Keresés

Részletes keresés

Cruz3r Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1992

Kösz a segitséget.

A páratartalom mérö, a páramentesitö készüléken van, az irta ki hogy mennyi.Letakarni azt nem tudom,mert egyböl szivja be a levegöt,amint bekapcsolom,és a mérés is csak akkor megy rajta miután elinditottam.

Előzmény: Axióma (1990)
Axióma Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1991

... Lehet hogy az csaL, ...

Előzmény: Axióma (1990)
Axióma Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1990

A kereten is gyongyozo viz van. Mondjuk az a beepites eleve tuti hohidas tud csak lenni (megtort vonalon koztes fal nelkul), de eloszor szerintem probald ki, hogy mennyire jo a paratartalommerod. Lehet, hogy az csak, es valojaban 70% felett van, azert ilyen. [En is itt tanultam: nedves de nem csopogo torolkozoben hagyod egy ideig, majd kiveszed, 100%-on kell alljon; annal tobb nyilvan nem lehet a fizika miatt, de ha kevesebb, akkor lefele csal; raadasul ha mutatos, akkor valoszinuleg van egy csavar rajta amivel beallithatod.]

Előzmény: Cruz3r (1988)
ncc1701 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1989

Elkeserítelek, ha csak az ablakon áll a pára, akkor gyenge a hőszigetelése, főleg, ha mint írtad 60%-os. Nálunk ilyen időben reggel kívülről párás az ablak, nem belül. Úgy, h rés szellőzőt direkt nem rakatok rá.

Előzmény: Cruz3r (1988)
Cruz3r Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1988

Szia!

Reggelre sajnos nálunk is áll a pára mindenhol.Azt olvastam valahol,hogy ha tul jo a lakás szigetelése,mert mondjuk müanyag ablakok vannak és azok nem szellöznek.Illetve a vastag falra szerelt höszigetelés miatt(hungarocell) is elöfordulhat párásodás.Azonban azt mondod hogy a rossz ablak miatt párásodik neki, akkor most mi az igaz ?

Hogy érted hogy 60% pára mellett? Olvastam hogy a normális páratartalom egy lakásban 40-60% között van, tehát a 60% még éppen elmegy.

Nekünk is van páramantasesitö, de eléggé zavaro a hangja,és rezonál is.Sztem garaciális ügyintézés lesz belöle.

Előzmény: szs75 (1987)
szs75 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1987

Nem akarom elrontani az örömödet, de szerintem feleslegesen vetted, és feleslgesen üzemelteted a párátlanítót. Ha 60%-os páratartalomnál így ömlik a víz, az azt jelenti, hogy nagyon rossz az ablak.

Az összeszedett 3 liter víz is azt mutatja, hogy nem magas a páratartalom a lakásban, nem is tud a gép hatékonyan dolgozni. Csak a ventillátor jótékony hatása miatt nem párás az ablak. Persze ennek most örülsz, de villanyszámlának már nem biztos, hogy fogsz.

Szerintem ne üzemeltesd folyamatosan, mert fölösleges, max éjjelre kapcsold be. 

Előzmény: Kreczr (1983)
Axióma Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1986

Persze, az ablakon folyo viz miatt szoba paratlanitasra vicc, ugy gondoltam.

Előzmény: Blue_Sky_007 (1985)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1985

A kristályos izé tényleg vicc a szobába (főleg amennyiért vesztegetik a bótban a tablettásat), de a szekrénybe és a gardrobba nekem tuti jó. Éppen Tegnap öntöttem ki egy heti adagot (amit gyűjtött a saját "fejlesztésű" párastoppom) vagyis tettem flakonba és egy hét alatt a szekrények és gardrobokból kiszedett 2 literes kólásflakonnyit.

Mivel ez kálcium-klorid, ezért ha leesik a hó ki lesz locsolva mint természetbarát hóolvasztó.

Előzmény: Axióma (1984)
Axióma Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1984

29 ora alatt 3 liter? Nekem kevesnek tunik. (A kristalyos izek meg a vicc kategoria, az nyilvan nem segitett.)

Mondjuk az az ablak se tokeletes, ami 18 fok 61% eseten mar vizben uszik (most lusta vagyok megkeresni a gorbet, de veszett rossz kell legyen a szigetelese). Vagy lehet hogy inkabb a paratartalom-merod nincs jol kalibralva... bar akkor meg ha magasabb ennel is, akkor me'g kevesebb a 3 liter.

[Tudom, nektek megoldas. Mondjuk a levego fel fokos hulesenel tobbet energiat eszik vszinu a paratlanito geped...]

Előzmény: Kreczr (1983)
Kreczr Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1983

Sziasztok!

Sokat olvastam a fórum hozzászólásait, mert én is kerestem a megoldást a pára és a penész megszüntetésére. Egy 35 négyzetméteres lakásban lakunk ketten + 1 macsek. A lakásban csak ősszel és télen van gond a magas páratartalommal, mert a másik 2 évszakban tudunk napi 8-10 órát szellőztetni. Sajnos ősszel és télen az ablakokon csapódik le a pára, amit reggelente törölközővel és ablaklehúzóval lehet orvosolni.

Hiába szellőztettünk óránként, hiába használtunk kristályos páramegkötő dolgokat nem sikerült az este képződő (kilélegzett levegőből származó) párát eltüntetni. Munkából hazaérkezés után szellőztettünk (17:00 órakor), ezt követően befűtés (21C°-ra központi gázcirkó), majd óránként 5 perc szellőztetés este 22:00 óráig, így lefekvés előtt 55%-ra lement a páratartalom. Ennél többet mit lehetett tenni? Arról nem is beszélve, hogy egy szellőztetés legalább -0,5 C° hőveszteség volt.

Este 22:00 órától a hőmérséklet levéve 18C°-ra. Reggel 7:00 órára a páratartalom 60-61%-ra emelkedik és az ablakokról szó szerint folyik a víz. Mivel ez minden napos, így már elázva és megdagadva a párkány és az ablak keret...

Sokat fontolgattam az elektromos páramentesítő készülék használatát, de féltem megvenni egy "drága" gépet, ami lehet be se válik és még aludni se tudok tőle. Végül rászántuk magunkat és vettünk egyet. Tegnap érkezett meg, azonnal üzembe is helyeztük és örömmel tapasztaltam reggel ébredés után, hogy nem kell a párát takarítani az ablakról mert csont száraz! :) Hurrá!

A gép persze megállás nélkül megy amióta kicsomagoltuk (kb. 29 órája) és ezalatt kb. 3 liter vizet gyűjtött össze. 

Szóval számomra már most megérte, hogy azt a borzalmas állapotot sikerült felszámolni és esténként nem kell törölközőkkel telepakolni a lakást.

Nem mondom, hogy észrevehetetlen a működése, de az alvásban nem zavaró, monoton és csendes, meg lehet szokni.

Így aki jó megoldást akar, annak bátran ajánlom az elektromos páramentesítőt. A készülék egyébként ez: SINCLAIR CFO-12E.

garász Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1982

....nagy volt a páratartalom, és féltünk, hogy be penészedik a fal (már bepenészedett, de ezt nem írhatom, mert párom szégyenli), ezért úgy döntöttünk, hogy....

egész használható megoldás az alábbi blogban:

http://www.oroszgyuri.hu/blog/Kettedik-bejegyzes

garász Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1981

....nagy volt a páratartalom, és féltünk, hogy be penészedik a fal (már bepenészedett, de ezt nem írhatom, mert párom szégyenli), ezért úgy döntöttünk, hogy....

egész használható megoldás az alábbi blogban:

http://www.oroszgyuri.hu/blog/Kettedik-bejegyzes

Higrovill Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1980

ettől a kérdéstől szépen lefagyott a fórum... :-)

Jó hétvégét mindenkinek!

Előzmény: klimakiraly (1979)
klimakiraly Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1979

SziaSztok!

Az adszorpciós gépeket ismeri valaki közelről? Hideg pincékbe garázsokban üzemeltetési tapasztalat?

http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.desapoland.pl/osuszacze-powietrza/osuszacze_powietrza_adsorpcyjne.php&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie=ISO-8859-2

Köszi K.K.

szuszetti Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1978

Köszönöm!

Fú, amúgy képzeld, kipróbáltam a klímát kivezetés nélkül párátlanításra, ahogy említetted anno, és hihetetlen klassz volt! És a vásárolt párátlanítót meg betettem a rtuhaszárító helyiségbe, az is viccesen gyorsan hatott :)

Előzmény: Axióma (1977)
Axióma Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1977

40-60 rel. %

Előzmény: szuszetti (1976)
szuszetti Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1976

...mennyi amúgy a "normális" páratartalom?

Emberi szempontból persze.

Dante001 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1975

Ez eszembe sem jutott, intézkedtem. 35%ról indulok, kíváncsi vagyok meddig megy fel. Köszi az ötletet.

Előzmény: Blue_Sky_007 (1973)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1974

Lehet még több cserepes virág, elektromos párologtató, stb.

Előzmény: Dante001 (1972)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1973

Fürdőlepedő bevizezve és vagy a radiátorra téve, vagy annak közelébe.

Lehet több darab is kell.

Előzmény: Dante001 (1972)
Dante001 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1972

Habár nem teljesen idevág, de megkérdezem...

Jelenleg 22°C van a szobámban, 37%os páratartalom mellett. Kérdés, hogyan tudom növelni a páratartalmat? Orrom teljesen ki van száradva...van már 4 párologtató edény a konvektoron, de az istennek se akar felmenni 40 fölé...volt olyan amikor 49% volt, nem tudom hogy csináltam... :)

Vmi természetes módszer érdekelne :)

S.C.O.O.T.E.R. Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1971

Szigetelni kell mindenki ezt hajtogatja, csakhogy nem mind1 mennyire...............

A Passziv házon mekkora is a szigetelés..... az egész ház körbe 1 nagy vastag minimum 40cm szigetelés.....stb, de szellőztető rendszer nélkül a legjobb gombapince :)

Nemhiába van a passziv háznak horror ára..

A radiátornak története van...... volt abba a szobába 170cm hosszu radiátor, de a (kedves gázos mit rakott vissza? 90cm-est mondván a másik belelóg a teraszajtóba............értem én de meddig tartott volna a csöveit kicsit odébb toldani hogy beférjen a régi......

Így megcsináltam magam. és a sarok is kapott fűtést :) meg én sem fázom úgy. :)

Jaaa és igy kényszerből megtanultam rézcsövet forrasztani    :) :)

Előzmény: szs75 (1970)
szs75 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1970

Remélhetőleg ezt azok is olvassák, aki azt hajtogatják, hogy szigetelni kell.

Minden helyzet egyedi, így a megoldás sem lehet feltétlenül azonos.

Előzmény: S.C.O.O.T.E.R. (1968)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1969

Azért oda betteél egy radiátort, mert a fal hideg volt. Most már nem annyira hideg.

Nem csak a párafoló volt a trójai faló. :-)

Előzmény: S.C.O.O.T.E.R. (1968)
S.C.O.O.T.E.R. Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1968

Háááát nekem bevált, mivel komplett szellőztető rendszer került volna még 1x annyiba mint a ház felujjítása........, ha nem számitana az anyagi is akkor hajjaj.

Nekem 1 szoba sarkom nedvesedett,(60cm+10cm szigeteléssel is) de nem kicsit, felujjítás után is, igy kapott 1 radiátort az a sarok + a gép az ablakpárára.

egyenlőre nekem jó.

Előzmény: Blue_Sky_007 (1966)
-cc- Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1967

hát éppen ez az, hogy nem biztos , hogy mindig ez a megoldás: ahogy írtam, nálunk 50% a páratartalom, mégis van penészvirág. lehet, hogy ha levinnénk egy ilyen géppel pl. 30%-ra - ha képes arra egyáltalán - akkor lehet nem lenne a hőhidas helyeken penész, viszont cserébe vattát köpnénk:)

Előzmény: S.C.O.O.T.E.R. (1965)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1966

Max részleges megoldás.

Előzmény: S.C.O.O.T.E.R. (1965)
S.C.O.O.T.E.R. Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1965

Üdv fórumtársak!!

A megoldás

http://bolthely.hu/levegotisztito/id/00073_Paratlanito_-_peneszmentesito_-_Trotec_TTK_50_S_-_18l_nap

Nekem tökéletesen bevállt, házfelujjításon (nem panel, hanem családi ház) vagyok túl, aljzattol a padlásig, ujj ablakok....... mégis párásodtam, sarkok penészesedtek

22-25fok bent a lakásban. Passzivházban komplett szellőztető rendszer van, azért nincs pára.......

Én sem hittem el hogy jó lesz, de az lett.

Senkit nem hajszolok gép vásárlásba, ki kell próbálni, és dönteni

http://www.paramentesitoberles.hu/paratlanitokeszulek.htm

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1964

Hát akkor 20 fokos lakásnál, 70%-os páratartalomnál csak 14 fokos falnál lenne penészedési esélyed.

Nekem 6 fokos a falam lent. :-(

Előzmény: klimakiraly (1963)
klimakiraly Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1963

Helló!

+16°C

K.K.

Előzmény: Blue_Sky_007 (1962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!