"Mit tudtok arról,gogy az 1400-as évek végén,majden minden országban zsidóűldözés volt?Miért?Mik az okok?"
Nem tudttad? Büdöset fingtak, amikor már mindenki más vizöblítéses WC-t használt és dezodorral illatosította magát. 1481-ben éppen energiaválság volt, és a Pápa külön enciklikát adott ki, a klimaberendezések használatának korlátozására, ezek meg nem átallottak rontani a levegőt. Akkor okos tudosok kiszámolták, hogy minden zsidó eliminálsávval 324 KwH/ev energiát lehet megtakaritani. Spanyolország pedig olyan lelkiismeretesen járt el, hogy még a Kolumbusz kódnevő Kutatás/fejlesztés projetjét is ki tudta a megtakarításból staffirozni.
Mecsoda megkülönböztetett megtiszteltetésben van részünk, egyike a másik után:
Nekem van itt egy külön Eckermann-om, és ha még egy kicsit tovább vitézkedem, akkor eljutok Jean Paul Sartre -esezrint nem elavult - darabjának cimadó közösségébe: "A főbelövendők klubjába"
Köszönöm, köszönöm, immár kitörtünk az elszigeteltségből, minden 2/3-ad részben akarat, hamarosan nyomtatásban is olvashatjuk veretes sorainkat, majd jön a rádió, TV, végső határ a csillagos ég, a Haaretz és az al-dzsazira kézről kézre fog adni bennünket...
kicsit belemmarkolt a dolog hat folytatom. ki nem menne el egy zsido kocsmaba? ki ne nezne atszellemult arccal maga ele es bakats tibor settenkedo modjara csettintgetve elvezkedne...
ki nem kefelne meg egy zsido lanyt ha masert nem azert hogy tudja hogy mi az hogy egy zsido lanyt megkefelni? vagy szebben mondva beleszeretni?
ki nem probalkozna meg egy neger, egy szoke, egy voros, egy barna, egy fekete es egy akarmilyen lannyal hogy tudja hogy milyen
mire nem lenne kepes az ember azert hogy egy ilyen dolog osszejojjon?
sajnos ezek a dolgok ugyanolyan sztereotipiakra epulnek.!
a masik gondolat(???)
ezekre a zsido helyekre ha bemegy egy tisztesseges borfeju es elkezd mondjuk heil hitlerezni. akkor el fogjak vagni a torkat? merthogy elobb utobb bekovetkezik. ahol tyukszar ott vereeeb...
amugy mashol is van nyuzsges, ezekbol nem vonnek le olyan nagy kovetkezteteseket. elindul az ember az uton, buddhista lesz belole de jon szembe egy ob-s purimszoke es atvandorol a zsidosagba. nagy nehezseget nem jelent neki mert anyai dednagyapja zsido volt.
utana megtalalja mohammedet es az o allahjat...
fiatalsag bolondsag...
mi annakidejen marx elidegenedeset skandaltuk. meeg a toket is elolvastam es raadasul ertelmesnek is talaltam... magamat is mert azt hittem hogy ertem... c+v+m
mond meg a harmadik, n+1-ik proskribaltnak hogy tokre mindegy hogy ferences vagy bences vagy oh irgalom atyja ne hagyj el ateista.
az ateistakat is csak azert nem lovik fobe, oh irgalom atyja ne hagyj el, vagy ha szelidebbek nem meteelik korul, mert szukseg van rajuk. esetleg megteernek/beteernek/meghulyulnek es akkor nagy szukseg van/lesz rajuk.
a katolikusok/katolikusek megteresere ugy tunik nem szamitanak...
itt ami a leenyeg csak megint elsikkad a zsido antiszemita prototipusa. szerintem, bar ez lehet hogy hulyeseg, pont mint a tobbi, minden antiszemita zsido. foleg ha hozzaveszem antall jozsef hulyeseget a lelekben 15 millio magyarrol. ilyen formaban lelekben minden antiszemita zsido.
es azt hiszem tudomanyos alapozottsaga is van, mivel azt mondjak hogy minden antibuzi az meg buzi. szep, jol fejlett, latvanyosan erotol duzzado buzi. szines ingben es kigombolt trikoban (amit a slicce helyett gombol ki) de ezek a latens buzik. es azert beszelnek a buzik ellen, akik kulonben vegul is SENKIT, vagy senki normalis embert nem erdekelnek, mert onmaga is ebben a gondolatkorben mozog.
normalis ember nem foglalkozik a zsidokkal, nem foglalkozik zsidosagaval. de ez mar azt hiszem tenyleg ismetles, csak jol at kellene gondolni.
hogy kozelebbi, altala jol ismert, pelda legyen, ismer olyan olaszt aki olaszsagaval foglalkozik? es felsorolja olaszorszag dicso haditetteit peldaul az ethiop hadiosvenyek elaknasitasat? ilyeten szempontbol az tokre mindegy hogy ez rajzszogekkel tortent, de ez volt az olasz hadigepezet csucspontja.
de a nemetek hosiesseget is alaposan POFANVERTEK sztalingradnal. es, sajnos, az ujkori izraeli hosiesseggel ugyanez megtortenhet. nem szamitunk/szamithatunk erre de ugye megtortenhet. az amerikaiak is huledezve neztek amikor omlottak a tornyok lefele.
es ilyen dolgokban igazabol drukkolni sem szeretek...
hozhattam volna a panzelozott nemet hajohadat hogy milyen tagra nyilt a szemuk amikor buvar kund furdanccsal megfurta a hajokat... oh regi dicsosegunk...
látom a köpködésen már túl vagy, most jön a pofánvágás, te hőscincér, te...
pedig én végtelen türelemmel, toleranciával, kedvességgel és finom iróniával állok hozzád, melyre egyetlen reakciód a köoködés és pofánvágás, ékesen bizonyítván, hogy érvek hiányában semmi más nem maradt a kezedben mint a gyengék végső menedéke, az erőszak...
én megbocsátok neked ÁJ tesvér, mert keresztényibb vagyok a keresztényeknél...
jó, akkor legyen nektek egy Röné sansz, hamár csak ebbe tudsz belekötni...
vitatkozz Seres Attila barátoddal:
"Sok a duma. A kérdés, hogy ki, mekkora társadalmi támogatottságot tud felmutatni. Lovagjaink erre a kérdésre elbizonytalanodnának. A magyar zsidóság nagyjából egyöntetűen hátat fordít mindnyájuknak. Nem kérnek a belterjes, neológ képmutatásból, a pályázatorientált, seszínű “civil” szervezetekből, az ultraortodox haszid vircsaftból, sem a bizonytalan kimenetelű nemzetiségi státuszból.
Közben a Szarvas tábor, meg a zsidó iskolák ontják magukból a fiatal zsidókat. Hova tűnnek ezek az ifjú emberek? A zsinagógákba? Költői kérdés. Ők a „Zsidniland”-be (2) járnak. Igazi, pezsgő zsidó szubkultúra kibontakozásának lehet tanúja, akinek van rá szeme. Az izraeli buldózerek árnyéka alatt, a (volt?) zsidónegyed kis romkocsmáiban, a “zsidó helyeken” állandó a nyüzsgés. A számtalan zsidó zenekar, szinte sehol nem reklámozott koncertjein több fiatal tolong, mint az összes „civil” szervezet taglétszáma együttvéve! A két zsidó színtársulat előadásai teltházzal mennek.
„Zsidniland”-ben nagy a fluktuáció, mindig jönnek új felszállók, közben egyesek eltűnnek hosszabb-rövidebb időre Izraelbe. De nem hagyják el egy napra sem a virtuális „Zsidniland”-et, hiszen az interneten 24 órában hullámzik a tömeg! A zsidó társkeresők szerverei alig bírják a terhelést, a zsidó fórumokon fiúk és lányok ezrei osztják meg egymással tapasztalataikat, gondjaikat, ismereteiket. Jobbnál-jobb zsidó webhelyek indulnak, alakulnak át, és szűnnek meg.
A jövő a jelek szerint a romkocsmák népének a kezében van. A lovagok kora lejárt. "
pikdáma nem a barátnőm, bár megtisztelve érezném magam, ha a barátaim között tudhatnám, tudod ezen az oldalon nincs központi direktíva, meg Politikai Bizottság, hogy éppen mi legyen a véleményünk, egyikünknek ez, másikunknak meg más, tudom, ez neked neezen érthető, de majd elolvasod mégegyszer...
a másik proskribálta alatt nem tudom kit értettél, de szép, hogy elismered, hogy a lista létezik és rajta vagyunk... ha HT-t, akkor tévedsz, mert ő alfit idézte, alfinak meg olymindegy, hogy bencés vagy ferences, én viszont sejtem, hogy a ferences csak álcázása, valójában jezsuita vagy...
Mert megvádoltál és mert átkozódással fenyegettél, erkölcseid és ízlésed szerint.
Úgy ítéltem meg, hogy helyes ebból az alkalomból és meglehetősen ideiglenesen megnyitni az információs csatornát, akárha a romlott és átkozódó és alj lelked üdvösségéért is, mert ha egy embert nem vágok pofán, bölcseink tanítása szerint, bárha megérdemli, az olybá vétetik, mintha az egész világot nem vágtam volna pofán.
ejnye ÁJ elvtárs, mi ez a megalkuvás? a nemzetközi helyzet fokozódik és te lövészárokbarátkozásba kezdesz? így bizony könnyen eltűnik a zsidóság... a leghosszabb út i az első lépéssel kezdődik, előbb csak szóbaállsz az ellenséggel, aztán már sörözöl is vele, ne adj isten a végén még egy keresztény szűz vérét se az előírás szerint fentről veszed, hanem a fajgyalázás rettentő bűnébe esel, azt hiszem elveszett lélek vagy, neked már véged, örökkön örökké bolyongani fog a lelked nyulgalmat nem lelvén, hogy elárultad néped...
A renesancéról, mint igen kifinomultan írod, kérdezd meg pikdáma barátnődet: Amit ÁJ barátunk fel kiván eleveníteni, az de fakto kihallt. Éppen a vallásos része ami még élve tartható, a többit azonban elsodorta a történelem és a modernitás.
Az aszimiláció ugyanis nem csupán a magyarosodás, hanem a régi szokások, életvitel elhagyása, minden amit a társadalom a modernizációval meghaladt. Ajatollahok és az ortodoxia térhódítása kell ahhoz, hogy a lelkeket vissza lehessen fordítani, de ez nem fog már sikerülni a nyitott társadalom és az ateizmus eszméjével megfertőzött közegben. -- Ezért aztán ÁJ illúziókat kerget, nem marad más csak az emlékezés és a nosztalgia. A többinek befellegzett...
És kérdezd meg Köbányai János eszmetársadat, aki pedig igen aktív résztvevője volt minden lehetséges zsidó fórumnak szülőhazánkban, aki azt mondja, hogy a magyar zsidóság története végetért, és erre a kősziklára építi az ő igazságát. Meg Tamáskától.
Én azt gondolom, hogy nem halt ki, megtapogatom magamat, persze csak illendően, és úgy tűnik, nem vagyok kihalva és még a bátyám sincs G-tt sei dank, kihalva, és még vagy száz ember, akit személyesen ismerek, szintén nincs kihalva, anyám is csak nemrég van kihalva, úgyhogy hadd gondoljam, hogy a létezésünk majdhogynem igazolható.
A másik proskribáltnbak meg mondd meg, hogy nem bencés, hanem ferences. Nem Ora et Labora, hanem Shalom u'Vracha... (gyk. Pax et Bonum).
A Sófárt Seres Attila szerkeszti, én még sose írtam bele cikket, legföllebb ő szemlézte máshol megjelent cikkeimet.
Az lehet, hogy tőlem tudja, hogy a polidiliben van egy olyan rovat, ami a kezdeményezéssel foglalkozik. Én soha nem szemléztem ezt neki, erre vonatkozóan ötletel sem kapott soha tőlem, az idézett szövegedre meg még nem is emlékszem.
Amúgy leszarom, azok után, amilyen mélyaljasságba aztán meg nevetséges leugatósdiba merültél, hogy megátkozol-e. Meg hogy létezel-e.
és a szerző feltüntetése? elétműve, munkássága méltatása? a szerzői jogdíj? vigyázz, mert nekem már felajánlották a kisebbség jogi és pénzügyi osztál vezetéét és akkor megnézheted magad...
és a szerző feltüntetése? elétműve, munkássága méltatása? a szerzői jogdíj? vigyázz, mert nekem már felajánlották a kisebbség jogi és pénzügyi osztál vezetéét és akkor megnézheted magad...