Hát az a baj ezzel a házi készítésű játszóval, hogy mi történik, ha valami véletlenül mondjuk összedől és valaki megsérül? Ki viszi el a balhét???????? Ezt a megoldást én szívem szerint nem támogatnám.
Viszont én szívesen tennék füvet a játszóra a gumivacak helyett, de lehet, hogy azt sem lehet.
Van egy ismerősünk aki forgalmaz mind gumilapot mind kerti játékokat. Azt a szép szines csodát is az ő honlapjáról másoltam. Kérek tőle egy katalógust és egy árlistát. Azért biztos találunk olyant ami árban és minőségben is megfelel az igényeinknek. Persze minden más javaslatot is meg kell néznünk, én nem ragaszkodom egy szállítóhoz sem. De a biztonság nagyon fontos lenne!
Az ország egész területén és a környező országokban keresünk olyan partnereket, akik széles termékpalettánkból szeretnének viszont-értékesítést folytatni. Keresett, piacképes termékekkel, versenyképes árakkal és szakmai támogatással állunk leendő partnereink rendelkezésére. De akár lehet eseti közvetítőnk is, ha cégünket, termékeinket ajánlja ismeretségi körében. A létrejött üzleteket megegyezés szerint honoráljuk. Részletesebb információk: 06 70 9 43210 9- es telefonszámon, illetve az akerti@nad.hu e-mail címre küldött megkeresésre. "
Így ha mégis onnan vennénk akkor csak azt kell tenni, hogy egy ember előre odamegy, kialkudja a jutalékot, hogy nagy üzletet hoz a liliomdombból, és amit visszacsöpögtetnek abból ismét tudunk valamit venni :)
Ahogy elnézem a borítást nem ússzuk meg a játékok alá és abból a 30 mm-esnek négyzetmétere 8000 ennél csak drágább van. Kell kb 100 (10x10m ) de inkább 150-200 négyzetméternyi. Azaz 80-150 ezer :(
A maradék esetben mi van ha lemondunk a gyári előreszerelt csodapalotákról, és elfogadjuk a felajánlást hogy valaki tud olcsón faanyagot szerezni. Akkor csak a vasalatokért kell piaci árat fizetni illetve a műanyag elemekért. Mondjuk plusz 200 ezer a fával együtt.
A méretre szabás és elkészítés meg csak megy majd 200 férfiembernek..... Ha másképp nem megy, akkor elmegyünk és levesszük a méreteket egy köztéri játszótér elemeiről, lefényképezzük minden szögből és lemásoljuk.
Természetesen nekünk is van biztosításunk betörésre. Azzal csak annyi baj van, hogy a biztosító hozzáállása hogyismondjam...... nem igazán felhasználóbarát. :)
Tiába vagy mondjuk ruhaneműre max 500 ezerre biztosítva, ők nem fizetnek ki ennyit csak akkor ha mutatod mellé a számlát. Ugyanígy az ékszer, műszaki cikk, bármi: csak ha számlád van róla akkor fizeti ki :(
Viszont ez az egyetlen módja hogy valóban védve legyen a lakópark. Minden egyéb csak pszihológiai hatásm és az hogy egy kicsivel óvatosabb legyen a betörő nekem nem ér meg havi négy -ötezret.
Így van, nekem sem éri meg!
Persze hogy nem garantálják. De az azért elvárható lenne, hogy azt garantálják, hogy ha ők nem is, de a biztosító kifizeti a teljes kárt. Nos azt sem garantálják. Semmit sem garantálnak, még azt sem, hogy az őr nem fog aludni. Mi rajtakaptuk többször hogy éjjel durmolt. Még csak le csem cserélték másikra. Ezeknek a cégeknek a nagy része abból él, hogy pénzt kérnek azért amit nem tudnak megtenni.
Mindenki emberből van és hibázhat. A vagyonőrség egyfajta megelőző tevékenység.
Elrettentés céljából van.
Hatékony védelem leginkább az általam vázolt esetben lehetséges, vagy még szigorúbb módon. A többi esetben max a kezünket tördelhetjük. Ha már ilyesmire mindenképp pénzt akarunk áldozni akkor kössünk egy csoprtos szerződést valamelyik távfelügyeleti céggel és minden lakást kössünk be. Egy lakásra jutóan sokkal olcsóbb lesz mint egy őrt fenttartani és biztonságosabb is.
Nem tudom ti (vagy maguk), hogy vagytok biztosítással, de nekem teljeskörű biztosításom van betörés ellen. Akkor miért fizessek még védelemért. Meg tudom magam védeni én is! Sőt 45000 ft-ért olyan riasztót szerelek be, aminek a hangjától még Csepelen is felébrednek. :-))
Ezt jól át kell gondolni, és persze mindenkit megkérdezni.
A lakásonként 1500 sajna szerintem egy kicsit karcsú..... Csak a szivacsgumi-lapok amivel a földet borítani kell (ha tényleg eu konform játszótérben gondolkodunk) belekerül ennyibe, és még utána az eszközök.
Van bográcsod??????? :))))))))))) Vagy szerezzek egyet?:)))))
Hát azért ennél én sokkal többre gondoltam, mert egyrészt nem fog mindenki beszállni, másrészt a homokozó kivételével szakemberrel kell felállítatni és csak minősített cucc jöhet. Szerintem a játékok nem állnak meg 2-300 ezer alatt és még kerítés és szerintem támfal is kell, de az lehet a jövő évi projekt.
Viszont ez az egyetlen módja hogy valóban védve legyen a lakópark. Minden egyéb csak pszihológiai hatásm és az hogy egy kicsivel óvatosabb legyen a betörő nekem nem ér meg havi négy -ötezret.
Persze hogy nem garantálják. De az azért elvárható lenne, hogy azt garantálják, hogy ha ők nem is, de a biztosító kifizeti a teljes kárt. Nos azt sem garantálják. Semmit sem garantálnak, még azt sem, hogy az őr nem fog aludni. Mi rajtakaptuk többször hogy éjjel durmolt. Még csak le csem cserélték másikra. Ezeknek a cégeknek a nagy része abból él, hogy pénzt kérnek azért amit nem tudnak megtenni.
Hatékony védelem leginkább az általam vázolt esetben lehetséges, vagy még szigorúbb módon. A többi esetben max a kezünket tördelhetjük. Ha már ilyesmire mindenképp pénzt akarunk áldozni akkor kössünk egy csoprtos szerződést valamelyik távfelügyeleti céggel és minden lakást kössünk be. Egy lakásra jutóan sokkal olcsóbb lesz mint egy őrt fenttartani és biztonságosabb is.
Szerintem az összeg amiből ki lehetne hozni, lakásonként 1500 ft hozzájárulásból ki is jönne, főleg ha kétkezi munkával is besegítünk, egy jó kis bográcsgulyás mellett!:-))
Az a helyzet, hogy mivel közös terület sajna mindenki hozzájárulása kell, illetve a többségé. De ezt még pontosan kiderítem majd.
Az viszont bizti, hogy az A épületet semelyik variácó nem fogja zavarni, úgyhogy velük remélhetőleg nem lesz gond.
Hát az összeg egyenlőre megfoghatatlan:( Talán ha van már néhány elképzelés annak az árát szétdobjuk könnyebb. De nem tudom. Meglátjuk mennyi hozzájárulást sikerül összetarhálni. Nekem a fejemben van egy összeg ami szerintem a fájdalomküszöbb alatt van, de jó lenne, ha ez még legalább 30 hozzájárulónak a fejében meglenne. Akkor futná kerítésre is simán.
Hát izé.......... idáig még nem jutottam gondolatban.
De azért tisztázzuk előre, hogy nem ÉN szeretném, hanem MI szeretnénk, mi aki anyagilag vagy munával (lehetőleg mindkettővel) hozzájárulunk a dologhoz.
Ha lehet én olyant csinálnék ami köré le lehet ülni a szülőknek, nem kell a homokba dekkolni.
A letakarás: éppen tegnap volt szó Hanna ovijában a dologról. A ponyvás letakarás nem működött, mert berohadt alatta a homok. Viszont most éppen egy macskahálós minimál költséges megoldást fogunk kipróbálni. Annak viszont van mérete, akár ahhoz is alakíthajuk a homokozó méretét. Ha nálam lesz a háló majd megvizsgálom, hogy milyen is.
A többi kérdésedre, meg valami szakértőbb hozzászólást várjunk meg:)