Szerintem erdemes elgondolkozni,hogy megtartjatok-e a lakasokat,mert ha 23milliot vesztek fel annak a torlesztoreszlete kb 150e de ha sikerulne kiadni 50ert mind a ketto lakast akkro neketek 50ezret kene megoldani onerobol havonta. Ha eladjatok az egyiket akkor csak 13m lenne szuksegetek aminek a torszeltoreszlete kb 90e es ha kiadjatok a masik lakast akkor kb 40e kene pluszba fizetnetek havonta.Persze az is benne van,hogy nem biztos,hogy kitudjatok adni,vagy felmond a berlo..stb.Gondolkoztatok mar azon,hogy melyik banknal akarjatok felvenni a hitelt? Ha barmi kerdesed/kerdesetek van irj,szivesen segitek
Sajnos nem tudjuk 100%-os biztonsággal bevállalni azt a verziót, hogy megtartsuk a két lakást, és a törlesztést az albérleti bevételből fedezzük. Városunkban jelenleg 40-50 ezer forintot lehet egy ilyen típusú lakásért kapni havonta, vagyis átlagáron számolva 23 millió felvételénél 60 ezerrel kéne kiegészíteni havonta a befizetésünket. Ez a későbbiekben csak emelkedne, az albiért kapható öszeg pedig valószínűleg nem. A lakások állagfentartására szintén le kell csípnünk évente valamennyit, és ahogy utánaszámoltunk, a felvett hitelösszeg nem fedezné az eltervezett felújítást. 25 év folyamatos teljesítési stresszel fűszerezve pedig nem leányálom. Ja, és a bérünk nincs 300. Fel kell adni a tervünket, hogy a lakásokat megtartsuk. Valószínűleg piacra dobjuk őket, és kevesebb hitelt veszünk fel.
oké értem. a következőképpen oldható meg: 20M lakáscélú hitel, aminek fedezete lenne a meglévő ingatlanok közül 1 biztosan, meg amit vennétek. vagyis ha nagyon jó - értsd 300 nettó körüli jövedelem- jövedelem, talán a vásárolandó is elég lenne. a maradék 3M forintra pedig szintén deviza lakáshitelt, felújtásra. ha van kérédés még, tedd fel és megpróbálok arra válaszolni
Van kettő darab 9M Ft értékű lakásunk, kinéztünk egy házat 20 millióért (plusz 3-4 millió kellene a felújításához), milyen hitelt javasoltok? Itt arra gondolok, hogy érdemes-e egyáltalán bármelyik meglévő ingatlant eladni? (a két meglévő lakás havi 40-50E-ért adható ki a mi környékünkön)
szia személyi kölcsönnel nem igazn foglalkozom, de alapból a munkáltató cégformája, az ami probléma lehet - azt tudom, hogy pl az otp emiatt nem finanszíroz ilyet
Sziasztok! Próbáltam felvenni személyi kölcsönt. Második helyen utasítottak el, pedig jövedelmem jó (nettó 200) munkaviszonyom több, mint 2 éves folyamatos. Nem vagyok BAR-os. (ez tuti, megnézték, ott voltam, láttam) Nem állok felmondás alatt, a cég, ahol dolgozom, egyéni vállalkozás ugyan, de 1979 óta él. A kért hitel 1.500.000,- Ft. Lízingem 45.000,- Hitelkártyám van 175.000,- kerettel. Másodjára a citinél próbáltam felvenni, ott azt mondták, hogy megnézik a max összeget, de az ügyintéző a következő pillanatban már mondta is, hogy nem tudnak nekem hitelt adni. Összeghatártól függetlenül a válasz nem. De ilyenkor mi van? Miért nem? Mert ugye nem mondják meg az okot.
ha khb-s hiteled van, és betudsz vonni egy olyan adóst, aki nem tulajdonos az ingatlanban, akkor nem kell neked vinni semmit és megmaradhat a meglévő hiteled is. ezt megtudod oldani?
De igen, be tudnék vonni kezest, de apeh 0-ás nélkül cseszhetem a normál jzg hitelt.Ennél a csak fedezetesnél meg nem tudom lehet-e.Mind1.Csak gondoltam itt olyan jó tanácsokat adtok egymásnak és hátha nekem is ajánlotok valami hasznosat.Azért köszi!:-))
unicreditről nem tudok nyilatkozni. valóban, ha ilyen feltételek mellett akarsz 10M forint hitelt, akkor bizony fedezeti értéknek kell lennie 20M forintnak, ami kb 25M-os forgalmi értéket feltételez. Nem tudsz olyan személyt bevonni, akinek van jövedelme és banki szempontból hitelképes?
Hát az ingatlanom, amikor nekikezdtünk felújítani(3éve) akkor értékelték 12millióra.Azóta tetőteret csináltunk, gázt kötöttünk, felújítottuk kívül belül stb.Vidéken van.Nem tudom mennyit érhet.Gondolom azért valamivel többet mint 3 éve.A Cibet én is nézegettem már.Az Uni Creditről mi a véleményed?Végül is úgy nézegettem majdnem mindegyik 50%-át adja a hb.értéknek.Vagyis 10millánál 20-25-öt kell érjen a ház??Ez gáz.Annyit biztosan nem ér.1,2millió félszocpolt vettünk fel a tetőtérbeépítésre.
olyan sok választásod nem nagyon lesz. alapból, mint bankot a cibet és a raiffeisent mondanám, de utóbbitól mindenkit óvnék mostanság. nagyon sok rossz értékbecslést, elhúzódó bírálatokat, elutasítást és legfőképpen pedig, hozzá nem értés tapasztalható. tipikusan, mint egy box meccsen, amikor beleszalad abba a bizonyos jobb egyenesbe. csak ők sok, rosszul kihelyezett hitelbe futottak bele és most keresik önmagukat. mind1.
aztán, hogy a se szeri, se száma pénzitézetek közül melyik adja még, azt nem tudom neked megmondani, mert egy jelentős részük, területi elv alapján válogat az ingatlanok között.
milyen értékű az ingatlanod és mennyi támogatás van rajta?
Köszi a választ.Mivel az apeh felé 360e Ft tartozásom van amit havi részletekben törlesztek, nem nagyon van más választásom.Ja és minimálbéres vállalkozó vagyok, úgyhogy kezes nélkül egyébként sem adnának. 3 éve vettem fel ing. fed. hitelt+ún. fél szoc.polt a KH tól. 5milliót 20 évre 38ezerrel fizetem havonta.Ezt szeretném 10millióra váltani.Viszont nem tudom eldönteni melyik banknak van jobb ajánlata ilyen hitelnél.
két lehetőség van: - ténylegesen nem kérnek semmilyen igazolást, nyilatkozatot - csak munkáltatói igazolást nem kérnek, de van nyilatkozat róla
jellemzően kamat vagy kezelési költség vagy keretbeálítási jutalék összegét teszi magasabbra és kisebb az adható összeg nagysága és az is előfordul, hogy van egy minimális érték, amit el kell érnie az ingatlannak, ami persze magasabb, mint a jövedelem igazolása melletti feltételűnek.
Tanácsotokat szeretném kérni hitelfelvétel ügyében. 38 éves egyedüllálló vagyok és egy 12 milliós használt lakást szeretnék vásárolni. 4 millió forint önerővel rendelkezem és 8 millió forint kölcsönt szeretnék felvenni, kb. 15 éves futamidőre.
A korábbi hozzászólásokból már leszűrtem magamnak, hogy az én esetemben a devizahitel jöhet szóba.
Saját vállalkozásom van és ebben minimálbéres jövedelemre vagyok bejelentve. Ez a hitelbírálatnál gondolom fontos tényező lehet.
Hiteltanácsadóval már felvettem a kapcsolatot és szerinte hitelképes vagyok, de a konkrét bankot még nem árulta el, ő melyiket ajánlja nekem, ám egy kicsit aggódom amiatt, hogy ő valóban a számomra legkedvezőbb konstrukciót/bankot fogja ajánlani vagy inkább azt, ahol ő kapja a legmagasabb jutalékot.
Voltak próbálkozásaim arra vonatkozóan is, hogy saját magam kértem bankoktól ajánlatot, de ők több esetben csak adtak egy köteg papírt, hogy azt olvassam el, abban minden le van írva vagy azt mondták el, hogy a honlapon mindent el tudok olvasni.
Ez igaz, de laikusként én egy kicsit nehezen igazodom el ebben a banki világban és eddig még soha nem kellett hitelhez folyamodnom, ezért minden jó tanácsot ötletet szívesen veszek.
azért az is jelent vmit, hogy kb minden fórumban feljön a téma.:)
szóval, vettünk egy bmw nem olyan régen és a papírmunkán kívül kb. semmi dolgunk nem volt, max hogy el kellett mennünk a kocsiért, de szerintem ha kértük volna akkor azt is elintézték volna nekünk:) svájci frank alapú egyébként, a casco amúgysem hülyeség, bár anélkül is lehet asszem, csak az más konstrukcióban.
szóval én igazából csak ajánlani tudom, mert különben nem tudnánk a hétvégén elmenni kirándulni a családdal:)
Heló! Na azt én is nézegettem, havernak ajánlották, aztán most ismerkedünk vele. Már ha a kézből kézbe hitelről beszélsz. Hát nemtom... kicsit olyan szaga van nekem, mint a citibank 0 kezelési költségének...szal valamiért biztos megéri nekik... Vélemény, tapasztalat? (itt a link hozzá)