Lenne egy csomagom Belarus-ba, de nem látom kiírva sem így, sem Fehéroroszo-ként. Viszont Ukrajna és Oroszo. is ki van írva. Vajon csak lemaradt? Beveszik ettől még ha erősködök? Vagy csak tettessem magam hülyének és írjak az országhoz Oroszt aztán majd Moszkvából átküldik Minszkbe?
Egyáltalán a vírusnak ehhez mi a f*sz köze van? Ez így totál értelmetlen ráadásul más ország postájának oldalán nem is látni ilyen hülyeséget (pl royal mail).
Helló! Akadt némi pénz a PPal számlámon. Kérdésem, hogy hogyan kell ezt "hazautalni?" Kell hozzá bankszámla szám, vagy elég a kártyaszám? Megköszönném a segítséget!
Anno én is sokat szenvedtem azzal, hogy nem írták jóvá a PP számlámon az eladás után járó összeget csak 21 nap elteltével. (ebay szabály alapján)
Már nem emlékszem a tételes felsorolásra de ennek a limitnek az eltörléséhez konkrét követelményeknek kellett megfelelni a .com-on mint pld. meghatározott számú minimum feedback, legalább 25 USA pozitív feedback, legalább egy $300 értékű vagy magasabb eladás (lehet nem jól emlékszem) stb. stb.
Szóval jó kis szopóroller volt pláne ha USA-ba nem is adsz el soha.
Szóval ilyen nincs : " Ha régebbi nagy forgalmú leszek, akkor a vevő utalása után pár napon belül már csengetnek."
Vagy azonnal jóváírják vagy rajtad van még a 21 napos limit ( ami lerövidülhet ha pld megadod a trackin number-t )
Rólam viszont ( mivel eleget tettem a feltételeknek ) 3-4 évvel ezelőtt lekerült a korlátozás és azóta mindig mindent megkaptam azonnal.
Kivéve ezt a szóban forgó tételt ami azóta is pending-ben van.
Természetesen nem a feedback-től függ. Nekem anno mikor az eladás kezdtem, azt mondta az ibéj, hogy amíg kevés értékesítésem van, csak a tracking visszajelzése után utalnak, kivárva hátha valami nem gömbölyű. Ha régebbi nagy forgalmú leszek, akkor a vevő utalása után pár napon belül már csengetnek. Az pikáns, ha nem azonos amit a PP és az ibéj lát.
Ha a lejelentés alatt azt érted, hogy a nyomkövetésen az látszik, hogy delivered akkor ráb*sztam ugyanis a Paypalon ha rámegyek a trackingre amit megadtam akkor ezt mutatja:
És mivel nem az ebay tette pendingbe az összeget hanem a Paypal hiába is látszik esetleg az ebay oldalán kiszállítottnak a csomag ( már ha Szaudarábiában ez egyáltalán látszani fog ) a Paypal oldalán - mint láthatod ebből - nem fognak látni semmit.
De az alapprobléma felett elsiklottál.
Mi ez a f*sság, hogy nekem eladónak meg kell várnom mire megkapja a címzett?
Ez valami új rendelkezés?
Alig 1,5 hete küldtem Franciaországba hasonló értékű csomagot akkor még nem volt ilyen.
Ezt viszont végképp nem értem:
" Magyarul nem kell megvárnod, amíg a vevő megírja a feedback-et."
Ezzel mintha azt akarnád mondani, hogy alapesetben a vevő feedback-jén múlik, hogy jóváírják e az összeget a számlán.
Ne haragudj de ez nettó marhaság ilyenről szerintem még te sem hallottál!
Jól néznénk ki ha az eladó nem kapná meg a pénzét soha mert a vevő nem írt feedback-et.
Azt jelentheti, hogy a szállító cég amikor lejelenti az átadást akkor indul a kifizetés. Magyarul nem kell megvárnod, amíg a vevő megírja a feedback-et.
Sziasztok! Mi a tapasztalat, máshol is be kell menni a kínai kis csomagokért.
Dunántúli megyeszékhely postája az utóbbi időben nem hozza ki a kínai csomagokat. Vagy értesítést dob be a postás, vagy ha tel.szám is van akkor sms-t küldenek. Idáig többnyire kihozták és csak a nagyobb dolgokról jött értesítés.
Azért gyanítom,hogy rossz volt a fordítás, mert en is kaptam mar hasonlót, de ott kifejezetten azt mondta, addig ne küldjem, amig pending, mert ellenorzik.
Aztán mondom akkor jól van írok nekik magyarul erre most jön a viszontválasz, hogy a support egyelőre csak angolul kommunikál, bruhaha...
Most leírom nekik ugyanazt angolul is kíváncsi vagyok mit lépnek rá.
Megadtam a tracking-et a feladásról de b*szott változni a pending státusz.
Én olyanra tudok tippelni, hogy a Saudi b*rom valami fantasztikus payment method-ot választhatott ami nem csúszott át a PP védelmi rendszerén akadálytalanul.
Na jó de ha esetleg így lenne akkor ezért miért az eladót bűntetik?
Köszi de ez magának a PP tranzakciónak a screenshot-ja.
Ezen minden jól szerepel.
Olyat csinálj ahol látszik a 81,03 és az is, hogy milyen téelként vonta le a számládról.
Akár a seller account is jöhet ott is van részletes számla ahol tételesen listázva vannak a fee-k.
Engem nagyon meglepne ha hibáznának mert elég profi a számlázási rendszerük és - bár túl vagyok párszáz tranzakción - még sosem láttam, hogy tévedtek volna akármennyire is tűnt úgy elsőnek. (persze ez nem garancia semmire)
Biztos nem több eladott tétel összesített díjára vonatkozik a 81,03$ ?
Mert a levegőből nem kapnak elő csak úgy egy ilyen "hihetetlen" számot.
Ha a szolgáltatás színvonalát javítják, akkor a bevétel is nőni fog. A Vatera is döglődik. De azt az egyszerű összefüggést nem látják be, hogy ha eltörölnék a feltöltési díjat, a megnövekedett jutalékbevételből többszörösét bezsebelnék. Csak hát ahhoz hülyék. Vagy kapzsik. Esetleg mindkettő.
Ezen a télen vettem valamit olyan 100$ értékben és vagy 5% vagy 10% kupon volt ( már nem emléxem ) amit beírva a vásárlásnál tényleg csökkentette az árat.
Nagy gáz van az ebay-nél srácok higyjétek el.
Olyan szintű forgalomvisszaesésük lehet, hogy az nem igaz.
Szerintem a hajdani forgalmuknak csak a töredéke lehet meg de sok tényezőn felül ezt maguknak is köszönhetik.
Annakidején vagy 5-6 éve amikor megemelték a hiradástechnikai cuccoknál is a jutalékukat egy tollvonással 5-ről 10%-ra ( OMG ) az is azért volt mert a hiányzó bevételeket akarták pótolni.
Sztem az ebay hosszú évek óta tartó mélyrepülésben van.
Én most vettem egy optikát Németországból, a német eBay-n. A fizetésnél görgetek lefele, hát a lap alján ott van valami 5 eur-os kupon-b@sz. Aszongya', ha rákattintok, meg beírom az "N" karakterből álló kódot, akkor 5 euróval olcsóbban vásárolhatom meg a terméket. Hát mi bajom lehet, klikkelek, kopizok, jön a számla, és tényleg öt eurót levont. Csodálkoztam, de örültem.