Ha valaki megadja az M5 váltó és végáttételeit, valamint a kerékméretet, meg is mondom , hogy akkor az autónak mekkora volt a nyomatéka akkor.
Mert ugye ahhoz, hogy elforogjon a kerék, egy jó gumival, jó aszfalton(nem full poros) 0.6 g-t kell prodkálnia legalább (mert ott még megtapad)
Ebből a tömeg és az áttétel ismeretében ki fog jönni, hogy valami hihetetlen traktor erő lapul a gépben.
"egybehangzóan azt mondták, hogy 50 méteres csíkot húzott az autó 100-nál hármasban"
Clioval 70 méterest húzok, meg lehet nézni, igaz padlófék de akkor is csíkot húz:)
Ahhoz, hogy elforogjon a kerék, óriási nyomatékot kell rászabadítsona kerekekre, ráadásul hirtelen. Na ez 3-ikban 100-nál elég hihetetlen. De legyen, a lényege nem változtat.
Ebből viszont az következik, hogy xar egy autó, mert állandóan elpörög, nem tudja útra tenni az erejét.
Különben Vd épp vaddisznó sültet eszek, reggelire, csak hogy tudd :))))
Ryta,
Én nem voltam ott, de az adott pillanatban 3-an ültek a kocsiban, 1 a tulaj, meg a haverom aki vezetett, meg a fia. Én kettőjükkel beszéltem, mindketten egybehangzóan azt mondták, hogy 50 méteres csíkot húzott az autó 100-nál hármasban, sima padlógáznál. (kikapcsolt kipörgésgátlóval persze, tulajjal pedig nem beszéltem, hogy télleg így volt-e) Pedig ugye nem is az övék az autó. Csak próbálni vitték, mert náluk volt szervízben, beszart a légtömegmérője vagy mi, és utána mentek vele 1 kört.
Még a régi M5-ösöm is megcsinálta ezt 2-esben, mondjuk nem minden betonon, de ez 1 5000 cc, 500NM, 400LE-s V8-as Mpower motor. Itt nem biztos hogy csak az számít, hogy 400LE, hanem dupla Vanos, 32 szelep, mit és mennyit hogy ad le, stb.
Na mindegy Mpower forevör ez a lényeg.
vd
Ott az összes mazsolázgass!
Holnap fent leszenk a nagyobb injektorok esélyed sem lesz még a megközelitésemre sem!:-)))))))Akár szárazon akár essőben stb...:-)))))))
Amúgy kiváncsi leszek mit hozz az inj.csere aztán lehet hogy semmit!:-)
Ave a 60feet az mennyi méter pontosan???Mert ugye ha átváltok metrikusra akkor mondjuk ir 2,6 os mérést és ha átváltok US modra akkor meg ir egy 2,49 es 60 lábat!
persze egy azonos mérésről beszélek csak lehet átkonvertálni erről arra!
Pld:a 200m metrikusban jobb egy picivel mont us modban az 1/8 ad!
PLd: a mai mérésem:
Metric:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] és US modban meg ez jön ki ez azonos a fentivel!:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] Érdekes mi?:-)
ja itt van az eddigi összes mérésem:
ALL! Bocsi a nagyért meg a hosszúért!