Keresés

Részletes keresés

_Pisti Creative Commons License 2017.06.30 0 0 5102

Sziasztok!

Google Maps szerint Mostar felől M6-on be Trebinjébe, ott rá az M20-ra és irány a határ.

IGO Trebinje elött elvinne Drazin Do felé, majd az R426-osnál vinne rá az M20-ra.

Melyikre hallgassak?

Műholdkép alapján nem lehet eldönteni, hogy szilárd burkolatú út-e a rövidítés.

Köszönöm!

Fpeterzeg Creative Commons License 2017.06.29 0 0 5101

Sziasztok !

Holnap reggel indulunk Neumba. Köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat.

Ha megjöttünk röviden beszámolok az utunkról.

Abban kérném még a tanácsotokat, hogy Neumból hazafelé megállunk Travnikban egy éjszakára, azt terveztük hogy elötte Jablanicát nézzük meg , majd Travnikból haza felé Jajce és utána haza.

A másik opció hogy néhány órára bemegyünk Szarajevóba és utána megyünk a Travnik szállásra.

Van értelme felé pár órára bemenni Szarajevóba Travnikba érkezés elött ? Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.29 -2 0 5100

Sziasztok!

Jövő kedden egy délutánt-éjszakát Szarajevo-ban töltünk. Arra lennék kíváncsi mennyire biztoságos/macerás az autóval(üres) parkolás? Mennyire jó a közbiztonság? Éjszaka beleféne egy hangulatos kis szabad séta két gyerkőccel.

Köszi előre is.

MJ.

Kobzoska Creative Commons License 2017.06.28 0 0 5099

Igen, segítettél, köszönöm!

Előzmény: emojnarode (5098)
emojnarode Creative Commons License 2017.06.28 0 1 5098

Íme a két járat. 16.26-kor indul Sarajevoból. /jól figyelj, mert 15.49-kor is megy arrafelé, de az csak Konjic-ig megy. / Tehát az első szól neked.  Čapljinából indul Sarajevoba délután 19.25-kor és Sarajevoba ér 21.59-kor. A Čapljinai állomáson, az 1, 2-es peronnál ki van függesztve az összes létező járat.    Mivel téged Mostar érdekel, feltételezhető, hogy ott is kifüggesztik, nem kell ezért Čapljináig menned. Ennyi. Gondolom tudtam segíteni. Jó utat.

Előzmény: Kobzoska (5095)
Kobzoska Creative Commons License 2017.06.28 0 0 5095

Köszi.

A másik járat érdekelne, amelyik délután indul Szarajevóból.

Mostarba készülünk, ezért is szeretnék menetrendet, hogy mikor ér oda, illetve visszafelé mikor indul.

Előzmény: emojnarode (5094)
emojnarode Creative Commons License 2017.06.28 0 1 5094

Szia. Segítek. Az angol nyelvű szöveg pontos. Tehát a menetrend rendben. Gondolom téged a szezonális érdekel. Az csak aug 30- ig él. Kiegészítem annyival, hogy a Čapljinai állomáson, a két autóbuszjárat várja a leszálló utasokat. Egy megy Neumba 10.15 kor. Az utiköltség 6. márka. A másik járat Makarskára visz. A teljes áru jegy vonat és busz 20.30 márka.

Előzmény: Kobzoska (5092)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 5093

Ránéztem ITT a kamerákra és elhűlve látom a sorokat Gradiskánál és Metkovicnál is. Múlt héten hétvégén nem láttam ekkora sorokat. :eek:

Lehet, hogy ezért? LINK

Kobzoska Creative Commons License 2017.06.28 0 0 5092

Sziasztok!

Vonatozáshoz szeretnék segítséget kérni.

A vonattársaság honlapján olvastam, hogy június 8-án újraindult a Sarajevo - Čapljina járat, ezen a vonalon helyezkedik el Mostar.

A nyári időszakra napi két járatról írnak:

"Departure of a regular fast passenger train from Sarajevo to Čapljina is at 16:26 and arrives in Čapljina at 19.00. Departure from Čapljina is every morning at 05:52 and arrives in Sarajevo at 08:32."

"The seasonal train from Sarajevo will depart every morning at 7:01 and will arrive in Čapljina at 09:35. From Čapljina the train will depart every day at 19:25 and will arrive in Sarajevo at 21:59."

Hivatalos menetrendet nem találtam sehol, ebben esetleg tudna segíteni valaki?

ufonauta2 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5091

Köszi a térképet. Bár nem szoktam száguldozni, jó előre tudni, hogy hol kell biztosan vigyázni.

21-én, pénteken megyünk és Gradiska-Banja Luka-Jajce az útvonalunk

22-én, szombaton Jajce-Mostar-Metkovic (ez Gabela Polje lesz)

Hazafelé 08. 04-én, pénteken jövünk Metkovic-Mosztar-Szarajevó-Samac útvonalon.

Jár valaki innen ezeken az útvonalakon akkoriban? Tavaly nem sok magyar rendszámú autót láttunk.

Előzmény: The_Rible (5088)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5090

De jártam már arra többször is, de akkor még nem gyűjtöttem a traffi helyeket. Meg nincs mindig kéznél papír, meg néha csak fáradt az ember...

Előzmény: emojnarode (5089)
emojnarode Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5089

Olovo után van többek között egy Ina benzinkút. Valahol a közelében, a franc tudja melyik kanyar után , egy düledező ház léckerítése tövében. Pontosan nem tudom. De amint látom a linkeden is, az a vidék valahogy nincs még "felfedezve"

Előzmény: The_Rible (5086)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5088

Most már publikus a térkép.

The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 1 5087

Ha túl akarod lépni a sebességhatárokat, erősen lebeszélnélek róla, akár nappal van, akár éjszaka. És nem azért mert megbüntetnek. A traffi térképet sem azért tettem fel, hogy lehessen száguldozni, hanem mert a hosszú úton az ember benézhet egy táblát, és ezeken a helyeken jobban lehet figyelni.

Este kb. 10-ig nagyon erős a forgalom, és akkor mennek haza a földekről az elkésett kivilágítatlan traktorok stb. Éjfél után már jobb a helyzet.

Mivel a települések a főutak mentén vannak, a házak szétszórva a hegyoldalban, az emberek csak az út szélén tudnak közlekedni (járda leginkább Hercegovinában van). Igen, éjszaka is, különösen, ha hétvége van, vagy esküvő, vagy teferic vagy valami hasonló. Szombat este a fiatalok bandákba verődve sötét ruhában mennek haza az út szélén. Garantálom, hogy csak akkor fogod észrevenni őket, ha már egészen közel vagy hozzájuk. Nagyobb sebességnél esélyed sincs kikerülni őket. Ugyanez kivilágítatlan szénásszekérrel, vagy kombájnnal. Az útkereszteződések sem olyanok mint itthon, jönnek az autók mindenhonnan, házak közül, földekről, folyópartról...

Szóval csigavér, szép lassan átlag 60 km/h-val végig lehet csorogni.

Előzmény: Kelemen Zoltán2 (5081)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5086

Emoj, ha be tudod pontosan azonosítani a térképen, ezt is felteszem.

Előzmény: emojnarode (5080)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5085

Na átkonvertáltam és feltöltöttem a traffi térképet, íme. Ezek az általam legyakrabban látott helyek, de persze nem megyek mindenfelé rendszeresen, ezért biztos van még egy csomó amit szeretnek.

Ha láttok valahol, ami nincs a térképen és ideírod a GPS koordinátákat, beteszem a térképbe.

Előzmény: policecars (5056)
wdriver Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5084

mi péntek 12-13 órakor kb. -  legkésőbb 14 órakor indulás Bp-ről. 444-es végű rendszámmal fekete autó ha minden jól jön össze :-) elsőre Mostar a cél.

Előzmény: Fpeterzeg (5058)
wdriver Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5083

köszi a leírást, jó segítség! vagyis olyan előre készüléshez jó :-)

mi is pénteken indulunk Mostar, aztán majd lejjebb Dubrovnik fölé plusz Neum, onnan - Makarska vidék.

Előzmény: Fabzomb6 (5048)
Kelemen Zoltán2 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5081

Azt szeretném megkérdezni,hogy az éjszakai vezetésnél mi a helyzet?Mennyire mérnek éjszaka a rendőrök?Gondolom ,éjszaka talán sokkal jobb a helyzet?

Előzmény: hul (5079)
emojnarode Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5080

Tuzla után Sarajevo felé menet Olovonál. Ott áll a kamera az út szélén a kerítés mellett, be van álcázva, mint Rambo, mindenféle növényi származékkal. Rafinált módszer, ilyent még nem láttam máshol.

hul Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5079

"Egyébként meg nem a sebességkorlátozó táblák a legtrükkössebbek, hanem hogy nem lehet tudni sokszor, hogy hol van a település vége, illetve, hogy a kereszteződések nem oldják fel a sebességkorlátozó táblákat.

Európai fejjel az ember azt gondolná, hogyha már 5 perce elhagyta az utolsó házat, akkor már csak kiért a faluból. Nem, még simán lehet utána a település vége jelzőtábla. Szóval még az országot jól ismerő rutinos vezetőknek is nagyon kell figyelni, hogy mikor mennyivel lehet menni."

Igen! Nem tudja az ember sokszor. 

Előzmény: The_Rible (5072)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5077

Mivel nem veszed a finom célzást: nem emlékszem, hogy neked írtam volna, akár most, akár korábban. Hülyékkel nem vitatkozom.

Előzmény: Törölt nick (5075)
gy-gyuri Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5076

Ebbe a trafi kérdésbe, hogy én is beleszóljak..:))

Olyan gyorsan nem lehet menni, mert van közlekedő elég, így aztán ha sodródik az ember az árral, miért pont engem szedjenek ki?

Néha megállítanak, de a papucsot nem nézték, pedig nyáron én abban vagy mezítláb vezetek.:)

Előzmény: Törölt nick (5075)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5074

(Szarajevó felől jövet az alagút előtt jobb oldalon).

bocs, helyesen: bal oldalon (itt ki van építve egy kiszélesítés, ideális a traffinak)

Előzmény: The_Rible (5072)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5073

Ja és a telepített tarffipaxoknál mindenhol van előrejelző tábla. De ezek a traffik miatt még soha nem állítottak meg, és nem is kaptam csekket.

The_Rible Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5072

Van itt, aki azt írta, hogy teljesen random helyeken vannak traffipaxok. Nem igaz.

Össze is gyűjtöttem, hol szoktam rendszeresen látni sebességmérést. Volt olyan időszak, amikor 5-ből, 5-ször volt taffi pl. a Bradinai hágó szarajevói oldalán (Szarajevó felől jövet az alagút előtt jobb oldalon).

A többit itt lehetne látni, ha a google térképen nem fejlesztettek volna és a 2015 előtti kml/xml file-ok még működnének. Nem volt még időm átkonvertálni.

Egyébként meg nem a sebességkorlátozó táblák a legtrükkössebbek, hanem hogy nem lehet tudni sokszor, hogy hol van a település vége, illetve, hogy a kereszteződések nem oldják fel a sebességkorlátozó táblákat.

Európai fejjel az ember azt gondolná, hogyha már 5 perce elhagyta az utolsó házat, akkor már csak kiért a faluból. Nem, még simán lehet utána a település vége jelzőtábla. Szóval még az országot jól ismerő rutinos vezetőknek is nagyon kell figyelni, hogy mikor mennyivel lehet menni.

Előzmény: policecars (5056)
alexxvelorex Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5071

Köszönöm az információt, szép napot !

Előzmény: SlatkaVila (5069)
SlatkaVila Creative Commons License 2017.06.27 0 0 5069

Gőzöm sincs róla :)) meg nem velem kell lemeccselni... papucsban nem lehet, az biztos! De egyébként meg jó fejek a helyi szervek ( legalábbis ez a tapasztalat ) elengedik a vétkes, papucsban vezető sofőröket. Van kis színjáték, homloktörölgetés, bigproblem, megizzasztás, aztán lehet menni :) És hiába mondod, hogy mezítláb vezetsz, ha amikor kiszállít az autóból már papucsban vagy...

Előzmény: alexxvelorex (5067)
peliatan Creative Commons License 2017.06.26 0 0 5068

Szarajevóból Mosztárba busszal legjobb eljutni, Indul: 8:15h, viteldíj 17 KM/fő. Visszaút 20 KM. 

Mosztarból Dubrovnikba nézd meg a Busticket4.memenetrendjét. Vigyázz, Mosztarban 2 busz pu. van és egyik a másikról nem ad információt.   

Előzmény: Dóri0928 (5066)
alexxvelorex Creative Commons License 2017.06.26 0 0 5067

Bocsi, ne vedd trollkodásnak, érdeklődöm, hogy mezítláb, esetleg

zokniban?

Előzmény: SlatkaVila (5064)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!