Keresés

Részletes keresés

XANTIi Creative Commons License 2020.05.27 0 0 63370

Egyébként müxik a kínai posta rendesen. Bőven határidőn belül megjöttek a válság közepén rendelt apróságok.

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 63369

Német posta szerint lehet (kb mindenhova): https://www.deutschepost.de/en/c/coronavirus.html#

mondjuk eleve a tisztelt magyar pista már vagy egy hónapja nem frissítette ezt a hibátlan listát

Előzmény: Törölt nick (63368)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 63368

Ezt a listát: https://www.posta.hu/aktualitasok/fennakadasok_a_nemzetkozi_kuldemenyforgalomban_20200318 mennyire veszik komolyan?

Lenne egy csomagom Belarus-ba, de nem látom kiírva sem így, sem Fehéroroszo-ként. Viszont Ukrajna és Oroszo. is ki van írva. Vajon csak lemaradt? Beveszik ettől még ha erősködök? Vagy csak tettessem magam hülyének és írjak az országhoz Oroszt aztán majd Moszkvából átküldik Minszkbe?

Egyáltalán a vírusnak ehhez mi a f*sz köze van? Ez így totál értelmetlen ráadásul más ország postájának oldalán nem is látni ilyen hülyeséget (pl royal mail).

t.lantos Creative Commons License 2020.05.26 0 0 63367

Ami lehet HUF vagy amerikai USD szamla. Ilyenem meg lenne, de nem sikerul hozzaadni. Egyszer csinaltam egy kamu pp fiokot, ahhoz sikerult.

Előzmény: radikál (63366)
radikál Creative Commons License 2020.05.24 0 0 63366

Hozzá kell adnod egy bakszámlaszámot a PP accountodhoz.

Előzmény: HLaci60 (63365)
HLaci60 Creative Commons License 2020.05.24 0 0 63365

Helló! Akadt némi pénz a PPal számlámon. Kérdésem, hogy hogyan kell ezt "hazautalni?" Kell hozzá bankszámla szám, vagy elég a kártyaszám? Megköszönném a segítséget!

radikál Creative Commons License 2020.05.24 0 0 63364

Amit írsz az részben igaz de csak részben.

Anno én is sokat szenvedtem azzal, hogy nem írták jóvá a PP számlámon az eladás után járó összeget csak 21 nap elteltével. (ebay szabály alapján)

Már nem emlékszem a tételes felsorolásra de ennek a limitnek az eltörléséhez konkrét követelményeknek kellett megfelelni a .com-on mint pld. meghatározott számú minimum feedback, legalább 25 USA pozitív feedback, legalább egy $300 értékű vagy magasabb eladás (lehet nem jól emlékszem) stb. stb.

Szóval jó kis szopóroller volt pláne ha USA-ba nem is adsz el soha.

Szóval ilyen nincs : " Ha régebbi nagy forgalmú leszek, akkor a vevő utalása után pár napon belül már csengetnek."

Vagy azonnal jóváírják vagy rajtad van még a 21 napos limit ( ami lerövidülhet ha pld megadod a trackin number-t )

Rólam viszont ( mivel eleget tettem a feltételeknek ) 3-4 évvel ezelőtt lekerült a korlátozás és azóta mindig mindent megkaptam azonnal.

Kivéve ezt a szóban forgó tételt ami azóta is pending-ben van.

Előzmény: XANTIi (63363)
XANTIi Creative Commons License 2020.05.24 0 0 63363

Természetesen nem a feedback-től függ. Nekem anno mikor az eladás kezdtem, azt mondta az ibéj, hogy amíg kevés értékesítésem van, csak a tracking visszajelzése után utalnak, kivárva hátha valami nem gömbölyű. Ha régebbi nagy forgalmú leszek, akkor a vevő utalása után pár napon belül már csengetnek. Az pikáns, ha nem azonos amit a PP és az ibéj lát.

Előzmény: radikál (63362)
radikál Creative Commons License 2020.05.24 0 0 63362

Ha a lejelentés alatt azt érted, hogy a nyomkövetésen az látszik, hogy delivered akkor ráb*sztam ugyanis a Paypalon ha rámegyek a trackingre amit megadtam akkor ezt mutatja:

És mivel nem az ebay tette pendingbe az összeget hanem a Paypal hiába is látszik esetleg az ebay oldalán kiszállítottnak a csomag ( már ha Szaudarábiában ez egyáltalán látszani fog ) a Paypal oldalán - mint láthatod ebből - nem fognak látni semmit.

De az alapprobléma felett elsiklottál.

Mi ez a f*sság, hogy nekem eladónak meg kell várnom mire megkapja a címzett?

Ez valami új rendelkezés?

Alig 1,5 hete küldtem Franciaországba hasonló értékű csomagot akkor még nem volt ilyen.

Ezt viszont végképp nem értem:

" Magyarul nem kell  megvárnod, amíg a vevő megírja a feedback-et."

Ezzel mintha azt akarnád mondani, hogy alapesetben a vevő feedback-jén múlik, hogy jóváírják e az összeget a számlán.

Ne haragudj de ez nettó marhaság ilyenről szerintem még te sem hallottál!

Jól néznénk ki ha az eladó nem kapná meg a pénzét soha mert a vevő nem írt feedback-et.

Ez nonszensz.

Előzmény: XANTIi (63361)
XANTIi Creative Commons License 2020.05.24 0 0 63361

Azt jelentheti, hogy a szállító cég amikor lejelenti az átadást akkor indul a kifizetés. Magyarul nem kell  megvárnod, amíg a vevő megírja a feedback-et.

Előzmény: radikál (63360)
radikál Creative Commons License 2020.05.23 0 0 63360

Meg jött egy ilyen is (email-ben) magyarul:

"A(z) xy általi kifizetést ideiglenesen felfüggesztettük.

A kifizetést felfüggesztettük, mert ez a tranzakció jelentősen eltér a korábbi értékesítési tevékenységétől.

Az összeg a függő egyenlegén fog megjelenni, és a rendelés teljesítése után lesz elérhető.

Így juthat hozzá hamarabb a kifizetéséhez. ( EZ MIÉRT HAMARABB? MIHEZ KÉPEST AZ?? teljesen értelmetlen az egész )

Adja meg a szállítási adatokat.

Adjon meg egy érvényes követési számot, és kifizetése 1 nappal azután elérhetővé válik, hogy a szállító jelenti a szállítmány kiszállítását.

Agyam eldobom tényleg.

Mi az, hogy a szállító jelenti???

Milyen szállító jelentene a Paypalnak bármit is?

Ezek degeneráltak.

Asszem kinéz az első bukó tranzakcó.

Előzmény: radikál (63359)
radikál Creative Commons License 2020.05.23 0 0 63359

Nekem ilyet nem írtak viszont ez most jött:

"

Dear XY,

Thank you for contacting PayPal regarding your inquiry.

We have reviewed your account and it shows the item has just been accepted and is not yet delivered.

In order for you to receive the fund for the transaction  the item has to be in the possession of the buyer for at least 24 hours.

Don't hesitate to contact us when you will see that the buyer has properly received the item.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

bla bla bla...

Mivan?

A vevő birtokában kell lennie a cuccnak legalább 24 órája ahhoz, hogy megkapjam a lóvét???

Ez valami új f*szság vagy mi?

Normálisak ezek?

Ha ez így lesz akkor ez volt az utolsó eladásom ezen a sz*r portálon.

De felqrtam magam.

Előzmény: t.lantos (63357)
triker Creative Commons License 2020.05.23 0 0 63358

Sziasztok! Mi a tapasztalat, máshol is be kell menni a kínai kis csomagokért.

Dunántúli megyeszékhely postája az  utóbbi időben nem hozza ki a kínai csomagokat. Vagy értesítést dob be a postás, vagy ha tel.szám is van akkor sms-t küldenek. Idáig többnyire kihozták és csak a nagyobb dolgokról jött értesítés.

t.lantos Creative Commons License 2020.05.23 0 0 63357

Azért gyanítom,hogy rossz volt a fordítás, mert en is kaptam mar hasonlót, de ott kifejezetten azt mondta, addig ne küldjem, amig pending, mert ellenorzik.

Előzmény: radikál (63356)
radikál Creative Commons License 2020.05.22 0 0 63356

Én sem bírom de ez eleve magyarul jött.

Aztán mondom akkor jól van írok nekik magyarul erre most jön a viszontválasz, hogy a support egyelőre csak angolul kommunikál, bruhaha...

Most leírom nekik ugyanazt angolul is kíváncsi vagyok mit lépnek rá.

Megadtam a tracking-et a feladásról de b*szott változni a pending státusz.

Én olyanra tudok tippelni, hogy a Saudi b*rom valami fantasztikus payment method-ot választhatott ami nem csúszott át a PP védelmi rendszerén akadálytalanul.

Na jó de ha esetleg így lenne akkor ezért miért az eladót bűntetik?

Előzmény: t.lantos (63355)
t.lantos Creative Commons License 2020.05.22 0 0 63355

Nem birom a magyar szoveget. Mi volt angolul? Nem rossz a forditas?

Előzmény: radikál (63354)
radikál Creative Commons License 2020.05.22 0 0 63354

Újabb érdekesség.

Ma reggeli eladás 0-ás SzaudiArabia-i vevőnek, tegnapi regisztrációval.

Az összeg azonnal felfüggesztésre került a PP számlán akik ezt az üzenetet küldték:

"A(z) XXXXX általi kifizetést ideiglenesen felfüggesztettük.

A kifizetést felfüggesztettük, mert ez a tranzakció jelentősen eltér ( WTF??? ) a korábbi értékesítési tevékenységétől.

Az összeg a függő egyenlegén fog megjelenni, és a rendelés teljesítése után lesz elérhető."

Csak jelzem ugyanolyan cucc volt mint a többi és az értéke is átlagos ( alig $500 ).

Az meg mit jelent, hogy a rendelés teljesítése után?

Miután megkapta  a vevő?

És miért?

Idióták ezek.

radikál Creative Commons License 2020.05.22 0 0 63353

Tőszdébe nem akarok belefolyni mert csak ugatom de rengeteg példa volt már rá, hogy az árfolyam köszönőviszonyban sem volt a cég eredménymutatóival.

Előzmény: Kabala Baba (63352)
Kabala Baba Creative Commons License 2020.05.22 0 0 63352

Pedig, a tőzsdei árfolyamát nézve, nem mondanám hogy az eBay haldokolna, sőt!

Előzmény: radikál (63350)
radikál Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63351

Köszi de ez magának a PP tranzakciónak a screenshot-ja.

Ezen minden jól szerepel.

Olyat csinálj ahol látszik a 81,03 és az is, hogy milyen téelként vonta le a számládról.

Akár a seller account is jöhet ott is van részletes számla ahol tételesen listázva vannak a fee-k.

Engem nagyon meglepne ha hibáznának mert elég profi a számlázási rendszerük és - bár túl vagyok párszáz tranzakción - még sosem láttam, hogy tévedtek volna akármennyire is tűnt úgy elsőnek. (persze ez nem garancia semmire)

Biztos nem több eladott tétel összesített díjára vonatkozik a 81,03$ ?

Mert a levegőből nem kapnak elő csak úgy egy ilyen "hihetetlen" számot.

Kellene az a screenshot

Előzmény: Bika8417 (63348)
radikál Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63350

Igen mert hülyén gondolkoznak.

Tipikus ostoba üzleti mentalitás.

Nincs bevétel? Vessünk ki új sarcot akkor majd nőni fog.

Csak gondolj bele: eladsz vmit az ebay-en 1milláért abból az ebay és a PP jutalékának levonása után hozzávetőlegesen 830e. marad.

Mi?

WTF?

Ez brutális.

De érzik ők keményen, hogy baj van ez látszik rengeteg apróságból is pld. csak ami eszembe jut:

- Megnézel vmit ami érdekel az ebay-en erre rá pár órára/napra jön egy offer az "eladótól", hogy ha kell viheted xxxx ennyiért,

- Üzenetírásnál ajánlatot tehetsz holott villámáras a termék,

- Nem 3 offer lehetőséged van mint régen hanem 5 vagy 6,

- A cuccnál amit nézel ki van írva hányan nézték az elmúlt 1h-ban vagy hány ajánlat érkezett rá az elmúlt 24h-ban,

- Nagy pirossal kiemelt jelzés van ha csak valaki egyáltalán kérdez vmit az általad hirdetett termékkel kapcsolatban,

- Vagy ezek a soha nem látott kuponakciók,

- JUTALÉKELTÖRLÉS???? ( még mindig alig hiszem el ) és még sorolhatnám...

Ez mind mind azért van mert "lasszóval" (nyilván ebay szinten értve) kell fogni a vevőket annyira áttevődött más platformokra a kereskedelem.

Pld. Amazon, geekbuying...

A Vatera is ahogy írod árnyéka sincs hajdani önmagának.

Pedig milliárdos cég volt.

Előzmény: In Lak'ech (63346)
Bika8417 Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63349

itt van és ebből levette a 81.03 usd-t és még a szállítási díj 30 usd helyett 40 usd volt de az már az én hibám.

Előzmény: radikál (63347)
Bika8417 Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63348

Előzmény: radikál (63347)
radikál Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63347

Ez most micsoda?

Ezek a számok ( így beömlesztve ) köszönőviszonyban sincsenek azzal amit legelőször írtál.

Csinálj már egy képernyőfotót a részletes számláról.

Előzmény: Bika8417 (63343)
In Lak'ech Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63346

Ha a szolgáltatás színvonalát javítják, akkor a bevétel is nőni fog. A Vatera is döglődik. De azt az egyszerű összefüggést nem látják be, hogy ha eltörölnék a feltöltési díjat, a megnövekedett jutalékbevételből többszörösét bezsebelnék. Csak hát ahhoz hülyék. Vagy kapzsik. Esetleg mindkettő.

Előzmény: radikál (63345)
radikál Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63345

Ja.

Ilyet már láttam.

Sőt!

Ezen a télen vettem valamit olyan 100$ értékben és vagy 5% vagy 10% kupon volt ( már nem emléxem ) amit beírva a vásárlásnál tényleg csökkentette az árat.

Nagy gáz van az ebay-nél srácok higyjétek el.

Olyan szintű forgalomvisszaesésük lehet, hogy az nem igaz.

Szerintem a hajdani forgalmuknak csak a töredéke lehet meg de sok tényezőn felül ezt maguknak is köszönhetik.

Annakidején vagy 5-6 éve amikor megemelték a hiradástechnikai cuccoknál is a jutalékukat egy tollvonással 5-ről 10%-ra ( OMG ) az is azért volt mert a hiányzó bevételeket akarták pótolni.

Sztem az ebay hosszú évek óta tartó mélyrepülésben van.

Előzmény: In Lak'ech (63344)
In Lak'ech Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63344

Én most vettem egy optikát Németországból, a német eBay-n. A fizetésnél görgetek lefele, hát a lap alján ott van valami 5 eur-os kupon-b@sz. Aszongya', ha rákattintok, meg beírom az "N" karakterből álló kódot, akkor 5 euróval olcsóbban vásárolhatom meg a terméket. Hát mi bajom lehet, klikkelek, kopizok, jön a számla, és tényleg öt eurót levont. Csodálkoztam, de örültem.

Magáneladó volt, akitől vásároltam.

Előzmény: radikál (63341)
Bika8417 Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63343

Tranzakcióazonosító4F7101901J447893XVásárlás részletei

BMW pants Unisex summer pro 95,00 USDTétel száma:

153910139634Szállítás 30,00 

USDAdó 8,79 USD

Vásárlás végösszege133,79 

USDDíj-negatív 7,52 

USDeBay által beszedett adó-negatív 8,79 USD

Végösszeg117,48 USDKifizetés összegének visszatérítése

Előzmény: radikál (63338)
Bika8417 Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63342

tőlem meg levett 81 usd a 120 usd nadrágra és 40 usd levonodik a shippingre. Na ez a beszarás

Előzmény: radikál (63341)
radikál Creative Commons License 2020.05.18 0 0 63341

Köszi!

Besz*rás :O

Közben meg is jött a havi számla és valóban nullás.

Ha van a világon olyan cég amelyikről nem feltételeznék egy ilyen akciót az az ebay (Paypal).

Előzmény: XANTIi (63340)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!