért.

Üdv: Sügér.

Előzmény: Kutya56 alias Zsolt (12143)
Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.01.14 0 0 12144

Kimaradt: só csak kősó és jódozatlan, átszitálva

Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.01.14 0 0 12143

Köszönetem !

 

Mifelénk :

 

10 kg sertéshús vegyesen (comb, lapocka, tarja, dagadó, kb. 70 % hús - 30 % szalonna arányban),
20 dkg édes, őrölt, házi paprika,
5 dkg erős, őrölt, házi paprika (természetesen az arányok eltérhetnek, attól függően, hogy gyengébb, vagy erősebb kolbászt szeretnénk készíteni),
20 dkg asztali só,
3 dkg apróra vágott fokhagyma (áttört),
2-3 dkg fűszerkömény (egész)

 

A hús lehetőleg 2q feletti disztnóból, de mindenképp 150 kg felettiből.

 

Békési kolbászba borsot nem rakunk, mert akkor stifuldert készítünk és nem kolbászt.

Ez olyan ,mint a csongrádi zöldséges hallé. Lehet finom és jó , de attól még nem tiszai ( szegedi) hallé.

 

Öreg barátod az eb.

Előzmény: Törölt nick (12142)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.14 0 0 12142

Ismétlés a tudás apja:

Képtár: http://motorcsonakosok.xfree.hu

Videótár:
 http://motorcsonakosok.video.xfree.hu

 

Na meg itt egy kis recept adott kolbász mennyiségre:

12 kg sertéscomb

6kg lapocka

3 kg hátszalonna

20 dkg feketebors (Horváth Rozi, az illatosabb)

Fél kiló konyhasó ( Ha lehet a síma jódozatlan asztali)

Őrölt köménymag 20 dkg

Fokhagyma beáztatva, ledarálva 3 fej

30 dkg házi csemege őröltpaprika (Ha útközben megállsz nálam , akkor adok.)

10 dkg házi  erős őrölt paprika (Ezt is )

A bél mennyisége a veszteséggel számítva kb 40 méter. /Betöltés előtt szobahőmérsékleten beáztatni/

 

Legalább egy nagyobb műanyag gyerekkád, vagy 2  nagy lavor, nagy fuckanal a keveréshez, meg tálcák a töltés utáni 

szortírozáshoz.

És egy kis titok: A füstölésre szánt kolbászpárosokat tűvel megszúrkálni, és cukros vízbe mártott  kézzel átsímogatni.

De a húsba cukrot, meg szerecsendiót még véletlenül se!!


Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.01.14 0 0 12141

Boor-ci !

 

Írd már le a tárhely címét, mert az új laptopomon nincs meg.

 

Köszi:az eb.

Előzmény: Törölt nick (12140)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.13 0 0 12140

Pár kép ízelítőül. A többi a tárhelyen.

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.12 0 0 12139

Haza értünk.

Lesznek képek is.

Meg az évadnyitóra is van már dátum. A Mosoni Duna-túra.

Lehet jelentkezni.

Előzmény: Apuci54 (12138)
Apuci54 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 12138

Szépek vagytok, mint mindíg !

Előzmény: Törölt nick (12133)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.10 0 0 12137

Nincs másnap! Mindig aznap van....:))))

Holnap már fekete pályára megyünk, ahhoz meg kell a bátorító....

Lesznek képek, meg videó.

Előzmény: süger (12135)
Kutya56 alias Zsolt Creative Commons License 2013.01.10 0 0 12136

Köszönjük.

Érezzétek jól magatokat.

 

Gyöngyi és hű párja, az ölebe.

Előzmény: Törölt nick (12133)
süger Creative Commons License 2013.01.10 0 0 12135

Sörci-Borci!

Jó a járgányod. Így könnyű! Még a szélnél is gyorsabb. És biztonságos?:-)))

A Lengyel "járgány" gyorsabb,biztonságosabb mint a Magyar?:-))

 

Jó kikapcsolódást,és pihenést.

 

Teee! másnaposan milyen a síelés? :-))

Előzmény: Törölt nick (12133)
lauda71 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 12134

Boldog új évet,jó csúszkálást! :)

Előzmény: Törölt nick (12133)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.09 0 0 12133

Üdvözlünk mindenkit ! Olvasztjuk a havat, forraltsör,bor, buli. :)

A többit majd a hétvégén.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 12132

Na mit szólsz? Küldtem havat! Délután is esik, meg éjszaka is esni fog!

Vigyázzatok az úton!

Már én is becsomagoltam. Kint találkozunk! :)

Előzmény: deltapó (12131)
deltapó Creative Commons License 2013.01.05 0 0 12131

Az persze nem jut eszedbe, hogy havat hozz. Hátadon egy puttony, kezedben egy lapát és mindig dobsz magad elé egy keveset...

Előzmény: Törölt nick (12130)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.05 0 0 12130

Megnéztem a Forecast előrejelzését. Hétfőig minden nap fog ott havazni.

Fürdőgatyát amúgy is vittem volna,napernyő helyett meg árnyékot adó pálinkákat vettem..:)

deltapó Creative Commons License 2013.01.05 0 0 12129

RABKA, U ZURA

2013.I.5. 10.58

 

 

FÜRDŐRUHA ÉS NAPERNYŐ NE MARADJON OTTHON!

 

 

 

 

süger Creative Commons License 2013.01.05 0 0 12128

Sügimama vagyok:)))

 

Na idefigyelj Te Berci. Olyan   nincs, hogy a Beszkidekben télen ne legyen hó.

Kétszer voltam Lengyelországban, másodszor nyáron Ustronban a családommal.

Elmentünk a nyári 40 fokból a hideg 12-14    fokba. Mert a    Tátra tuloldalán

már egész mások  a hőmérsékleti viszonyok.

Ugyhogy ne rinyálj drága, bőven be  fog fagyni a .... sej-haj.

A lengyel konyha    csodálatos,  de gondolom  ezt Te is tudod.

 

Érezzétek jól magatokat.  Puszika:   Zsuzsa,  Sügi

Előzmény: Törölt nick (12127)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.04 0 0 12127

Mindketőtt, vagy amilyen képet becsatoltam....síléces hajót....

Zobacz -on most esik a hó, a webkamerán látszik hogy a pálya jeges. http://www.bialkatatrzanska.com/#

Legfeljebb átmegyünk oda.

Most nálunk plusz 8 fok van.  Január 4.-én......

Előzmény: deltapó (12126)
deltapó Creative Commons License 2013.01.04 0 0 12126

LAST MINUTE    RABKA SÍ

 

 

 

 

NA MOST SÍLÉCET VIGYÜNK, VAGY HAJÓT?

Joe\'60 Creative Commons License 2013.01.03 0 0 12125

Szia!

Ok, ma bármikor elérhető vagyok, holnap meg reggel 08:45-ig, illletve 17h után.

Üdv.

J.

Előzmény: Törölt nick (12124)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.02 0 0 12124

Joebácsi! Beszélnünk kellene szakmádba vágóan. Teló?

Előzmény: Joe\'60 (12119)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.02 0 0 12123

Ott sincs hó??? Vagy alig...

Hideg sincs sehol... GYertek , szaladjatok ki Rabka-ra , vörösbort viszek, (villányi)

Ha nem is síeltek egy -két esti borozásra, meg Tátrai levegőre....

Előzmény: Kutya56 alias Zsolt (12121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!