Szivi:-)Pont a derekad miatt gondoltam,hogy beugrunk érted.Akkor börze előtt pár nappal lehetne időpontot egyeztetni,amikor már az időjárásról is többet tudunk.Mondjuk én mindenképpen kimegyek,ha hideg lesz akkor is,
Más.Ma voltam a füvészben,nagyon szép kakaót lehet kapni,elég nagyokat.Hátha valakit érdekel...
A Cserkerten kívül ott szokott még lenni budőrsi illető (árus).Én nem nagyon csípem, mert nagy "rafkós", de rengeteg növényt szokott árulni.Azon kívül szokott jönni egy teherautó is sok növénnyel, de ők a márciusira csak nagyon kedvező időjárás esetén mennek. A Cserkertesek tavaly azt igérték, hogy lesznek új citrusaik, mert ősszel (tavaly) mennek Olaszba növényekért.
Nem szoktam menni, de pont Monor mellett lakok nem messze.:) Ott szokott lenni a Cserkert is, ha jól emlékszem arra amit irtatok? Meg lehet próbálni a cserét ott is ha az időjárás már engedi, ha mégsemott, akkor akár a Monori állomás is jó.
Mostanában nem vettem ezeket, de gyümölcsligetekben bevásálókp.-ban kapható volt mindkettő. Nagyon érdemes megpróbálni esetleg a Szlovák úti gyümölcsöst, asszem ezt már múltévben is említettük. Ott minden szokott lenni, bár már nem mostanában voltam ott sem.
A rambutánnak nem jó az 5-10 fok alatt ez igaz, viszont a longan szubtrópusi (licsi is) 0 fokig általában birja a mag csiraképessége.
Ha nem lesz jelentkező a piros szamóca guavára és a tahiti mandarinra, engem érdekelne. az igazság az, hogy van két szamóca guavám. Az egyik biztos hogy sárga, a másikat úgy kaptam, hogy nem tudni, hogy milyen. Elég sok citrusom van cserébe, de egyenlőre nem merek nyilatkozni, mert komoly fagy érte őket. Majd tavaszra, ha elindultak növekedni. Esetleg lehet, hogy lesz steviám is cserébe
Lehet hogy lemaradtál róla, pedig asszem írtam? Sajna nyár végén jobb létre szenderült, valszín most meg túl melege volt, de a kezdettől jelenlévő gyökérproblémája felerősödött, ozt a mennybe ment...
Úgy látszik válság van mindenhol, mert nem is nagyon árulják most a kertészeteknél...
Persze sajnálom, de azért a komoly ritkaságok maradnak.:) Amiket most elcsereberélek, nem annyira ritkák, könnyebben beszerezhetők azért, ráadásul pl. a lilly pilly nem jött nekem annyira be. És hát kell a hely...
Majdnem elcsábultam .A szamóca guava meg a lilly-pilly is tetszik.De szabnom kell valami határt,mert ennyire már tényleg nem lesz energiám.Ha a magokból kikel valami,azokból tartok meg,mégis saját gyerekek:-)))A többit meg elcserélem,vagy odaadom valakinek,akinek esetleg az a szíve csücske.Így köszönöm de ki kell hagynom őket:-)
Megvan még mind a 3 növény. Egyébként én nem gondoztam halálra őket, kiraktam a tűző napra őket, locsoltam, meg kapták a tápot a citrusokkal együtt. Ugye ültetem kontrolnak egy pusztulós fajtát is, a nyarat se élte meg. Most télen egy meleg szobában az ablak előtt vannak. Mondjuk lassabban nőnek télen. Ősz körül még át is ültettem őket(citrusföld), az egyiket mikor óvatosan szedtem ki a cserépből, egy nagy földdarab leesett, és a növény gyökerének 2/3-át magával rántotta, de még azt is lazán túlélte. Most kipróbálom, hogy meleg párás helyen mennyivel nőnek jobban(akvárium üveg+üvegtető). 3-ból 2 bekerült, az egyik már két levelet hozz egyszerre. Ha túlélik a telet, egyet szívesen adok, nem kell félni, hogy kinövi a helyet elég lassan nő. Csak be kell oltani, ami nem könnyű, elég nehezen ered, ahogy olvastam. Ha találok még ilyen licsit tuti veszek. :)